Naj kvart Najgori kvart u Sarajevu
-
obuca
da me ne shvatis pogresno. za ovo boldirano. zivila, zivim jos uvijek povremeno i znam sve to. ja licno gledam gdje cu moci djete izvesti van da se igra, a potrebno mi je i da je neka prodavnica u blizini i policija i doktor i posta. znaci sve ono sto mi treba za normalan zivot.angel26 wrote:Nisam u pocetku mislila nista napisati...razmisljam tema je toliko povrsna i sazvakana i vec do sada znamo bolje.. i da ce se ugasiti nakon par postova...![]()
ovo je 10 stranica...
To samo govori koliko smo svi iskompleksirani, uplaseni i zeljni prihvacanja u drustvu u kojem je jos uvijek najvaznije kako se oblacis, sta vozas, gdje zivis, jesi li pravi Sarajlija il' ne. E sad nama u Sarajevu nije vise bitno jel ko Sarajlija il ne, vec iz kojeg djela grada si...i to podize rejting....grozno...i onda isti sipaju ublehe na drugim temama, onim malo 'dubokoumnijim', kako ne treba biti povrsan, kako treba da vaze neke druge vrijednosti....
Mi smo tako mala sredina...svi koji su imali priliku da zive vani znaju kako su ovo tako nebitne stvari... Ali nazalost kod nas ovakva vrsta klasifikacije ne jenjava nego jos postaje sve vise izrazenija medju novim generacijama.. Ma vec nas vidim u nasminkanim odjelima, dobra auta, stanovi u 'prihvatljivim' kvartovima kako palamudimo o propaloj ekonomiji, zemlji u krizi, doktorima na biroima, penzionerima na rubu egzistencije, korupciji kao necem normalnom i nacinu da se zavalimo u kredit koji necemo isplatiti narednih 25 godina, jer ipak ja kao Sarajlija moram ziviti u stanu, pa ako treba platiti i 5000 km/m2....ma skontace se nesto..
Bože dragi...
- shana_majka
Il' se shalish, il' nemash pojma o cemu pishesh!angel26 wrote:Nisam u pocetku mislila nista napisati...razmisljam tema je toliko povrsna i sazvakana i vec do sada znamo bolje.. i da ce se ugasiti nakon par postova...![]()
ovo je 10 stranica...
To samo govori koliko smo svi iskompleksirani, uplaseni i zeljni prihvacanja u drustvu u kojem je jos uvijek najvaznije kako se oblacis, sta vozas, gdje zivis, jesi li pravi Sarajlija il' ne. E sad nama u Sarajevu nije vise bitno jel ko Sarajlija il ne, vec iz kojeg djela grada si...i to podize rejting....grozno...i onda isti sipaju ublehe na drugim temama, onim malo 'dubokoumnijim', kako ne treba biti povrsan, kako treba da vaze neke druge vrijednosti....
Mi smo tako mala sredina...svi koji su imali priliku da zive vani znaju kako su ovo tako nebitne stvari... Ali nazalost kod nas ovakva vrsta klasifikacije ne jenjava nego jos postaje sve vise izrazenija medju novim generacijama.. Ma vec nas vidim u nasminkanim odjelima, dobra auta, stanovi u 'prihvatljivim' kvartovima kako palamudimo o propaloj ekonomiji, zemlji u krizi, doktorima na biroima, penzionerima na rubu egzistencije, korupciji kao necem normalnom i nacinu da se zavalimo u kredit koji necemo isplatiti narednih 25 godina, jer ipak ja kao Sarajlija moram ziviti u stanu, pa ako treba platiti i 5000 km/m2....ma skontace se nesto..
Bože dragi...
