Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Alfons Kauders

#226 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Post by Alfons Kauders »

animus wrote:Jebes to kad ti je dokaz uspjesnosti druzenje sa nekim Hansom. Dosta nasih ljudi ima problema sa depresijom. Nije lako zivjeti u tim uslovima gdje ti ne odgovara klima i zivjeti sa cinjenicom da to sto se zoves Mihajlo znaci da te niko ne slusa kao onaj video gore sto pokazuje. Gore od svega je znas da ce ti i dijete to isto prolaziti.
Zato pare u ruke i vracajte se da ovu drzavu dignemo na noge i budemo svoji na svome. Onaj lik iz zivinica juce pokazao kako se to radi.
Nema frke - dodjes fino s repetiranom puskom, uzmes mi pare i vratis me. Ja sam svoj na svom tamo gdje me niko ne jebe.

Dok god se ljudi tipa Bakir i Dragan i za sta pitaju, ne vidim kako neko moze imati obraza da ljude poziva da se vrate u BiH. Dvije generacije su unistene, i sad se od naroda fakticki trazi da ostane tu i da unisti jos jednu generaciju?

Za sta matere ti?

Zastavu? Nije moja, ko je jebe - nek je Varta finansira. Za Bakira i Dragana? Nisu moji, ko ih jebe, nek ih finansira ko ih je birao. Da vracam kredite dok mi EU govori da sam supak i terorista? Nisam uzimao kredite, nit me boli kurac za EU i njihovim "reformama".

Bolan, ljudi koji danas imaju 50-60 godina imaju odraslu djecu koja idu vani. Roditeljima zivot unistio rat, a djeca im odrasla u ovom beznadju. I sad bi trebali ostati tu? Da im i unucad ovdje strunu i propadnu, do potpunog izumiranja?

Niko to nema pravo traziti od ljudi. Znam da imas dobre namjere, ali to ne mozes traziti od ljudi.
animus

#227 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Post by animus »

Moramo shvatiti da nemamo alternative ovoj drzavi. To nam je jedino sto imamo i nigdje nema zamjene. Jebes Dragana i Bakira kome su oni bitni. Kad narodu dosade smijenit ce ih a to vrijeme izgleda jos nije doslo. Sreca se ne nalazi u dobrim politicarima jer njih skoro pa nema nego u nama i stvaranju mikroklime koja nam paše. Svako ucestvuje u tome a na taj nacin se siri i na vise nivoe. Kad imas normalan haustor npr. to te cini sretnim. I tako dalje. Meni je super ova vijest iz Zivinica od juce jer ce to donijeti srecu za najmanje 300 porodica. Sto vise takvih vijesti to ce manje biti bitne vijesti o Dodiku. Svi mi zajedno jesmo drzava i mozemo biti dobra drzava jer znam ja nas :-D
512MB

#228 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Post by 512MB »

Kad bi se vratio? Dajte mi poziciju i odrjesene ruke da dovedem u red barem sektor koji je u mojoj kompetenciji. Plata 5 keamova u mjesecu, ugovor na 3 godine i stan (vam Rajvosa) da imam za nuzde, netreba vise.
Last edited by 512MB on 23/09/2017 11:45, edited 1 time in total.
mousstapha

#229 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Post by mousstapha »

animus wrote:Jebeno je biti stranac i gradjanin ne drugog nego posljednjeg reda. Jezik odaje cim se progovori skontaju da si stranac. Radis poslove ispod nivoa svog znanja. Bogatstva i ljepote na pretek ali nije za tebe. Jebo ba dijasporu. Tamo svi hodaju ko zombiji. Koliko god ovdje imali problema ipak smo sretniji.
Ovo je totalno pogresna percepcija, ali bas totalno. Ali, ko bi sad gubio vrijeme da dokaze da to nije tako. Da si otvoreniji, vjerujem da bi i sam shvatio do sad.
The 51st State

#230 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Post by The 51st State »

ExNihilo wrote:Pa ovoj državi treba jedno 30 godina kontinuiranog i rekordnog ekonomskog rasta da bi konvergirala prosječnoj razvijenoj državi. Što znači, čak i da postane jebeno ekonomsko čudo, južnoevropski tigar, opet je kompletna jedna generacija izgubljena i neće dočekati da prosječan građanin njihove domovine živi pristojnim životom.

