Hajmo.... o komunjarama!
- Vodenjak
#1 Hajmo.... o komunjarama!
Dedere sad...
Mnogi prozivaju jedan dobar dio nas ovdje da smo komunjare...
S obzirom da se radi o demokratama koji to rade, nadam se da isti mogu argumentovano i demokratski da navedu sta je to sto nas cini istima?
Komunjarama daklem?
Molio bih doticne da nam ukazu na sve nase zablude kojih se ne mozemo rijesiti i time nam otvore nase oci i resetuju isprane mozgove!
Shalu na stranu, STVARNO me zanima, koje stavove koje iznosim ja i ostali slicni meni smatrate prokomunistickim?
Hvala unaprijed!
Mnogi prozivaju jedan dobar dio nas ovdje da smo komunjare...
S obzirom da se radi o demokratama koji to rade, nadam se da isti mogu argumentovano i demokratski da navedu sta je to sto nas cini istima?
Komunjarama daklem?
Molio bih doticne da nam ukazu na sve nase zablude kojih se ne mozemo rijesiti i time nam otvore nase oci i resetuju isprane mozgove!
Shalu na stranu, STVARNO me zanima, koje stavove koje iznosim ja i ostali slicni meni smatrate prokomunistickim?
Hvala unaprijed!
- cHupjahalic@
HDZ-SDS-SDA +/- demokratija =
komunjara. 
Il` dod`o "demokratiju" il` je oduz`o (ako se ima sta oduzeti
) opet ti se isto pise sa "anamo njima
).
Il` dod`o "demokratiju" il` je oduz`o (ako se ima sta oduzeti
-
kub lajkan
Takvi ti nece ovdje doci. Oni samo podjebavaju iz zadnjeg safa i eventualno pritrce kad treba sutnuti izmarisanog na podu...Vodenjak wrote:Dajte i demokratama sansu da se izjasne!
-
mosor1
Ti pamtis, a usudujes se i misliti. Da nema takvih, ne bi bilo ni potrebe praviti od komunizma takvu babarogu.Vodenjak wrote: Shalu na stranu, STVARNO me zanima, koje stavove koje iznosim ja i ostali slicni meni smatrate prokomunistickim?
A usput - intervjuirali su prije par godina Ivicu Karnincica, uspjesnog predratnog direktora jos jedne dalmatinske velike tvornice - "Dalmacije" iz Dugog Rata (koji sad uspjesno posluje u Italiji), i pitali ga kako to da i Hrvatska i Slovenija na vlasti imaju bivse komuniste, a dok je u Hrvatskoj privreda propala, poduzeca tajkunizirana, a banke prodane strancima, Slovenci su podijelili dionice radnicima, zadrzali uspjesne ljude na rukovodecim mjestima, ocuvali stecene pozicije i osvojili nove. "Lako," rekao je, "kad su njima na vlasti komunisti, a nama komunjare."
-
forUMASH
....sa'ce Baclava-El....da iskoristim prigodu i uputim mu drugarski lamse....kub lajkan wrote:Takvi ti nece ovdje doci. Oni samo podjebavaju iz zadnjeg safa i eventualno pritrce kad treba sutnuti izmarisanog na podu...Vodenjak wrote:Dajte i demokratama sansu da se izjasne!
-
Smrt fasizmu
#16 Hajmo.... o komunjarama!
Smrt fasizmu-Sloboda narodu!!!
p.s.
-
El-Baklawa
samo jednu jebenu recenicu sinoc napisah protiv tita i komunizma i bjese mi izbrisana...forUMASH wrote:....sa'ce Baclava-El....da iskoristim prigodu i uputim mu drugarski lamse....kub lajkan wrote:Takvi ti nece ovdje doci. Oni samo podjebavaju iz zadnjeg safa i eventualno pritrce kad treba sutnuti izmarisanog na podu...Vodenjak wrote:Dajte i demokratama sansu da se izjasne!
i ne znam sta vodeni hoce...
ali...neka,mozdaa admini uvide nekad na sta im se srozo forum(srozo u smislu koliko je jednostran,premazan samo crvenom bojom,nema vise diskusija ,samo cerecenje par likova koji se usude prozborit mimo njihovu,a u odnosu 10:1,i nije bas tesko izigravat heroja)...
pogotovo mi na kurac ide...sto se kobajagi ostavi dva-tri neistomisljenika,radi privida tolerancije prema drugacijim,dok se glavni igraci po kratkom postupku uklanjaju
a sad brisi majstore:D i metni mi ban...jer mi je ovaj put potpuno svejedno
- DiplomataSaSela
koga jos zanimaju komunistimoderator wrote:pih, ja se taman ponadao bit ce posla, naslov obecavajuci......kad ono stari zajebant..
:D:D
-
senada
....mene... uz pomoc amerikanaca i engleza nasim "demokratama90"...i Americkoj "demokraciji i kapitalizmu" npr. u Iraku svakim danom sve vise.....i vise...me zanima komunizam...DiplomataSaSela wrote:koga jos zanimaju komunistimoderator wrote:pih, ja se taman ponadao bit ce posla, naslov obecavajuci......kad ono stari zajebant..
