Kako bi izgledala RBiH da nije bilo rata ? Alternativna historija

Post Reply
General War

#226 Re: Kako bi izgledala RBiH da nije bilo rata ? Alternativna historija

Post by General War »

LBVIEW wrote: A ja ti naojozbiljnije kazem da si povjerovao u JNA propagandu - ko je onim balvanasima dao oruzje pa je trebalo "razvadjati" njih i legalni MUP?
Sto se faktografije tice, navedeni su ti datumu srpske pobune u Krajini i donosenja novog Ustava R Hrvatske, gdje se jasno vidi kako je prvi dogadjaj prethodio onom drugom(pola godine), no ti nastavljas guslati po svome
Hvala i dovidjenja!
Nisi ti to dobro upratio.
Balvanasi su ti isto bolan MUP ( vidi ko je bio Martic), samo srpski kadar iz hrvatske, pa cijeli gradovi tamo imaju i sela sa srpskom vecinom ili gdje ima dobar dio srba...oruzje obicno pjesacko i tandzare...DB se umjesao kasnije poslije barikada.
Dzaba gubis vrijeme gledajuci u oruzje vec politiku, kad je hdz dobio vlast, i kad su trazili da se stavi sahovnica?
LBVIEW

#227 Re: Kako bi izgledala RBiH da nije bilo rata ? Alternativna historija

Post by LBVIEW »

Pobunjenici protiv legalne vlasti koje je nahuskao i instrurirao SDB Srbije. Muha ti je postirao snimke iz 89-e i 90-e, dakle poceli su kuhati jos za vrijeme Racana, a kulminacija je bila nakon prvih demokratskih izbora.
Sto se zastave tice, i drugi su je mijenjali, samo izgleda samo Srbi mogu sebi dati za pravo da zbog iste podignu oruzanu pobunu. Sad si presao na ovo kad sam opovrgnuo tvoju tezu da su balvan - revoluciju pokrenuli zbog novog Ustava.
A JNA je, ako je vec trebala nesto ciniti, morala suzbiti pobunu, i stati uz legalne organe vlasti, a ne asistirati onima koji ruse ustavnopravni poredak. Otkud Arkan i SDB Srbije na Plitvicama malo kasnije, zalutali ljudi?
General War

#228 Re: Kako bi izgledala RBiH da nije bilo rata ? Alternativna historija

Post by General War »

LBVIEW wrote:Pobunjenici protiv legalne vlasti koje je nahuskao i instrurirao SDB Srbije. Muha ti je postirao snimke iz 89-e i 90-e, dakle poceli su kuhati jos za vrijeme Racana, a kulminacija je bila nakon prvih demokratskih izbora.
Sto se zastave tice, i drugi su je mijenjali, samo izgleda samo Srbi mogu sebi dati za pravo da zbog iste podignu oruzanu pobunu. Sad si presao na ovo kad sam opovrgnuo tvoju tezu da su balvan - revoluciju pokrenuli zbog novog Ustava.
A JNA je, ako je vec trebala nesto ciniti, morala suzbiti pobunu, i stati uz legalne organe vlasti, a ne asistirati onima koji ruse ustavnopravni poredak. Otkud Arkan i SDB Srbije na Plitvicama malo kasnije, zalutali ljudi?
Pa to i objasnjava, manjak pijeteta prema drugom i zanemarivanje razloga je i vodilo svemu ovome...nisam ja na nista presao na drugo vec ti saras..tada nije mrtva glava pala, a kad je ustav promjenjen onda jeste...valjda mozes zakljuciti razliku, sto opet hrvate ne pere za dobar dio odgovornosti...ali opet nema BiH u toj prici.
LBVIEW

#229 Re: Kako bi izgledala RBiH da nije bilo rata ? Alternativna historija

Post by LBVIEW »

