Naj kvart Najgori kvart u Sarajevu

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
angel26

Post by angel26 »

i oni nastavise..... :-) :lol:
obuca

Post by obuca »

angel26 wrote:i oni nastavise..... :-) :lol:
ev cjepam se od smjeha :roll:
jel tvoj post znacio da ne pisemo vise ili sta??????
niti sam se hvalila nit spominjala aute i odjela
angel26

Post by angel26 »

:-)
obuca

Post by obuca »

angel26 wrote:Nisam u pocetku mislila nista napisati...razmisljam tema je toliko povrsna i sazvakana i vec do sada znamo bolje.. i da ce se ugasiti nakon par postova...:)
ovo je 10 stranica...
To samo govori koliko smo svi iskompleksirani, uplaseni i zeljni prihvacanja u drustvu u kojem je jos uvijek najvaznije kako se oblacis, sta vozas, gdje zivis, jesi li pravi Sarajlija il' ne. E sad nama u Sarajevu nije vise bitno jel ko Sarajlija il ne, vec iz kojeg djela grada si...i to podize rejting....grozno...i onda isti sipaju ublehe na drugim temama, onim malo 'dubokoumnijim', kako ne treba biti povrsan, kako treba da vaze neke druge vrijednosti....
Mi smo tako mala sredina...svi koji su imali priliku da zive vani znaju kako su ovo tako nebitne stvari... Ali nazalost kod nas ovakva vrsta klasifikacije ne jenjava nego jos postaje sve vise izrazenija medju novim generacijama.. Ma vec nas vidim u nasminkanim odjelima, dobra auta, stanovi u 'prihvatljivim' kvartovima kako palamudimo o propaloj ekonomiji, zemlji u krizi, doktorima na biroima, penzionerima na rubu egzistencije, korupciji kao necem normalnom i nacinu da se zavalimo u kredit koji necemo isplatiti narednih 25 godina, jer ipak ja kao Sarajlija moram ziviti u stanu, pa ako treba platiti i 5000 km/m2....ma skontace se nesto..
Bože dragi... :(
da me ne shvatis pogresno. za ovo boldirano. zivila, zivim jos uvijek povremeno i znam sve to. ja licno gledam gdje cu moci djete izvesti van da se igra, a potrebno mi je i da je neka prodavnica u blizini i policija i doktor i posta. znaci sve ono sto mi treba za normalan zivot.
shana_majka

Post by shana_majka »

angel26 wrote:Nisam u pocetku mislila nista napisati...razmisljam tema je toliko povrsna i sazvakana i vec do sada znamo bolje.. i da ce se ugasiti nakon par postova...:)
ovo je 10 stranica...
To samo govori koliko smo svi iskompleksirani, uplaseni i zeljni prihvacanja u drustvu u kojem je jos uvijek najvaznije kako se oblacis, sta vozas, gdje zivis, jesi li pravi Sarajlija il' ne. E sad nama u Sarajevu nije vise bitno jel ko Sarajlija il ne, vec iz kojeg djela grada si...i to podize rejting....grozno...i onda isti sipaju ublehe na drugim temama, onim malo 'dubokoumnijim', kako ne treba biti povrsan, kako treba da vaze neke druge vrijednosti....
Mi smo tako mala sredina...svi koji su imali priliku da zive vani znaju kako su ovo tako nebitne stvari... Ali nazalost kod nas ovakva vrsta klasifikacije ne jenjava nego jos postaje sve vise izrazenija medju novim generacijama.. Ma vec nas vidim u nasminkanim odjelima, dobra auta, stanovi u 'prihvatljivim' kvartovima kako palamudimo o propaloj ekonomiji, zemlji u krizi, doktorima na biroima, penzionerima na rubu egzistencije, korupciji kao necem normalnom i nacinu da se zavalimo u kredit koji necemo isplatiti narednih 25 godina, jer ipak ja kao Sarajlija moram ziviti u stanu, pa ako treba platiti i 5000 km/m2....ma skontace se nesto..
Il' se shalish, il' nemash pojma o cemu pishesh!
angel26