Kao što vidimo i sa ove teme, ljudi koriste različite odbrambene mehanizme da se nose sa tom činjenicom. Neko stvari romantizira, poput Havane, a neko ogorčenje pretače u cinizam poput 512MB.

Jebeno.
pickasto i sebicno je drukcije, nije lako i cini se vecinom uzalodno ali najlakse je ruke dici i ispariti se.
Itsoktobealone

#231 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Post by Itsoktobealone »

Dosao u London prije 5 dana na godinu dana studija. Evo me već sada bi dao i dušu i tijelo da se vratim kući svojoj u Bosni.
moonca

#232 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Post by moonca »

Kao što vidimo i sa ove teme, ljudi koriste različite odbrambene mehanizme da se nose sa tom činjenicom. Neko stvari romantizira, poput Havane, a neko ogorčenje pretače u cinizam poput 512MB.
HAVANA - bio vani, probao-ustedio-imao jak razlog da dodje i sto je najvaznije -ima mogucnost, ako hoce, da se vrati na zapad.

Zna sta ga ceka i nema bojazni. To je drugi osjecaj, pouzdanost u dusi , nego neko koji treba da napusti po prvi put.

Razumijem 512MB, sto pokazuje ogorcenost. Zao mu je, i mislim da to izrazava vise nego ostali , jer nije odrastao u Bosni.
hadzinicasa

#233 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Post by hadzinicasa »

ExNihilo wrote:Pa ovoj državi treba jedno 30 godina kontinuiranog i rekordnog ekonomskog rasta da bi konvergirala prosječnoj razvijenoj državi. Što znači, čak i da postane jebeno ekonomsko čudo, južnoevropski tigar, opet je kompletna jedna generacija izgubljena i neće dočekati da prosječan građanin njihove domovine živi pristojnim životom.

Jebeno.
Tacno. S tim da bih ja rekla 50 umjesto 30 godina, ne misleci "samo" na ekonomski razvoj, vec i na razvoj samog drustva. I to da se krene danas. Sad. Ja to vjerovatno ne bih ni dotivjela doduse, generacija iza mene bi bila u godinama kad su najproduktivnije godine iza njih, neki naceti zdravstvenim problemima svakako, a ona generacija iza njih bi bila u najboljim godinama odrasla u drustvu koje se gradilo.
Tek mozda cetvrta bi imala dio osjecaja i blagodeti danas stabilnih razvijenih zemalja. Nazalost.
Bluemore

#234 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Post by Bluemore »

512MB wrote:
Radio Sarajevo wrote:
Edin H. wrote: :D
Evo ja već osmu godinu u Amsterdamu... Imam fin posao, društveni život bolji od većine ljudi oko mene, dosta odmora, često putujem i tako to... Ipak, nisam u centru grada bio, ne sjećam se. To je sve puno engleskih turista koji su došli u kurve i drogu. Ako je to društveni život, onda jebo me to.

Naravno, ima drugih stvari, i čovjek treba biti pozitivan i izvući najbolje iz onoga što se nudi. Ovdje ima super kafića van centra, dosta dobrih koncerata (koji su žara, ali hajde), blizu su Belgija, Francuska i Njemačka, itd.

Ipak, fali bilo kakva planina, fali naše more (ovo ovdje je ledeno), fali pozorište na našem jeziku, nekomercijalni filmovi (ima nekoliko i takvih bioskopa, ali nisu nešto), naše novine (ovdje ne postoji trafika), itd. Prilično je sve sterilno u Holandiji, sve je u toliko najboljem redu da te počne nervirati. Kao da ljudi imaju kolektivni OCD :).
Mogao si se za razliku malo pozabavit kulturom i zbivanjima u zemlji gdje zivis pa i upoznati nove prijatelje holandjane, a ne kukat za cevljanovicima, cevapima i avazom. Al zato treba barem tri grama mozga vise.
ma bravo Salzburg, kultura; Mozart kugle i ostalo, svaka cast :?
Bluemore

#235 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Post by Bluemore »

