.....ako ste slijepi, niste gluhi......zvuci ocajno.....
koji si ti k**ac da odlucujes ko ce biti gdje sahranjen....Mahalac wrote:umro je mostar wrote:
@Mahalac Sto se tice ovih DEZERTERA kako ih Mahalac nazva. Evo moji su svi bili ovdje, dozivili svasta, izranjavani, a kamo puste srece da i nas sada mozes nazivati DEZERTERIMA. ja bi bio presretan da sam u poziciji da me nazoves dezerterom. znas kako bi me to bolilo. ma nemas pojma.
Da smo bogdo svi dezertirali na pocetku rata. Bar ne bi danas bilo ovoliko mrtvih i nesrecnih, a za sta. ni za sta. ne postoji politicki cilj, drzava ili nesto slicno vrijedan bilo cije kapi krvi. Nakon svega ovoga sto se nama desilo to se namece ko logican zakljucak. Ne isplati se proliti kap krvi ni za jedan narod, ni za jednu drzavu, ni za kakav politicki cilj.
Pa zar ti mislis budalino jedna da bi te onda ko imao nazvati dezerterom ili bi ti vise glave bio jedan fini memorijalni spomenik...i to ??????
Sta mislis da smo svi tako 1992 otisli i da sam ja tada branio SAMO drzavu...budalino jedna![]()
Vecina dijaspore a ponavljam odnosi se na ove dezertere od'92 pa nadalje koji i sad evo kukaju da nista ne valja jednostavno nisu spremni da daju svoj doprinos u izgradnji drzave i svog naroda, ne, nego to treba mi ovamo da uradimo da se i dalje borimo na sve nacine pa kad iole bude bolje onda cete eto vi mashalla doci nazad. I u ratu je "raja" branila i stvorila drzavu pa sad treba da vam stvaramo uslove za povratak vama dezerterima, da'l vam ikad padne napamet mozete li vi nesto uraditi, zrtvovati se da nam brze bude bolje![]()
O kojoj intelegenciji vi govorite (cast casnim izuzecima) ovima sto zavrse kurseve i sto postanu magistri u 23 godini pa hoce ovdje nostrifikaciju diploma/mudo marjanavo.
Sto se mene tice i dezertera, rekao sam konfiskacija svega, zabrana ulaska u drzavu i ostajem pri tome(ni ukopat u mezar im ne bi dao u BiH).
Pozdrav za Haris033
sta je dirasedu wrote:ocigledan primjer kako razmislja papanka koja je dosla do para...Diona wrote:Jednostavno sad imam sve, a da sam ostala dole bi bila bjednik i radila za 500 KM.
evo vidis to je taj mentalitet zasto se ne bih vratio u bih...sanda29 wrote:Ludilooooooooooooooooopaprica29 wrote:WC-eve.
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
sto se bolan javljas i bodes se sa rogatim...?Vozdra_123 wrote:evo vidis to je taj mentalitet zasto se ne bih vratio u bih...sanda29 wrote:Ludilooooooooooooooooopaprica29 wrote:WC-eve.
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
svak samo gleda kako ce se nekom rugati....
sjecate se u obdanistu... prolazi smetljarski kamion a sva djece vidi ga smetljar....
onda treba lopte zaigrati.... vidi ga on ne zna driblati itd...
ovdje gdje sam kakav god da si ljudi te prihvate i gledaju da te ukljuce i njihovu sredinu....
normalno da se covjek uklopi... i ti si u ratu morao glavu u rov inace bi otisao u pm...haris303 wrote:Ma šta više ističete to da kao eto vi svugdje u svijetu sa svakim možete i problema nemate a kao eto jedino sa nama ovamo imate problema i nesporazuma .... ma vi ste svugdje u svijetu MORALI da se uklopite i PRIHVATITE već utabana pravila igre .... i zato niste imali problema ... u suprotnom biste otišli u pizdu pizdine matere ..... i u stvari istina je da su ovaj forum i ovo malo Bosne koju uz odmore pohodite jedina mjesta i okružja na planeti gdje možete da serete do besvijesti i još da ta sranja pripisujete drugima .....