Post by angel26 »

obuca wrote:
ovo je 10 stranica...
da me ne shvatis pogresno. za ovo boldirano. zivila, zivim jos uvijek povremeno i znam sve to. ja licno gledam gdje cu moci djete izvesti van da se igra, a potrebno mi je i da je neka prodavnica u blizini i policija i doktor i posta. znaci sve ono sto mi treba za normalan zivot.
Ne shvatam te pogresno nego jos mislim da su upravo te stvari presudujuce u odabiru lokacije , a ne neko glupo naglabanje sta je in a sta ne! I zato nije papak onaj sto zivi na Dobrinji, i onaj na Grbavici, i na Alipasinom, i u Buca potoku, i na Breci itd; svako nadje sebi sta mu odgovara, a neki ne mogu ni da biraju! I zato mi je glupo vise slusati kako se ljudi caste po forumu zavisno od toga koja im je adresa!!!!!!!!! To je cijela poenta!!! Caos :-D
Last edited by angel26 on 27/12/2007 13:53, edited 1 time in total.
obuca

Post by obuca »

e pa razumijemo se. :)
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

Post by pici »

Trenutno Alpašinjac,al u srcu Bjelavcanin :D volim komplet Sarajevo i sve BiH gradove.
tare...

Post by tare... »

meni je moj hrid najbolji ;-)
Kralj Tvrtko XXVIII

Post by Kralj Tvrtko XXVIII »

Buca Potok. Suncana strana, nema papaka, dobra infrastruktura, puno zelenila i raznih zivotinja. :-)
nebojeplavo

Post by nebojeplavo »

Zivjela sam 4g na Alipasinom, zadnjih 2,5g u Starom gradu gdje mi je zgrada obijena 4 puta, dok na Alipasinom nijednom...toliko o sigurnosti :roll:
Sad pokusavam kupiti stan, al dabogda :( jedino ako dobijem na bingu, jer su manji stanovi preko 2000 KM po kvadratu i na Dobrinji :-?
Mislim da je jedina prednost zivota u samom centru to sto si u centru :D jer je javni prevoz katostrofalan, i neko ko mora svaki dan na posao u grad, kao ja, mora putovati sat vremena komercijalom s Dobrinje :? :-?
uhljupce

Post by uhljupce »

Zelena Dolina :)
Image
BiH-x

#238 Re: Naj kvart Najgori kvart u Sarajevu

Post by BiH-x »

Najbolji je Djidjikovac, ali ne kontam sta imate toliko protiv Vogosce...opasno se gradi u zadnje vrijeme :)
Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image
semmy

#239 Re:

Post by semmy »

nebojeplavo wrote:Zivjela sam 4g na Alipasinom, zadnjih 2,5g u Starom gradu gdje mi je zgrada obijena 4 puta, dok na Alipasinom nijednom...toliko o sigurnosti :roll:
Sad pokusavam kupiti stan, al dabogda :( jedino ako dobijem na bingu, jer su manji stanovi preko 2000 KM po kvadratu i na Dobrinji :-?
Mislim da je jedina prednost zivota u samom centru to sto si u centru :D jer je javni prevoz katostrofalan, i neko ko mora svaki dan na posao u grad, kao ja, mora putovati sat vremena komercijalom s Dobrinje :? :-?
ko te ovo slagao, u najvecoj jutarnjoj pa i u onoj u 16h guzvi sam se vozila max.30min
ja.neron

#240 Re: Naj kvart Najgori kvart u Sarajevu

Post by ja.neron »

kakav ba điđikovac .... vogošća nije loša samo malo dosadno se voziti onim autobusima ako nemaš automobil i svega se nagledaš i naslušaš u njemu htio ili ne htio

Alipašino Polje zakon - C-faza u prednosti nad drugim fazama :thumbup: :dance:
dharma

#241 Re: Naj kvart Najgori kvart u Sarajevu

Post by dharma »

ja.neron wrote:kakav ba điđikovac .... vogošća nije loša samo malo dosadno se voziti onim autobusima ako nemaš automobil i svega se nagledaš i naslušaš u njemu htio ili ne htio

Alipašino Polje zakon - C-faza u prednosti nad drugim fazama :thumbup: :dance:
Ma dosadno je kad si sam, i onda se ofirno smijati a ne mozes izdrzati:D
Kad svako svoje hvali da i ja svoje pohvalim. Meni je moja Vogosca najbolje, jest da ima svakakvih ljudi, da su prodali svaki parkic pa ti tako nikne zgrada na balkonu, ali moja je i meni je super :D
-danTe-

