Ma vjeruj mi da bi se narod pobunio ili bi se desio egzodus ili bi imali slicnu situaciju kao sad u BiH. Nesto bi se desilo da je osto ziv. A on se nije htjeo odreci vlasti, odnosno moci koju je imao. Problemi nisu nastali nakon njega, nego su se poceli pojavljivat vec krajem 70-ih godina. Tad je Amerika okrenula fokus prema Istocnom bloku evrope, ne samo na prema SSSR, nego prema njenim satelitima, a i mi smo bili u fokusu kao nesvrstani zbog sistema kojeg smo imali. Na nasu zalost vojna industrija koja je cinila ne znam kolko 50% budzeta, nam se odbila od glavu '92.... Vojska, vojska i samo vojska.... A i puno se gradilo, al se slabo ili nikako nije odrzavalo....drndalo wrote: ↑31/12/2020 18:44Mozemo samo nagadjati sta bi bilo, opet koliko je bio veci kapacitet od sviju koji ostase iza njega, zasto ne bi bio bolji da je mogao zivjeti 130 godina...? Nije ta zemlja bila u vakuumu, nego u medjunarodnoj zajednici, pa si s nekim dobar, s nekim onako, s ponekim i ne bas, ali su to relacije na kojima se radi...
A za ove ostale, bezveze se poredi BiH sa Jugoslavijom.... Ono, come on