a ja cu gledat da ti se pridruzim i na CNN-u gledat kako se u nekom buducem ratu harisi, mahalci, zrinski i ostali dicni predstavnici i branioci bosnjastva/srpstva/hrvatstva, branioci svih jama sirom balkana, trijebe sa komsijama, jer im je mnogo vaznije bilo kako se ko zove, kako se bogu moli, ko je koga vise nabijao na kocheve, pravljenje bogomolja, nego da prave fabrike, nego da djeci grade buducnosti, nego da sjednu skupa i dogovore se radi buducih generacija.Vozdra_123 wrote:normalno da se covjek uklopi... i ti si u ratu morao glavu u rov inace bi otisao u pm...haris303 wrote:Ma šta više ističete to da kao eto vi svugdje u svijetu sa svakim možete i problema nemate a kao eto jedino sa nama ovamo imate problema i nesporazuma .... ma vi ste svugdje u svijetu MORALI da se uklopite i PRIHVATITE već utabana pravila igre .... i zato niste imali problema ... u suprotnom biste otišli u pizdu pizdine matere ..... i u stvari istina je da su ovaj forum i ovo malo Bosne koju uz odmore pohodite jedina mjesta i okružja na planeti gdje možete da serete do besvijesti i još da ta sranja pripisujete drugima .....
covjek vani shvati neke stvari da su bolje nego tamo odakle je dosao...
ali djabe je pricu pricati....
ti sjedi tamo, ja cu biti vamo i mirna bosna....
A đe ćeš nam to ti majstore ... jebo ti svatove svoje .... malo te nakačila politika (u koju si btw sam ušao, nisam te ja gonio) .... malo te ta ista politika razočarala .... malo ti prijetili .... malo te crnjak uhvatio .... malo ne znaš jesli li poš'o ili doš'o (k'o i većina svijeta) .... i to je dovoljno da sve skupa šalješ u PM i pljuješ po čemu stigneš .... i kakav ti hajr od toga ... ma đe ćeš to bolan ... đe .... niđe ti nećeš ... i što prije shvatiš bolje po tebe ..... prestani više heftama pizditi po forumu i razvlačiti bale nad svojom nesretnom sudbinom i nad "oblačnom" bosanskom perspektivom ....umro je mostar wrote:a ja cu gledat da ti se pridruzim i na CNN-u gledat kako se u nekom buducem ratu harisi, mahalci, zrinski i ostali dicni predstavnici i branioci bosnjastva/srpstva/hrvatstva, branioci svih jama sirom balkana, trijebe sa komsijama, jer im je mnogo vaznije bilo kako se ko zove, kako se bogu moli, ko je koga vise nabijao na kocheve, pravljenje bogomolja, nego da prave fabrike, nego da djeci grade buducnosti, nego da sjednu skupa i dogovore se radi buducih generacija.Vozdra_123 wrote:normalno da se covjek uklopi... i ti si u ratu morao glavu u rov inace bi otisao u pm...haris303 wrote:Ma šta više ističete to da kao eto vi svugdje u svijetu sa svakim možete i problema nemate a kao eto jedino sa nama ovamo imate problema i nesporazuma .... ma vi ste svugdje u svijetu MORALI da se uklopite i PRIHVATITE već utabana pravila igre .... i zato niste imali problema ... u suprotnom biste otišli u pizdu pizdine matere ..... i u stvari istina je da su ovaj forum i ovo malo Bosne koju uz odmore pohodite jedina mjesta i okružja na planeti gdje možete da serete do besvijesti i još da ta sranja pripisujete drugima .....
Pa bujrum gospodo, trijebite se u nekom buducem ratu, za koji se spremate i koji prizeljkujete, kako bi se svetili jedni drugima. Ja u tom ratu niti zelim, niti hocu ucestvovati. neka vama Bosne onakve kakvu ste je zamislili. U svojoj vjeri, na svojoj zemlji, a bez pameti.
haris303 wrote:Ma šta više ističete to da kao eto vi svugdje u svijetu sa svakim možete i problema nemate a kao eto jedino sa nama ovamo imate problema i nesporazuma .... ma vi ste svugdje u svijetu MORALI da se uklopite i PRIHVATITE već utabana pravila igre .... i zato niste imali problema ... u suprotnom biste otišli u pizdu pizdine matere ..... i u stvari istina je da su ovaj forum i ovo malo Bosne koju uz odmore pohodite jedina mjesta i okružja na planeti gdje možete da serete do besvijesti i još da ta sranja pripisujete drugima .....
.....samo da se zahvalim kolegi Dinashu za definiciju.....dinash wrote:
inace, papak je konstanta poput broja pi. papak nije geografski niti socijalno ogranicen ili definisan. papak ostaje papak u sarajevu, ljubljani ili new yorku, pojavljuje se u samo jednom agregatnom stanju i ne poprima oblik posude u kojoj se nalazi.
