General War wrote:LBVIEW wrote:General War wrote:
Pa to i objasnjava, manjak pijeteta prema drugom i zanemarivanje razloga je i vodilo svemu ovome...nisam ja na nista presao na drugo vec ti saras..tada nije mrtva glava pala, a kad je ustav promjenjen onda jeste...valjda mozes zakljuciti razliku, sto opet hrvate ne pere za dobar dio odgovornosti...ali opet nema BiH u toj prici.
Ti saras, jer si tvrdio kako je promjena Ustava uzrokovala pobunu, pa kad je ta teza pobijena, pominjes zastavu, pa kad je i to razotkriveno kao lazni argument, pricas o mrtvim glavama. A kad vec spominjes iste, prisjetimo se da su prve padale one hrvatskih policajaca, sto nista ne moze opravdati. No, pikaju se naravno samo one srpske poout srpskog svata u BiH, a sto su desetine drugih pale prije, nema veze.
Cinjenica je da su oni uz pomoc i instrukcije SDB- a Srbije digli oruzanu pobunu, dakle prekrsili ustavnopravni poredak, sve sto je slijedilo je posljedica. A svaka hrvatska reakcija je za iste bila izgovor zasto rade to sto rade - tipicna "self-fulfilling" prophecy. Ta praksa je nastavljena i u BiH, da bi kulminirala optuzbom kako je "Alija izabrao rat" jer je, primoran srpskim bahacenjem i pravnim nasiljem, iskoristio demokratsko pravo na referendum.
Ne saram ba, eno ti borci deset puta prave barikade po bosni pa jel to rusenje drzave?
Cinjenica je da je SDB naoruzavao srbe kad je krenula tarapana isto kao sto je cinjenica da su se hrvati naoruzavali preko nekog drugog ali taj dio ustava te ne interesuje. Kako je arkan i legija dolazio na srpsku stranu tako je dolazo od Gotovine, do Mire Baresica, Vinka Nikolica...stvarno se cudim sto ih toliko branis, s ove di
Alija ako je izabrao rat, izabrao ga je na Bosnjacku stetu jer je krivousti znao da je bosna kljuc hrvatskog resenja.
Postavio sam haznadaru link a evo i tebi, mislio sam da ce se samo nadoci, ali izgleda da je selektivni zaborav jaci na nekim stvarima.
http://ba.n1info.com/Vijesti/a128673/Ak ... bjeci.html
Ne znam sto se uopste i trudis, pa njima Alija da ustane i kaze, jbga momci i ja sam neke stvari zajebao, oni bi mu rekli nisi Alija, nemoj tako, jugobalijo. Shvati da su to ljudi koji ce sa BiH bit izadovoljni kad se protjeraju svi Srbi i Hrvati, ali pod uslovom da dok ih mi protjerujemo oni priznaju da su on krivi za to. Ovo kazem kao neko ko misli da se rat nije mogao sprijeciti dogovorom sa Slobodanom, narod je ovdje glasao za rat i nikakav dogovor lidera t one bi sprijecio, izasli su zajedno na izbore i pozvali narod u rat, narod je to prihvatio, kraj. Da je narod bio spreman na kompromis isaradnju, Reformisti bi imali 98 psoto glasova i ne bi bilo rata, a ako bi Srbi i udarili, zajedno bi se odbranili i imali normalnu drzavu.
Aliji zamejram samo jednu stvar, a to je kada je vec bilo rata i akd se ginulo godinama, sto nije nastavio ratovati, a ne prihvatiti ovo suludo rjesenje, znaci ili cjelovita BiH sa pravim aza sve gradjane ili rat zauvijek. Milosevic bi govno pojeo svako i potpiso, on vise nije imao izbora.
Ne zna ni Tunjavi, ne znas ti, ne znam ja, ne zna niko, istina je napisana u SDA centrali i FB stranici Bosnjaci bez kompleksa, istina je da smo bili vecinski narod na Balkanu, da nismo bili ustase, da je Hadzar divizija herojska odbrana bosnjastva, partizani su nas ubijali, komunisti nas ubijali, pomiiri se sa tim.
I molim vas sve da pogledate i Aljine govore iz 1990. i 1991. godine, da uvidite da je to ista atmosfera kao na govorima Slobe i Franceka, od ikonografije do negodovanja i ekstaze naroda, od Foce do Novog Pazara.