Atif Dudaković(zločinac ili heroj)?

Post Reply
PM72

#226 Re: Atif Dudaković(zločinac ili heroj)?

Post by PM72 »

tempuser wrote:
tetejac wrote: Mi pokušali a vi nam zabranili jel’? :D Pa bolan i jadan nebio umjesto da zahvališ što smo ti Bosnu od četnika oslobađali ti glumiš Ramba :) Nemoj bolan da te tvoji čitaju i sramote se.
I t sad jeden vnago golemo.
Sin gen. Blage Zadre je Robert je, nakon sto se izvukao iz Vukovara je poginuo, 22.4.1992. godine na Kupresu.
Sta je koji klinac Robert Zardo radio na Kupresu kad je njegov otac porjeklom iz Gruda (pa se ne moze reci da je branio rodnu grudu), a pogotovo u trenutku kad su vam trecinu drzave drzali cetnici, ako krivousti vec tad nije udarao temelje da zaokruzi cjelinu?
Nije Robert Zadro ratovao za BiH nego za Hrvatsku...kad je poginuo imao je oznake ZNGRH a ne TOBiH ili Armije BiH.
tetejac

#227 Re: Atif Dudaković(zločinac ili heroj)?

Post by tetejac »

PM72 wrote:
tetejac wrote: Ma oprosti stari što sam te branio. Tako je najbolje. :kiss:
Ti mene branio? :-)
Moja familija je učestvovala u HV braneći Hrvatsku.Ja nisam htio sa JNA ići na Vukovar.

Da je Alija bio pametniji i mudriji - odabrao bi Srbe kao saveznike.Bar su iskreniji i pošteniji.
A ti misliš da je Alija imao izbor? A zamisli da su Hrvati 1992 kao Srbi bili? A? Kako bi se vi proveli 1992? E moj momak...
PM72

#228 Re: Atif Dudaković(zločinac ili heroj)?

Post by PM72 »

tetejac wrote: A ti misliš da je Alija imao izbor? A zamisli da su Hrvati 1992 kao Srbi bili? A? Kako bi se vi proveli 1992? E moj momak...
Hrvati u BiH se nisu pitali nego su slušali šta će im reći sa Pantovčaka.Čak su kalkulisali i kad se glasalo o neovisnosti BiH,tek nakon nedjeljne mise i poruke kardinala izašli su i zaokružili ZA.
Znači,hrvatski puk je čekao šta će im reći sveštena lica a ovi čekali poruku svevišnjeg ili ...Tuđmana?
tempuser

#229 Re: Atif Dudaković(zločinac ili heroj)?

Post by tempuser »

90minut wrote:PM što je napisao u onom prvom postu su činjenice potvrđene od mnogo ljudi dakle činjenica da su uzimali pola robe i da je nebrojeno kamiona opljačkano i da je u Bihacu bruku života hrvatskih vojnika spašeno.Činjenica je da smo stali s srbima da više od pola hrvatske danas ne bi bilo.
Da ne bude pausalna prica bez pokrica, daj kakav konretan argument, kako je u Bihacu spaseno bruku hrvatskih vojnika?
tetejac

#230 Re: Atif Dudaković(zločinac ili heroj)?

Post by tetejac »

tempuser wrote:
tetejac wrote: Mi pokušali a vi nam zabranili jel’? :D Pa bolan i jadan nebio umjesto da zahvališ što smo ti Bosnu od četnika oslobađali ti glumiš Ramba :) Nemoj bolan da te tvoji čitaju i sramote se.
Sin gen. Blage Zadre je Robert je, nakon sto se izvukao iz Vukovara je poginuo, 22.4.1992. godine na Kupresu.
Sta je koji klinac Robert Zardo radio na Kupresu kad je njegov otac porjeklom iz Gruda (pa se ne moze reci da je branio rodnu grudu), a pogotovo u trenutku kad su vam trecinu drzave drzali cetnici, ako krivousti vec tad nije udarao temelje da zaokruzi cjelinu?
A jel’ mu ne’ko zabranio da dođe? Došao čovjek pomoći u obrani BiH kao što sam i ja, kao i onaj Turčin, Englez, Škot...
tempuser

#231 Re: Atif Dudaković(zločinac ili heroj)?

Post by tempuser »

PM72 wrote:
tempuser wrote:
Nije Robert Zadro ratovao za BiH nego za Hrvatsku...kad je poginuo imao je oznake ZNGRH a ne TOBiH ili Armije BiH.
Naravno, ali cekam ovoga sto je je altruisticki oslobadjao da odgovori isto!
PM72

#232 Re: Atif Dudaković(zločinac ili heroj)?