General War wrote:
LBVIEW wrote:Pobunjenici protiv legalne vlasti koje je nahuskao i instrurirao SDB Srbije. Muha ti je postirao snimke iz 89-e i 90-e, dakle poceli su kuhati jos za vrijeme Racana, a kulminacija je bila nakon prvih demokratskih izbora.
Pa to i objasnjava, manjak pijeteta prema drugom i zanemarivanje razloga je i vodilo svemu ovome...nisam ja na nista presao na drugo vec ti saras..tada nije mrtva glava pala, a kad je ustav promjenjen onda jeste...valjda mozes zakljuciti razliku, sto opet hrvate ne pere za dobar dio odgovornosti...ali opet nema BiH u toj prici.
Ti saras, jer si tvrdio kako je promjena Ustava uzrokovala pobunu, pa kad je ta teza pobijena, pominjes zastavu, pa kad je i to razotkriveno kao lazni argument, pricas o mrtvim glavama. A kad vec spominjes iste, prisjetimo se da su prve padale one hrvatskih policajaca, sto nista ne moze opravdati. No, pikaju se naravno samo one srpske poout srpskog svata u BiH, a sto su desetine drugih pale prije, nema veze. :oops:
Cinjenica je da su oni uz pomoc i instrukcije SDB- a Srbije digli oruzanu pobunu, dakle prekrsili ustavnopravni poredak, sve sto je slijedilo je posljedica. A svaka hrvatska reakcija je za iste bila izgovor zasto rade to sto rade - tipicna "self-fulfilling" prophecy. Ta praksa je nastavljena i u BiH, da bi kulminirala optuzbom kako je "Alija izabrao rat" jer je, primoran srpskim bahacenjem i pravnim nasiljem, iskoristio demokratsko pravo na referendum.
muha_sa

#230 Re: Kako bi izgledala RBiH da nije bilo rata ? Alternativna historija

Post by muha_sa »

tandmand

#231 Re: Kako bi izgledala RBiH da nije bilo rata ? Alternativna historija

Post by tandmand »

Bogić Bogićević je jebo FGR za sva vremena ...
LBVIEW

#232 Re: Kako bi izgledala RBiH da nije bilo rata ? Alternativna historija

Post by LBVIEW »

muha_sa wrote:

:thumbup:
tandmand

#233 Re: Kako bi izgledala RBiH da nije bilo rata ? Alternativna historija

Post by tandmand »

samo da priupitam
kaće opet jugoslavija?

šta čekaju Srbi i Hrvati, što je ne prave?
General War

#234 Re: Kako bi izgledala RBiH da nije bilo rata ? Alternativna historija

Post by General War »

LBVIEW wrote:
General War wrote: Pa to i objasnjava, manjak pijeteta prema drugom i zanemarivanje razloga je i vodilo svemu ovome...nisam ja na nista presao na drugo vec ti saras..tada nije mrtva glava pala, a kad je ustav promjenjen onda jeste...valjda mozes zakljuciti razliku, sto opet hrvate ne pere za dobar dio odgovornosti...ali opet nema BiH u toj prici.
Ti saras, jer si tvrdio kako je promjena Ustava uzrokovala pobunu, pa kad je ta teza pobijena, pominjes zastavu, pa kad je i to razotkriveno kao lazni argument, pricas o mrtvim glavama. A kad vec spominjes iste, prisjetimo se da su prve padale one hrvatskih policajaca, sto nista ne moze opravdati. No, pikaju se naravno samo one srpske poout srpskog svata u BiH, a sto su desetine drugih pale prije, nema veze. :oops:
Cinjenica je da su oni uz pomoc i instrukcije SDB- a Srbije digli oruzanu pobunu, dakle prekrsili ustavnopravni poredak, sve sto je slijedilo je posljedica. A svaka hrvatska reakcija je za iste bila izgovor zasto rade to sto rade - tipicna "self-fulfilling" prophecy. Ta praksa je nastavljena i u BiH, da bi kulminirala optuzbom kako je "Alija izabrao rat" jer je, primoran srpskim bahacenjem i pravnim nasiljem, iskoristio demokratsko pravo na referendum.
Ne saram ba, eno ti borci deset puta prave barikade po bosni pa jel to rusenje drzave?
Cinjenica je da je SDB naoruzavao srbe kad je krenula tarapana isto kao sto je cinjenica da su se hrvati naoruzavali preko nekog drugog ali taj dio ustava te ne interesuje. Kako je arkan i legija dolazio na srpsku stranu tako je dolazo od Gotovine, do Mire Baresica, Vinka Nikolica...stvarno se cudim sto ih toliko branis, s ove di
Alija ako je izabrao rat, izabrao ga je na Bosnjacku stetu jer je krivousti znao da je bosna kljuc hrvatskog resenja.
Postavio sam haznadaru link a evo i tebi, mislio sam da ce se samo nadoci, ali izgleda da je selektivni zaborav jaci na nekim stvarima.
http://ba.n1info.com/Vijesti/a128673/Ak ... bjeci.html
MaksprotivMarksa

