Čudno, tema nije otvorena!!!!!!!

Post Reply
Alfons Kauders

#226 Re: Čudno, tema nije otvorena!!!!!!!

Post by Alfons Kauders »

draganbl wrote:
Alfons Kauders wrote:
draganbl wrote: Ne bi trebalo da se meni obraćaš u drugom licu i da kažeš "davno ste dokazali..."

Da si korektan kao što nisi, znao bi i očekivao bi da od mene nikada nisi, niti ćeš čuti pohvale na račun Dodikove politike. Takođe bi znao da ovakve sramotne odluke skupštine nikada ne bih podržao (naprotiv). Kada se meni obraćaš tako, samo da ti kažem da je Bosna moja zemlja, ne planiram da se selim iz nje i branim je i braniću je, kako od onih koji hoće da je razbiju, tako i od onih koji mene hoće da, svrstavanjem i kategorisanjem kao pripadnika genocidnog naroda, otjeraju iz Bosne.

Put koji ste vi svi (i jedni i drugi) odabrali nije moj, ja na tom putu nisam. I možete i jedni i drugi da zbog toga zelenite, plavite ili crvenite od bijesa, kako je kome koja boja privlačnija.
Ja govorim o kolektivitetu, ne o pojedincima. S tobom nikad nisam imao problem, barem se ne sjecam da sam imao, niti sam ikad imao problem sa Srbima, individualcima... Ali sa kolektivitetom - da. Kao kolektivitet, Srbi su u proteklih par decenija "dokazali" sve sto sam naveo. S tim smo se pomirili, bilo pa proslo... I onda 20 godina nakon rata, opet imamo situaciju da se salju nekakve naoruzane grupe u Crnu Goru, da Bosnom vrsljaju pripadnici MUP-a Srbije i njenih obavjestajnih struktura, da se odlikuju ljudi poput Karadzica, da se ljudima zabranjuje da koriste maternji jezik? Pa dobro, red je onda i da pitamo do kad vise? Jos koliko decenija treba prozujati dok stojimo u mjestu? Prodje zivot jebiga, a nista se ne promijeni - jer srpska politika ponovo ide na ratnu opciju.

Na kraju krajeva, ko sto rekoh, ti nisi bitan - jer si tamo manjina. Da nije tako, ne bi bilo ovog problema i ove rasprave. Ovako, cini mi se da cemo vrlo, vrlo brzo doci do nekih situacija koje ce rezultirati posljedicama koje vise niko nece moci kontrolisati.

I kao sto rekoh, taj smjer je odabrao kolektivitet, narod... Svjesno, znajuci da ce rezultirati novim ratom...
Slažem se da sam u Banjaluci manjina. Međutim, jedino mjesto gdje sam "veća" manjina od Banjaluke je ovaj forum. Do mene je, očigledno.
Nije do tebe, ali jeste do tvojih sugradjana :)

Na ovom forumu si, sto se mene tice, vecina.
draganbl

#227 Re: Čudno, tema nije otvorena!!!!!!!

Post by draganbl »

hizo ramidovic wrote:
draganbl wrote:Nekada su zbog ovakvih postova forumaši bili trajno banovani, a ovakve teme momentalno zaključavane.
Ovaj forum je upravo eklatantan dokaz da se Bošnjaci jesu radikalizovali. E sad, da li je to produkt Dodikove politike, ili generalne strategije okretanja Bošnjaka prema Turskoj i arapskim zemljama... Vjerovatno i jednog i drugog, podjednako.
tako je, legendo!
svako ko, na bilo koji nacin, osudi dodjeljivanje zahvalnica ratnim zlocincima za sirenje mira, tolerancije, demokratije i suzivota i ne moze biti nista drugo do radikalni i ekstremni bosnjak, spreman da se u svakom trenutku opase bombom i raznese u sred banja luke...
Evo ja sam osudio taj sramotni i nazazni čin zahvalnica, pa nisam radikalni i ekstremni bošnjak.
Kikibombona

#228 Re: Čudno, tema nije otvorena!!!!!!!