Ja hocu ici iz ove zemlje i normalno da ne idem iz nje jer je u njoj lijepo. Idem iz nje jer ne zelim da mi djeca rastu ovdje u ovoj divljini i sa tipovima kao ti, kojima bosna vrije. Svugdje na svijetu ima divljaka, ali nigdje na svijetu ih nema toliko po glavi stanovnika kao ovde. Ova zemlja je dodirnula drustveno i svako drugo dno ali kad pomislis da ne mozemo pasti nize, desi se upravo to. Da se idioti i primitivzam prodaju ko nafta bili bi ubjedljivo najbogatija zemlja na svijetu.haris303 wrote:A đe ćeš nam to ti majstore ... jebo ti svatove svoje .... malo te nakačila politika (u koju si btw sam ušao, nisam te ja gonio) .... malo te ta ista politika razočarala .... malo ti prijetili .... malo te crnjak uhvatio .... malo ne znaš jesli li poš'o ili doš'o (k'o i većina svijeta) .... i to je dovoljno da sve skupa šalješ u PM i pljuješ po čemu stigneš .... i kakav ti hajr od toga ... ma đe ćeš to bolan ... đe .... niđe ti nećeš ... i što prije shvatiš bolje po tebe ..... prestani više heftama pizditi po forumu i razvlačiti bale nad svojom nesretnom sudbinom i nad "oblačnom" bosanskom perspektivom ....umro je mostar wrote:a ja cu gledat da ti se pridruzim i na CNN-u gledat kako se u nekom buducem ratu harisi, mahalci, zrinski i ostali dicni predstavnici i branioci bosnjastva/srpstva/hrvatstva, branioci svih jama sirom balkana, trijebe sa komsijama, jer im je mnogo vaznije bilo kako se ko zove, kako se bogu moli, ko je koga vise nabijao na kocheve, pravljenje bogomolja, nego da prave fabrike, nego da djeci grade buducnosti, nego da sjednu skupa i dogovore se radi buducih generacija.Vozdra_123 wrote: normalno da se covjek uklopi... i ti si u ratu morao glavu u rov inace bi otisao u pm...
Pa bujrum gospodo, trijebite se u nekom buducem ratu, za koji se spremate i koji prizeljkujete, kako bi se svetili jedni drugima. Ja u tom ratu niti zelim, niti hocu ucestvovati. neka vama Bosne onakve kakvu ste je zamislili. U svojoj vjeri, na svojoj zemlji, a bez pameti.
Vjerujem ti ... a vjeruj i ti meni da nismo ni mi čitav život držali glavu u pijesku .... a vjeruj mi da je i "papak" kao i broj "PI" transcendentan broj (pojam) pa nije rješenje ni jedne algebarske jednačine sa cijelim koeficijentima, pa je tako kvadratura kruga nerješiv matematički problem baš kao i duplikacija kocke, te stoga kada sve to prebacimo na pojam zajebanosti dobijemo obrise koji se mogu tumačiti na razne načine a sve ovisno od ugla iz kojeg se gleda .... iz bosanskog blata jal iz kakvog bijesnog evropskog restorana .....Toozla wrote:haris303 wrote:Ma šta više ističete to da kao eto vi svugdje u svijetu sa svakim možete i problema nemate a kao eto jedino sa nama ovamo imate problema i nesporazuma .... ma vi ste svugdje u svijetu MORALI da se uklopite i PRIHVATITE već utabana pravila igre .... i zato niste imali problema ... u suprotnom biste otišli u pizdu pizdine matere ..... i u stvari istina je da su ovaj forum i ovo malo Bosne koju uz odmore pohodite jedina mjesta i okružja na planeti gdje možete da serete do besvijesti i još da ta sranja pripisujete drugima ..........samo da se zahvalim kolegi Dinashu za definiciju.....dinash wrote:
inace, papak je konstanta poput broja pi. papak nije geografski niti socijalno ogranicen ili definisan. papak ostaje papak u sarajevu, ljubljani ili new yorku, pojavljuje se u samo jednom agregatnom stanju i ne poprima oblik posude u kojoj se nalazi.![]()
.....harise sa tobom se u potpunosti slazem.....uspjeli smo se prilagoditi i nauciti puno novih i kvalitetnih stvari......kad na to dodas kvalitet koji smo sa sobom donijeli iz Bosne......postali smo zajebani......vjeruj mi....