Bingo City Center Sarajevo

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply

Sta bi voljeli viditi u ovom centru?

Poll ended at 02/07/2020 13:13

H&M
44
17%
Starbucks
25
10%
KFC/Burger King
71
27%
Aldo
3
1%
Primark
32
12%
C&A
37
14%
Replay
4
2%
Diesel
10
4%
Müller Drogerie
10
4%
Decathlon
24
9%

Total votes: 260

saibaba

#226 Re: Bingo City Center Sarajevo

Post by saibaba »

neki wrote:
Thorgerson wrote:Ma izgled je ok, lijepo izgleda. Meni se sviđa što se nije išlo u visinu i što će taj prostor sada ostati ovakav. Jer veliki je prostor u pitanju, tako da sam se i sam bojao da ne bi nabili jos kakav neboder. Ovo je odilčno.
Vidiš, ja bih volio da su na nekim mjestima išli malo visočije sa objektom, da bar djelimično zaklone onaj Kandahar na brdu..
I ja mislim da bi ljepse izgledalo da ima razlicitih nivoa, ovako je fabricka hala..
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#227 Re: Bingo City Center Sarajevo

Post by konektovan »

Da ima prvenstvo u pljuvanju, bili bi šampioni..... :-)
shape of despair

#228 Re: Bingo City Center Sarajevo

Post by shape of despair »

https://forum.klix.ba/postavljen-spomen ... 59589.html

26 stranica napisano, popljuvano, i šta? nikom ništa.
saibaba

#229 Re: Bingo City Center Sarajevo

Post by saibaba »

shape of despair wrote:https://forum.klix.ba/postavljen-spomen ... 59589.html

Sta ocekujes od foruma na kojem anonimni ljudi pisu sta hoce ?
Logovan

#230 Re: Bingo City Center Sarajevo

Post by Logovan »

Joj stručnjaka raznih. :mrgreen: :mrgreen:
cranberries

#231 Re: Bingo City Center Sarajevo

Post by cranberries »

saibaba wrote:
shape of despair wrote:https://forum.klix.ba/postavljen-spomen ... 59589.html

Sta ocekujes od foruma na kojem anonimni ljudi pisu sta hoce ?
Anonimni Bosanci i Hercegovci, ogorčeni od svakodnevnog života i BH sivila.
Cossack

#232 Re: Bingo City Center Sarajevo

Post by Cossack »

Logovan wrote:Joj stručnjaka raznih. :mrgreen: :mrgreen:
Bitno je baciti hejt, sve su ostalo nijanse :mrgreen:
VladaFBiH

#233 Re: Bingo City Center Sarajevo

Post by VladaFBiH »

Cossack wrote:
u ovom slučaju kako baciti "like" na skladište koje prave? Lokacija je odlična za nekog jebenog TC-a a oni prave svoje klasično Bingo skladište
Korisničkoime

#234 Re: Bingo City Center Sarajevo

Post by Korisničkoime »

VladaFBiH wrote:
Cossack wrote:
u ovom slučaju kako baciti "like" na skladište koje prave? Lokacija je odlična za nekog jebenog TC-a a oni prave svoje klasično Bingo skladište
O ukusima se ne raspravlja, ljepota lezi u oku promatraca ali reci za ovo, sudeci prema slikama da je skladiste je pretjerano.
VladaFBiH

#235 Re: Bingo City Center Sarajevo

Post by VladaFBiH »

Korisničkoime wrote:
VladaFBiH wrote:
Cossack wrote: u ovom slučaju kako baciti "like" na skladište koje prave? Lokacija je odlična za nekog jebenog TC-a a oni prave svoje klasično Bingo skladište
O ukusima se ne raspravlja, ljepota lezi u oku promatraca ali reci za ovo, sudeci prema slikama da je skladiste je pretjerano.
prema renderima meni izgleda dosta slično Mostaru = malo ljepše montažno skladište (ovako ga zovem jer sam očekivao nešto Vau a ne još jedan granap).

Naravno oni imaju pravo za svoje pare da rade kako hoće i šta hoće ali je šteta lokacije za ovakav objekat.
cranberries

#236 Re: Bingo City Center Sarajevo

Post by cranberries »

Ali zašto lokacije, po čemu? Nije ovo M. Dvor
Thorgerson

#237 Re: Bingo City Center Sarajevo

Post by Thorgerson »

cranberries wrote:Ali zašto lokacije, po čemu? Nije ovo M. Dvor
A šta samo Marijin Dvor može biti rezervisan za shopping mall? Mallovi vani se prave upravo u naseljima koja nisu u samom centru.

Drugo, zašto lokacija. Zato što Novi Grad broji 125.000 stanovnika! Dakle, govorimo o najvećem i najgušćem tržištu koncentrisanom na jednom manjem dijelu u čitavoj državi. Da ne govorim o samom potencijalu i mogućem širenju, jer na onom potezu će nići još hrpa novih zgrada.