#242 Re: Naj kvart Najgori kvart u Sarajevu

Post by -danTe- »

odakle izvukoste ovu temu :oops:
a sto se same teme tice Ilidza rulZ :mrgreen:
zvrcak

#243 Re: Naj kvart Najgori kvart u Sarajevu

Post by zvrcak »

Mjenjam ilidzu za olovo!!! :) Sarajevo do muzeja!!!
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#244 Re: Naj kvart Najgori kvart u Sarajevu

Post by PipiDugaDevetka »

sanabe wrote:
-danTe- wrote:odakle izvukoste ovu temu :oops:
a sto se same teme tice Ilidza rulZ :mrgreen:
Otkad je Ilidza u Sarajevu? :mrgreen:
Најстарији Сарајлија је из Бутмира са Илиџе.
Бутмирска култура.
The 51st State

#245 Re: Naj kvart Najgori kvart u Sarajevu

Post by The 51st State »

....
mayab

#246 Re: Naj kvart Najgori kvart u Sarajevu

Post by mayab »

Dobra bi bila Vogosca, samo jadan je onaj ko mora svaki dan u "grad" na posao, sa ovako lose rijesenim cestama, sa vjecitim guzvama itd. ne do Bog nikome.
Meni je Alipasino c faza najbolje, cini mi se, moze se parkirati normalno, ima zelenila i igralista za djecu, i sve bitne stvari su blizu, nema buke i drndanja tramvaja itd.Poslom sam vezan za Grbavicu, i samo mogu da zalim ljude koji tamo zive a imaju svoj automobil(inace je Grbavica super!), koji je tamo haos preko dana....
dharma

#247 Re: Naj kvart Najgori kvart u Sarajevu

Post by dharma »

mayab wrote:Dobra bi bila Vogosca, samo jadan je onaj ko mora svaki dan u "grad" na posao, sa ovako lose rijesenim cestama, sa vjecitim guzvama itd. ne do Bog nikome.
Meni je Alipasino c faza najbolje, cini mi se, moze se parkirati normalno, ima zelenila i igralista za djecu, i sve bitne stvari su blizu, nema buke i drndanja tramvaja itd.Poslom sam vezan za Grbavicu, i samo mogu da zalim ljude koji tamo zive a imaju svoj automobil(inace je Grbavica super!), koji je tamo haos preko dana....
Pa ja idem iz Vogosce svaki dan, i to autobusom, pa se ne bunim. Krenem ranije, guzve produze putovanje najvise 20 min(ako bude kakvog belaja, ali nema cesto, hvala Bogu, i vise)ali rijetko mi se to desi. Jednom sam baksuz u Parku usla u bus da idem do Doma armije, pola sata, prije bih pjeske dosla. Poenta, sto se tice prevoza nikome nije bajno :mrgreen:
kokuz_sa

#248 Re: Naj kvart Najgori kvart u Sarajevu

Post by kokuz_sa »

evo ukucah na google alipasino polje i dobih link nekog bloga nekih cura pa da ga prekopiram

Elma i ja zivimo na Alipasinom polju otkad znamo za sebe tj. od pelena (hehe). Tacno je sve sto govore o nasoj mahali ( da ima droge, da ima mangupa i previse, glupaca i ostalih zivih bica ;)), al to postoji u svakoj mahali. Alipasino je stvarno super naselje, ko ne vjeruje nek se usuti. Nas dvije ne bi dale Alipasino polje ni za sta na svijetu!!!
We love A.P

:D :D :D :D
a evo i jedna slikica lijepog naseg alipasina..naravno ko zivi tu
Image
respo

#249 Re: Naj kvart Najgori kvart u Sarajevu

Post by respo »

meni nekako najbolji potez od c vile do kampusa malo izdvojen a opet blizu najstrozijeg centra
zecko_kupuz

#250 Re: Naj kvart Najgori kvart u Sarajevu

Post by zecko_kupuz »

Ja neću navesti kvart, ali hoću jednu ulicu :D - Muhameda Hevaije Uskufije na Breki. Svaki put me podsjeti na ona mirna kalifornijska predgrađa iz filmova. :lol: Tamošnje kuće su biseri prijeratne gradnje. :dance:

Šteta što nemam sliku da pokažem. :-?
Post Reply