-
angel26
Ne shvatam te pogresno nego jos mislim da su upravo te stvari presudujuce u odabiru lokacije , a ne neko glupo naglabanje sta je in a sta ne! I zato nije papak onaj sto zivi na Dobrinji, i onaj na Grbavici, i na Alipasinom, i u Buca potoku, i na Breci itd; svako nadje sebi sta mu odgovara, a neki ne mogu ni da biraju! I zato mi je glupo vise slusati kako se ljudi caste po forumu zavisno od toga koja im je adresa!!!!!!!!! To je cijela poenta!!! Caosobuca wrote:da me ne shvatis pogresno. za ovo boldirano. zivila, zivim jos uvijek povremeno i znam sve to. ja licno gledam gdje cu moci djete izvesti van da se igra, a potrebno mi je i da je neka prodavnica u blizini i policija i doktor i posta. znaci sve ono sto mi treba za normalan zivot.angel26 wrote:Nisam u pocetku mislila nista napisati...razmisljam tema je toliko povrsna i sazvakana i vec do sada znamo bolje.. i da ce se ugasiti nakon par postova...![]()
ovo je 10 stranica...
Bože dragi...
Last edited by angel26 on 27/12/2007 13:53, edited 1 time in total.
-
Kralj Tvrtko XXVIII
Buca Potok. Suncana strana, nema papaka, dobra infrastruktura, puno zelenila i raznih zivotinja. 
- nebojeplavo
Zivjela sam 4g na Alipasinom, zadnjih 2,5g u Starom gradu gdje mi je zgrada obijena 4 puta, dok na Alipasinom nijednom...toliko o sigurnosti
Sad pokusavam kupiti stan, al dabogda
jedino ako dobijem na bingu, jer su manji stanovi preko 2000 KM po kvadratu i na Dobrinji
Mislim da je jedina prednost zivota u samom centru to sto si u centru
jer je javni prevoz katostrofalan, i neko ko mora svaki dan na posao u grad, kao ja, mora putovati sat vremena komercijalom s Dobrinje

Sad pokusavam kupiti stan, al dabogda
Mislim da je jedina prednost zivota u samom centru to sto si u centru
- BiH-x
#238 Re: Naj kvart Najgori kvart u Sarajevu
Najbolji je Djidjikovac, ali ne kontam sta imate toliko protiv Vogosce...opasno se gradi u zadnje vrijeme
- semmy
#239 Re:
ko te ovo slagao, u najvecoj jutarnjoj pa i u onoj u 16h guzvi sam se vozila max.30minnebojeplavo wrote:Zivjela sam 4g na Alipasinom, zadnjih 2,5g u Starom gradu gdje mi je zgrada obijena 4 puta, dok na Alipasinom nijednom...toliko o sigurnosti![]()
Sad pokusavam kupiti stan, al dabogdajedino ako dobijem na bingu, jer su manji stanovi preko 2000 KM po kvadratu i na Dobrinji
![]()
Mislim da je jedina prednost zivota u samom centru to sto si u centrujer je javni prevoz katostrofalan, i neko ko mora svaki dan na posao u grad, kao ja, mora putovati sat vremena komercijalom s Dobrinje
![]()
- ja.neron
#240 Re: Naj kvart Najgori kvart u Sarajevu
kakav ba điđikovac .... vogošća nije loša samo malo dosadno se voziti onim autobusima ako nemaš automobil i svega se nagledaš i naslušaš u njemu htio ili ne htio
Alipašino Polje zakon - C-faza u prednosti nad drugim fazama

Alipašino Polje zakon - C-faza u prednosti nad drugim fazama
- dharma
#241 Re: Naj kvart Najgori kvart u Sarajevu
Ma dosadno je kad si sam, i onda se ofirno smijati a ne mozes izdrzati:Dja.neron wrote:kakav ba điđikovac .... vogošća nije loša samo malo dosadno se voziti onim autobusima ako nemaš automobil i svega se nagledaš i naslušaš u njemu htio ili ne htio
Alipašino Polje zakon - C-faza u prednosti nad drugim fazama![]()
Kad svako svoje hvali da i ja svoje pohvalim. Meni je moja Vogosca najbolje, jest da ima svakakvih ljudi, da su prodali svaki parkic pa ti tako nikne zgrada na balkonu, ali moja je i meni je super
- -danTe-
#242 Re: Naj kvart Najgori kvart u Sarajevu
odakle izvukoste ovu temu
a sto se same teme tice Ilidza rulZ
- zvrcak
#243 Re: Naj kvart Najgori kvart u Sarajevu
Mjenjam ilidzu za olovo!!!