Post by Kikibombona »

Kosti im se raspale, svima koji su za ovo glasali.

Odavno nista odvratnije nisam vidio.
Alfons Kauders

#229 Re: Čudno, tema nije otvorena!!!!!!!

Post by Alfons Kauders »

draganbl wrote:
hizo ramidovic wrote: tako je, legendo!
svako ko, na bilo koji nacin, osudi dodjeljivanje zahvalnica ratnim zlocincima za sirenje mira, tolerancije, demokratije i suzivota i ne moze biti nista drugo do radikalni i ekstremni bosnjak, spreman da se u svakom trenutku opase bombom i raznese u sred banja luke...
Evo ja sam osudio taj sramotni i nazazni čin zahvalnica, pa nisam radikalni i ekstremni bošnjak.
Naravno da nisi.

Ti si izdajica.

:D
ABH017

#230 Re: Čudno, tema nije otvorena!!!!!!!

Post by ABH017 »

Kikibombona wrote:Kosti im se raspale, svima koji su za ovo glasali.

Glasali su politički predstavnici srpskog naroda, svi do jednog. Zašto? Sigurno ne da bi se dodvorili tim istim zločincima, već glasačkom tijelu tj. većinskom narodu u genocidnoj tvorevini, te na taj način, još jednom potvrdili svoju opredjeljenost za očuvanje tekovina stečenih genocidom i zločinom.

Koliko god se pojedini forumaši ljutili, to su fakti. Nisu to izmislili bošnjački radikalisti na ovom forumu, već su to potvrdili njihovi političari, po ko zna koji put.
hizo ramidovic

#231 Re: Čudno, tema nije otvorena!!!!!!!

Post by hizo ramidovic »

draganbl wrote:
hizo ramidovic wrote:
draganbl wrote:Nekada su zbog ovakvih postova forumaši bili trajno banovani, a ovakve teme momentalno zaključavane.
Ovaj forum je upravo eklatantan dokaz da se Bošnjaci jesu radikalizovali. E sad, da li je to produkt Dodikove politike, ili generalne strategije okretanja Bošnjaka prema Turskoj i arapskim zemljama... Vjerovatno i jednog i drugog, podjednako.
tako je, legendo!
pa sta onda hoces da kazes?
znaci, ti si prvi ustvrdio da je ovaj forum dokaz da su se bosnjaci radikalizirali, citajuci komentare osude dodjele zahvalnica ratnim zlocincima.
ili hoces da kazes da nebosnjak koji ovo osudi nije radikal a bosnjak jeste?
Capsicum

#232 Re: Čudno, tema nije otvorena!!!!!!!

Post by Capsicum »

Zalosno je sto evo dvije decenije nakon zavrsetka rata jos uvijek nema bilo kakve naznake da ce se ikada iskristalizirati bilo kakva grupa gradjana srpskog naroda u manjem entitetu koja se jasno i nedvosmisleno distancira od fasista i koljaca. Izuzeci se mogu nabrojati na prste jedne ruke i to su samo individualci, ne predstavljaju nikoga izuzev samih sebe. Sramotno je to. Narod koji je bio okosnica antifasistickog pokreta u WW2 sada je prakticno ociscen od antifasista. Odgovorno tvrdim da ovakvog jednoumlja nema nigdje na planeti.

Rezultati izbora isto dosta toga govore. Sto radikalnije stavove stranka zastupa, sto je bliza fasistickim idejama, govoru mrznje, to bolje prolazi na izborima. Niko ni ne pokusava da spomene u kampanjama neku toleranciju prema drugima i drugacijima, suzivot, ekonomiju, jacanje vladavine prava, borbu protiv korupcije, euroatlantske integracije... ali su zato puna usta odbrane srpstva. Neprijatelj ne spava...

