Ne mijenjaj temu, znamo ja i ti na sta oni ciljaju a na sta ja ciljam...kakavdanakneiskustvu wrote:zagreb bas i nije u bih,tako da spominjanje trga bana jelacica bas i nema veze sa temom
Ugroženost Hrvata - istine i zablude
- k3ngur
#226 Re: Ugroženost Hrvata - istine i zablude
-
kakavdanakneiskustvu
#227 Re: Ugroženost Hrvata - istine i zablude
koju temu konkretno?k3ngur wrote:Ne mijenjaj temu, znamo ja i ti na sta oni ciljaju a na sta ja ciljam...kakavdanakneiskustvu wrote:zagreb bas i nije u bih,tako da spominjanje trga bana jelacica bas i nema veze sa temom
ko su oni?
- Kejn
#228 Re: Ugroženost Hrvata - istine i zablude
Ako hoces da izbacis nazive ulica po Osmanskim okupatorima onda bi bio red i da ne koristimo 8000 Turcizama.... budimo dosljedni...
- Bloo
- Globalna šefica
#229 Re: Ugroženost Hrvata - istine i zablude
A mogli bi Tvrtkovi otac i majka kakVu ulicu dobiti...
- k3ngur
#230 Re: Ugroženost Hrvata - istine i zablude
kakavdanakneiskustvu wrote:koju temu konkretno?k3ngur wrote:Ne mijenjaj temu, znamo ja i ti na sta oni ciljaju a na sta ja ciljam...kakavdanakneiskustvu wrote:zagreb bas i nije u bih,tako da spominjanje trga bana jelacica bas i nema veze sa temom
ko su oni?
Citaj Vinkove bajke pa mi reci ko su...
- k3ngur
#231 Re: Ugroženost Hrvata - istine i zablude
Sa time se slazem ali za cudo jedno multi kulti nece ni takve ulice, hajd ulice nego nece ni zastavu sa ljiljanima...Bloo wrote:A mogli bi Tvrtkovi otac i majka kakVu ulicu dobiti...
- Bloo
- Globalna šefica
#232 Re: Ugroženost Hrvata - istine i zablude
Taman da se pobratimimo sa Zagrebom.k3ngur wrote:Sa time se slazem ali za cudo jedno multi kulti nece ni takve ulice, hajd ulice nego nece ni zastavu sa ljiljanima...Bloo wrote:A mogli bi Tvrtkovi otac i majka kakVu ulicu dobiti...
Subici vamo Subici tamo.
-
kakavdanakneiskustvu
#233 Re: Ugroženost Hrvata - istine i zablude
k3ngur wrote:koju temu konkretno?kakavdanakneiskustvu wrote:Ne mijenjaj temu, znamo ja i ti na sta oni ciljaju a na sta ja ciljam...kakavdanakneiskustvu wrote:zagreb bas i nije u bih,tako da spominjanje trga bana jelacica bas i nema veze sa temom
ko su oni?
Citaj Vinkove bajke pa mi reci ko su...[/quote]
pa pitam tebe
- mO k3
#234 Re: Ugroženost Hrvata - istine i zablude
smijem li nesto da dodamKejn wrote:Kakve su ovo glupostvinko_5 wrote: I za vrijeme AU nikad nijedan od muslimanskih autoriteta nije spomenuo naziv Bosnjak.![]()
![]()
Vinko uhvati se ti duhana raštike...

hocemo li jos toga`??
-
vinko_5
#235 Re: Ugroženost Hrvata - istine i zablude
Hrvati u Bosni i Hercegovini ne odlaze iz BIH zbog toga sto ne vide Bosnu i Hercegovinu kao drzavu u kojoj trebaju zivjeti , vec odlaze zbog potrebe za boljim zivotom.
Jednako isto bi i vi uradili da vam putovnica nije limitirana raznim viznim restrikcijama.
Zapitajmo se koliko bi Bosnjaka ostalo u BIH da vam je omoguceno da imate neogranicen pristup trzistu rada EU kao sto mi imamo?
Bilo bi vas manje od Hrvata i sva podrucja u kojima imate utjecaj bi bila demografski pusta.
Primarni razlog odlaska je vlastita egzistencija.
Konstantnim doseljavanjem hiljada ljudi iz ruralnih oblasti RS-a, dijeljenje drzavljanstava Bosnjacima (muslimanima) Sandzaka i Kosova ucinili ste da populacijski vladate.
75% vas je u FBIH , s tim sto ako bi gledali po popisu iz 1991, barem pola danasnjih stanovnika od tog broja dolazi sa teritorije koja danas ne pripada Federaciji, a ni BIH.
Jednako isto bi i vi uradili da vam putovnica nije limitirana raznim viznim restrikcijama.