Sarajevo do muzeja!!!
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#244 Re: Naj kvart Najgori kvart u Sarajevu
Најстарији Сарајлија је из Бутмира са Илиџе.sanabe wrote:Otkad je Ilidza u Sarajevu?-danTe- wrote:odakle izvukoste ovu temu![]()
Бутмирска култура.
-
The 51st State
- mayab
#246 Re: Naj kvart Najgori kvart u Sarajevu
Dobra bi bila Vogosca, samo jadan je onaj ko mora svaki dan u "grad" na posao, sa ovako lose rijesenim cestama, sa vjecitim guzvama itd. ne do Bog nikome.
Meni je Alipasino c faza najbolje, cini mi se, moze se parkirati normalno, ima zelenila i igralista za djecu, i sve bitne stvari su blizu, nema buke i drndanja tramvaja itd.Poslom sam vezan za Grbavicu, i samo mogu da zalim ljude koji tamo zive a imaju svoj automobil(inace je Grbavica super!), koji je tamo haos preko dana....
Meni je Alipasino c faza najbolje, cini mi se, moze se parkirati normalno, ima zelenila i igralista za djecu, i sve bitne stvari su blizu, nema buke i drndanja tramvaja itd.Poslom sam vezan za Grbavicu, i samo mogu da zalim ljude koji tamo zive a imaju svoj automobil(inace je Grbavica super!), koji je tamo haos preko dana....
- dharma
#247 Re: Naj kvart Najgori kvart u Sarajevu
Pa ja idem iz Vogosce svaki dan, i to autobusom, pa se ne bunim. Krenem ranije, guzve produze putovanje najvise 20 min(ako bude kakvog belaja, ali nema cesto, hvala Bogu, i vise)ali rijetko mi se to desi. Jednom sam baksuz u Parku usla u bus da idem do Doma armije, pola sata, prije bih pjeske dosla. Poenta, sto se tice prevoza nikome nije bajnomayab wrote:Dobra bi bila Vogosca, samo jadan je onaj ko mora svaki dan u "grad" na posao, sa ovako lose rijesenim cestama, sa vjecitim guzvama itd. ne do Bog nikome.
- kokuz_sa
#248 Re: Naj kvart Najgori kvart u Sarajevu
evo ukucah na google alipasino polje i dobih link nekog bloga nekih cura pa da ga prekopiram
Elma i ja zivimo na Alipasinom polju otkad znamo za sebe tj. od pelena (hehe). Tacno je sve sto govore o nasoj mahali ( da ima droge, da ima mangupa i previse, glupaca i ostalih zivih bica
), al to postoji u svakoj mahali. Alipasino je stvarno super naselje, ko ne vjeruje nek se usuti. Nas dvije ne bi dale Alipasino polje ni za sta na svijetu!!!
We love A.P
a evo i jedna slikica lijepog naseg alipasina..naravno ko zivi tu

Elma i ja zivimo na Alipasinom polju otkad znamo za sebe tj. od pelena (hehe). Tacno je sve sto govore o nasoj mahali ( da ima droge, da ima mangupa i previse, glupaca i ostalih zivih bica
We love A.P
a evo i jedna slikica lijepog naseg alipasina..naravno ko zivi tu

- respo
#249 Re: Naj kvart Najgori kvart u Sarajevu
meni nekako najbolji potez od c vile do kampusa malo izdvojen a opet blizu najstrozijeg centra
- zecko_kupuz
#250 Re: Naj kvart Najgori kvart u Sarajevu
Ja neću navesti kvart, ali hoću jednu ulicu
- Muhameda Hevaije Uskufije na Breki. Svaki put me podsjeti na ona mirna kalifornijska predgrađa iz filmova.
Tamošnje kuće su biseri prijeratne gradnje.
Šteta što nemam sliku da pokažem.
Šteta što nemam sliku da pokažem.