Ljudi sta da kuham?

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
Kwaheri

Post by Kwaheri »

pitt wrote:ma nisam supe zeljan....daj sta mesnato i domace :D:D:D
:lol: :D :D

...i meni svako malo dode...spageta mi je puno i za jedan obrok... :D
Bumbar

Post by Bumbar »

Eh de bas :D

A pitt...pa svetko svojoj g***** ugadja :D :D
pitt

Post by pitt »

Bumbar wrote:Eh de bas :D

A pitt...pa svetko svojoj g***** ugadja :D :D
kako ti bona nije zao mene na kraju svijeta...... :roll:
Bumbar

Post by Bumbar »

Moje suosjecanje s tobom se ne odrazava na moj apetit... :D
pitt

Post by pitt »

Bumbar wrote:Moje suosjecanje s tobom se ne odrazava na moj apetit... :D
Ma jedi ti....al ako sta ostane sjei se mene.....prije no sto nastavis dalje :D:D:D
Bumbar

Post by Bumbar »

No frka...da se sjetim kako u USA jedete genetski modificiranu hranu dok se ovdje vise organska fura i to je cak jeftinija... :D
pitt

Post by pitt »

Bumbar wrote:No frka...da se sjetim kako u USA jedete genetski modificiranu hranu dok se ovdje vise organska fura i to je cak jeftinija... :D
Bogami pitt je poguzija....nije njemu mrsko izac malo iz grada pa svrati do brace amisha u nabavku:D:D:D ne moze biti prirodnije nego njihovo :D:D
Bumbar

Post by Bumbar »

Meni su oni fenomenalni :D ...hehe bosanac...kad je ceif onda nista nije tesko :D :D
pitt

Post by pitt »

Bumbar wrote:Meni su oni fenomenalni :D ...hehe bosanac...kad je ceif onda nista nije tesko :D :D
Sve za svoju guzu :D:D:D
Kwaheri

Post by Kwaheri »

novalic wrote:stari kruh isjeci na velike komade, poslagati u tepsiju, pa u rernu 10tak min, da se dobro preprzi

ovamo na malo ulja izdinstati glavicu luka grubo isjecenu, malo crvene paprike, dodati vegetu, poslagati po tome kruh pa zaliti posoljenom vrucom vodom, ali ne previse, da kruh posve ne omekani, nego onako, pola-poa.. uvijek je lako dodati jos malo vode, ali ako pretjeras 8-)

i izmijesati...

eto ti popare, potkriza je malo drugacija

:wink:
eh...jos ovo i bjezim...kod nas se popara pravi ovako
"stari kruh isjeci na velike komade, poslagati u tepsiju, pa u rernu 10tak min, da se dobro preprzi"
...a u mlijeko dodati puter...soli...kad prokuha...zaliti time kruh (manju kolicinu da se ne zalije previse)...i na to kajmak...i malo suhog sira, onog glatkog, masnijeg...

a potkriza...

"stari kruh isjeci na velike komade, poslagati u tepsiju, pa u rernu 10tak min, da se dobro preprzi"

...ranije pripremis mesnu juhu...dakle voda od kuhanog mesa...pred pripremu potkrize stavis je da prokljuca...
u drugom sudu...izdinstati glavicu luka grubo isjecenu, malo crvene paprike, soli (bez vegete)...to zaliti mesnom juhom...ne previse...da izgleda malo nagusto...a onda sve to politi po kruhu u tepsiji, prije toga po kruhu se moze staviti malo suha mesa...peke...tanko rezane......i jos pet minuta u rerni...

ili nabrzinu proprziti malo mesa (moze i piletina) dodati glavicu luka grubo isjecenu, malo crvene paprike, soli (bez vegete)....i onda dodati vode...da bude gusca juha... onda sve to politi po kruhu u tepsiji, prije toga po kruhu se moze staviti malo suha mesa...peke...tanko rezane......i jos pet minuta u rerni...
smokljo

Post by smokljo »

Mora ona ispravit il citirat novalicku svugdje! :D
Soul_Sista

Post by Soul_Sista »

smokljo wrote:
Soul_Sista wrote:..sta vi svasta znate kuhatiiii :-)
...ja se uglavnom drzim paste :D jednostavno, brzo i najedes se :-D :D
Jadan tvoj cojk ako se ikad udas! :sad: :-x
Ne bi mu bio u kozi! :-x
:lol: :lol: :lol:

..ti ko moja nana :D

@pitt,
bujrum na pastu ala tomazzoo :P 8-) :D
pitt

Post by pitt »

Hvala.....prvom prilikom kad me put nanese :D:D
Kwaheri

Post by Kwaheri »

smokljo wrote:Mora ona ispravit il citirat novalicku svugdje! :D
...jel nas to ho's zavaditi :D :D ?

jok...vala...ne popravljam..jasno sam napisala "kod nas se pravi ovako"...a citat... 8)
smokljo

Post by smokljo »

Soul_Sista wrote:
smokljo wrote:
Soul_Sista wrote:..sta vi svasta znate kuhatiiii :-)
...ja se uglavnom drzim paste :D jednostavno, brzo i najedes se :-D :D
Jadan tvoj cojk ako se ikad udas! :sad: :-x
Ne bi mu bio u kozi! :-x
:lol: :lol: :lol:

..ti ko moja nana :D
Pa i jesam od svoje rahmetli nane pokupio! :)