512MB wrote:
muha_sa wrote: ne procitah to za cevljanovice--zar mu fale :?
Nemoras bas sve bukvalno shvatat
ako se ima ista shvatiti :D
exliberal-ex

#236 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Post by exliberal-ex »

animus wrote:Jebes to kad ti je dokaz uspjesnosti druzenje sa nekim Hansom. Dosta nasih ljudi ima problema sa depresijom. Nije lako zivjeti u tim uslovima gdje ti ne odgovara klima i zivjeti sa cinjenicom da to sto se zoves Mihajlo znaci da te niko ne slusa kao onaj video gore sto pokazuje. Gore od svega je znas da ce ti i dijete to isto prolaziti.
Zato pare u ruke i vracajte se da ovu drzavu dignemo na noge i budemo svoji na svome. Onaj lik iz zivinica juce pokazao kako se to radi.

A uspjeh je ostat u istoj mahali ucauren sa komsilukom...davit se u sarajevskoj magli i smogu?

Ima razlike izmedju mene i nekog sto je Mike ali eto kod mene ja sam sef tom Majku ne on meni, ja imam vecu platu od njega...a meni sef iz indije...

Jebiga po tebi ispade bosna tolerantna a vamo se podjelili na istocnjake i one sto to nisu, hercegovci svi protiv sviju, sandjaklije niko nevoli...da nepricam kako se vole Mihajlo, Meho i Mato

Kao sto je meni jedna zena rekla kad sam vozio picu, bjela ko snijeg engleskinja , ja bekno sa svojim akcentom i ona pita odakle si...ma rekoh nepitaj...nemoj da se stidis, nemoj da izgubis svoj akcent to je dio tvog identitea...budi ponosan ko si i sta si..
Fudo387

#237 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Post by Fudo387 »

exliberal-ex wrote:
Kao sto je meni jedna zena rekla kad sam vozio picu, bjela ko snijeg engleskinja , ja bekno sa svojim akcentom i ona pita odakle si...ma rekoh nepitaj...nemoj da se stidis, nemoj da izgubis svoj akcent to je dio tvog identitea...budi ponosan ko si i sta si..
I, sta si joj rek'o?
Odakle si?
exliberal-ex

#238 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Post by exliberal-ex »

Fudo387 wrote:
exliberal-ex wrote:
I, sta si joj rek'o?
Odakle si?

kingdom far far away

nezajebavam se :D
moonca

#239 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Post by moonca »

:thumbup:
Vecinom kazu da je charming. :-D

Ja kazem Basnia,--------- aaaaaaaaaa Boston :lol: :lol: :lol:

Onda kazem , ma salim se akcent je iz Okeechobee-ja :lol: :lol:
Last edited by moonca on 23/09/2017 15:57, edited 1 time in total.
Edin H.

#240 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Post by Edin H. »

moonca wrote:

Ako ti je do spolnog opcenja kazes Italija, haveru. :D
exliberal-ex

#241 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Post by exliberal-ex »

moonca wrote:

ma ogromna vecina nema pojma gdje je bosnia....kazes a vidis onaj bjeli pogled...znas gdje je grcka...znam, znas gdje je italija...znam...znas gdje je austrija ili svica...znam..mnogi su culi za cratia ili dubrovnik.....e tu negdje izmedju...aaaaaa

a za akcent....you sound like Russian mafia....pravo cute :)
Fudo387

#242 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Post by Fudo387 »

exliberal-ex wrote:
Fudo387 wrote:
exliberal-ex wrote:
I, sta si joj rek'o?
Odakle si?

kingdom far far away

Tako su mene upoznali sa nekim likom, kazu, from kroeijsa.
Kad tamo, nas Matan iz Zenice. :lol:
E jesi rek' supak, al' izgovor mu, eto, lakse im skontati gdje je, k'o biva poznatije.

Kod tebe je bilo jugoslavija, nemoj meni suplje. :D
exliberal-ex

#243 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Post by exliberal-ex »

Fudo387 wrote:
exliberal-ex wrote:
Fudo387 wrote:
I, sta si joj rek'o?
Odakle si?

kingdom far far away

Tako su mene upoznali sa nekim likom, kazu, from kroeijsa.
Kad tamo, nas Matan iz Zenice. :lol:
E jesi rek' supak, al' izgovor mu, eto, lakse im skontati gdje je, k'o biva poznatije.