Boze sacuvaj da bih sad kolegu forumasa @draganbl nazvao fasistom samo zato sto je srbin iz RS, jer izuzetno cijenim ljude koji mogu da razmisljaju samostalno i pored jednoumlja koji vlada oko njih. Ali Dragane, moras shvatiti da si ti teska manjina, dakle ispod nivoa statisticke greske. Da nije tako, u NSRS bi se nasao barem jedan poslanik koji bi ustao i rekao "ljudi ovo nije u redu". Znaci kad neko kaze "srbi su genocidan narod", on se sigurno ogrijesio o tebe i tvojih nekoliko istomisljenika. Ali se nije ogrijesio o ogromnu vecinu srba u RS koji su ovo podrzali sto rijecima, sto sutnjom. Nije genocidas samo onaj koji kolje, siluje, protjeruje... genocidas je i onaj koji glasa za one koji su to organizovali i koji evo danas nagradjuju one koji su to naredjivali.
SmokingMan

#233 Re: Čudno, tema nije otvorena!!!!!!!

Post by SmokingMan »

Meni ovo ništa nije strano.Kad tad oni će nastaviti tamo gdje su stali,za 50,60,70,100 godina,a možda i ubrzo.

Hvala MZ koji su svojom voljom kroz Dejton stvorili ovakvu nenadjebivo-neodrživu tvorevinu BIH,i sigurno će kroz istoriju biti pominjana kao jedna od najvećih propalih projekata jednog tzv.mirovnog sporazuma,a koji je potpuno išao u korist velikosrpskom terorističkom i zločinačkom projektu spravljenom u tadašnjem Beogradu (ali i dalje sumnjam da se današnje političko stanje BG-a puno razlikuje od onoga iz 90.tih,u pitanju su samo "košulje" koje su silom prilika presvukli a narav je ostala ista)

Da negeneraliziramo;"Svaka čast" onim srbima kojima su ovakvi monsturmi uzori.Njihov život nije vrijedan živjenja,oni su živi,dišu,ali su mrtvi iznutra.
Zgoljo

#234 Re: Čudno, tema nije otvorena!!!!!!!

Post by Zgoljo »

Kolektivnu odgovornost sami Srbi dobrovoljno prihvataju na svoja ledja.
Ako je neki pripadnik ili grupa koja pripadaju tvom narodu pocinio zlocine ti kolektivnu odgovornost skidas tako sto se jasno distanciras od takvih,osudis ih s gadjenjem i zoves ih pravim imenom.

Ovdje je slucaj obrnut,Srbi se poistovijecuju sa njima,slave ih i urucuju im nagrade.Dakle prihvataju kolektivnu genocidnu i zlocinacku hipoteku.
I sad ja trebam biti kriv sto konstatujem istinu?Ko je glasao protiv u Skupstini?Ko je protestvovao protiv toga ispred Skupstine?Ko je osudio to?

Druze Dragane,sve sto ja mogu je napraviti distinkciju pa reci ovako,vecina njih nosi kolektivnu odgovornost za genocid i zlocine osim manjeg dijela casnih izuzetaka poput Dragana.
I to je maksimum korektnosti koji je moguc.
Alfons Kauders

#235 Re: Čudno, tema nije otvorena!!!!!!!

Post by Alfons Kauders »

Capsicum wrote:Zalosno je sto evo dvije decenije nakon zavrsetka rata jos uvijek nema bilo kakve naznake da ce se ikada iskristalizirati bilo kakva grupa gradjana srpskog naroda u manjem entitetu koja se jasno i nedvosmisleno distancira od fasista i koljaca. Izuzeci se mogu nabrojati na prste jedne ruke i to su samo individualci, ne predstavljaju nikoga izuzev samih sebe. Sramotno je to. Narod koji je bio okosnica antifasistickog pokreta u WW2 sada je prakticno ociscen od antifasista. Odgovorno tvrdim da ovakvog jednoumlja nema nigdje na planeti.