I ti onda tu napraviš hipermarket i odvojiš jedan manji dio za neke druge sadržaje. Meni je to krivo. Krivo mi je što ću opet morati npr ići u SCC ili ne znam negdje, a ovdje je bila idealna lokacija da se napravi i bolji centar od Shidiija.

I krivo mi je što ako Delta otvori svoj centar, da će pojesti ovaj BCC za doručak.

Očekivao sam shopping mall, sa hrpom sadržaja, a neka tu i bingovog marketa. Ali mora li se prostirati na 60% objekta. :roll: Objekat sam je meni lijep, sasvim uredno izgleda il lijepo će se uklopiti.

Međutim, tačno kako sam i bio rekao, ogroman hipermarket, koja prodavnica...te vjerovatno nekih 15m2 će odvojiti i za djecu neku igraonu možda im čak naprave. :roll: :run:

Nadam se da griješim.
konektovan

#238 Re: Bingo City Center Sarajevo

Post by konektovan »

Ljudi, pricate o bingu i pravljenju tc, pa je li znate koja je glavna djelatnost binga??? Je li bingo pravi centre da bi tu prodavali zara, waikiki, p&b, beneton??? Ne pravi, nije nikad ni pravio, i zasto bi mjenjao svoj koncept poslovanja, koji se 99% zasniva na hioermatketima i u tome su super uspjesni. Ako bude nesto od dodatnog sadrzaja, super, ako ne bude, mene ne moze razocarati.
cranberries

#239 Re: Bingo City Center Sarajevo

Post by cranberries »

Ovo nece biti obican supermarket cijelom povrsinom, sto se tice tipa supermarketa, biti ce skroz drugacije nego do sada.
So What!

#240 Re: Bingo City Center Sarajevo

Post by So What! »

konektovan wrote:Ljudi, pricate o bingu i pravljenju tc, pa je li znate koja je glavna djelatnost binga??? Je li bingo pravi centre da bi tu prodavali zara, waikiki, p&b, beneton??? Ne pravi, nije nikad ni pravio, i zasto bi mjenjao svoj koncept poslovanja, koji se 99% zasniva na hioermatketima i u tome su super uspjesni. Ako bude nesto od dodatnog sadrzaja, super, ako ne bude, mene ne moze razocarati.
Jesi bio kad u Tuzli?

Image
P308

#241 Re: Bingo City Center Sarajevo

Post by P308 »

Bingo Alta je dokaz da Bingo moze kad hoce. Od otvaranja do danas izgleda odlicno. Znam da su preuzeli od Mercatora ali se odrzava. I nadam se da ce ovaj biti slican.
konektovan

#242 Re: Bingo City Center Sarajevo

Post by konektovan »

So What! wrote:
konektovan wrote:Ljudi, pricate o bingu i pravljenju tc, pa je li znate koja je glavna djelatnost binga??? Je li bingo pravi centre da bi tu prodavali zara, waikiki, p&b, beneton??? Ne pravi, nije nikad ni pravio, i zasto bi mjenjao svoj koncept poslovanja, koji se 99% zasniva na hioermatketima i u tome su super uspjesni. Ako bude nesto od dodatnog sadrzaja, super, ako ne bude, mene ne moze razocarati.
Jesi bio kad u Tuzli?

Image
Bio sam, meni licno lijep objekat, ali nije to SCC, BBI ili delta centar BL. Taj koncept iz Tuzle mercator je napravio prije 20 godina. Supermarket sa nekoliko prodavnica, nista novo, ali je lijepo.
So What!

#243 Re: Bingo City Center Sarajevo

Post by So What! »

konektovan wrote:
Bio sam, meni licno lijep objekat, ali nije to SCC, BBI ili delta centar BL. Taj koncept iz Tuzle mercator je napravio prije 20 godina. Supermarket sa nekoliko prodavnica, nista novo, ali je lijepo.
I s tim se slažem, ali ovo nije supermarket sa nekoliko prodavnica, ovo je hipermarket sa čitavom paletom Inditex prodavnica, jedini u BiH mislim imaju s.Oliver radnju, knjižare, pristojan food court i odlično Cinestar kino.

Impact koji su imali konkretno na regiju je ogroman, znam ljudi koji se znaju voziti po sat vremena, da odu u kino tamo recimo ili patike da kupe tamo.

Dakle jako fin koncept, tipičan za zemlje Centralne i Istočne Europe, i za veće gradove u BiH sasvim pristojno zdanje.
wewa

#244 Re: Bingo City Center Sarajevo

Post by wewa »

Thorgerson wrote:
A šta samo Marijin Dvor može biti rezervisan za shopping mall? Mallovi vani se prave upravo u naseljima koja nisu u samom centru.

