Ugroženost Hrvata - istine i zablude

Post Reply
k3ngur

#226 Re: Ugroženost Hrvata - istine i zablude

Post by k3ngur »

kakavdanakneiskustvu wrote:zagreb bas i nije u bih,tako da spominjanje trga bana jelacica bas i nema veze sa temom
Ne mijenjaj temu, znamo ja i ti na sta oni ciljaju a na sta ja ciljam...
kakavdanakneiskustvu

#227 Re: Ugroženost Hrvata - istine i zablude

Post by kakavdanakneiskustvu »

k3ngur wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:zagreb bas i nije u bih,tako da spominjanje trga bana jelacica bas i nema veze sa temom
koju temu konkretno?

ko su oni?
Kejn

#228 Re: Ugroženost Hrvata - istine i zablude

Post by Kejn »

Ako hoces da izbacis nazive ulica po Osmanskim okupatorima onda bi bio red i da ne koristimo 8000 Turcizama.... budimo dosljedni...
Bloo
Globalna šefica

#229 Re: Ugroženost Hrvata - istine i zablude

Post by Bloo »

A mogli bi Tvrtkovi otac i majka kakVu ulicu dobiti...
k3ngur

#230 Re: Ugroženost Hrvata - istine i zablude

Post by k3ngur »

kakavdanakneiskustvu wrote:
k3ngur wrote:
koju temu konkretno?

ko su oni?

Citaj Vinkove bajke pa mi reci ko su...
k3ngur

#231 Re: Ugroženost Hrvata - istine i zablude

Post by k3ngur »

Bloo wrote:A mogli bi Tvrtkovi otac i majka kakVu ulicu dobiti...
Sa time se slazem ali za cudo jedno multi kulti nece ni takve ulice, hajd ulice nego nece ni zastavu sa ljiljanima...
Bloo
Globalna šefica

#232 Re: Ugroženost Hrvata - istine i zablude

Post by Bloo »

k3ngur wrote:
Bloo wrote:A mogli bi Tvrtkovi otac i majka kakVu ulicu dobiti...
Sa time se slazem ali za cudo jedno multi kulti nece ni takve ulice, hajd ulice nego nece ni zastavu sa ljiljanima...
Taman da se pobratimimo sa Zagrebom.
Subici vamo Subici tamo.
kakavdanakneiskustvu

#233 Re: Ugroženost Hrvata - istine i zablude

k3ngur wrote:
koju temu konkretno?

ko su oni?

Citaj Vinkove bajke pa mi reci ko su...[/quote]

pa pitam tebe
mO k3

#234 Re: Ugroženost Hrvata - istine i zablude

Post by mO k3 »

Kejn wrote:
vinko_5 wrote: I za vrijeme AU nikad nijedan od muslimanskih autoriteta nije spomenuo naziv Bosnjak.
Kakve su ovo glupost :-) Image

Vinko uhvati se ti duhana raštike...
smijem li nesto da dodam :)
Image

hocemo li jos toga`??
vinko_5

#235 Re: Ugroženost Hrvata - istine i zablude

Post by vinko_5 »

Hrvati u Bosni i Hercegovini ne odlaze iz BIH zbog toga sto ne vide Bosnu i Hercegovinu kao drzavu u kojoj trebaju zivjeti , vec odlaze zbog potrebe za boljim zivotom.
Jednako isto bi i vi uradili da vam putovnica nije limitirana raznim viznim restrikcijama.
Zapitajmo se koliko bi Bosnjaka ostalo u BIH da vam je omoguceno da imate neogranicen pristup trzistu rada EU kao sto mi imamo?
Bilo bi vas manje od Hrvata i sva podrucja u kojima imate utjecaj bi bila demografski pusta.
Primarni razlog odlaska je vlastita egzistencija.

Konstantnim doseljavanjem hiljada ljudi iz ruralnih oblasti RS-a, dijeljenje drzavljanstava Bosnjacima (muslimanima) Sandzaka i Kosova ucinili ste da populacijski vladate.
75% vas je u FBIH , s tim sto ako bi gledali po popisu iz 1991, barem pola danasnjih stanovnika od tog broja dolazi sa teritorije koja danas ne pripada Federaciji, a ni BIH.
Maraschino

#236 Re: Ugroženost Hrvata - istine i zablude

Post by Maraschino »

vinko_5 wrote:Hrvati u Bosni i Hercegovini ne odlaze iz BIH zbog toga sto ne vide Bosnu i Hercegovinu kao drzavu u kojoj trebaju zivjeti , vec odlaze zbog potrebe za boljim zivotom.
Jednako isto bi i vi uradili da vam putovnica nije limitirana raznim viznim restrikcijama.
Zapitajmo se koliko bi Bosnjaka ostalo u BIH da vam je omoguceno da imate neogranicen pristup trzistu rada EU kao sto mi imamo?
Bilo bi vas manje od Hrvata i sva podrucja u kojima imate utjecaj bi bila demografski pusta.