Rezultati izbora isto dosta toga govore. Sto radikalnije stavove stranka zastupa, sto je bliza fasistickim idejama, govoru mrznje, to bolje prolazi na izborima. Niko ni ne pokusava da spomene u kampanjama neku toleranciju prema drugima i drugacijima, suzivot, ekonomiju, jacanje vladavine prava, borbu protiv korupcije, euroatlantske integracije... ali su zato puna usta odbrane srpstva. Neprijatelj ne spava...

Boze sacuvaj da bih sad kolegu forumasa @draganbl nazvao fasistom samo zato sto je srbin iz RS, jer izuzetno cijenim ljude koji mogu da razmisljaju samostalno i pored jednoumlja koji vlada oko njih. Ali Dragane, moras shvatiti da si ti teska manjina, dakle ispod nivoa statisticke greske. Da nije tako, u NSRS bi se nasao barem jedan poslanik koji bi ustao i rekao "ljudi ovo nije u redu". Znaci kad neko kaze "srbi su genocidan narod", on se sigurno ogrijesio o tebe i tvojih nekoliko istomisljenika. Ali se nije ogrijesio o ogromnu vecinu srba u RS koji su ovo podrzali sto rijecima, sto sutnjom. Nije genocidas samo onaj koji kolje, siluje, protjeruje... genocidas je i onaj koji glasa za one koji su to organizovali i koji evo danas nagradjuju one koji su to naredjivali.
Nazalost, tako ispada... I dobro se nadovezuje Zgoljo - jednostavno su dobrovoljno prihvatili hipoteku zlocina, demokratski, kolektivno.

Zasto bi se sad mi trebali osjecati lose kada to nedvosmisleno kazemo?

Jebiga nije to stvar misljenja, to su cinjenice. RS se nikad nije ogradila od zlocina, a nije ni Srbija. Cak i danas kriju ratne zlocince, poricu njihove zlocine, i one koji su nekim cudom osudjeni, pokusavaju izvaditi iz zatvora.

Ali ne pojedinacne izvrsitelje, vec one malo "vise" - za koljacima i zivotinjama tipa Batka ih zaboli kurac, oni su samo bili korisni idioti... Ali kada su u pitanju politicari i oficiri, onda druga prica. Svi nevini. Nema nijednog od kojeg se distancirala Srbija, kamoli RS.
Kikibombona

#236 Re: Čudno, tema nije otvorena!!!!!!!

Post by Kikibombona »

ABH017 wrote:

Glasali su politički predstavnici srpskog naroda, svi do jednog. Zašto? Sigurno ne da bi se dodvorili tim istim zločincima, već glasačkom tijelu tj. većinskom narodu u genocidnoj tvorevini, te na taj način, još jednom potvrdili svoju opredjeljenost za očuvanje tekovina stečenih genocidom i zločinom.

Koliko god se pojedini forumaši ljutili, to su fakti. Nisu to izmislili bošnjački radikalisti na ovom forumu, već su to potvrdili njihovi političari, po ko zna koji put.
Elita diktira procese, narod slijedi.

Da li je narod pozvao vlasti RS da odlijuju ratne zlocince? Da li su se desili neki protesti u to ime? Ne. Srpska elita u RS je to uradila iz politickih razloga.

Isto tako, nije srpski narod devedesetih zelio rat i krv, kao sto ne zeli nijedan narod, vec je zeljela srpska elita. Preko medija, koristeci se propagandom, najvise strahom, oni su uvjerili srpski narod da je rat neophodan.

Narod ne moze biti genocidan. Moze samo odredjena politika. Srpska politika je devedesetih bila genocidna, a danas njeguje tekovine genocida i etnickog ciscenja.

Moj je principijelan stav da uvijek osudjem elitu. Narod je stoka, svugdje. Narod ne treba amnestirati od odgovornosti, posebno one koji na bilo koji nacin podrzavaju zlo, ali ostricu borbe protiv zla treba usmjeriti na elitu. Elita zeli da se njihova politika poistovjeti sa narodom. Dodik svaki napad na njega karakterise kao napad na srpski narod. Jasno je i zasto.
ABH017

#237 Re: Čudno, tema nije otvorena!!!!!!!

