Arapi u BiH, dobro ili lose?

Locked
¤ jelena ¤

#226 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by ¤ jelena ¤ »

Fudo Bosna wrote:
¤ jelena ¤ wrote:Mora da su Arapi krivi i za ta odliv...mozaka iz BiH.

A tu zemlju u Bosni im prodaju vanzemaljci, koji su se zajedno sa Srbima i Hrvatima urotili protiv Bošnjaka...

intergalaktička zavjera.

Kriva je nasa korumpirana vlast, i za odlazak mladih /nezaposlenost i za ovu nelegalnu prodaju, preko fiktivnih arapskih firmi, (prosetaj ilidzom oko Holiwuda), zemlje koju uglavnom naseljavaju Bosnjaci...

A interesantno je da pored wehabija, ovu nelegalnu prodaju i naseljavanje , na "Bosnjacke" dijelove BIH, podrzavaju i mnogi nebosnjaci, a to pametnom covjeku dovoljno govori...
Kriva vlast...a ko je tu vlast ovlastio da mu bude vlast? Jope vanzemaljci?

Što se tiče podvučenog... koji nebošnjaci, navedi ih imenom i prezimenom i citiraj tu njihovu podršku nelegalnoj prodaji zemlje u BiH,
pa da i to proanaliziramo?

Pametan čovjek misli svojom glavom, prije svega.
kakonako

#227 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by kakonako »

Pa bilo je Arapa i u Titin vbakat,dolazili,skolovali se,neko se i ozeni,neko ostani,neko se vrati kuci...Eno u sred Sumadije u selu Stragari bio doktor godinama Arap,i dan danas ga se po dobru sjecaju.,a tih primjera ima koliko hoces.Ali hajde neka se ima o cemu mlatiti.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#228 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Truba »

i usirokom brijegu bio jedan srbin legenda ozenio hrvaticu djeca mu hrvati :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: svi ga voljeli :thumbup:

jesu to studenti u titin vakat kupovali zemlju ili su cekali 15 godina drzavni stan :mrgreen:
Fudo Bosna

#229 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Fudo Bosna »

¤ jelena ¤ wrote:
Fudo Bosna wrote:
¤ jelena ¤ wrote:Mora da su Arapi krivi i za ta odliv...mozaka iz BiH.

A tu zemlju u Bosni im prodaju vanzemaljci, koji su se zajedno sa Srbima i Hrvatima urotili protiv Bošnjaka...

intergalaktička zavjera.

Kriva je nasa korumpirana vlast, i za odlazak mladih /nezaposlenost i za ovu nelegalnu prodaju, preko fiktivnih arapskih firmi, (prosetaj ilidzom oko Holiwuda), zemlje koju uglavnom naseljavaju Bosnjaci...

A interesantno je da pored wehabija, ovu nelegalnu prodaju i naseljavanje , na "Bosnjacke" dijelove BIH, podrzavaju i mnogi nebosnjaci, a to pametnom covjeku dovoljno govori...

Što se tiče podvučenog... koji nebošnjaci, navedi ih imenom i prezimenom i citiraj tu njihovu podršku nelegalnoj prodaji zemlje u BiH,

Ponajvise mi koji ih biramo...

Koji nebosnjaci , pa forumski npr, a od javnih licnosti "arabizacija", ovog, "bosnjackog ", dijela BIH, vjetovatno pase Dodiku, Covi i njihovim pulenima ,kao izgovor , da dalje rade na secesiji jer su sa Arapima bas ugrozeni, dodju im ko , "kec na 11"...

Wehabije slabo misle svojom glavom barem po pitanju rasprodaje bosnjacke zemlje.
Fudo Bosna

#230 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Fudo Bosna »

Black swan wrote:i usirokom brijegu bio jedan srbin legenda ozenio hrvaticu djeca mu hrvati :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: svi ga voljeli :thumbup:

jesu to studenti u titin vakat kupovali zemlju ili su cekali 15 godina drzavni stan :mrgreen:

:thumbup: :thumbup: :thumbup:
¤ jelena ¤

#231 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by ¤ jelena ¤ »

Fudo Bosna wrote:
¤ jelena ¤ wrote:
Fudo Bosna wrote:

Ponajvise mi koji ih biramo...

Koji nebosnjaci , pa forumski npr, a od javnih licnosti "arabizacija", ovog, "bosnjackog ", dijela BIH, vjetovatno pase Dodiku, Covi i njihovim pulenima ,kao izgovor , da dalje rade na secesiji jer su sa Arapima bas ugrozeni, dodju im ko , "kec na 11"...

Wehabije slabo misle svojom glavom barem po pitanju rasprodaje bosnjacke zemlje.
Forumski i vjerovatno? To je validan uzorak i ozbiljan odgovor jednog pametnog čovjeka, koji misli svojom glavom?