Post by PM72 »

tempuser wrote:
90minut wrote:PM što je napisao u onom prvom postu su činjenice potvrđene od mnogo ljudi dakle činjenica da su uzimali pola robe i da je nebrojeno kamiona opljačkano i da je u Bihacu bruku života hrvatskih vojnika spašeno.Činjenica je da smo stali s srbima da više od pola hrvatske danas ne bi bilo.
Da ne bude pausalna prica bez pokrica, daj kakav konretan argument, kako je u Bihacu spaseno bruku hrvatskih vojnika?
Čuj kako...da se krajišnici nisu branili ,još 30 000 četnika bi vam bilo za vratom...ko to ne kontaš?
90minut

#233 Re: Atif Dudaković(zločinac ili heroj)?

Post by 90minut »

tetejac wrote:
PM72 wrote:
tetejac wrote: Ma oprosti stari što sam te branio. Tako je najbolje. :kiss:
Ti mene branio? :-)
Moja familija je učestvovala u HV braneći Hrvatsku.Ja nisam htio sa JNA ići na Vukovar.

Da je Alija bio pametniji i mudriji - odabrao bi Srbe kao saveznike.Bar su iskreniji i pošteniji.
A ti misliš da je Alija imao izbor? A zamisli da su Hrvati 1992 kao Srbi bili? A? Kako bi se vi proveli 1992? E moj momak...
Naravno da je imao izbor hahaha nudili mu savezništvo to su javni podaci on mislio da ce se bolje provesti s hrvatima.
tetejac

#234 Re: Atif Dudaković(zločinac ili heroj)?

Post by tetejac »

Mene čekaš? Evo rekao sam ti. Pusti pokojnog Zadru, evo mene. Ja sam bio u BiH i borio sam se u BiH. U čemu je problem?
tetejac

#235 Re: Atif Dudaković(zločinac ili heroj)?

Post by tetejac »

Rekao mu je Karadžić javno i skupštini kakvo ‘savezništvo’ čeka Muslimane.
90minut

#236 Re: Atif Dudaković(zločinac ili heroj)?

Post by 90minut »

Nakon ponuda

Mogli smo imati dubrovnik sad kao što smo ga imali ranije
PM72

#237 Re: Atif Dudaković(zločinac ili heroj)?

Post by PM72 »

tetejac wrote:Rekao mu je Karadžić javno i skupštini kakvo ‘savezništvo’ čeka Muslimane.
rekao mu je krajem 1991 a da je bio mudriji trebao je bolje kalkulisati.I sad bi u Kninu bila zastava Jugoslavije.
kako kažu-od dva zla odabrao je manje...
tempuser

#238 Re: Atif Dudaković(zločinac ili heroj)?

Post by tempuser »

tetejac wrote:
tempuser wrote:
A jel’ mu ne’ko zabranio da dođe? Došao čovjek pomoći u obrani BiH kao što sam i ja, kao i onaj Turčin, Englez, Škot...
A jel cetnicima i dobrovoljcima iz Srbije neko zabranio da dodju u Hr? Dosli u Borovo Selo da pomognu i na kraju satrali Vukovar?
Sve isti qurac.
90minut

#239 Re: Atif Dudaković(zločinac ili heroj)?

Post by 90minut »

Mislio čovjek da cemo se odbraniti s par kamiona rumunskih jel ono kalašnjikova
tetejac

#240 Re: Atif Dudaković(zločinac ili heroj)?

Post by tetejac »

Čuj isti kurac :D Kako će bit isti kurac kad sam ja bio na pravoj strani, protiv koljača i palikuća. Vidiš da su mislili zaokružit veliku srbiju nastalu na zločinima. Gdje je tu isti kurac?
tempuser

#241 Re: Atif Dudaković(zločinac ili heroj)?

Post by tempuser »

tetejac wrote:Mene čekaš? Evo rekao sam ti. Pusti pokojnog Zadru, evo mene. Ja sam bio u BiH i borio sam se u BiH. U čemu je problem?
Da tebe cekam.
Ok, kao sto napisah iznad, ako ti ne vidis problem sto su dolazio u BiH, u cemu je onda problem sto su cetnici iz Srbije dolazli na Vukovar i borili se u HR?
Ode 500km da nesto brani, Al u qurac, svi iste dvolicne qarine...
tetejac

#242 Re: Atif Dudaković(zločinac ili heroj)?

