Izuvanje po kućama :D
- Zejnep
#226 Re: Izuvanje po kućama :D
I dalje ne kontam. Ne podnose se mirisi, neoprane ruke, remečenje nečijeg stajlinga al je ok da neko ko je ugazio možda i u govno hoda po kući. 
-
moonca
#227 Re: Izuvanje po kućama :D
muha_sa wrote:za gosta se žrtvujem i svucem corape te mu ih damCherry-Cherry wrote:Meni je nekako glupo reći nekome da se izuje, dovodim ljude u neprijatnu situaciju. šta znaš kakve su kod kog čarape, ima li gljivice...A i neću da uživam u raznim opojnim mirisima. Plus što je obuća dio stajlinga, središ se i onda bez cipela to nije to. Ili središ se i obučeš soknice ispod čizmica i onda se izuješ a tamo mede i zeke na čarapama.. Ili muškarac u odijelu i kravati i bez cipela, nekako nije mi to to... Ili neko sređen maksimalno a dole papuče sa medom.... U gostima uvijek pitam, ali procvjetam kad mi kažu da ne treba. Posebno ne volim tuđe papuče, bljak... Ili kad ih domaćin izuje da mi ih da, dođe mi da bljucnem... onda trebam stalno nositi svoje pape u tašni, šta znaš možda gdje ćeš sve ići...A što se tiče prljavih ulica, može doći gost koji je sjedio u tramvaju a prije njega neko na toj stolici...ili na klupi u parku... Pa onda treba imati i prekrivače za goste...
ubi me -radije
- Cherry-Cherry
#228 Re: Izuvanje po kućama :D
Pod se obriše. Dolazio neko u cipelama ili ne, pod se obriše. Ja zato nemam ćilime od zida do zida, nego laminat i male stazice. Obrisati sad pa sad.
Osim toga, nećeš lizati pod.
Osim toga, nećeš lizati pod.
- muha_sa
#229 Re: Izuvanje po kućama :D
moonca wrote:muha_sa wrote:za gosta se žrtvujem i svucem corape te mu ih damCherry-Cherry wrote:Meni je nekako glupo reći nekome da se izuje, dovodim ljude u neprijatnu situaciju. šta znaš kakve su kod kog čarape, ima li gljivice...A i neću da uživam u raznim opojnim mirisima. Plus što je obuća dio stajlinga, središ se i onda bez cipela to nije to. Ili središ se i obučeš soknice ispod čizmica i onda se izuješ a tamo mede i zeke na čarapama.. Ili muškarac u odijelu i kravati i bez cipela, nekako nije mi to to... Ili neko sređen maksimalno a dole papuče sa medom.... U gostima uvijek pitam, ali procvjetam kad mi kažu da ne treba. Posebno ne volim tuđe papuče, bljak... Ili kad ih domaćin izuje da mi ih da, dođe mi da bljucnem... onda trebam stalno nositi svoje pape u tašni, šta znaš možda gdje ćeš sve ići...A što se tiče prljavih ulica, može doći gost koji je sjedio u tramvaju a prije njega neko na toj stolici...ili na klupi u parku... Pa onda treba imati i prekrivače za goste...
![]()
ubi me -radije

-
moonca
#230 Re: Izuvanje po kućama :D
kako ta vuna 'pecka' ---
- Fuzzy Dunlop
#231 Re: Izuvanje po kućama :D
Meni je ova tema na nivou teorije ravna zemlja..
Argumenti su strašni.
A to što se u toj obići gazalo vani ko zna kuda je... ok? Recimo komšiji pobjegne mačka, izmokri se na tvoj otirač i gosti fino sastružu cipele na isti.. pa malo po stanu. Onda klinac puza po podu...
Ovo više liči kao izgovor nekoga ko ne brine o ličnoj higijeni. Ista stvar kao i sa mirisima/parfemima/dezodoransima. Upotreba istih ne znači da se ne treba kupati.
"stajling"

Kakva kontradiktornost i kakve nebuloze (kao i ostatak posta). Time što se ne skida obuća povećava se šansa da stopalo oboli i da fasuješ "fungitis"Cherry-Cherry wrote:..šta znaš kakve su kod kog čarape, ima li gljivice...
Ovo više liči kao izgovor nekoga ko ne brine o ličnoj higijeni. Ista stvar kao i sa mirisima/parfemima/dezodoransima. Upotreba istih ne znači da se ne treba kupati.
"stajling"
- Edin H.
#232 Re: Izuvanje po kućama :D
Znaci kod one nane kod Katedrale kupis vunene carape i problem rijesen, kompromis napravljen. 
