Komšiluk i njihove nebuloze
- Daryl Dixon
- kockica_kockica
#227 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
Komsija sa sprata ima svoja personalna osobna ili kako god shopping kolica... shopping kralj ide u kupovinu uzme kolica .. u kolica stavi sve sto je kupio.. namirnice u kolicima doveze do stana... kolica parkira ispred vrata
-
The BEN10
#228 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
Skoro da zvuči kao Avazovi naslovi: iz minuta u minut.

- kockica_kockica
#229 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
Komsija jesi to ti? Veceras to shopping kolica nisu propisno parkirana uz zid.... izadji poravnaj svoju limuzinu 
- SkyLimit
#230 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
Ja imam komšiju koji je opsjednut košenjem trave. Čovjek je u penziji i nema druge zanimacije, kosi avliju po čitav dan, od jutra do mraka.
Nabavio je sve moguće vrste kosilica:
- Ona standardna na guranje ispred sebe(takvu ja jedinu i imam)
- Ona sa onom ko' šipkom što držiš u ruci i kosiš(to sam viđao kod drugih, ja je nemam)
- I nešto kao mali džip - kosilica. Znači sjedne frajer ko u džip, ima volan ima sve, i kako se on vozika avlijom ono kosi za njim. To nikad nisam vidio do njega. Ono proizvodi najveću buku.
Čovjek me izludi sa svojim kosilicama. Nekad mislim da to radi namjerno. Nit ide kome, niti mu ko dolazi. Samo kosi avliju po čitav dan. Čak i nedeljom.
- Ona sa onom ko' šipkom što držiš u ruci i kosiš(to sam viđao kod drugih, ja je nemam)
- I nešto kao mali džip - kosilica. Znači sjedne frajer ko u džip, ima volan ima sve, i kako se on vozika avlijom ono kosi za njim. To nikad nisam vidio do njega. Ono proizvodi najveću buku.
Čovjek me izludi sa svojim kosilicama. Nekad mislim da to radi namjerno. Nit ide kome, niti mu ko dolazi. Samo kosi avliju po čitav dan. Čak i nedeljom.
- kockica_kockica
#231 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
Opsesivno kompulzivni poremecaj ... razumijem teSkyLimit wrote:Ja imam komšiju koji je opsjednut košenjem trave. Čovjek je u penziji i nema druge zanimacije, kosi avliju po čitav dan, od jutra do mraka.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#232 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
klasicna bolest
-
Juliuscezar
#233 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
SkyLimit wrote:Ja imam komšiju koji je opsjednut košenjem trave. Čovjek je u penziji i nema druge zanimacije, kosi avliju po čitav dan, od jutra do mraka.
Nista dok ovu ne nabavi, treba ga nasavjetovat.

- Daryl Dixon
#234 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
bez ove nema price

- SmokingMan
#235 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
Ja imam dvoje snajperista (majka i zagorjeli sin) zbog kojih na terasu ne izlazim,jer su mi poprilično mrski,čak i kada rijetko pomislim na njih.Milsim da na dnevnoj bazi nisu gotovo ništa propustili (mahalanje,etc),čuju mali šum napolju,ne prođe ni par trenutaka i eto,vidiš ih kako preko balkona vire poput dva mrmota.
-
sandromen
#236 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
SkyLimit wrote: - Ona sa onom ko' šipkom što držiš u ruci i kosiš(to sam viđao kod drugih, ja je nemam)
.
Trimer se to zove. Jao opisa šipka šta kosi.
Nema, treba da se dozvoli samo starinsko.
Nema buke, Jedino kad se oštri.
- esmasaric
#237 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
Imala sam jednu zaista čudnu situaciju s komšinicom prošle godine.
Žena je bila ubijeđena da joj navečer neko skače iznad glave tj. po mom stanu. I to oko 1-2. Ja nekad znam ostati dosta kasno radeći ili gledajući film. Ali to je hodanje do wc-a, kuhinje, i stalno sam na kauču.