Post by tetejac »

PM72 wrote:
tetejac wrote:Rekao mu je Karadžić javno i skupštini kakvo ‘savezništvo’ čeka Muslimane.
rekao mu je krajem 1991 a da je bio mudriji trebao je bolje kalkulisati.I sad bi u Kninu bila zastava Jugoslavije.
Pa šta kukaš za Srbima onda ako su Hrvati manje zlo?
90minut

#243 Re: Atif Dudaković(zločinac ili heroj)?

Post by 90minut »

Ma ista govna drugo pakovanje svjestan je i on toga
tetejac

#244 Re: Atif Dudaković(zločinac ili heroj)?

Post by tetejac »

tempuser wrote:
tetejac wrote:Mene čekaš? Evo rekao sam ti. Pusti pokojnog Zadru, evo mene. Ja sam bio u BiH i borio sam se u BiH. U čemu je problem?
Da tebe cekam.
Ok, kao sto napisah iznad, ako ti ne vidis problem sto su dolazio u BiH, u cemu je onda problem sto su cetnici iz Srbije dolazli na Vukovar i borili se u HR?
Ode 500km da nesto brani, Al u qurac, svi iste dvolicne qarine...
De ti meni reci u čemu je problem što sam došao braniti BiH? Evo čekam.
90minut

#245 Re: Atif Dudaković(zločinac ili heroj)?

Post by 90minut »

U tome što bi da si imao priliku da osvojiš Sarajevo klao bi i ubijao muslimane po naređenju
tempuser

#246 Re: Atif Dudaković(zločinac ili heroj)?

Post by tempuser »

tetejac wrote:Čuj isti kurac :D Kako će bit isti kurac kad sam ja bio na pravoj strani, protiv koljača i palikuća. Vidiš da su mislili zaokružit veliku srbiju nastalu na zločinima. Gdje je tu isti kurac?
Sve je stvar perspektive, cetnicima je njihova strana bila prava strana.
Ako vidim da Srbi mislili zaokruziti veliku Srbiju na zlocinima, sta ste vidim da ste vi htjeli zaokruziti zvanicno dokazanim UZP-om, Heliodromom, Dreteljom, Ahmicima, Stupnim Dolom, Kordicem, Blaskicem, setrorkom u Hagu? Zar to nije isti qurac?
tetejac

#247 Re: Atif Dudaković(zločinac ili heroj)?

Post by tetejac »

90minut wrote:U tome što bi da si imao priliku da osvojiš Sarajevo klao bi i ubijao muslimane po naređenju
Ti ideš sutra na ignore. Neda mi se sad po mobitelu čačkat. :thumbup:
PM72

#248 Re: Atif Dudaković(zločinac ili heroj)?

Post by PM72 »

tetejac wrote:
PM72 wrote:
Pa šta kukaš za Srbima onda ako su Hrvati manje zlo?
Ja govorim o politikama a ne o narodima.Bošnjaci ne bi stradali u ovolikom broju da su odabrali Srbe (srpsku politiku) kao saveznike.

Hrvatska politika ubijala je one hrvate koji su se iskreno borili za Bosnu.Primjer Blaž Kraljević.

Kontaš?
tetejac

#249 Re: Atif Dudaković(zločinac ili heroj)?

Post by tetejac »

tempuser wrote:
tetejac wrote:Čuj isti kurac :D Kako će bit isti kurac kad sam ja bio na pravoj strani, protiv koljača i palikuća. Vidiš da su mislili zaokružit veliku srbiju nastalu na zločinima. Gdje je tu isti kurac?
Sve je stvar perspektive, cetnicima je njihova strana bila prava strana.
Ako vidim da Srbi mislili zaokruziti veliku Srbiju na zlocinima, sta ste vidim da ste vi htjeli zaokruziti zvanicno dokazanim UZP-om, Heliodromom, Dreteljom, Ahmicima, Stupnim Dolom, Kordicem, Blaskicem, setrorkom u Hagu? Zar to nije isti qurac?
Šta si ti stari neki pacifista? Zagovaraš tezu građanskog rata jel’? De mi prvo reci u čemu je problem što sam ratovao u BiH? Država napadnuta, korijeni mi iz BiH, u čemu je problem što sam došao i branio?
tempuser

#250 Re: Atif Dudaković(zločinac ili heroj)?

Post by tempuser »

tetejac wrote: De ti meni reci u čemu je problem što sam došao braniti BiH? Evo čekam.
Problem je to sto ti nisi dosao braniti BiH, da jesi dosao bi u Sarajevo ili Teocak. Ti is dosao da branih Hrvate, a za BiH te je blio qurac, jednako kao sto je cetnika koji su dosli iz Srbije da brane svoje u Borovom selu bolio qurac za tebe i Hrvatsku.
Post Reply