Drugo, zašto lokacija. Zato što Novi Grad broji 125.000 stanovnika! Dakle, govorimo o najvećem i najgušćem tržištu koncentrisanom na jednom manjem dijelu u čitavoj državi. Da ne govorim o samom potencijalu i mogućem širenju, jer na onom potezu će nići još hrpa novih zgrada.

I ti onda tu napraviš hipermarket i odvojiš jedan manji dio za neke druge sadržaje. Meni je to krivo. Krivo mi je što ću opet morati npr ići u SCC ili ne znam negdje, a ovdje je bila idealna lokacija da se napravi i bolji centar od Shidiija.

I krivo mi je što ako Delta otvori svoj centar, da će pojesti ovaj BCC za doručak.

Očekivao sam shopping mall, sa hrpom sadržaja, a neka tu i bingovog marketa. Ali mora li se prostirati na 60% objekta. :roll: Objekat sam je meni lijep, sasvim uredno izgleda il lijepo će se uklopiti.

Međutim, tačno kako sam i bio rekao, ogroman hipermarket, koja prodavnica...te vjerovatno nekih 15m2 će odvojiti i za djecu neku igraonu možda im čak naprave. :roll: :run:

Nadam se da griješim.
ocekujes da vlasnik SCC-a svom potrcku aminuje izgradnju konkurencije koji kilometar dalje - no way, Jose.

najjace mi je ono licemjerje iz danasnjeg clanka o izgradnji BBC-a, da se eto konacno pomaklo s mrtve tacke jer je Bauhaus 'odustao' od investiranja. sto li odustase, Boze dragi... :-)
saibaba

#245 Re: Bingo City Center Sarajevo

Post by saibaba »

wewa wrote:
Thorgerson wrote:

Nadam se da griješim.
ocekujes da vlasnik SCC-a svom potrcku aminuje izgradnju konkurencije koji kilometar dalje - no way, Jose.

najjace mi je ono licemjerje iz danasnjeg clanka o izgradnji BBC-a, da se eto konacno pomaklo s mrtve tacke jer je Bauhaus 'odustao' od investiranja. sto li odustase, Boze dragi... :-)
Drago mi je da je bauhaus odustao od svog stovarista u svakom slucaju
wewa

#246 Re: Bingo City Center Sarajevo

Post by wewa »

jer, sta ce nama kvalitetna roba i ta neka radna mjesta...
:zoka:
konektovan

#247 Re: Bingo City Center Sarajevo

Post by konektovan »

wewa wrote:jer, sta ce nama kvalitetna roba i ta neka radna mjesta...
Jah, eto ovdje nece biti novih radnih mjesta. 8 ja sam prije za ovu opciju, nego još jedan penny plus
wewa

#248 Re: Bingo City Center Sarajevo

Post by wewa »

konektovan wrote:
Jah, eto ovdje nece biti novih radnih mjesta. 8 ja sam prije za ovu opciju, nego još jedan penny plus
jesi kad usao u bauhaus?

ovdje ce radna mjesta biti s prosjecnom platom od 500 KM, kod stranaca to sigurno ne bi bio slucaj (vidjeti pod dm). drugo, igrom slucaja znam da je bauhaus planirao angazovati domace kooperante, poput ikee - uticaj jedne takve firme bi bio daleko veci na zajednicu, nego sto je to slucaj kod Binga. ali, Dzambicu para na paru, ko sljivi fukaru.
Thorgerson

#249 Re: Bingo City Center Sarajevo

Post by Thorgerson »

wewa wrote:
konektovan wrote:
jesi kad usao u bauhaus?

ovdje ce radna mjesta biti s prosjecnom platom od 500 KM, kod stranaca to sigurno ne bi bio slucaj (vidjeti pod dm). drugo, igrom slucaja znam da je bauhaus planirao angazovati domace kooperante, poput ikee - uticaj jedne takve firme bi bio daleko veci na zajednicu, nego sto je to slucaj kod Binga. ali, Dzambicu para na paru, ko sljivi fukaru.
Pa dobro u cemu je problem bio sa Bauhausom po tvom misljenju?

Jer ti pises ovo isto kao da smo ih mi otjerali, a ustvari im nismo bili interesantni. To su i sami rekli. Ovo tržište im nije interesantno. Bingu jeste.

Kraj price.

I de bogati popustite vise sa tim jadovanjem o 500 KM. Kome je malo ne mora raditi. Fino brate udruze se i daju kolektivno otkaz ili traze vece plate. Pa isto ko da Bingo nekoga kandzija da radi za 500 KM, ako radi za toliko.
wewa

#250 Re: Bingo City Center Sarajevo

Post by wewa »

trazilo im na kafu, a oni ni nakon nekoliko godina pregovaranja nisu pristali na to.

a ovaj nastavak tvog posta stvarno ne bih komentarisala. ne daj ti Boze da dodjes u situaciju da shvatis sta znaci nemati izbora.
Post Reply