#235 Re: Kako bi izgledala RBiH da nije bilo rata ? Alternativna historija

Post by MaksprotivMarksa »

General War wrote:
LBVIEW wrote:
General War wrote: Pa to i objasnjava, manjak pijeteta prema drugom i zanemarivanje razloga je i vodilo svemu ovome...nisam ja na nista presao na drugo vec ti saras..tada nije mrtva glava pala, a kad je ustav promjenjen onda jeste...valjda mozes zakljuciti razliku, sto opet hrvate ne pere za dobar dio odgovornosti...ali opet nema BiH u toj prici.
Ne saram ba, eno ti borci deset puta prave barikade po bosni pa jel to rusenje drzave?
Cinjenica je da je SDB naoruzavao srbe kad je krenula tarapana isto kao sto je cinjenica da su se hrvati naoruzavali preko nekog drugog ali taj dio ustava te ne interesuje. Kako je arkan i legija dolazio na srpsku stranu tako je dolazo od Gotovine, do Mire Baresica, Vinka Nikolica...stvarno se cudim sto ih toliko branis, s ove di
Alija ako je izabrao rat, izabrao ga je na Bosnjacku stetu jer je krivousti znao da je bosna kljuc hrvatskog resenja.
Postavio sam haznadaru link a evo i tebi, mislio sam da ce se samo nadoci, ali izgleda da je selektivni zaborav jaci na nekim stvarima.
Ne znam sto se uopste i trudis, pa njima Alija da ustane i kaze, jbga momci i ja sam neke stvari zajebao, oni bi mu rekli nisi Alija, nemoj tako, jugobalijo. Shvati da su to ljudi koji ce sa BiH bit izadovoljni kad se protjeraju svi Srbi i Hrvati, ali pod uslovom da dok ih mi protjerujemo oni priznaju da su on krivi za to. Ovo kazem kao neko ko misli da se rat nije mogao sprijeciti dogovorom sa Slobodanom, narod je ovdje glasao za rat i nikakav dogovor lidera t one bi sprijecio, izasli su zajedno na izbore i pozvali narod u rat, narod je to prihvatio, kraj. Da je narod bio spreman na kompromis isaradnju, Reformisti bi imali 98 psoto glasova i ne bi bilo rata, a ako bi Srbi i udarili, zajedno bi se odbranili i imali normalnu drzavu.

Aliji zamejram samo jednu stvar, a to je kada je vec bilo rata i akd se ginulo godinama, sto nije nastavio ratovati, a ne prihvatiti ovo suludo rjesenje, znaci ili cjelovita BiH sa pravim aza sve gradjane ili rat zauvijek. Milosevic bi govno pojeo svako i potpiso, on vise nije imao izbora.

Ne zna ni Tunjavi, ne znas ti, ne znam ja, ne zna niko, istina je napisana u SDA centrali i FB stranici Bosnjaci bez kompleksa, istina je da smo bili vecinski narod na Balkanu, da nismo bili ustase, da je Hadzar divizija herojska odbrana bosnjastva, partizani su nas ubijali, komunisti nas ubijali, pomiiri se sa tim.

