Mozda ako radi u U2. U srednje kvalitete restoranima pomocni radnik ima 1000, glavni kuhar ima od 2500 do 3000. U elitnim restoranima 3000+. Pod restoranom ne ubrajam pizerije i cevabdzinice, ali su i tu dobri novci za nase podrucje.moonca wrote:Cula sam da je oko 1000 KM-
Je li ovo sansa ili rub ponora ?
-
Chstal
#226 Re: Je li ovo sansa ili rub ponora ?
-
Fudo387
#227 Re: Je li ovo sansa ili rub ponora ?
3000 plata kuharu?Chstal wrote:Mozda ako radi u U2. U srednje kvalitete restoranima pomocni radnik ima 1000, glavni kuhar ima od 2500 do 3000. U elitnim restoranima 3000+. Pod restoranom ne ubrajam pizerije i cevabdzinice, ali su i tu dobri novci za nase podrucje.moonca wrote:Cula sam da je oko 1000 KM-
Pa lakse je nauciti janje okrenit nego se sa algoritmima zajebavat. Eto rjesenja. Kuhar.
- HAVANA
#228 Re: Je li ovo sansa ili rub ponora ?
Moj fudo,dobrog kuhara,keramicara,vodoinstalatera,mehanicara,elektricara,lakirera...ni za lijeka.
-
Fudo387
#229 Re: Je li ovo sansa ili rub ponora ?
Jebote, ja to sve znam.HAVANA wrote:Moj fudo,dobrog kuhara,keramicara,vodoinstalatera,mehanicara,elektricara,lakirera...ni za lijeka.
Da se vratim pare bih namlatio.
- HAVANA
#230 Re: Je li ovo sansa ili rub ponora ?
A ja ga ne znam dobrog a da nema posla.A ovo o 500 km,ne nasmijavajte me.450 mi vodoinstalater uze za razvod vode u poslovnom prostoru od 50m2.Zavrsio za nepuna 2 dana.Sam.Pomocnika nema nit vise trazi,nece da se nervira.Frajer kopa sam,polaze,spaja...Smota one pare,mahne oko glave...Nek leze kaze.
-
Dino79
#231 Re: Je li ovo sansa ili rub ponora ?
Ivo Lola wrote:nije doslo do rasta druze, nego firme povecavaju plate da bi opstale inace mu je kljuc, samo je pitanje sta ce prije bit... propast jer vise ne mozes davat tako velike plate... jednostavno ne zaradujes toliko... ili ce drzava popustit da nebi doslo do toga...a to opet ne moze jer ce bit val nezadovoljstva drzavnih sluzbenika kad konobar bude imo 800 maraka, a imace za godinu dana zapamti...Nurudin wrote:Ja kad pišem na temama ovdje da je IPAK došlo do ekonomskog rasta , javljaju se razni kvazi stručnjaci i pričaju gluposti.
NAROOOD JE GLADAAAAN NEMAAAA HLJEEEEBA BAKIREEEE
Konobar u sarajevu izađe mnogo vise od tih 800 KM.
I to je veca plata od drzavnih sluzbenika sa srednjom skolom . Jer na buđzetu se neradi zbog plate nego su neradnici koji nista nerade po citav dan i prime koliko toliko plate. Da oni hoce raditi nasli bi u privatnim firmama pozao za duple pare naravno pod uslovim da znaju nesto raditi.
Posebna su prica ovi na budzetu sto su kupili diplome pa nerade nista niti sta znaju raditi a pricaju kako im je mala plata.
- HAVANA
#232 Re: Je li ovo sansa ili rub ponora ?
Ja cim cujem znam sve,ospem se.Fudo387 wrote:Jebote, ja to sve znam.HAVANA wrote:Moj fudo,dobrog kuhara,keramicara,vodoinstalatera,mehanicara,elektricara,lakirera...ni za lijeka.
![]()
-
Fudo387
#233 Re: Je li ovo sansa ili rub ponora ?
Ima bolan na youtube instrukcija za sve, doduse, vazda ispadne visak sarafa, plocica...al sta ima veze, od viska glava ne boli.HAVANA wrote:Ja cim cujem znam sve,ospem se.Fudo387 wrote:Jebote, ja to sve znam.HAVANA wrote:Moj fudo,dobrog kuhara,keramicara,vodoinstalatera,mehanicara,elektricara,lakirera...ni za lijeka.
![]()
Haj ti kuci radi,nemoj kod mene zdravlja ti.Cuj zna sve.Znam i ja ofrlje.