Post by ABH017 »

Kikibombona wrote:
ABH017 wrote:

Elita diktira procese, narod slijedi.

Da li je narod pozvao vlasti RS da odlijuju ratne zlocince? Da li su se desili neki protesti u to ime? Ne. Srpska elita u RS je to uradila iz politickih razloga.

Isto tako, nije srpski narod devedesetih zelio rat i krv, kao sto ne zeli nijedan narod, vec je zeljela srpska elita. Preko medija, koristeci se propagandom, najvise strahom, oni su uvjerili srpski narod da je rat neophodan.

Narod ne moze biti genocidan. Moze samo odredjena politika. Srpska politika je devedesetih bila genocidna, a danas njeguje tekovine genocida i etnickog ciscenja.

Moj je principijelan stav da uvijek osudjem elitu. Narod je stoka, svugdje. Narod ne treba amnestirati od odgovornosti, posebno one koji na bilo koji nacin podrzavaju zlo, ali ostricu borbe protiv zla treba usmjeriti na elitu. Elita zeli da se njihova politika poistovjeti sa narodom. Dodik svaki napad na njega karakterise kao napad na srpski narod. Jasno je i zasto.
Apsolutno se slažem i nekoliko puta sam istakao, samo na ovoj temi, da narod ne može biti genocidan. Međutim, narod može biti i jeste ovca. Onaj koji slušajući Dodika ili bilo kojeg drugog političara, negira genocid a svi dokazi su tu, negira Tomašicu a pred nosom mu pa se žali na smrad, taj je bezobrazni fašista.
Pitanje je zašto neko ima potrebu da brani takvog, a deklarativno se ne slaže sa njim.
Kikibombona

#238 Re: Čudno, tema nije otvorena!!!!!!!

Post by Kikibombona »

ABH017 wrote:
Apsolutno se slažem i nekoliko puta sam istakao, samo na ovoj temi, da narod ne može biti genocidan. Međutim, narod može biti i jeste ovca. Onaj koji slušajući Dodika ili bilo kojeg drugog političara, negira genocid a svi dokazi su tu, negira Tomašicu a pred nosom mu pa se žali na smrad, taj je bezobrazni fašista.
Pitanje je zašto neko ima potrebu da brani takvog, a deklarativno se ne slaže sa njim.
Srpski narod je, posebno u BiH, zatucan i zadrt. Vecina ljudi koji su vrijedili su zapalili vani. Drustvom dominira zadrta i agresivna manjina, nacionaoisticki i sovinisticki obojena. Kad je sranje u drustvu, na povrsinu vazda ispliva najgori talog, a normalan se povuce da sacuva buducnost. E tako i taj neki Srbin iz Tomasice, sta on moze!?? Da kaze nesto, moze jedino dobiti degenek i otkaz na poslu. Moze ugroziti sebe i buducnost porodice.

Zamisli da radis u nekoj firmi gdje je gazda veliki musliman, pa na TV kazes da je vjeronauka u vrticima greska!?? Otkaz sa posla zagarantovan. Sikaniranje i mozda batine izgledna opcija. Suti sokole.

Pozitvna iznimka su 'zene u crnom', ovaj Puhalo i sl. Njihova egzistencija ocigledno nije ugrozena, sto im daje odredjenu slobodu, al' opet valja imati muda pa gurniti prst u oko sovinistima, napraviti od sebe metu.

Malo sam razmislio, zapitao se zasto je Dodik ovo uradio. U prvi mah od silne odvratnosti nisam mogao razmisljati. Cijenim da za cilj ima pridobiti radikalne simpatizere SDSa. Poruka je upucena, mi smo srpski pokret, mi postujemo zasluzne Srbe bez obzira na stranacku pozadinu. Dakle, mi smo nasljednici SDSa. Ovim su ponovo uvalili SDSu, isto kao sa referendumom. Doveli ih pred svrsen cin. Izdajnici su ako odbiju, a SNSD ubire poene.