I molim vas sve da pogledate i Aljine govore iz 1990. i 1991. godine, da uvidite da je to ista atmosfera kao na govorima Slobe i Franceka, od ikonografije do negodovanja i ekstaze naroda, od Foce do Novog Pazara. :thumbup:
General War

#236 Re: Kako bi izgledala RBiH da nije bilo rata ? Alternativna historija

Post by General War »

MaksprotivMarksa wrote:
General War wrote: Ne saram ba, eno ti borci deset puta prave barikade po bosni pa jel to rusenje drzave?
Ne znam sto se uopste i trudis, pa njima Alija da ustane i kaze, jbga momci i ja sam neke stvari zajebao, oni bi mu rekli nisi Alija, nemoj tako, jugobalijo. Shvati da su to ljudi koji ce sa BiH bit izadovoljni kad se protjeraju svi Srbi i Hrvati, ali pod uslovom da dok ih mi protjerujemo oni priznaju da su on krivi za to. Ovo kazem kao neko ko misli da se rat nije mogao sprijeciti dogovorom sa Slobodanom, narod je ovdje glasao za rat i nikakav dogovor lidera t one bi sprijecio, izasli su zajedno na izbore i pozvali narod u rat, narod je to prihvatio, kraj. Da je narod bio spreman na kompromis isaradnju, Reformisti bi imali 98 psoto glasova i ne bi bilo rata, a ako bi Srbi i udarili, zajedno bi se odbranili i imali normalnu drzavu.

Aliji zamejram samo jednu stvar, a to je kada je vec bilo rata i akd se ginulo godinama, sto nije nastavio ratovati, a ne prihvatiti ovo suludo rjesenje, znaci ili cjelovita BiH sa pravim aza sve gradjane ili rat zauvijek. Milosevic bi govno pojeo svako i potpiso, on vise nije imao izbora.

Ne zna ni Tunjavi, ne znas ti, ne znam ja, ne zna niko, istina je napisana u SDA centrali i FB stranici Bosnjaci bez kompleksa, istina je da smo bili vecinski narod na Balkanu, da nismo bili ustase, da je Hadzar divizija herojska odbrana bosnjastva, partizani su nas ubijali, komunisti nas ubijali, pomiiri se sa tim.
Ma gdje to pise da je narod izabrao rat? Narod je izabrao sve cokolade i secerlame sto su im se nudile od nacionalnih stranaka...cak sta vise, bosnjacki narod nije ni izabrao Aliju Izetbegovica na izborima.
Znam ja dobro s kim razgovaram, ali ne razgovaram radi njih.
Sta god da Alija jeste ili nije potipsivao gradzani BiH nisu zasluzili, a posebno bosnjaci. Srpska i Hrvatska svirepost da se osveti "dahijama" je bez presedana, a jos gora je danas sto se ne kaju ili ne priznaju.
I ja isto sa ove distance i da smo znali sta ce dejton donijeti i na sta ce bosna liciti, nebih potpisao...i srbi i hrvati cekaju povoljan trenutak za nastavak.
Jel se ti ovo zajebavas za handzar diviziju, ili stvarno mislis? :-)
MaksprotivMarksa

#237 Re: Kako bi izgledala RBiH da nije bilo rata ? Alternativna historija

Ja ti samo kazem sa kim razgovaras, ja to ne mislim, ali misle tvoju sugovornici koje pokusavas da urazumis vec par stranica.
Ja se u potpunosti slazem sa tobom, u nekim sitnicama ne, ali u onom bitnom da.
hAZNADAR

#238 Re: Kako bi izgledala RBiH da nije bilo rata ? Alternativna historija

Post by hAZNADAR »

Hebo vise lud zbunjenog ovdje :-)
LBVIEW

#239 Re: Kako bi izgledala RBiH da nije bilo rata ? Alternativna historija

Post by LBVIEW »