-
Dino79
#234 Re: Je li ovo sansa ili rub ponora ?
Last December wrote:LOL. Kažu da su pakovali u polovne gajbice da uštede na ambalaži. Al aj ti sad objasni. Poslije .aranja nema kajanja
Hahaha sta je gore da su svercovali ili koristili polovnu ambalažu što opet nije dozvoljeno.
-
Dino79
#235 Re: Je li ovo sansa ili rub ponora ?
U rS specijalista dokto plata 1500 KM ja znam vodoinstaletera koji nece da radi a da mu dnevnica neizađe 200 KM . Pa racunajte sta je bolje hirug koji operise i koliko skolovanja treba za to ili vodoinstalater sa tri razreda srednje skole.
Koliko je ko ulozio u skolovanje i koliko ko zarađuje.
- drndalo
#236 Re: Je li ovo sansa ili rub ponora ?
Pa nisu Rusi budale, kao oni ne znaju koliko mi stabala jabuka sa tolerancijom 20% imamo, i koliko svaka moze roditi teoretski...? Kada bi se nase "bizmismene" slusalo, ispalo bi da imamo samo pod jabukama 45.000 km2... A gdje je jos sve ostalo, kupus iz Janje/Bijeljine Semberije, na svim pijacam je ota'le, kao da se Semberija pruza do Kieva... Krompir ? Pola je Glamocki u prodaji, a pola Romanijski... I Glamocko polje, i Romanija po tim racunicama imaju oko 27.000 km2, svaka za sebe... Slicno kao sto je za meso u Turskoj ispadalo da imamo odjednom svako govedo po 13 tona tezine...Dino79 wrote:Last December wrote:LOL. Kažu da su pakovali u polovne gajbice da uštede na ambalaži. Al aj ti sad objasni. Poslije .aranja nema kajanja
Hahaha sta je gore da su svercovali ili koristili polovnu ambalažu što opet nije dozvoljeno.
P.S. A ponekad Rusi i DNK analizu uzoraka urade... Sto li...?
-
Last December
#237 Re: Je li ovo sansa ili rub ponora ?
Radiće se DNK analiza da se utvrdi je li Srbin il je Poljak ćaća jabukama
Pa kom opanci, kom gajbice 
-
Rizvan
#238 Re: Je li ovo sansa ili rub ponora ?
Plata konobara i kada je 800KM, opet je manja, jer nećeš naći nijednog konobara koji radi 40 sati sedmično, kao što rade ljudi u javnom sektoru. Konobari rade najmanje 48h, a u većini slučajeva oko 60 sati. Neki rade i više sati, a za plate od 500 do 700, u 90% slučajeva.Dino79 wrote:[quote="Ivo
Konobar u sarajevu izađe mnogo vise od tih 800 KM.
I to je veca plata od drzavnih sluzbenika sa srednjom skolom . Jer na buđzetu se neradi zbog plate nego su neradnici koji nista nerade po citav dan i prime koliko toliko plate. Da oni hoce raditi nasli bi u privatnim firmama pozao za duple pare naravno pod uslovim da znaju nesto raditi.
Posebna su prica ovi na budzetu sto su kupili diplome pa nerade nista niti sta znaju raditi a pricaju kako im je mala plata.
-
Opal_89
#239 Re: Je li ovo sansa ili rub ponora ?
E nece ovaj sa fakultetom da gura ruke svugdje i da cisti tudju kanalizaciju. Ma nece ni svoju, a kamoli tudju.Dino79 wrote:U rS specijalista dokto plata 1500 KM ja znam vodoinstaletera koji nece da radi a da mu dnevnica neizađe 200 KM . Pa racunajte sta je bolje hirug koji operise i koliko skolovanja treba za to ili vodoinstalater sa tri razreda srednje skole.
- Edin H.
#240 Re: Je li ovo sansa ili rub ponora ?
To je najbolje moj drug objasnio, po zanimanju kontraverzni businessman blizak SDA strukturama.
"Treba pustiti narod da zaradi. Ne treba biti pohlepan. Meni milja dnevno i ja zadovoljan!"
"Treba pustiti narod da zaradi. Ne treba biti pohlepan. Meni milja dnevno i ja zadovoljan!"
- HAVANA
#241 Re: Je li ovo sansa ili rub ponora ?
Otkud tebi drug blizak SDA strukturama matere ti?
Iz naselja nije da jebe rak raka.
- Edin H.
#242 Re: Je li ovo sansa ili rub ponora ?
HAVANA wrote:Otkud tebi drug blizak SDA strukturama matere ti?Iz naselja nije da jebe rak raka.