Boli Dodika kurac sto je srpskom narodu nanio veliku sramotu. Svaki normalan Srbin se sada stidi. Ovo je pljuvanje po zrtvama i srspkom narodu. Jedinu korist od ovoga ima bolesnici, sovinisti.

Bosnjacka politika treba ovo ostro osuditi. Ima tu obavezu. One koji su digli ruku za ovo treba etiketirati kao sljedbenike zlocina. Ne treba propustiti priliku ni da se pecne srpski narod, ali ne tako sto ce ga se proglasiti genocidnim, vec tako sto ce ga se pozvati da prekine podrzavati genocidnu elitu. I to je ono sto sovinista ne zeli, da ga se razdvaja od naroda, u kojem trazi zastitu. Treba reci da je parlament RS ovim potezom ponizio srpski narod koji predstavlja. I takva poruka bi po meni imala najvecu snagu i bila civilizacijski najispravnija.
ovo_malo_duse

#239 Re: Čudno, tema nije otvorena!!!!!!!

Post by ovo_malo_duse »

Meni samo nije jasno da jos uvjek postoje ljudi kojima je potrebno dokazivati nesto.

Cast pojedinim Srbima imao sam par suboraca ali cinjenica je da su oni na nivou statisticke greske i da 80% ok budimo realni 90 % Srba ima isto misljenje. Dokaza je i previse , Ljudi koji mogu spavati na Tomasnici........sta ocekivati od takvih. Nazalost premalo je onih koji se ko biva izdvajaju i ako to urade onda je uvjek ima ono ALI Bosnjak ovo, ekstermi islam , bla bla....

Naletih na clanak iz kog samo jedan citat opisuje njihovo stanje svijesti koje se nije promjenilo od rata:
Beograd, veče 29. marta 2016, amfiteatar Fakulteta političkih nauka. Prostorija je dupke puna dvadesetogodišnjaka, studenata i studentica FPN-a koji su došli da svjedoče panelu na kojem će se ukrstiti verbalni mačevi oko sugestivnog pitanja “Ima li prava i pravde u Hagu?”. Panelisti su Kosta Čavoški, profesor prava i jedan od najglasnijih Karadžićevih pristaša, Goran Petronijević, Karadžićev advokat, i Nemanja Stjepanović, novinar i član beogradskog Fonda za humanitrano pravo. Diskusija vrlo brzo degenerira u takmičenje između Čavoškog i Petronijevića u tome ko će groznije izvrnuti činjenice utvrđene u presudi Karadžiću i drugim predmetima, i ko će vulgarnije napasti Tribunal. Svaka od njihovih uvreda dobija gromoglasan aplauz publike. Stjepanović pokušava da vrati fokus diskusije na dokaze uvrštene u presudu, ali je nadglasan galamom Čavoškog, Petronijevića i publike.

U jednom trenutku Čavoški počinje da ismijava presude koje se bave masovnim silovanjima u Foči, gdje je uvršteno i svjedočenje FSW-75. Njegove vulgarnosti o silovanim ženama dočekane su zaglušujućim smijehom i izrugivanjem iz publike. Zaprepašten, Stjepanović pita publiku: “Vidim da ste se dobro zabavili, a znate li čemu ste se smejali? Znate li kako su ta silovanja po Bosni izgledala? Znate li da su maloletne cure i malo starije punoletne devojke držali u kućama kao robinje, silovali ih nebrojeno puta svakoga dana? Vidim da je među vama 70% devojaka, pa vas pozivam da pročitate bilo koju presudu koja se bavi Fočom, pa mi se javite i recite mi da li ste se smejali”. Mlada, lijepa djevojka iz trećeg reda odgovara: “Smejali smo se kada smo čitali presudu, zašto se ne bismo smejali sada?

Malo je poduze pa ko voli nek izvoli.

http://pescanik.net/karadziceva-realnost/

Sta reci......Mozda citirat Generala Sheridana al to bi vjerovatno rezultiralo banom :run:
Danguba

#240 Re: Čudno, tema nije otvorena!!!!!!!