General War wrote:
LBVIEW wrote:
Hajd' sto izlapjeli Tunjo zbog povrijedjene sujete glumi kako vjeruje u nebuloze, al' ne kontam da to moze iko danas, nakon svega sto se desilo. Jah, trebali smo vjerovati u Miloseviceva, Karazdevica i Koljeviceva obecanja, jebo ti Gandija kakvi su to pacifisti i postenjacine bili. Koji kurac su se naoruzali i naostrili kad su htjeli pregovarati. Ne druze, to je bila igra ne bi li na tanjiru dobili sto su zamisli, mos' misliti koliko bi se pridrzavali obecanog nakon potpisa.
Sjecam se dobro kako je beogradsko Vreme ismijavalo Tunjavog i ono njegovo "Milosevicu se moze vjerovati".
Sto se Hrvatske tice, nemam ih sta braniti, to su jednostavno cinjenice. I nije isto kad JNA obuci i propusti Arkana i kad napadnuta Hrvatska dovede Gotovinu - prica je bila kako se JNA postavila, a ocigledno da su podupirali hajduciju rusenje ustavnopravnog poretka.
MaksprotivMarksa

#240 Re: Kako bi izgledala RBiH da nije bilo rata ? Alternativna historija

smajo wrote:ne bi bila divna ko ni sad, bila bi vjerovatno bolja od trenutne situacije, ali bi vjerovatno bošnjački narod nestao, iz razloga što su svi bili pod "plaštom" komunizma i jugoslavenstva, izgubili smo bili tada većinom i naciju i vjeru, drago mi je što smo se ustali protiv agresije tada kad smo se ustali, ta jugoslavija iz 1992. odavno više nije imala ni kapi jugoslavije u sebi niti je bila građena kako bi trebala biti, velika je razlika između yu iz 1992. i yu iz prijašnjih godina...
Ja slicno razmisljam, ali ne govorimo o Jugoslaviji ,nego o BiH. Zaista mislis da bi Bosnjaci nestali, kako je to moguce da nestanu u gradjanskoj drzavi, kad nisu nestali ni pod duarom fasizama nasih komsija ?
D
MaksprotivMarksa

#241 Re: Kako bi izgledala RBiH da nije bilo rata ? Alternativna historija

hAZNADAR wrote:Hebo vise lud zbunjenog ovdje :-)
ko brata te volim, znas sta zancki kooo brata :-D :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :bih: :kiss: :kiss:
General War

#242 Re: Kako bi izgledala RBiH da nije bilo rata ? Alternativna historija

Post by General War »

LBVIEW wrote:
General War wrote: Ne saram ba, eno ti borci deset puta prave barikade po bosni pa jel to rusenje drzave?
Hajd' sto izlapjeli Tunjo zbog povrijedjene sujete glumi kako vjeruje u nebuloze, al' ne kontam da to moze iko danas, nakon svega sto se desilo. Jah, trebali smo vjerovati u Miloseviceva, Karazdevica i Koljeviceva obecanja, jebo ti Gandija kakvi su to pacifisti i postenjacine bili. Koji kurac su se naoruzali i naostrili kad su htjeli pregovarati. Ne druze, to je bila igra ne bi li na tanjiru dobili sto su zamisli, mos' misliti koliko bi se pridrzavali obecanog nakon potpisa.
Sjecam se dobro kako je beogradsko Vreme ismijavalo Tunjavog i ono njegovo "Milosevicu se moze vjerovati".
Sto se Hrvatske tice, nemam ih sta braniti, to su jednostavno cinjenice. I nije isto kad JNA obuci i propusti Arkana i kad napadnuta Hrvatska dovede Gotovinu - prica je bila kako se JNA postavila, a ocigledno da su podupirali hajduciju rusenje ustavnopravnog poretka.
Pa to ja uporno vidim kroz tvoje komentare, vazda neke izlike i olakotne okolnosti.
Pa de mi reci ziv bio kad je Tunjo izlapio, ko je prvi lansirao ideju naziva " Bosnjaci"?
Nemoras vjerovati, sto i nije stvar u vjerovanju vec svjesnost za narod kojeg predstavljas...sad je ionako kasno. Imamo sto imamo.
LBVIEW

#243 Re: Kako bi izgledala RBiH da nije bilo rata ? Alternativna historija

Post by LBVIEW »