Navodiš ozbiljne optužbe i izvoli ih argumentovati konkretnim primjerima, citatima i dokumentima, iz stvarnosti...

Dakle, koji nebošnjaci, iz stvarnog života: imenom, prezimenom, citatom i dokumentom, podržavaju nelegalnu prodaju zemljišta u BiH?

Džaba upireš prstom u vehabije, ne zanima me da li oni misle svojom glavom ili ne, jer ja s njima ne komuniciram.
¤ jelena ¤

#232 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by ¤ jelena ¤ »

Što više Bosanaca u Njemačkoj, to manje Njemačke?
Fudo Bosna

#233 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Fudo Bosna »

@jelena
Procitaj intervju/clanak, pr Durakovica, pa ce ti biti jasnije, sta je pozadina ove navale Arapa i kupovine bosanske zemlje i koje su konsekvence te pojave...

Mora da si trznula na nekog Kuwajcanina cim ih toliko branis...
Fudo Bosna

#234 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Fudo Bosna »

¤ jelena ¤ wrote:Što više Bosanaca u Njemačkoj, to manje Njemačke?

Njemaca je 80 miliona, a Bosanaca, 3.5, a Arapa oko 300 miliona, malo ti "fali" logike... :run:
Toto
Grijem se na: solarno
Vozim: EJ

#235 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Toto »

Fudo Bosna wrote:@jelena
Procitaj intervju/clanak, pr Durakovica, pa ce ti biti jasnije, sta je pozadina ove navale Arapa i kupovine bosanske zemlje i koje su konsekvence te pojave...

Sta je pozadina?
Fudo Bosna

#236 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Fudo Bosna »

Toto wrote:
Fudo Bosna wrote:
Rusi u Trebinju, :( bio u Trebinju nedavno, imam familije dole), znam situaciju, koje naseljavanje covjece, nijedna Ruska porodica se nije tamo naselila, tamo se ulaze, gradi trgovacki centar, finansira/ulaze, a to da vole Arape, da se oni nasele a Bosnjaci da odlaze, to je tacno i dooobar razlog da Dodik i Cova sutra kazu da su "ugrozeni" u BIH!!![/quot
Bio 15 dana u Trebinju, mozda i u septembru odem, ni jednu (1), Rusku porodicu ne vidjeh ili turiste iz Rusije, tamo se ulaze, pravi trgovacki centar i slicno. A ni govora o prodaji , masovnoj zemlje, ili naseljavanju Rusa!
kako ces ih vidjet?? kad rusi zive u kucama koje su kupili, idu u Konavle i CG na more .. slavene je tesko razlikovati od slavena u masi..
ta nece se tebi javljat na raport da se prestave..
smjesan si

U kojim kucama pa nije Trebinje, po velicini i broju stsnovnika vece ni od Dobrinje i Nedzarica, pa valjda bi
se znalo za navalu Rusa i masovnu prodaju hercegovacke zemlje, (zna se ko se sa kim posvadjao u 10 tak Trebinjskih kafana), a da se ne zna za "navalu", Rusa...
¤ jelena ¤

#237 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by ¤ jelena ¤ »

Fudo Bosna wrote:@jelena

Znači, nisu vehabije te koje slabo misle svojom glavom, nego je Fudo taj koji ne misli svojom glavom.

Pretpostavke su ti tačne, taman koliko su i stavovi koje sve vrijeme na ovoj temi iznosiš - tvoji.

Članke, intervjue, kolumne i naučne radove prof. Esada Durakovića, ja čitam već godinama.
¤ jelena ¤

#238 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by ¤ jelena ¤ »

petplus wrote:
Usporediti drzavu sa preko 80 miliona stanovnika sa nasim jadom i cemerom je stvarno DNO DNA. Meni iskreno ne smetaju, nek otkupe cijelu Bosnu, zaboli me.
Što više Bosanaca u Njemačkoj, to manje Bosne?
Fudo Bosna

#239 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Fudo Bosna »

petplus wrote:

Usporediti drzavu sa preko 80 miliona stanovnika sa nasim jadom i cemerom je stvarno DNO DNA. Meni iskreno ne smetaju, nek otkupe cijelu Bosnu, zaboli me.

Njemcima ne smeta da dodje koja hiljada Bosanaca ili Arapa a nas dolazak stohiljada Arapa i kupovina nase bosanske zemlje moze kostati buducnosti...

I opstanka...