Post by Danguba »

.
Last edited by Danguba on 26/10/2016 16:12, edited 1 time in total.
hizo ramidovic

#241 Re: Čudno, tema nije otvorena!!!!!!!

Post by hizo ramidovic »

ovo_malo_duse wrote:Meni samo nije jasno da jos uvjek postoje ljudi kojima je potrebno dokazivati nesto.

Cast pojedinim Srbima imao sam par suboraca ali cinjenica je da su oni na nivou statisticke greske i da 80% ok budimo realni 90 % Srba ima isto misljenje. Dokaza je i previse , Ljudi koji mogu spavati na Tomasnici........sta ocekivati od takvih. Nazalost premalo je onih koji se ko biva izdvajaju i ako to urade onda je uvjek ima ono ALI Bosnjak ovo, ekstermi islam , bla bla....

Naletih na clanak iz kog samo jedan citat opisuje njihovo stanje svijesti koje se nije promjenilo od rata:
Beograd, veče 29. marta 2016, amfiteatar Fakulteta političkih nauka. Prostorija je dupke puna dvadesetogodišnjaka, studenata i studentica FPN-a koji su došli da svjedoče panelu na kojem će se ukrstiti verbalni mačevi oko sugestivnog pitanja “Ima li prava i pravde u Hagu?”. Panelisti su Kosta Čavoški, profesor prava i jedan od najglasnijih Karadžićevih pristaša, Goran Petronijević, Karadžićev advokat, i Nemanja Stjepanović, novinar i član beogradskog Fonda za humanitrano pravo. Diskusija vrlo brzo degenerira u takmičenje između Čavoškog i Petronijevića u tome ko će groznije izvrnuti činjenice utvrđene u presudi Karadžiću i drugim predmetima, i ko će vulgarnije napasti Tribunal. Svaka od njihovih uvreda dobija gromoglasan aplauz publike. Stjepanović pokušava da vrati fokus diskusije na dokaze uvrštene u presudu, ali je nadglasan galamom Čavoškog, Petronijevića i publike.

U jednom trenutku Čavoški počinje da ismijava presude koje se bave masovnim silovanjima u Foči, gdje je uvršteno i svjedočenje FSW-75. Njegove vulgarnosti o silovanim ženama dočekane su zaglušujućim smijehom i izrugivanjem iz publike. Zaprepašten, Stjepanović pita publiku: “Vidim da ste se dobro zabavili, a znate li čemu ste se smejali? Znate li kako su ta silovanja po Bosni izgledala? Znate li da su maloletne cure i malo starije punoletne devojke držali u kućama kao robinje, silovali ih nebrojeno puta svakoga dana? Vidim da je među vama 70% devojaka, pa vas pozivam da pročitate bilo koju presudu koja se bavi Fočom, pa mi se javite i recite mi da li ste se smejali”. Mlada, lijepa djevojka iz trećeg reda odgovara: “Smejali smo se kada smo čitali presudu, zašto se ne bismo smejali sada?

Malo je poduze pa ko voli nek izvoli.

http://pescanik.net/karadziceva-realnost/

Sta reci......Mozda citirat Generala Sheridana al to bi vjerovatno rezultiralo banom :run:
podvuceno i podebljano plavo je ono sto jasno upozorava na budnost...
draganbl

#242 Re: Čudno, tema nije otvorena!!!!!!!

Post by draganbl »

hizo ramidovic wrote:
draganbl wrote: Evo ja sam osudio taj sramotni i nazazni čin zahvalnica, pa nisam radikalni i ekstremni bošnjak.
znaci, ti si prvi ustvrdio da je ovaj forum dokaz da su se bosnjaci radikalizirali, citajuci komentare osude dodjele zahvalnica ratnim zlocincima.
Jedno je osuditi potez skupštine, a drugo je proglasiti čitav narod genocidnim. Trebalo bi da možeš da uočiš razliku između te dvije stvari.
Alfons Kauders

#243 Re: Čudno, tema nije otvorena!!!!!!!