General War wrote:
LBVIEW wrote:
Pa to ja uporno vidim kroz tvoje komentare, vazda neke izlike i olakotne okolnosti.
Pa de mi reci ziv bio kad je Tunjo izlapio, ko je prvi lansirao ideju naziva " Bosnjaci"?
Nemoras vjerovati, sto i nije stvar u vjerovanju vec svjesnost za narod kojeg predstavljas...sad je ionako kasno. Imamo sto imamo.
Nemam ja sta vjerovati, djela pokazuju ko je i sta htio.
Jel' postojao plan RAM - jeste.
Da li su pokusali na rusevinama SFRJ stvoriti prosirenu Srbiju - jesu.
Da li su u sprovodjenju plana o stvaranju te i takve drzave racunali i sa "etnickim ciscenjem" - da.
Da li su u ostvarivanju tog cilja bili spremni pociniti genocid - jesu.
Da li su presudjeni i za UZP i za genocid - jesu.
Dakle, o cemu mi ovdje pricamo, kako smo se mogli dogovoriti s drzavom i ideologijom koja je pocinila sistematske zlocine s predumisljajem? S cetnickom bagrom ostati kao taoci, pa da kad ime se kurac digne, krenu raditi isto ono sto su i 92-e, samo tada kao unutardrzavni problem? :-)
A Tunjo, jedan dan jedna, drugi dan druga prica, cas nismo, cas jesmo trebali napustiti "Jugoslaviju", koja se, btw., vec raspala.
Last edited by LBVIEW on 27/02/2019 20:58, edited 1 time in total.
zavrzlama

#244 Re: Kako bi izgledala RBiH da nije bilo rata ? Alternativna historija

Post by zavrzlama »

Salon danas haman radi overtime.
General War

#245 Re: Kako bi izgledala RBiH da nije bilo rata ? Alternativna historija

Post by General War »

Sad si sve izmjesao, neda mi se vise se natezati...mislim da smo napravili cijeli krug.
Ako ne vjerujes, onda je tema svakako pogresna za tebe, jer ocito unaprijed zakljucujes, tako da je gubitak vremena za obadvojicu.
Ommadawn

#246 Re: Kako bi izgledala RBiH da nije bilo rata ? Alternativna historija

Post by Ommadawn »

:meza:
muha_sa

#247 Re: Kako bi izgledala RBiH da nije bilo rata ? Alternativna historija

Post by muha_sa »

Ommadawn wrote::meza:
+1
LBVIEW

#248 Re: Kako bi izgledala RBiH da nije bilo rata ? Alternativna historija

Post by LBVIEW »

General War wrote:Sad si sve izmjesao, neda mi se vise se natezati...mislim da smo napravili cijeli krug.
Ako ne vjerujes, onda je tema svakako pogresna za tebe, jer ocito unaprijed zakljucujes, tako da je gubitak vremena za obadvojicu.
Na jednoj strani imas djela koja ukazuju da se radi o notornim zlocincima i psihopatama, a na drugoj vjeru da se s istima kao nesto moglo dogovoriti. :-) Historija je pokazala da nije, a propast tih pregovora koji su najvjerovatnije pokusaj kupovanja vremena, ispipavanje protivnika, sta god, niti znaci kako je "Alija izabrao rat", a jos manje moze biti alibi za ono sto su Srbi nakon istog uradili. Isto kao sa Kutiljerovim planom, "da Alija nije odbio ne bi bilo rata", a Srbi ukopani oko gradova onako reda radi, dok im legitimni predjednik za govornicom Skupstine porucuje "jedam narod u nestanak". Ispada da bosnjacki vrh uopce nije smio voditi samostalnu politiku ciji ciljevi ne bi bili kompatibilni sa onim srpskim, a posto jeste, i samim tim je doveo u pitanje srpsku "volju", on, a ne Srbi i njihova politika je kriv za posljedice. :-) Kao u basni o vuku i jagnjetu sto muti vodu.
MaksprotivMarksa