:D:D
- Vodenjak
Ja opet pitam, STA je to sto one koje ti i ostali smatrate komunjarama cini takvima?El-Baklawa wrote:samo jednu jebenu recenicu sinoc napisah protiv tita i komunizma i bjese mi izbrisana...forUMASH wrote:....sa'ce Baclava-El....da iskoristim prigodu i uputim mu drugarski lamse....kub lajkan wrote: Takvi ti nece ovdje doci. Oni samo podjebavaju iz zadnjeg safa i eventualno pritrce kad treba sutnuti izmarisanog na podu...(a nije bila ni vulgarna ni sl. nego fakat koji im se se ocito nije svidio
)
i ne znam sta vodeni hoce...![]()
![]()
oni koji bi imali sta reci su banovani,i banuju se,ako se slucajno kloniraju,(dok je poredjenja radi skinut Ban marge i verbalu,jedino dvoje komunista koji su bili banovani u hist.foruma)..ili ova tema treba da posluzi za detektovanje *mudjahiditja*...i za brzu prventivu....
ali...neka,mozdaa admini uvide nekad na sta im se srozo forum(srozo u smislu koliko je jednostran,premazan samo crvenom bojom,nema vise diskusija ,samo cerecenje par likova koji se usude prozborit mimo njihovu,a u odnosu 10:1,i nije bas tesko izigravat heroja)...
pogotovo mi na kurac ide...sto se kobajagi ostavi dva-tri neistomisljenika,radi privida tolerancije prema drugacijim,dok se glavni igraci po kratkom postupku uklanjaju
a sad brisi majstore:D i metni mi ban...jer mi je ovaj put potpuno svejedno
Prvi cu se okomiti na moderatore ako te baniraju zbog tvoje definicije mene kao komuniste ako navedes ZBOG KOJIH I KAKVIH stavova sam ja komunista!
Izvini, nije dovoljno samo reci: Vodenjak je komunjara!
Napisi mi ZASTO sam to!
Kao sto ja potanko objasnim zasto je neko nacionalista, fashista ili naprosto - idiot!
-
Murisno1
Jedini čovjek na ovim područjima koji je komunizam držao "na okupu" i čovjek koji je učinio valjanim komunizam je drug Tito...
Zar mislite da bi mi , obični balkanski "sviudušinacionalisti" , znali nešto tako ikad napravit...
Nigdje U SVIJETU niko nije bio ko Tito i to je čovjek koji će u mom srcu imati posebno mjesto...
Musliman sam i Tito mi je bio zakon , ali ove kurve oko njeg , od koji sad su pola ovaki a pola onaki su mi se na nešto popeli...
Djed mi je bio predsjednik komunista u jednom malom gradu ..
On i nena , koja je bila pobožna muslimanka , živjeli su zajedno i odvojeno i svakako...
Slijedio je Titovo ali zbog uticaja onih koji su se Titu do dana kad je umro uvlačili u šupak , a dan nakon toga propagirali ovo što mi danas zovemo , znači ovo što MI zovemo "demokratiju" - NACIONALIZAM...moja Nena se objesila...
Moj tetak je bio u zatvoru...
Nikad nije ni ružne riječi reko o Titu... ali podnosio nije ove što ih nabroja maloprije...
Napravio je greški ali Bože moj...
Ali ipak znajte da su neke od tih greški bile ključne za ovo što nam se dešavalo...
Zar mislite da bi mi , obični balkanski "sviudušinacionalisti" , znali nešto tako ikad napravit...
Nigdje U SVIJETU niko nije bio ko Tito i to je čovjek koji će u mom srcu imati posebno mjesto...
Musliman sam i Tito mi je bio zakon , ali ove kurve oko njeg , od koji sad su pola ovaki a pola onaki su mi se na nešto popeli...
Djed mi je bio predsjednik komunista u jednom malom gradu ..
On i nena , koja je bila pobožna muslimanka , živjeli su zajedno i odvojeno i svakako...
Slijedio je Titovo ali zbog uticaja onih koji su se Titu do dana kad je umro uvlačili u šupak , a dan nakon toga propagirali ovo što mi danas zovemo , znači ovo što MI zovemo "demokratiju" - NACIONALIZAM...moja Nena se objesila...
Moj tetak je bio u zatvoru...
Nikad nije ni ružne riječi reko o Titu... ali podnosio nije ove što ih nabroja maloprije...
Napravio je greški ali Bože moj...
Ali ipak znajte da su neke od tih greški bile ključne za ovo što nam se dešavalo...
- Fair Life
Citao sam u onoj knjizici Vase Cubrilovica "Odjeci Oktobarske revolucije u nasim krajevima" da ti je "dedo" bio glavni u Boki... boljsevik.Vodenjak wrote:(...)
Izvini, nije dovoljno samo reci: Vodenjak je komunjara!
Napisi mi ZASTO sam to!
(...)
Aha... svi ste vi meni isti... lako prepoznatljivi zeteoci.
Pih...