Konstantnim doseljavanjem hiljada ljudi iz ruralnih oblasti RS-a, dijeljenje drzavljanstava Bosnjacima (muslimanima) Sandzaka i Kosova ucinili ste da populacijski vladate.
75% vas je u FBIH , s tim sto ako bi gledali po popisu iz 1991, barem pola danasnjih stanovnika od tog broja dolazi sa teritorije koja danas ne pripada Federaciji, a ni BIH.
Kako bi izgledala Hrvatska bez Hercegovaca ili manji entitet bez Srba protjeranih iz Hrvatske ili Hercegovina be Suskova i Bobanova?

Jesi ti ikada bio u Bihacu?
kakavdanakneiskustvu

#237 Re: Ugroženost Hrvata - istine i zablude

vinko_5 wrote:Hrvati u Bosni i Hercegovini ne odlaze iz BIH zbog toga sto ne vide Bosnu i Hercegovinu kao drzavu u kojoj trebaju zivjeti , vec odlaze zbog potrebe za boljim zivotom.

nisi vidio postavljena pitanja ili jesi ali izbjegavas iz nekog razloga odgovoriti?
kakavdanakneiskustvu

#238 Re: Ugroženost Hrvata - istine i zablude

Maraschino wrote:

Kako bi izgledala Hrvatska bez Hercegovaca ili manji entitet bez Srba protjeranih iz Hrvatske ili Hercegovina be Suskova i Bobanova?

Jesi ti ikada bio u Bihacu?

ako je on prosjecni hrvat iz FBiH onda njega bihac ne bi trebaoi nteresovati,bar je tako napisao
Ricken

#239 Re: Ugroženost Hrvata - istine i zablude

Post by Ricken »

Hafis wrote:
dustaban wrote: To pravo ide do te mjere da smo igradili cijelu mrezu Katolickih skola.
Ovo mi je promaklo. Glavna poanta i sama srž ovog nakaradnog i uvrnutog razmišljanja.
Ali i stvarno univerzalni odgovor na sami naslov ove glupe teme. Hvala kolega na pomoći :kiss:

Veliš toliko su navaljivali na svoj jezik da STE IM morali izgraditi katoličke škole.... i to veliš cijelu mrežu.
Koliko znam, u nas ovdje nema niti jedna KATOLIČKA škola, i hvala dragom Gospodu pa ih nema, to jest da nam ih NISTE morali i ovdje graditi.
I iskreno se nadam da neće biti potrebe da nam ih gradite i ubuduće.
Kao netko ko je završio Katolički školski centar u Sarajevu, moram ti reći da ste vi na gubitku.

S obzirom na cinizam u samom postu, da li zači da ćemo u zapadnom Mostaru vidjeti uskoro kakvu Bošnjačku gimnaziju. Red bi bio.
hizo ramidovic

#240 Re: Ugroženost Hrvata - istine i zablude

Post by hizo ramidovic »

То, Винко, само дери Турке!
Лепо је читати твоје опсервације јер увек погодиш у срж проблема-неоосманлијска жеља за мајоризацијом немуслиманског живља упакована у причу о некаквој грађанској тзв. БиХ. Зна се чија је ово земља вековима била...

СТОП ТУРСКОМ ЗУЛУМУ!!!
Maraschino

#241 Re: Ugroženost Hrvata - istine i zablude

Post by Maraschino »

ako je on prosjecni hrvat iz FBiH onda njega bihac ne bi trebaoi nteresovati,bar je tako napisao
To ga i hocu da pitam. Nisu valjda Hrvati u Bihacu sugavi a Bogami ima ih poprilicno.
Last edited by Maraschino on 29/11/2018 15:43, edited 1 time in total.
Mirza007

#242 Re: Ugroženost Hrvata - istine i zablude

Post by Mirza007 »

hizo ramidovic wrote:То, Винко, само дери Турке!
Лепо је читати твоје опсервације јер увек погодиш у срж проблема-неоосманлијска жеља за мајоризацијом немуслиманског живља упакована у причу о некаквој грађанској тзв. БиХ. Зна се чија је ово земља вековима била...