- Edin H.
#233 Re: Izuvanje po kućama :D
Kakav je postupak i procedura sa onima sto nose cipele bez carapa? 
-
bumerangss
#234 Re: Izuvanje po kućama :D
kakavdanakneiskustvu wrote:ja jedva cekam da dodjem kuci da skinem obucu,ne znam kako neko moze i u kuci hodati u obuci,kako ne pozeli da odmori noge
Ja i na poslu ispod stola malo svucem cipe da mi none prodišu
-
moonca
#235 Re: Izuvanje po kućama :D
hm, jednostavno ima osoba kome se noge ne znoje.Edin H. wrote:Kakav je postupak i procedura sa onima sto nose cipele bez carapa?
Mada licno mislim da je to sve posljedica higijene.
Kada mi Krajisnjici dodju-skidaju se , mada znaju da ne trebaju- i bosi su. Papuca nemam, niti nudim carape ,niti oni donose svoje.
Zakljucak ugodno im kod mene.
-
bumerangss
#236 Re: Izuvanje po kućama :D
Ci-Nick wrote:Ja kad uđem u kuću odmah čarape skidam, perem noge ledenom vodom i sapunum i uvijek sam bos u kući.kakavdanakneiskustvu wrote:ja jedva cekam da dodjem kuci da skinem obucu,ne znam kako neko moze i u kuci hodati u obuci,kako ne pozeli da odmori noge
Higijenski i zdravstveno ispravno!
- Cherry-Cherry
#237 Re: Izuvanje po kućama :D
Imate li prekrivače za trosjed kada vam gost dođe, jer ko zna gdje je sve sjedio? Pa vam onda dijete sjedne na taj trosjed
Pod se obriše, izgleda da to neki ne rade.
-
kakavdanakneiskustvu
#238 Re: Izuvanje po kućama :D
Cherry-Cherry wrote:Imate li prekrivače za trosjed kada vam gost dođe, jer ko zna gdje je sve sjedio? Pa vam onda dijete sjedne na taj trosjedPod se obriše, izgleda da to neki ne rade.
kako ocistiti tepih kad neko pusti goste da uđu u kucu u obuci u kojoj su hodali po prljavim cestama,zar iko to radi ko ima tepihe u stambenim prostorima,pusta goste da ulaze u obuci?
- ¤ jelena ¤
#239 Re: Izuvanje po kućama :D
To što se ne izuješ na sat vremena provedenih u gostima, povećava ti se šansa da ti stopalo oboli?Fuzzy Dunlop wrote:Meni je ova tema na nivou teorije ravna zemlja..Argumenti su strašni.
Kakva kontradiktornost i kakve nebuloze (kao i ostatak posta). Time što se ne skida obuća povećava se šansa da stopalo oboli i da fasuješ "fungitis"Cherry-Cherry wrote:..šta znaš kakve su kod kog čarape, ima li gljivice...A to što se u toj obići gazalo vani ko zna kuda je... ok? Recimo komšiji pobjegne mačka, izmokri se na tvoj otirač i gosti fino sastružu cipele na isti.. pa malo po stanu. Onda klinac puza po podu...
"stajling"![]()
A to što se izuješ kod nekog i taj neko ti da papuče ''za goste'', koje je prije tebe nosio neki gost koji ima gljivice, pa se i ti zaraziš je ok? Važno je da domaćinu tepih ne uprljaš, a to što ćeš narednih nekoliko dana ti kuburit s gljivama i još petoro oko sebe zarazit, uključujući i bebu koja puže po tvom podu, tom istom po kom si ti gazio zaražen papama za goste....to je isto ok?
Dajte ljudi ne lupajte ....nismo fikusi i filadendroni, imamo valjda nekakav imunitet i mi i bebe, ne pretjerujte.
Jedno je subjektivni osjećaj za čisto i higijenske navike svakog od nas, a drugo objektivni razlozi i mogućnost zaraze koja se mjeri valjda nekakvom učestalošću.
- Cherry-Cherry
#240 Re: Izuvanje po kućama :D
@jelena
Sve čistunci i čistunice, a sjećam se teme o kupanju i tuširanju, pola foruma se kupa jednom sedmično, smijali se kada neko kaže da se svaki dan kupa/ tušira.
Sve čistunci i čistunice, a sjećam se teme o kupanju i tuširanju, pola foruma se kupa jednom sedmično, smijali se kada neko kaže da se svaki dan kupa/ tušira.