Post by Alfons Kauders »

draganbl wrote:
hizo ramidovic wrote:
draganbl wrote: Evo ja sam osudio taj sramotni i nazazni čin zahvalnica, pa nisam radikalni i ekstremni bošnjak.
Jedno je osuditi potez skupštine, a drugo je proglasiti čitav narod genocidnim. Trebalo bi da možeš da uočiš razliku između te dvije stvari.
Nije narod genocidan. Nisu ni Njemci, ni Turci, ni Spanci, ni ostali koji su pocinili genocid.

Genocidna je politika, a tu istu politiku podrzava velika vecina naroda u RS i Srbiji. Samo... Ako je podrska za zlocin kolektivna, onda je i odgovornost.

Skupstina je ogledalo naroda, priznali mi to ili ne. Referendum na kojem taj isti narod odluci da napusti mirovni sporazum je takodjer glas naroda. Htjeli mi to ili ne, narod se u takvoj situaciji ne moze oprati odgovornosti.

Ako smatras da je to znaci da je srpski narod genocidan, to je druga stvar. Ja ne mislim - ali mislim da je odgovoran, kolektivno.
hizo ramidovic

#244 Re: Čudno, tema nije otvorena!!!!!!!

Post by hizo ramidovic »

draganbl wrote: Jedno je osuditi potez skupštine, a drugo je proglasiti čitav narod genocidnim. Trebalo bi da možeš da uočiš razliku između te dvije stvari.
to nema veze sa onim sto si ustvrdio, da je na osnovu osude dodjele zahvalnica radikalizacija bosnjaka ocita
El_comadante

#245 Re: Čudno, tema nije otvorena!!!!!!!

Post by El_comadante »

draganbl wrote:
hizo ramidovic wrote:
a tu istu skupštinu je izabrao narod nije pala s marsa. dakle i narod ima svoj dio odgovornosti
Bodkin

#246 Re: Čudno, tema nije otvorena!!!!!!!

Post by Bodkin »

ABH017 wrote:

To dvoje nije povezano. Slazem se sa kikijem.
draganbl

#247 Re: Čudno, tema nije otvorena!!!!!!!

Post by draganbl »

hizo ramidovic wrote:
draganbl wrote: Jedno je osuditi potez skupštine, a drugo je proglasiti čitav narod genocidnim. Trebalo bi da možeš da uočiš razliku između te dvije stvari.
to nema veze sa onim sto si ustvrdio, da je na osnovu osude dodjele zahvalnica radikalizacija bosnjaka ocita
Pišeš gluposti, napisao sam da je tolerisanje i odobravanje postova u kojima se srpski narod proglašava genocidnim rezultat radikalizacije Bošnjaka.
zavrzlama

#248 Re: Čudno, tema nije otvorena!!!!!!!

Post by zavrzlama »

ne postoje genocidni narodi,niti su srbi genocidan narod,MEDJUTIM srbi u BIH nemaju ni jednu jedinu jebenu ni najnevazniju politicku instituciju koja ce se javno ograditi a kamoli osuditi genocid i velicanje osoba koje su ga planirale,naredile i izvrsile...stoga, bolna je istina da ogroman broj srba podrzava genocid dok sasvim mali broj suti cime indirektno podrzavaju ove prve....
Last edited by zavrzlama on 26/10/2016 17:48, edited 1 time in total.
broj dva

#249 Re: Čudno, tema nije otvorena!!!!!!!

Post by broj dva »

Mislim da je to vise rezultat pokolja bosnjaka nego radikalizacije
insomnia78

#250 Re: RE: Re: Čudno, tema nije otvorena!!!!!!!

Post by insomnia78 »

draganbl wrote:
hizo ramidovic wrote:
tako je, legendo!
Pusti suplju. De da mi vidimo dje si ti bio devedesetih pa cemo dalje
Post Reply