СТОП ТУРСКОМ ЗУЛУМУ!!!
Hvala Hizo sto mi molbu uslisi, ziv bio, dje cuo, dje necuo.
Treba (s)Vin(j)ku podrska ovdje.
Seyfo

#243 Re: Ugroženost Hrvata - istine i zablude

Post by Seyfo »

Hrvati iz BiH odlaze i zato što Hrvatsku smatraju svojom maticom, i smatraju da treba težiti tamo,što za njih predstavlja uspjeh. Živjeti u ZG ili ST znači: "uspio u životu"."Postao urban, kulturan i velikograđanin.
I Bošnje bi naravno išle više da mogu i da imaju EU pasoše, ali ni slučajno da bi ih bilo u BiH manje nego Hrvata. To su tvoje puste želje a usuđujem se reći i bolesne te govore o patološkoj mržnji. Sva područja gdje imamo demografski uticaj bi bila sa kojim procentom manje stanovnika ali i dalje mnogo mnogo više bi nas bilo nego Hrvata. Primarni razlog uvijek jeste egzistencija, ali kod Hrvata i Srba ima još i težnja ka maticama, tako da se migracije kreću ka matici i ka Njemačkoj, znači dvosmjerno. Bošnjaci nemaju rezervnu državu tako da idu samo u Njemačku ili drugdje na zapad. A Hrvate u BiH jebe i to što nemaju gradove, nego mala mjesta do 20.000 stanovnika plus pola Mostara, a i u tom Mostaru su toliko zatucani i primitivni da (kao poznati mali neandertalac) ne idu na Stari most i misle da su Bošnjaci beduini druge rase. Sve to doprinosi da Hrvate u BiH Hrvati iz Hrvatske smatraju zatucanim, zaostalim i primitivnim.
Tako je i nikako drukčije. Možeš lagati samog sebe, naravno, ali je tako.
Hafis

#244 Re: Ugroženost Hrvata - istine i zablude

Post by Hafis »

Ricken wrote:
Hafis wrote:
dustaban wrote: To pravo ide do te mjere da smo igradili cijelu mrezu Katolickih skola.
Ovo mi je promaklo. Glavna poanta i sama srž ovog nakaradnog i uvrnutog razmišljanja.
Ali i stvarno univerzalni odgovor na sami naslov ove glupe teme. Hvala kolega na pomoći :kiss:

Veliš toliko su navaljivali na svoj jezik da STE IM morali izgraditi katoličke škole.... i to veliš cijelu mrežu.
Koliko znam, u nas ovdje nema niti jedna KATOLIČKA škola, i hvala dragom Gospodu pa ih nema, to jest da nam ih NISTE morali i ovdje graditi.
I iskreno se nadam da neće biti potrebe da nam ih gradite i ubuduće.

Kao netko ko je završio Katolički školski centar u Sarajevu, moram ti reći da ste vi na gubitku.
Hoćeš reći, nema škole bez katoličke. tTu se slažemo, barem djeca ako ništa nauče pravilno gramatiku i jezičke standarde... tj. nema onih četverica i visočijih područija.
S obzirom na cinizam u samom postu, da li zači da ćemo u zapadnom Mostaru vidjeti uskoro kakvu Bošnjačku gimnaziju. Red bi bio.
A ne, to bi tek bila drama. To je u Sarajevu ipak znak brige za prava malobrojne hrvatske djece kojs bi htjela mimo ostale normalne djece učiti na nekakvom hrvatskom jeziku kojeg nema u sarajevskim osnovnim školama, a u Mostaru bi to bio fašizam i apartheid prema bošnjačkoj djeci.

Ne možeš spočitavati nekome nešto, a imaš to i sam u svojem dvorištu.
Last edited by Hafis on 29/11/2018 15:52, edited 1 time in total.
stakasa

#245 Re: Ugroženost Hrvata - istine i zablude

Post by stakasa »

Seyfo wrote:

Hrvati iz BiH odlaze i zato što Hrvatsku smatraju svojom maticom, i smatraju da treba težiti tamo,što za njih predstavlja uspjeh. Živjeti u ZG ili ST znači: "uspio u životu"."Postao urban, kulturan i velikograđanin.
I Bošnje bi naravno išle više da mogu i da imaju EU pasoše, ali ni slučajno da bi ih bilo u BiH manje nego Hrvata. To su tvoje puste želje a usuđujem se reći i bolesne te govore o patološkoj mržnji. Sva područja gdje imamo demografski uticaj bi bila sa kojim procentom manje stanovnika ali i dalje mnogo mnogo više bi nas bilo nego Hrvata. Primarni razlog uvijek jeste egzistencija, ali kod Hrvata i Srba ima još i težnja ka maticama, tako da se migracije kreću ka matici i ka Njemačkoj, znači dvosmjerno. Bošnjaci nemaju rezervnu državu tako da idu samo u Njemačku ili drugdje na zapad. A Hrvate u BiH jebe i to što nemaju gradove, nego mala mjesta do 20.000 stanovnika plus pola Mostara, a i u tom Mostaru su toliko zatucani i primitivni da (kao poznati mali neandertalac) ne idu na Stari most i misle da su Bošnjaci beduini druge rase. Sve to doprinosi da Hrvate u BiH Hrvati iz Hrvatske smatraju zatucanim, zaostalim i primitivnim.
Tako je i nikako drukčije. Možeš lagati samog sebe, naravno, ali je tako.
Ma ne, grijesis. Ne sele bh Hrvati u Hrvatsku iz razloga koje si ti naveo, sele jer im je tamo jednostavno bolje. Razlika izmedu BiH i Hrvatske je vremenom postala velika i ima tendenciju rasta. Druga stvar je sto su oni direktno radeci na steti BiH doprinjeli da razlika bude tolika
vinko_5

#246 Re: Ugroženost Hrvata - istine i zablude

Post by vinko_5 »

Zar je Sarajevo po bilo kojem kriterijumu ista drugacije od bilo koje druge sredine u BIH?
U Sarajevu se ocekuje da nosis odredjeno ime i da budes odredjene vjere - da bi uspio.
U Sarajevu nije bas pozeljno biti (ne)musliman

Ako bi posmatrali na sirem makroplanu, svima je jasno kakva politicka klima vlada u Sarajevu.
Svoje pravo lice ste pokazali kada ste na EURU 2008 po ulicama Sarajeva nosili turske zastave i slavili pobjedu svog bivseg okupatora nad Hrvatskom.
Ako drzite da ljudi u ZG i ST misle da su Hercegovci primitivni i zaostali, kakvo onda misljenje dijele Sarajlije o dotepetancima iz Istocne Bosne i Sandzaka?
Nije da ih bas volite.
Hocete da pokazete da je Sarajevo sinonim za neku razlicitost i toleranciju sto nije istina.
Kad to sto prije prihvatite, bit ce vam lakse suociti se sa cinjenicama.
AmiĐa_Idriz

#247 Re: Ugroženost Hrvata - istine i zablude

Post by AmiĐa_Idriz »

vinko_5 wrote:Zar je Sarajevo po bilo kojem kriterijumu ista drugacije od bilo koje druge sredine u BIH?
U Sarajevu se ocekuje da nosis odredjeno ime i da budes odredjene vjere - da bi uspio.
:lol:
mO k3

#248 Re: Ugroženost Hrvata - istine i zablude

Post by mO k3 »

vinko_5 wrote:Zar je Sarajevo po bilo kojem kriterijumu ista drugacije od bilo koje druge sredine u BIH?

Ako bi posmatrali na sirem makroplanu, svima je jasno kakva politicka klima vlada u Sarajevu.
Svoje pravo lice ste pokazali kada ste na EURU 2008 po ulicama Sarajeva nosili turske zastave i slavili pobjedu svog bivseg okupatora nad Hrvatskom.
Ako drzite da ljudi u ZG i ST misle da su Hercegovci primitivni i zaostali, kakvo onda misljenje dijele Sarajlije o dotepetancima iz Istocne Bosne i Sandzaka?
Nije da ih bas volite.
Hocete da pokazete da je Sarajevo sinonim za neku razlicitost i toleranciju sto nije istina.
Kad to sto prije prihvatite, bit ce vam lakse suociti se sa cinjenicama.
:lol: :lol: :lol: :lol: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:

UZP jebeno ti je to breme koje nosi pojedinci iz tvoga naroda
BHCluster

#249 Re: Ugroženost Hrvata - istine i zablude

Post by BHCluster »

AmiĐa_Idriz wrote:
Point. wrote:Danas je dan kada je otišao Praljak na smetljište istorije. Ispijmo u to ime.

Image
Danas je dan republike, i stari je popio malo...
Image
Jel ono danas istice rok na zalbu koju su najavili iz RH nakon presude?
Mirza007

#250 Re: Ugroženost Hrvata - istine i zablude

Post by Mirza007 »

AmiĐa_Idriz wrote:
:lol:
Simpa mi je Svinjko. Pravi prasic.
Post Reply