Zapitajmo se koliko bi Bosnjaka ostalo u BIH da vam je omoguceno da imate neogranicen pristup trzistu rada EU kao sto mi imamo?
Bilo bi vas manje od Hrvata i sva podrucja u kojima imate utjecaj bi bila demografski pusta.
Konstantnim doseljavanjem hiljada ljudi iz ruralnih oblasti RS-a, dijeljenje drzavljanstava Bosnjacima (muslimanima) Sandzaka i Kosova ucinili ste da populacijski vladate.
75% vas je u FBIH , s tim sto ako bi gledali po popisu iz 1991, barem pola danasnjih stanovnika od tog broja dolazi sa teritorije koja danas ne pripada Federaciji, a ni BIH.
- Maraschino
#236 Re: Ugroženost Hrvata - istine i zablude
Kako bi izgledala Hrvatska bez Hercegovaca ili manji entitet bez Srba protjeranih iz Hrvatske ili Hercegovina be Suskova i Bobanova?vinko_5 wrote:Hrvati u Bosni i Hercegovini ne odlaze iz BIH zbog toga sto ne vide Bosnu i Hercegovinu kao drzavu u kojoj trebaju zivjeti , vec odlaze zbog potrebe za boljim zivotom.
Jesi ti ikada bio u Bihacu?
-
kakavdanakneiskustvu
#237 Re: Ugroženost Hrvata - istine i zablude
nisi vidio postavljena pitanja ili jesi ali izbjegavas iz nekog razloga odgovoriti?vinko_5 wrote:Hrvati u Bosni i Hercegovini ne odlaze iz BIH zbog toga sto ne vide Bosnu i Hercegovinu kao drzavu u kojoj trebaju zivjeti , vec odlaze zbog potrebe za boljim zivotom.
-
kakavdanakneiskustvu
#238 Re: Ugroženost Hrvata - istine i zablude
Maraschino wrote:Kako bi izgledala Hrvatska bez Hercegovaca ili manji entitet bez Srba protjeranih iz Hrvatske ili Hercegovina be Suskova i Bobanova?vinko_5 wrote:Hrvati u Bosni i Hercegovini ne odlaze iz BIH zbog toga sto ne vide Bosnu i Hercegovinu kao drzavu u kojoj trebaju zivjeti , vec odlaze zbog potrebe za boljim zivotom.
Jesi ti ikada bio u Bihacu?
ako je on prosjecni hrvat iz FBiH onda njega bihac ne bi trebaoi nteresovati,bar je tako napisao
- Ricken
#239 Re: Ugroženost Hrvata - istine i zablude
Kao netko ko je završio Katolički školski centar u Sarajevu, moram ti reći da ste vi na gubitku.Hafis wrote:Ovo mi je promaklo. Glavna poanta i sama srž ovog nakaradnog i uvrnutog razmišljanja.dustaban wrote: To pravo ide do te mjere da smo igradili cijelu mrezu Katolickih skola.
Ali i stvarno univerzalni odgovor na sami naslov ove glupe teme. Hvala kolega na pomoći![]()
Veliš toliko su navaljivali na svoj jezik da STE IM morali izgraditi katoličke škole.... i to veliš cijelu mrežu.
Koliko znam, u nas ovdje nema niti jedna KATOLIČKA škola, i hvala dragom Gospodu pa ih nema, to jest da nam ih NISTE morali i ovdje graditi.
I iskreno se nadam da neće biti potrebe da nam ih gradite i ubuduće.
S obzirom na cinizam u samom postu, da li zači da ćemo u zapadnom Mostaru vidjeti uskoro kakvu Bošnjačku gimnaziju. Red bi bio.
-
hizo ramidovic
#240 Re: Ugroženost Hrvata - istine i zablude
То, Винко, само дери Турке!
Лепо је читати твоје опсервације јер увек погодиш у срж проблема-неоосманлијска жеља за мајоризацијом немуслиманског живља упакована у причу о некаквој грађанској тзв. БиХ. Зна се чија је ово земља вековима била...
СТОП ТУРСКОМ ЗУЛУМУ!!!
Лепо је читати твоје опсервације јер увек погодиш у срж проблема-неоосманлијска жеља за мајоризацијом немуслиманског живља упакована у причу о некаквој грађанској тзв. БиХ. Зна се чија је ово земља вековима била...
СТОП ТУРСКОМ ЗУЛУМУ!!!
- Maraschino
#241 Re: Ugroženost Hrvata - istine i zablude
To ga i hocu da pitam. Nisu valjda Hrvati u Bihacu sugavi a Bogami ima ih poprilicno.kakavdanakneiskustvu wrote:
ako je on prosjecni hrvat iz FBiH onda njega bihac ne bi trebaoi nteresovati,bar je tako napisao
Last edited by Maraschino on 29/11/2018 15:43, edited 1 time in total.