Kod tebe je bilo jugoslavija, nemoj meni suplje. :D
jest priznajem jer ogromna vecina nema pojma o sadasnjim drzavama....a desilo mi se ne jednom kad kazem bosnia oni me pitaju are you Muslim ? .....no.....but ????
Fudo387

#244 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Post by Fudo387 »

Mene to nisu nikad pitali, to, r u muslim...mozda si malo tamnijeg tena?
SaraFina

#245 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Post by SaraFina »

animus wrote:Moramo shvatiti da nemamo alternative ovoj drzavi. To nam je jedino sto imamo i nigdje nema zamjene. Jebes Dragana i Bakira kome su oni bitni. Kad narodu dosade smijenit ce ih a to vrijeme izgleda jos nije doslo. Sreca se ne nalazi u dobrim politicarima jer njih skoro pa nema nego u nama i stvaranju mikroklime koja nam paše. Svako ucestvuje u tome a na taj nacin se siri i na vise nivoe. Kad imas normalan haustor npr. to te cini sretnim. I tako dalje. Meni je super ova vijest iz Zivinica od juce jer ce to donijeti srecu za najmanje 300 porodica. Sto vise takviyh vijesti to ce manje biti bitne vijesti o Dodiku. Svi mi zajedno jesmo drzava i mozemo biti dobra drzava jer znam ja nas :-D
:bih: :thumbup:

Ja kad razmišljam o BiH uvjek mi je na umu repka recimo ili Sarajevo. Identificirati sa državom lopove i krominalce je crnjak žešći.
Ne bih nikome sugerirala kako i gdje da živi ali kao što kažeš rezervne zemlje nemamo.
Edin H.

#246 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Post by Edin H. »

Svojevremeno (u mene :D ) jaran iz Splita ulazimo u diskoteku u Engleskoj, pitaju nas neke trebe odakle ste.

Kazemo Croatia, Boznija, kaze treba - humanitarna pomoc je sa druge stane ulice. :-)

A na vratima diskoteke izbacivac Binasr, uvede nas besplatno i sprovede i smjesti u VIP.

Naravoucenije: SFRJ rules :D
SaraFina

#247 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Post by SaraFina »

512MB wrote:Kad bi se vratio? Dajte mi poziciju i odrjesene ruke da dovedem u red barem sektor koji je u mojoj kompetenciji. Plata 5 keamova u mjesecu, ugovor na 3 godine i stan (vam Rajvosa) da imam za nuzde, netreba vise.

:lol:
SaraFina

#248 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Post by SaraFina »

Edin H. wrote:Svojevremeno (u mene :D ) jaran iz Splita ulazimo u diskoteku u Engleskoj, pitaju nas neke trebe odakle ste.

Kazemo Croatia, Boznija, kaze treba - humanitarna pomoc je sa druge stane ulice. :-)

A na vratima diskoteke izbacivac Binasr, uvede nas besplatno i sprovede i smjesti u VIP.

Naravoucenije: SFRJ rules :D

:lol:
moonca

#249 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Post by moonca »

exliberal-ex wrote:
moonca wrote:

ma ogromna vecina nema pojma gdje je bosnia....kazes a vidis onaj bjeli pogled...znas gdje je grcka...znam, znas gdje je italija...znam...znas gdje je austrija ili svica...znam..mnogi su culi za cratia ili dubrovnik.....e tu negdje izmedju...aaaaaa

a za akcent....you sound like Russian mafia....pravo cute :)
E, ako te pita Jevrej/ka, sve znaju. :D I jako vole da izgovore, ponove tvoje ime . Dobro im ide. :D
exliberal-ex

#250 Re: Sta bi dali da se vratite kuci u BiH

Post by exliberal-ex »

Fudo387 wrote:Mene to nisu nikad pitali, to, r u muslim...mozda si malo tamnijeg tena?

jok brate skoro pa plav, visok, plecat ... znas kako ide dalje :) ......

ne bez zajebancije desilo mi se ne jednom da me pitaju to...nemam razlog da lazem
Post Reply