Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Jan Komel wrote:Ej... Fair-i super tema i ovo je moj skromni doprinos...
U zimu 84' ili 85' ne sjecam se tacno, VIS Idoli su imali nezaboravni koncert u "Djuri". Ja mislim da je to bila promocia albuma odbrana i psljedni dani.
Pojava "new primitives" 84'-85'
Pusenje, Orkestar i Elvis su organizovali zajednicku svirku da bi skupili dovoljno raje da bi pokrili troskove u Trasi ili na Filozofskom.
Duca Markovic te iste godine najavjuje da je "hit meseca" Valenino iz Sarajeva sa pesmom "Volim te jos"
Od sredine '80ih pa do rata Sarajevo je bio centar i lider kulturnih desavanja na Balkanu !
Djuro je u Zagrebu. Zajednicke svirke Pusenja i Orkestra se nesto ne sjecam, ali se sjecam koncerta Orkestra u Trasi neposredno pred odlazak u vojsku. U Valentinu su svirali Zijo, Niksa Bratos, Ademir iz Bonton Baje, Jaka i Emir Colakovic. Meni je najdraza njihova pjesma "Zaboravi moj broj", a "Volim te jos" je jaka zbog Amile. A ovaj danasnji Valentino ... bas i nema veze sa onim starim
Jan Komel wrote:Ej... Fair-i super tema i ovo je moj skromni doprinos...
U zimu 84' ili 85' ne sjecam se tacno, VIS Idoli su imali nezaboravni koncert u "Djuri". Ja mislim da je to bila promocia albuma odbrana i psljedni dani.
Pojava "new primitives" 84'-85'
Pusenje, Orkestar i Elvis su organizovali zajednicku svirku da bi skupili dovoljno raje da bi pokrili troskove u Trasi ili na Filozofskom.
Duca Markovic te iste godine najavjuje da je "hit meseca" Valenino iz Sarajeva sa pesmom "Volim te jos"
Od sredine '80ih pa do rata Sarajevo je bio centar i lider kulturnih desavanja na Balkanu !
Djuro je u Zagrebu. Zajednicke svirke Pusenja i Orkestra se nesto ne sjecam, ali se sjecam koncerta Orkestra u Trasi neposredno pred odlazak u vojsku. U Valentinu su svirali Zijo, Niksa Bratos, Ademir iz Bonton Baje, Jaka i Emir Colakovic. Meni je najdraza njihova pjesma "Zaboravi moj broj", a "Volim te jos" je jaka zbog Amile. A ovaj danasnji Valentino ... bas i nema veze sa onim starim
pa ne znam gdje je Djuro u Sarajevu niti se sjecam tog koncerta Idola. U Zagrebu se zove "Gjuro 2" ali svi ga zovemo Djuro. Sjecam se koncerata u Domu mladih, Parni valjak, Pusenje, Atomsko skloniste, Cickovih maratona, ... u velikoj dvorani su bili cjelodnevni koncerti, Rory Gallagher, Wishbone Ash, Elton John je bio u Zetri, sjedenje. Bilo je koncerata po raznim domovima kulture, bilo je odlicnih demo-bendova, ali gdje je Djuro pojma nemam.
basta sljezove boje wrote:pa ne znam gdje je Djuro u Sarajevu niti se sjecam tog koncerta Idola. U Zagrebu se zove "Gjuro 2" ali svi ga zovemo Djuro. Sjecam se koncerata u Domu mladih, Parni valjak, Pusenje, Atomsko skloniste, Cickovih maratona, ... u velikoj dvorani su bili cjelodnevni koncerti, Rory Gallagher, Wishbone Ash, Elton John je bio u Zetri, sjedenje. Bilo je koncerata po raznim domovima kulture, bilo je odlicnih demo-bendova, ali gdje je Djuro pojma nemam.
Dom sindikata Djuro Djakovic: sta je sad pojma nemam. Kad malo bolje razmislim Djuro je bio ponajbolje kino, (najvece svakako), kad smo vec kod Djure, koncert Elvisa (promocija albuma) to je bila mocna primitivna festa (iako su ko D'Boys bili glavne zvijezde, sva raja napustila nakon Elvisa.