-
moonca
#241 Re: Izuvanje po kućama :D
Meni je malo cudno da se Ameri kupaju ujutro. I zbilja narod se tusira - sto ne znaci da se i oni ne -usmrde-nakon par sati.
-
moonca
#242 Re: Izuvanje po kućama :D
A kakav je stav za kupanje u bazenima,banje itd.
Takodje -kuglanje -cipele se iznajmljuju
- Connaisseur Karlin
#243 Re: Izuvanje po kućama :D
dzaba vam izuvanje u kuci, ako immate ZOOloski vrt u kuci , psi, macke, ptice

- stetoskop
- Grijem se na: Fujitsu 12llce
- Vozim: Traktor, ide j€bi ga
#244 Re: Izuvanje po kućama :D
bumerangss wrote:kakavdanakneiskustvu wrote:ja jedva cekam da dodjem kuci da skinem obucu,ne znam kako neko moze i u kuci hodati u obuci,kako ne pozeli da odmori noge![]()

- Drvosjeca iz Dejcica
#245 Re: Izuvanje po kućama :D
Njima samo JNA gas maska može pomoći, nikakve pomade, kreme i priglavke tu ne pomažu.Edin H. wrote:Kakav je postupak i procedura sa onima sto nose cipele bez carapa?
-
Fudo387
#246 Re: Izuvanje po kućama :D
Nemam pojma kako, uopste ne pazim sta havljam, i sto je najgore najvise volim ta cuda sto se buckaju po pola sata u ulju kojeg mijenjaju svaku drugu heftu.Gojeni H wrote:Pa sta imas jarane, gliste? Cuj nece gram na tebe, sve deep fry gdje god se okrenes.Fudo387 wrote:Ma jok, nece gram na mene.HAVANA wrote: Zato im i jesu guzovi ko regali.Hodaj fudo,zakrcice ti se arterije.
Skonto sam, lakse mi kutiju cigara danas ispusit nego da se zajebajem po teretani.
Sad sam u nezani gledajuci televizor razduzio pola korpe onih tootsie rolls, ostale od halloweena
- spreca
#247 Re: Izuvanje po kućama :D
vidjaj muhe jes se razrahatiostetoskop wrote:bumerangss wrote:kakavdanakneiskustvu wrote:ja jedva cekam da dodjem kuci da skinem obucu,ne znam kako neko moze i u kuci hodati u obuci,kako ne pozeli da odmori noge![]()
- Fuzzy Dunlop
#248 Re: Izuvanje po kućama :D
Pa ako se ne izuvaš u gostima, ne izuvaš se ni kući? Po toj nekoj logici, samo kad spavaš skineš obuću. Što može biti i po 16h..¤ jelena ¤ wrote:To što se ne izuješ na sat vremena provedenih u gostima, povećava ti se šansa da ti stopalo oboli?![]()
Ili primjer, snijeg do jaja, ti u čizmama. U gostima se ne skidaš. MAA NEKA, FINO MI JE. JESTE DA NOGA PLIVA U ZNOJU ALI OK JE.
Hodaš li bosa ili u čarapama izvan kuće/stana?
Treba jačati imunitet, ne treba ni ruke prati.¤ jelena ¤ wrote:Dajte ljudi ne lupajte ....nismo fikusi i filadendroni, imamo valjda nekakav imunitet i mi i bebe, ne pretjerujte.
-
colt
#249 Re: Izuvanje po kućama :D
Jednom je Tito u II svjetskom ratu ušao u kucu Pozderaca (sa obućom) i ovaj mu je rekao da je "ovo muslimanska kuća i da mora izuti svoje čizme". Dakle i tad, a kamo li sad . . Ulazio sam u Bosni u kuće Hrvata i naravno znajući svoj običaj, počeo sam da skidam obuću. Kad domaćin da se ne moram izuvati . Meni neobično i bez veze. .
-
kakavdanakneiskustvu
#250 Re: Izuvanje po kućama :D
colt wrote:Jednom je Tito u II svjetskom ratu ušao u kucu Pozderaca (sa obućom) i ovaj mu je rekao da je "ovo muslimanska kuća i da mora izuti svoje čizme". Dakle i tad, a kamo li sad . . Ulazio sam u Bosni u kuće Hrvata i naravno znajući svoj običaj, počeo sam da skidam obuću. Kad domaćin da se ne moram izuvati . Meni neobično i bez veze. .
to bas i nema veze stime sto je on hrvat,i ja sam ko neki hrvat i moja sva familija pa se svi izuvamo kad ulazimo u kuce stanove