I mene ne bi bolilo da ne zivim u BIH.
Hakiz

#240 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Hakiz »

.
Fudo Bosna

#241 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Fudo Bosna »

Najjace mi je kada forumasi koji su "oponenti", svemu sto smeta nama u Sarajevu i BIH, imaju kontra misljenja, njima ne smeta prodaja strancima bosanske zemlje, podrzavaju dzikane, politicare koji tu pljacku omogucavaju, a svoje "domoljublje", pokazuju tipkanjem iz : Skandinavije, Francuske, Svice , Austrije, itd, a kako bi im i smetalo, kada ovdje ne zive i BIH gledaju preko TV a i interneta...
sadie_forever

#242 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by sadie_forever »

Fudo Bosna wrote:Najjace mi je kada forumasi koji su "oponenti", svemu sto smeta nama u Sarajevu i BIH, imaju kontra misljenja, njima ne smeta prodaja strancima bosanske zemlje, podrzavaju dzikane, politicare koji tu pljacku omogucavaju, a svoje "domoljublje", pokazuju tipkanjem iz : Skandinavije, Francuske, Svice , Austrije, itd, a kako bi im i smetalo, kada ovdje ne zive i BIH gledaju preko TV a i interneta...

kome to u BIH smeta,osim na internetu? nisam cula uzivo da je iko rijec lose rekao
Fudo Bosna

#243 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Fudo Bosna »

sadie_forever wrote:
Fudo Bosna wrote:Najjace mi je kada forumasi koji su "oponenti", svemu sto smeta nama u Sarajevu i BIH, imaju kontra misljenja, njima ne smeta prodaja strancima bosanske zemlje, podrzavaju dzikane, politicare koji tu pljacku omogucavaju, a svoje "domoljublje", pokazuju tipkanjem iz : Skandinavije, Francuske, Svice , Austrije, itd, a kako bi im i smetalo, kada ovdje ne zive i BIH gledaju preko TV a i interneta...

kome to u BIH smeta,osim na internetu? nisam cula uzivo da je iko rijec lose rekao

Smeta meni , kao patrioti i branitelju ovoga grada, svim mojim poznanicima koji su bili ovdje u ratu, na pogubnost prodaje zemlje strancima je ukazao akademik Durakovic, sva je Ilidza prekjuce osvanula obljepljena lecima protiv krcmljenja naseg grunta, a hajde stisni pa se javno pobuni, kada djikan Senahid Memic javno prijeti i tvrdi da ce MUP otkriti gradjane koji se protive prodaji nase bosanske zemlje...
Fudo Bosna

#244 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Fudo Bosna »

petplus wrote:
Iskreno, za vrijeme rata sam bio u ABiH, "druge" sam vjere u mjestu gdje nas je bilo 5% druge nacionalnosti u odnosu na bosnjake. Dok sam dane i noci provodio na ratistima diljem BiH , skupljajuci koju konzervu ili Corona cigaretu da ponesem starim roditeljima , kod kuce su pocela standardne provokacije. Kad mi stari otac od 75 godina krene u prodavnicu svi su ga odjednom poceli pozdravljati sa "Merhaba"! Komsije su odjednom "zanijemile" I zato od sveg srca zelim da sto vise Arapa dodje u BiH! Da vas isto karaju....na tenane!

Inace, Bosnjaci su imali "divan tretman" u ercegbosni i kod Srba, a kada smo vec kod , "..ranja", nece samo nas, i ostali ce Bosanci proci "tretman", no sikirili...
Toto

#245 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Toto »

Fudo Bosna wrote:
sadie_forever wrote:
Smeta meni , kao patrioti i branitelju ovoga grada, svim mojim poznanicima koji su bili ovdje u ratu, na pogubnost prodaje zemlje strancima je ukazao akademik Durakovic, sva je Ilidza prekjuce osvanula obljepljena lecima protiv krcmljenja naseg grunta, a hajde stisni pa se javno pobuni, kada djikan Senahid Memic javno prijeti i tvrdi da ce MUP otkriti gradjane koji se protive prodaji nase bosanske zemlje...
da je tebi stalo do grunta: saceko bi ti Memica i javno mu pljuno u lice ..
a to sto nemas hrabrosti ne bi komentarsao
privatn kuce, parcele nisu ni tvoje ni branitelja ....
kuvajt ima 1.5 miliona kuvajcana i kad bi svi dosli u BiH ne bi ti bio manjina
Connaisseur Karlin

#246 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Connaisseur Karlin »

Dijapora jedva ceka da proda zemljiste,nija vazno kome,pa im ne smeta prodati cak ni Arapima.
Danguba

#247 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Danguba »

:D
Toto

#248 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Toto »