#249 Re: Kako bi izgledala RBiH da nije bilo rata ? Alternativna historija

smajo wrote:
MaksprotivMarksa wrote:
smajo wrote:ne bi bila divna ko ni sad, bila bi vjerovatno bolja od trenutne situacije, ali bi vjerovatno bošnjački narod nestao, iz razloga što su svi bili pod "plaštom" komunizma i jugoslavenstva, izgubili smo bili tada većinom i naciju i vjeru, drago mi je što smo se ustali protiv agresije tada kad smo se ustali, ta jugoslavija iz 1992. odavno više nije imala ni kapi jugoslavije u sebi niti je bila građena kako bi trebala biti, velika je razlika između yu iz 1992. i yu iz prijašnjih godina...
Ja slicno razmisljam, ali ne govorimo o Jugoslaviji ,nego o BiH. Zaista mislis da bi Bosnjaci nestali, kako je to moguce da nestanu u gradjanskoj drzavi,
kad nisu nestali ni pod duarom fasizama nasih komsija ?
D
pa evo ovako, ja sam ovde na politici napravio temu jugoslavija ponos svih naroda, zaista jeste, kao država je bila snažna kada je neko sa strane gleda, ali unutra kao nama njenim građanima nije takvo bilo. Bošnjaci bi zaista nestali i to mirnim putem, mi Bošnjaci, (odnosno tada komunisti, ateisti) nismo uopšte shvatali da nestajemo tada, masovno su muslimanske porodice prestale biti muslimanske, počela su se djeci davati imena koja su bila bez ikakvih naših korijena (to su ona čista komunistička imena bez značenja), hrpa današnjih "muslimana" koji su se prešaltali tokom rata su jeli svinjetinu, bukvalno da je još onako par godina bilo mira Bošnjaci ne bi više nikako postojali, izumrli bi, najviše smo srbima naginjali načinom života (čast izuzetcima). ja opet kažem, ja jugoslaviju volim, imali smo finu državu, ali kada se dublje čita o njoj i kada se čitaju knjige, historija, kada se ne lupa ko budala i kada si načitan sve ti se manje ta jugoslavija sviđa (to je za nas Bošnjake tako, iz razloga što smo mi najviše nagrđeni u ovom zadnjem ratu to glavu dajem da smo mi najviše popušili).
Da danas Bošnajci jedu svinjetinu i ne prakticiraju Islam, i dalje bi bili Bošnjaci. To što si ti svoj identitet sveo na jedenje svinjetine i klanjanje je žalosno, a taj identitet ti je sveden na tu mjeru zbog SDA i njihovog primitivnog ideološkog aparata, mi za bolje ne znamo, a to je tužno.

O nekim eventualnim zabranama Islama, ne želim uopšte da raspravljam, moja nana je bila hadžinica i kako sama kaže nikada joj niko nije ništa rekao, nisi mogao biti u partiji, ali si musliman mogao biti, sve drugo su laži. Ona nije jela klempu ni tada, a klanjala je bez da je svima imala potrebu da kaže da klanja.

Istina je da su Bošnjaci najveće žrtve prethodnog rata, od fašista koji su taj narod želili da istrijebe, ali i od svoje elite koja je provela najprimitivnije reideologizaciju jednog naroda u historiji. Spominješ načitanost, a od Srba te razlikuje to što ne jedeš svinjetinu i pto vjeruješ u doktrinu Islama. Ludilo, ali razumijem te, nisi ti kriv, jedna nakaradna kleofašistička ideologija kojom si bobardovan zadnje tri decenije su te svele na to, a i čitav jedan narod, na izbjegavanje krmka kao osnovnu odrednicu nacionalnog identiteta, tužno.
NeDirajSirotinju

#250 Re: Kako bi izgledala RBiH da nije bilo rata ? Alternativna historija

Post by NeDirajSirotinju »

U duhu teme i alternativne historije, smatram da je trebalo poslušati Tunju. Jebiga, čovjek je najumniji od Bošnjaka. Stotinama godina smo živjeli sa Srbima zajedno, a sa Hrvatima nikada. Šurovanje sa Hrvatima nas je skupo koštalo. Pitanje je da li je 64 hiljade žrtava bilo vrijedno za ovako kompliciranu uređenu zemlju sa kantonima i entitetima. Da smo makar izvukli dva građanski uređena entiteta, to bi bilo možda razumno i prihvatljivo, ali ovaj skrndelj od sistema je katastrofa.
Post Reply