Poceo na pijaci na Stupu, znam ga preko neke raje iz grada. Munto me svojevremeno da dovlacimo slepere, secera, brasna, cini mi se, pred rat kad su vec po nekim mjestima pocele barikade. Sad kaze: "Jesam li ti reko?"
- triconja
#243 Re: Je li ovo sansa ili rub ponora ?
Jos samo reci da je vjernikEdin H. wrote:HAVANA wrote:Otkud tebi drug blizak SDA strukturama matere ti?Iz naselja nije da jebe rak raka.
, ne, nije iz naselja.
Poceo na pijaci na Stupu, znam ga preko neke raje iz grada. Munto me svojevremeno da dovlacimo slepere, secera, brasna, cini mi se, pred rat kad su vec po nekim mjestima pocele barikade. Sad kaze: "Jesam li ti reko?"U ratu logisticar.
-
moonca
#244 Re: Je li ovo sansa ili rub ponora ?
Dino79 wrote:U rS specijalista dokto plata 1500 KM ja znam vodoinstaletera koji nece da radi a da mu dnevnica neizađe 200 KM . Pa racunajte sta je bolje hirug koji operise i koliko skolovanja treba za to ili vodoinstalater sa tri razreda srednje skole.
- triconja
#245 Re: Je li ovo sansa ili rub ponora ?
Zivot vrijedi dosta manje nego kvalitetno uradjena vodo i elektro instalacija. Kad vlasnik tih instalacija umre mogu se generacije i generacije sluziti njima ako su kvalitetne a kad umre covjek jedino pate njegova djeca.moonca wrote:Dino79 wrote:U rS specijalista dokto plata 1500 KM ja znam vodoinstaletera koji nece da radi a da mu dnevnica neizađe 200 KM . Pa racunajte sta je bolje hirug koji operise i koliko skolovanja treba za to ili vodoinstalater sa tri razreda srednje skole.
Crno da crnje ne moze biti.
- HAVANA
#246 Re: Je li ovo sansa ili rub ponora ?
To se podrazumijeva,uvlacio bi karnutriconja wrote:Jos samo reci da je vjernikEdin H. wrote:HAVANA wrote:Otkud tebi drug blizak SDA strukturama matere ti?Iz naselja nije da jebe rak raka.
, ne, nije iz naselja.
Poceo na pijaci na Stupu, znam ga preko neke raje iz grada. Munto me svojevremeno da dovlacimo slepere, secera, brasna, cini mi se, pred rat kad su vec po nekim mjestima pocele barikade. Sad kaze: "Jesam li ti reko?"U ratu logisticar.
- drndalo
#247 Re: Je li ovo sansa ili rub ponora ?
Naravno da jeste, i to dobar, vrlo dobar vjernik, pa ga Bog pogledao, gdje nece, jel', i omogucio mu da zaima... 
-
moonca
#248 Re: Je li ovo sansa ili rub ponora ?
Bjez tamotriconja wrote:Zivot vrijedi dosta manje nego kvalitetno uradjena vodo i elektro instalacija. Kad vlasnik tih instalacija umre mogu se generacije i generacije sluziti njima ako su kvalitetne a kad umre covjek jedino pate njegova djeca.moonca wrote:Dino79 wrote:U rS specijalista dokto plata 1500 KM ja znam vodoinstaletera koji nece da radi a da mu dnevnica neizađe 200 KM . Pa racunajte sta je bolje hirug koji operise i koliko skolovanja treba za to ili vodoinstalater sa tri razreda srednje skole.
Crno da crnje ne moze biti.
- triconja
#249 Re: Je li ovo sansa ili rub ponora ?
Vjernik a u zivotu nije knjige (historijske i vjerske) procito. Da je cito znao bi sta se u islamu radi sa onima koji skladiste i cekaju pogodan trenutakdrndalo wrote:Naravno da jeste, i to dobar, vrlo dobar vjernik, pa ga Bog pogledao, gdje nece, jel', i omogucio mu da zaima...
- Edin H.
#250 Re: Je li ovo sansa ili rub ponora ?
Sada jestetriconja wrote: Jos samo reci da je vjernik
Prije sjednemo u kafanu i popijemo mnogo, al' na brzinu.
Dodje konobar da naplati.
Kaze momak: "72 marke".
"Jesi li nas zavrno?"
"Nisam"
Pitam ja: "Hajd' se Alahom zakuni?"
Nece.
Kaze drug: "E posto si nas zavrno, evo ti stoja."