-
Mirza007
#242 Re: Ugroženost Hrvata - istine i zablude
Hvala Hizo sto mi molbu uslisi, ziv bio, dje cuo, dje necuo.hizo ramidovic wrote:То, Винко, само дери Турке!
СТОП ТУРСКОМ ЗУЛУМУ!!!
Treba (s)Vin(j)ku podrska ovdje.
-
Seyfo
#243 Re: Ugroženost Hrvata - istine i zablude
Hrvati iz BiH odlaze i zato što Hrvatsku smatraju svojom maticom, i smatraju da treba težiti tamo,što za njih predstavlja uspjeh. Živjeti u ZG ili ST znači: "uspio u životu"."Postao urban, kulturan i velikograđanin.vinko_5 wrote:Hrvati u Bosni i Hercegovini ne odlaze iz BIH zbog toga sto ne vide Bosnu i Hercegovinu kao drzavu u kojoj trebaju zivjeti , vec odlaze zbog potrebe za boljim zivotom.
I Bošnje bi naravno išle više da mogu i da imaju EU pasoše, ali ni slučajno da bi ih bilo u BiH manje nego Hrvata. To su tvoje puste želje a usuđujem se reći i bolesne te govore o patološkoj mržnji. Sva područja gdje imamo demografski uticaj bi bila sa kojim procentom manje stanovnika ali i dalje mnogo mnogo više bi nas bilo nego Hrvata. Primarni razlog uvijek jeste egzistencija, ali kod Hrvata i Srba ima još i težnja ka maticama, tako da se migracije kreću ka matici i ka Njemačkoj, znači dvosmjerno. Bošnjaci nemaju rezervnu državu tako da idu samo u Njemačku ili drugdje na zapad. A Hrvate u BiH jebe i to što nemaju gradove, nego mala mjesta do 20.000 stanovnika plus pola Mostara, a i u tom Mostaru su toliko zatucani i primitivni da (kao poznati mali neandertalac) ne idu na Stari most i misle da su Bošnjaci beduini druge rase. Sve to doprinosi da Hrvate u BiH Hrvati iz Hrvatske smatraju zatucanim, zaostalim i primitivnim.
Tako je i nikako drukčije. Možeš lagati samog sebe, naravno, ali je tako.
-
Hafis
#244 Re: Ugroženost Hrvata - istine i zablude
Hoćeš reći, nema škole bez katoličke. tTu se slažemo, barem djeca ako ništa nauče pravilno gramatiku i jezičke standarde... tj. nema onih četverica i visočijih područija.Ricken wrote:Hafis wrote:Ovo mi je promaklo. Glavna poanta i sama srž ovog nakaradnog i uvrnutog razmišljanja.dustaban wrote: To pravo ide do te mjere da smo igradili cijelu mrezu Katolickih skola.
Ali i stvarno univerzalni odgovor na sami naslov ove glupe teme. Hvala kolega na pomoći![]()
Veliš toliko su navaljivali na svoj jezik da STE IM morali izgraditi katoličke škole.... i to veliš cijelu mrežu.
Koliko znam, u nas ovdje nema niti jedna KATOLIČKA škola, i hvala dragom Gospodu pa ih nema, to jest da nam ih NISTE morali i ovdje graditi.
I iskreno se nadam da neće biti potrebe da nam ih gradite i ubuduće.
Kao netko ko je završio Katolički školski centar u Sarajevu, moram ti reći da ste vi na gubitku.
A ne, to bi tek bila drama. To je u Sarajevu ipak znak brige za prava malobrojne hrvatske djece kojs bi htjela mimo ostale normalne djece učiti na nekakvom hrvatskom jeziku kojeg nema u sarajevskim osnovnim školama, a u Mostaru bi to bio fašizam i apartheid prema bošnjačkoj djeci.S obzirom na cinizam u samom postu, da li zači da ćemo u zapadnom Mostaru vidjeti uskoro kakvu Bošnjačku gimnaziju. Red bi bio.
Ne možeš spočitavati nekome nešto, a imaš to i sam u svojem dvorištu.
Last edited by Hafis on 29/11/2018 15:52, edited 1 time in total.
- stakasa
#245 Re: Ugroženost Hrvata - istine i zablude
Ma ne, grijesis. Ne sele bh Hrvati u Hrvatsku iz razloga koje si ti naveo, sele jer im je tamo jednostavno bolje. Razlika izmedu BiH i Hrvatske je vremenom postala velika i ima tendenciju rasta. Druga stvar je sto su oni direktno radeci na steti BiH doprinjeli da razlika bude tolikaSeyfo wrote:Hrvati iz BiH odlaze i zato što Hrvatsku smatraju svojom maticom, i smatraju da treba težiti tamo,što za njih predstavlja uspjeh. Živjeti u ZG ili ST znači: "uspio u životu"."Postao urban, kulturan i velikograđanin.vinko_5 wrote:Hrvati u Bosni i Hercegovini ne odlaze iz BIH zbog toga sto ne vide Bosnu i Hercegovinu kao drzavu u kojoj trebaju zivjeti , vec odlaze zbog potrebe za boljim zivotom.