Connaisseur Karlin wrote:Dijapora jedva ceka da proda zemljiste,nija vazno kome,pa im ne smeta prodati cak ni Arapima.
Sto cak i Arapima? Pola Londona je u vlasnistvu arapskih petrodolara. Jel Arap vodo Dijanu? Kad su valjli Dijani, :D sto ne bi Hrvatima iz Bugojna, Srbima sa Ilidza i Bossnjam sa vrela Bosne?
Zemljista koje Arapi kupuju su napustena poslije Titine industrijske revolucji ima 70 godina.
Ovaj jedan spominje prodatih stotine duluma na Rostovu kod bugojna. Rostovo je izletiste, dvadesetak km od Bugojna. Planincina bez vodovoda, kanalizacije skole, saobracajnica. Po selima na Rostovu ni Bosnajci i Hrvati ne zive a kamo li da Arapi iz Kuvajta dolaze da zive u bosanskim vukojebinama.
KOliko je Dubrovackih hotela i apartmana u vlasnistvu Turaka i Arapa?
Fudo Bosna

#249 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Fudo Bosna »

Toto wrote:
Fudo Bosna wrote: Najjace mi je kada forumasi koji su "oponenti", svemu sto smeta nama u Sarajevu i BIH, imaju kontra misljenja, njima ne smeta prodaja strancima bosanske zemlje, podrzavaju dzikane, politicare koji tu pljacku omogucavaju, a svoje "domoljublje", pokazuju tipkanjem iz : Skandinavije, Francuske, Svice , Austrije, itd, a kako bi im i smetalo, kada ovdje ne zive i BIH gledaju preko TV a i interneta...

da je tebi stalo do grunta: saceko bi ti Memica i javno mu pljuno u lice ..
a to sto nemas hrabrosti ne bi komentarsao
privatn kuce, parcele nisu ni tvoje ni branitelja ....
kuvajt ima 1.5 miliona kuvajcana i kad bi svi dosli u BiH ne bi ti bio manjina[/quote]

I rizikovao krivicnu prijavu , ili degenek od njegove opcinske policije, dok ih dijaspora podrzava, bas tog istog djikana i lozi nas domace da smo ksenofobi..

Kazes da ne bi bili manjina da ih dodje 1.5 milion, neka ih dodje 50000 i neka sve pokupuju mi smo ga popusili, ne treba 1.5 milion, tada bi se i Bosnjaci ali i svi ostali selili iz BIH....

Kazes to je privatno nije nase..

Hajde molim te u Kuwajt pa kupi zemlju na najboljoj lokaciji a to je najobicnija pustinja,neces nikada jer svaka
drzava stiti svoj grunt od stranaca, gdje to "turista", dodje na odmor i na izvoristu koje napaja glavni grad onako odoka, kupi nekoliko dunuma u vodozastitnoj zoni, to moze samo u Bosni, i kada su Arapi culi da smo budale kakvih nema dolaze kao ljudi i kupuju, da je to legalno, jer je kao privatno , sto osnivaju lafo turisticke firme i falsifikuju ugovore na druga lica.

Ako ih toliko volis daj im neku zensku iz tvoje familije, neka se "usreci", kao druga ili treca supruga, bujrum, sto da mi "pljujemo" gospodina Memica mozda se neko od vas koji ove podrzava usreci , uda neku iz svoje svojte...

Arapima bi dobro dosla supruga Bosanka, dok kupuju placeve u Sarajevu , i da im prevodi i da im sta skuha, kao 2 ili treca supruga...

Dakle iskoristite priliku , dok se potencijalni zetovi ne pozene.., valja pozuriti. :roll:
Last edited by Fudo Bosna on 29/08/2016 04:29, edited 3 times in total.
Fudo Bosna

#250 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Fudo Bosna »

Toto wrote:
Connaisseur Karlin wrote:Dijapora jedva ceka da proda zemljiste,nija vazno kome,pa im ne smeta prodati cak ni Arapima.
Sto cak i Arapima? Pola Londona je u vlasnistvu arapskih petrodolara. Jel Arap vodo Dijanu? Kad su valjli Dijani, :D sto ne bi Hrvatima iz Bugojna, Srbima sa Ilidza i Bossnjam sa vrela Bosne?
Zemljista koje Arapi kupuju su napustena poslije Titine industrijske revolucji ima 70 godina.
Ovaj jedan spominje prodatih stotine duluma na Rostovu kod bugojna. Rostovo je izletiste, dvadesetak km od Bugojna. Planincina bez vodovoda, kanalizacije skole, saobracajnica. Po selima na Rostovu ni Bosnajci i Hrvati ne zive a kamo li da Arapi iz Kuvajta dolaze da zive u bosanskim vukojebinama.
KOliko je Dubrovackih hotela i apartmana u vlasnistvu Turaka i Arapa?

NIJEDAN , a hotel nije isti sto i hektari i hektari uz izvorista i rijeke....
Locked