Nego imam jos jedan recpt, ovo sam naucio od Turaka i pravo je studentsko-becarsko;

Jaja sa krompirom;
krompir se isjece na malo krupnije komade nego sto je to potrebno za pitu, sa lukom se stavi na zagrijano ulje na tavi, pospe se klasovnim(kukuruznim) brasnom da se ne lijepi za tavu a i da bude ukusnije, kad krompir bude vec izprzen onda se dodaju izlupana jaja, vrlo je ukusno i jako se brzo sprema! :-) :-)

@zeno bona ma necu vas zavadit, nego je to samo bila konstatacija! :D :D
Kwaheri

Post by Kwaheri »

smokljo wrote: Pa i jesam od svoje rahmetli nane pokupio! :)

Nego imam jos jedan recpt, ovo sam naucio od Turaka i pravo je studentsko-becarsko;

Jaja sa krompirom;
krompir se isjece na malo krupnije komade nego sto je to potrebno za pitu, sa lukom se stavi na zagrijano ulje na tavi, pospe se klasovnim(kukuruznim) brasnom da se ne lijepi za tavu a i da bude ukusnije, kad krompir bude vec izprzen onda se dodaju izlupana jaja, vrlo je ukusno i jako se brzo sprema! :-) :-)

@zeno bona ma necu vas zavadit, nego je to samo bila konstatacija! :D :D

---jedno becarsko...brzo...

piletina, gljiva, riza, kikiriki, grozdjice...zacini
--pileci file, isjeckas malo krupnije, malo sampinjona...i sve lijepo poprzis zajedno...kad bude skoro gotovo zalijes s slane malo vode, kljucale...a onda u to ubacis rize.dodas zacine koje zelis..nako..da riza bude skoro iznad vode...i da se kuha 5-6 min, dok skoro ne ispari sva voda, ali ne dozvoliti da potpuno ispari...paznja...kad ubacis rizu vise ne mijesati, jer riza treba ostati na povrsini..a na rizu dodati zacine koje volis... ja stavljam malo jace...curry ili onu tursku ljutu papriku, vegetu, malo bibera...i obavezno listic metvice..poklopis i skines...

...to vruce vadis kasikom...i slazes na tanjir pa izgleda kao slojevi...a riza bude super..ne gnjecava...i onda tek dodas kikiriki i grozdice...malo ih pomijesas s rizom...i spremno...za jelo..naravno ako volis sos neki uz to..dodajes... 8)
BigusDickus

Post by BigusDickus »

wow... :shock: :D
Kwaheri

Post by Kwaheri »

BigusDickus wrote:wow... :shock: :D
..sta s' ti mislio...'vaki becar :D :D
Kwaheri

Post by Kwaheri »

seka wrote:@zeno hvala za bumbar i tagaru. :)

bumbar do sada nisam jela, a za tagaru cini mi se negdje kazu casa?
...ne znam...kod mene "casa" nije sud da se u njemu ista kuha sem' eventualno podvari mlijeko...il' kako bi rekli krajisnici "varen'ka".... :D
BigusDickus

Post by BigusDickus »

zena wrote:
mo's se udat'... komotno... ::D
Kwaheri

Post by Kwaheri »

BigusDickus wrote:
zena wrote:

...zar ne vidis da se reklamiram.. :D :D .lahko je Novalicki... 8-) moze i fulat recept...
BigusDickus

Post by BigusDickus »

Pametno... cuo sam da i kvalitetan proizvod, mora imati dobru reklamu... :D
pitt

Post by pitt »

zena wrote:
BigusDickus wrote:
zena wrote: ..sta s' ti mislio...'vaki becar :D :D

...zar ne vidis da se reklamiram.. :D :D .lahko je Novalicki... 8-) moze i fulat recept...
hanuma, ne treba tebi puni reklame :D:D
Kwaheri

Post by Kwaheri »

pitt wrote:
zena wrote:
BigusDickus wrote: mo's se udat'... komotno... ::D

hanuma, ne treba tebi puni reklame :D:D
8)
Saian

Post by Saian »

zena wrote:
---jedno becarsko...brzo...

piletina, gljiva, riza, kikiriki, grozdjice...zacini
--pileci file, isjeckas malo krupnije, malo sampinjona...i sve lijepo poprzis zajedno...kad bude skoro gotovo zalijes s slane malo vode, kljucale...a onda u to ubacis rize.dodas zacine koje zelis..nako..da riza bude skoro iznad vode...i da se kuha 5-6 min, dok skoro ne ispari sva voda, ali ne dozvoliti da potpuno ispari...paznja...kad ubacis rizu vise ne mijesati, jer riza treba ostati na povrsini..a na rizu dodati zacine koje volis... ja stavljam malo jace...curry ili onu tursku ljutu papriku, vegetu, malo bibera...i obavezno listic metvice..poklopis i skines...

...to vruce vadis kasikom...i slazes na tanjir pa izgleda kao slojevi...a riza bude super..ne gnjecava...i onda tek dodas kikiriki i grozdice...malo ih pomijesas s rizom...i spremno...za jelo..naravno ako volis sos neki uz to..dodajes... 8)
jooooooooooj sad moram brisat ovu tastaturu dok sam chito nisam ni skonto da mi kapa iz usta :D :D , pa poslije ovog bih i svoj tanjir oprao :D :D
Post Reply