I Bošnje bi naravno išle više da mogu i da imaju EU pasoše, ali ni slučajno da bi ih bilo u BiH manje nego Hrvata. To su tvoje puste želje a usuđujem se reći i bolesne te govore o patološkoj mržnji. Sva područja gdje imamo demografski uticaj bi bila sa kojim procentom manje stanovnika ali i dalje mnogo mnogo više bi nas bilo nego Hrvata. Primarni razlog uvijek jeste egzistencija, ali kod Hrvata i Srba ima još i težnja ka maticama, tako da se migracije kreću ka matici i ka Njemačkoj, znači dvosmjerno. Bošnjaci nemaju rezervnu državu tako da idu samo u Njemačku ili drugdje na zapad. A Hrvate u BiH jebe i to što nemaju gradove, nego mala mjesta do 20.000 stanovnika plus pola Mostara, a i u tom Mostaru su toliko zatucani i primitivni da (kao poznati mali neandertalac) ne idu na Stari most i misle da su Bošnjaci beduini druge rase. Sve to doprinosi da Hrvate u BiH Hrvati iz Hrvatske smatraju zatucanim, zaostalim i primitivnim.
Tako je i nikako drukčije. Možeš lagati samog sebe, naravno, ali je tako.
-
vinko_5
#246 Re: Ugroženost Hrvata - istine i zablude
Zar je Sarajevo po bilo kojem kriterijumu ista drugacije od bilo koje druge sredine u BIH?
U Sarajevu se ocekuje da nosis odredjeno ime i da budes odredjene vjere - da bi uspio.
U Sarajevu nije bas pozeljno biti (ne)musliman
Ako bi posmatrali na sirem makroplanu, svima je jasno kakva politicka klima vlada u Sarajevu.
Svoje pravo lice ste pokazali kada ste na EURU 2008 po ulicama Sarajeva nosili turske zastave i slavili pobjedu svog bivseg okupatora nad Hrvatskom.
Ako drzite da ljudi u ZG i ST misle da su Hercegovci primitivni i zaostali, kakvo onda misljenje dijele Sarajlije o dotepetancima iz Istocne Bosne i Sandzaka?
Nije da ih bas volite.
Hocete da pokazete da je Sarajevo sinonim za neku razlicitost i toleranciju sto nije istina.
Kad to sto prije prihvatite, bit ce vam lakse suociti se sa cinjenicama.
U Sarajevu se ocekuje da nosis odredjeno ime i da budes odredjene vjere - da bi uspio.
Ako bi posmatrali na sirem makroplanu, svima je jasno kakva politicka klima vlada u Sarajevu.
Svoje pravo lice ste pokazali kada ste na EURU 2008 po ulicama Sarajeva nosili turske zastave i slavili pobjedu svog bivseg okupatora nad Hrvatskom.
Ako drzite da ljudi u ZG i ST misle da su Hercegovci primitivni i zaostali, kakvo onda misljenje dijele Sarajlije o dotepetancima iz Istocne Bosne i Sandzaka?
Nije da ih bas volite.
Hocete da pokazete da je Sarajevo sinonim za neku razlicitost i toleranciju sto nije istina.
- AmiĐa_Idriz
#247 Re: Ugroženost Hrvata - istine i zablude
vinko_5 wrote:Zar je Sarajevo po bilo kojem kriterijumu ista drugacije od bilo koje druge sredine u BIH?
- mO k3
#248 Re: Ugroženost Hrvata - istine i zablude
vinko_5 wrote:Zar je Sarajevo po bilo kojem kriterijumu ista drugacije od bilo koje druge sredine u BIH?
Nije da ih bas volite.
UZP jebeno ti je to breme koje nosi pojedinci iz tvoga naroda
- BHCluster
#249 Re: Ugroženost Hrvata - istine i zablude
AmiĐa_Idriz wrote:Danas je dan republike, i stari je popio malo...Point. wrote:Danas je dan kada je otišao Praljak na smetljište istorije. Ispijmo u to ime.

Jel ono danas istice rok na zalbu koju su najavili iz RH nakon presude?
-
Mirza007
#250 Re: Ugroženost Hrvata - istine i zablude
Simpa mi je Svinjko. Pravi prasic.AmiĐa_Idriz wrote:vinko_5 wrote:Zar je Sarajevo po bilo kojem kriterijumu ista drugacije od bilo koje druge sredine u BIH?