Mislila sam da je do loših greda jer je starija zgrada. Ali jok...
Onda se odselila, došla nova porodica i niko se nikad nije žalio. [emoji52]
Žena je bila ubijeđena da joj navečer neko skače iznad glave tj. po mom stanu. I to oko 1-2. Ja nekad znam ostati dosta kasno radeći ili gledajući film. Ali to je hodanje do wc-a, kuhinje, i stalno sam na kauču.
Mislila sam da je do loših greda jer je starija zgrada. Ali jok...
Onda se odselila, došla nova porodica i niko se nikad nije žalio. [emoji52]
- gnjev
#238 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
Kako kod mene nema tih nesuglasica i spletki, ja sam to samo u filmovima vidio. A zivim u zgradi sa 100+ stanara. Ima budala al nikoga ne diraju.
- pustopoljina
#239 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
Hehe, je li to onaj sa teme bingo vs konzum sto misli da ih je "kupio"?kockica_kockica wrote:update dogadjaja...
Komsija sa sprata ima svoja personalna osobna ili kako god shopping kolica... shopping kralj ide u kupovinu uzme kolica .. u kolica stavi sve sto je kupio.. namirnice u kolicima doveze do stana... kolica parkira ispred vrata![]()
![]()
![]()
-
The BEN10
#240 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
Nisam kono. Ali ne mogu poreći da si mi dala dobru ideju - heeeej, imati vlastita shopping kolica!kockica_kockica wrote:Komsija jesi to ti? Veceras to shopping kolica nisu propisno parkirana uz zid.... izadji poravnaj svoju limuzinu
- kockica_kockica
#241 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
Sve je moguce....pustopoljina wrote:Hehe, je li to onaj sa teme bingo vs konzum sto misli da ih je "kupio"?kockica_kockica wrote:update dogadjaja...
Komsija sa sprata ima svoja personalna osobna ili kako god shopping kolica... shopping kralj ide u kupovinu uzme kolica .. u kolica stavi sve sto je kupio.. namirnice u kolicima doveze do stana... kolica parkira ispred vrata![]()
![]()
![]()
- kockica_kockica
#242 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
The BEN10 wrote:Nisam kono. Ali ne mogu poreći da si mi dala dobru ideju - heeeej, imati vlastita shopping kolica!kockica_kockica wrote:Komsija jesi to ti? Veceras to shopping kolica nisu propisno parkirana uz zid.... izadji poravnaj svoju limuzinu
- fortaleza
#243 Re: RE: Re: Komšiluk i njihove nebuloze
Meni je ovo s kolicima bas prakticno, a posebno ako je u pitanju netko stariji. Nerazumijem cemu toliko iscudjavanje.[emoji4]kockica_kockica wrote:[emoji38] update dogadjaja...
Komsija sa sprata ima svoja personalna osobna ili kako god shopping kolica... shopping kralj ide u kupovinu uzme kolica .. u kolica stavi sve sto je kupio.. namirnice u kolicima doveze do stana... kolica parkira ispred vrata[emoji38] [emoji38] [emoji38]
Poslano sa mog HTC Desire 816 koristeći Tapatalk
- pustopoljina
#244 Re: Komšiluk i njihove nebuloze

ima i kod kineza.
- zavezata-vreca
#245 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
[quote="kockica_kockica"]
update dogadjaja...
Komsija sa sprata ima svoja personalna osobna ili kako god shopping kolica... shopping kralj ide u kupovinu uzme kolica .. u kolica stavi sve sto je kupio.. namirnice u kolicima doveze do stana... kolica parkira ispred vrata
[/quotsta ti kolica smetaju?
- kockica_kockica
#246 Re: RE: Re: Komšiluk i njihove nebuloze
Kad bi svi prisvajali kolica iz shopping centara onda kolica nebi bilo za one koji nemaju svoja personalna kolica. I ne radi se o starijoj osobi vec o ljenguzi koja ne moze 4 kese namirnica donijeti od prodavnice do kuce..fortaleza wrote:Meni je ovo s kolicima bas prakticno, a posebno ako je u pitanju netko stariji. Nerazumijem cemu toliko iscudjavanje.[emoji4]kockica_kockica wrote:[emoji38] update dogadjaja...
