Nije do tebe, ali jeste do tvojih sugradjanadraganbl wrote:Slažem se da sam u Banjaluci manjina. Međutim, jedino mjesto gdje sam "veća" manjina od Banjaluke je ovaj forum. Do mene je, očigledno.Alfons Kauders wrote:Ja govorim o kolektivitetu, ne o pojedincima. S tobom nikad nisam imao problem, barem se ne sjecam da sam imao, niti sam ikad imao problem sa Srbima, individualcima... Ali sa kolektivitetom - da. Kao kolektivitet, Srbi su u proteklih par decenija "dokazali" sve sto sam naveo. S tim smo se pomirili, bilo pa proslo... I onda 20 godina nakon rata, opet imamo situaciju da se salju nekakve naoruzane grupe u Crnu Goru, da Bosnom vrsljaju pripadnici MUP-a Srbije i njenih obavjestajnih struktura, da se odlikuju ljudi poput Karadzica, da se ljudima zabranjuje da koriste maternji jezik? Pa dobro, red je onda i da pitamo do kad vise? Jos koliko decenija treba prozujati dok stojimo u mjestu? Prodje zivot jebiga, a nista se ne promijeni - jer srpska politika ponovo ide na ratnu opciju.draganbl wrote: Ne bi trebalo da se meni obraćaš u drugom licu i da kažeš "davno ste dokazali..."
Da si korektan kao što nisi, znao bi i očekivao bi da od mene nikada nisi, niti ćeš čuti pohvale na račun Dodikove politike. Takođe bi znao da ovakve sramotne odluke skupštine nikada ne bih podržao (naprotiv). Kada se meni obraćaš tako, samo da ti kažem da je Bosna moja zemlja, ne planiram da se selim iz nje i branim je i braniću je, kako od onih koji hoće da je razbiju, tako i od onih koji mene hoće da, svrstavanjem i kategorisanjem kao pripadnika genocidnog naroda, otjeraju iz Bosne.
Put koji ste vi svi (i jedni i drugi) odabrali nije moj, ja na tom putu nisam. I možete i jedni i drugi da zbog toga zelenite, plavite ili crvenite od bijesa, kako je kome koja boja privlačnija.
Na kraju krajeva, ko sto rekoh, ti nisi bitan - jer si tamo manjina. Da nije tako, ne bi bilo ovog problema i ove rasprave. Ovako, cini mi se da cemo vrlo, vrlo brzo doci do nekih situacija koje ce rezultirati posljedicama koje vise niko nece moci kontrolisati.
I kao sto rekoh, taj smjer je odabrao kolektivitet, narod... Svjesno, znajuci da ce rezultirati novim ratom...
Na ovom forumu si, sto se mene tice, vecina.