Komsija sa sprata ima svoja personalna osobna ili kako god shopping kolica... shopping kralj ide u kupovinu uzme kolica .. u kolica stavi sve sto je kupio.. namirnice u kolicima doveze do stana... kolica parkira ispred vrata[emoji38] [emoji38] [emoji38]
Poslano sa mog HTC Desire 816 koristeći Tapatalk
Imaju kod kineza oni cekeri na tockove pa nek voza... kolica u shopping centrima nisu namjenjeni da se u njima vozi do kuce... bezobrazluk i papanluk..
- fortaleza
#247 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
Pa dobro, nigdje nisi navela da posuđuje kolica iz trgovine već si napisala da susjed ima svoja vlastita kolica, to je već nešto drugo. Al ako ih je zamolio za to i oni pristali i dalje ne vidim problem, valjda oni u trgovini znaju šteti li im ili ne toliko.
Btw, imam osjećaj da pratiš svaki korak susjeda, čim susjed prođe krenu komentari "eno ga... i sa kolicima je opet"
.
Ma sve dok tebi ne prave problem ostalo je ok, jel on ljenguza il ne to je više manje nebitno posebno ako nisi u nikakvoj interakciji s pojedinim susjedima.
Btw, imam osjećaj da pratiš svaki korak susjeda, čim susjed prođe krenu komentari "eno ga... i sa kolicima je opet"
Ma sve dok tebi ne prave problem ostalo je ok, jel on ljenguza il ne to je više manje nebitno posebno ako nisi u nikakvoj interakciji s pojedinim susjedima.
- kockica_kockica
#248 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
Na zalost primorana sam sve to vidjeti i cuti.. nemam vremena za neko namjerno pracenje... kolica iz binga stoje pred vratima hodnika na mom spratu...
Mislim da dopustenje nije podrazumijevalo prisvajanje i ako su pristali da odvuce kolicima mislim da se podrazumijevalo vracanje kolica a ne da ta kolica stoje vec treci dan pred vratima...
No dobro... smijesno je... da nije smijesno sve ove nebuloze bile bi tragicne.....
Mislim da dopustenje nije podrazumijevalo prisvajanje i ako su pristali da odvuce kolicima mislim da se podrazumijevalo vracanje kolica a ne da ta kolica stoje vec treci dan pred vratima...
No dobro... smijesno je... da nije smijesno sve ove nebuloze bile bi tragicne.....
- esmasaric
#249 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
Kolica za kuću su jeftina i praktična. Mi ih koristimo već dugo kada idemo na pijacu i može puno stvari da stane.
Ne vidim potrebu da neko ostavi velika željezna kolica za markete u hodniku ako mu ne služe ni za šta.
Ne vidim potrebu da neko ostavi velika željezna kolica za markete u hodniku ako mu ne služe ni za šta.
-
Hakiz
#250 Re: Komšiluk i njihove nebuloze
Pa, kreneš na put, juriš da ne zakasniš na avion, vučeš koferčinu, a kolica ti nasred hodnika, na vratima lifta, ne možeš da provučeš kofer pored kolica.fortaleza wrote:Pa dobro, nigdje nisi navela da posuđuje kolica iz trgovine već si napisala da susjed ima svoja vlastita kolica, to je već nešto drugo. Al ako ih je zamolio za to i oni pristali i dalje ne vidim problem, valjda oni u trgovini znaju šteti li im ili ne toliko.
Btw, imam osjećaj da pratiš svaki korak susjeda, čim susjed prođe krenu komentari "eno ga... i sa kolicima je opet".
Izbio požar u 3 ujutro, polusvjestan bježiš da spasiš i sebe i porodicu i polomite se preko kolica u hodniku.
Još neki primjer zašto je ostavljanje kolica iz supermarketa na hodniku papanluk i idiotizam?