Zašto mrzimo Izrael?

Post Reply
insomnia78

#227 Re: Zašto mrzimo Izrael?

Post by insomnia78 »

madner wrote:Vidi ovog malog sto ne voli rakiju.
Nikad od njega turcina

S moje sokoćalo
vivaldi

#228 Re: Zašto mrzimo Izrael?

Post by vivaldi »

Bodkin wrote:Ni jedna arapska drzava im nije ni do koljena jebote
ni mnogi drugi. jewsi su giganti
commendatore

#229 Re: Zašto mrzimo Izrael?

Post by commendatore »

arzuhal wrote:
insomnia78 wrote: Samo sto Kur'an ne poznaje termine kao sto su "vladajuci rezim u Izraelu", "cionizam" isl

S moje sokoćalo
Ne poznaje Kur'an ni termin "SDA", naprimjer, pa ima sura u kojoj se nekakvi klanjači proklinju, koji fol klanjaju a vjeru poriču...

Jedno je narod, drugo vjera, treće država, četvrto ideologija...
:thumbup:
Bodkin

#230 Re: Zašto mrzimo Izrael?

Post by Bodkin »

bwin wrote:Ovi ovdje bi podrzavali i Hitlera da je ubijao muslimane umjesto jevreja. Ko god ubija ili tlaci muslimane na bilo koji nacin on im priraste srcu ma to je nevidjeno...

A opet ima i tzv bosnjaka koji ovdje o izraelu pisu hvalospjeve. To su ti oni sto bazde na rakiju i psovanje Boga im je primarna psovka. Ali vele za sebe da su dobri u dusi i nikome zlo ne misle.
Ma ja, gdje ces piti rakiju (cetnicko pice!! Niko drugi na svijetu ga ne pije) i psovati Boga, a da budes dobar covjek. To je nemoguce. Treba vjerovati i glasati za sda. Onda pravo u raj
bwin

#231 Re: Zašto mrzimo Izrael?

Post by bwin »

Preko IP-a pronaci adrese stanovanja ovih izraelskih dupelizaca i na ispitivanje. Detaljno ispitati njihovu ulogu u ratu ako su ucestvovali i njihove ideoloske principe u koje vjeruju, a zatim odrediti daljne korake. Da smo normalna drzava tako bi uradili.
mirzaaa33

#232 Re: Zašto mrzimo Izrael?

Post by mirzaaa33 »

Ja mislim da ovom liku nije mjesto na ovom forumu, ko se slaže neka stavi LIKE ispod :D

:thumbup:
insomnia78

#233 Re: Zašto mrzimo Izrael?

Post by insomnia78 »

bwin wrote:Preko IP-a pronaci adrese stanovanja ovih izraelskih dupelizaca i na ispitivanje. Detaljno ispitati njihovu ulogu u ratu ako su ucestvovali i njihove ideoloske principe u koje vjeruju, a zatim odrediti daljne korake. Da smo normalna drzava tako bi uradili.
Samo reci ko ce voditi istragu? :lol: :lol:

S moje sokoćalo
Cherry-Cherry

#234 Re: Zašto mrzimo Izrael?

Post by Cherry-Cherry »

Svega je bilo na ovom forumu, ali ovakvog giganta odavno nismo imali. :mrgreen:
bosan

#235 Re: Zašto mrzimo Izrael?

Post by bosan »

insomnia78 wrote:
bwin wrote:Preko IP-a pronaci adrese stanovanja ovih izraelskih dupelizaca i na ispitivanje. Detaljno ispitati njihovu ulogu u ratu ako su ucestvovali i njihove ideoloske principe u koje vjeruju, a zatim odrediti daljne korake. Da smo normalna drzava tako bi uradili.
Samo reci ko ce voditi istragu? :lol: :lol:

S moje sokoćalo
Erdogan , posto on sad redom ispituje :D :D
bwin

#236 Re: Zašto mrzimo Izrael?

Post by bwin »

Neke drzave na taj nacin hapse i dovode na ispitivanje muslimane ako koriste na netu, preko vibera ili skajpa kljucne rijeci koje mogu asocirati na terroristicke sklonosti.

Koliko god onima koji imaju fasisticki background to bilo smijesno cinjenica je da ako neko otvoreno podrzava genocid koji izrael sprovodi, polahko ali sigurno, onda ga treba detaljno provjeriti sta je radio u ratu jer znamo kako se zavrsavali civili kad su padali u ruke takvima koji na taj nacin razmisljaju.
Kikibombona

#237 Re: Zašto mrzimo Izrael?

Post by Kikibombona »

Cherry-Cherry wrote:Svega je bilo na ovom forumu, ali ovakvog giganta odavno nismo imali. :mrgreen:
Ja se sve nadam da trola, da nije ozbiljan.
insomnia78

#238 Re: Zašto mrzimo Izrael?

Post by insomnia78 »

Ne laprdaj
Po sumskoj ti hodaju zlocinci, u drzavnim institucijama ti rade zlocinci, negatori genocida i ljudi koji Bosni zele zlo i niko se ni ne pocese. Ti bi zbog Izraela ispitiv'o
Ti i koja vojska?

S moje sokoćalo
bwin

#239 Re: Zašto mrzimo Izrael?

Post by bwin »

insomnia78 wrote:Ne laprdaj
Po sumskoj ti hodaju zlocinci, u drzavnim institucijama ti rade zlocinci, negatori genocida i ljudi koji Bosni zele zlo i niko se ni ne pocese. Ti bi zbog Izraela ispitiv'o
Ti i koja vojska?

S moje sokoćalo
Ja kazem "da smo normalna zemlja tako bi radili". Trenutno nismo, mozda budemo kad zemlju oslobodimo od domace verzije izraela tzv rep sumske. Mene ne brinu pripadnici domace verzije izraela vec ovi tzv bosnjaci a koji ne vide u genocidnoj politici izraela nista strasno. S takvima treba biti oprezan, oni bi za 100km odali drzavnu tajnu najljucem neprijatelju i prodali nas dok trepnes. Nemoguce da je neko urednog mentalnog sklopa a da podrzava izrael. Jednostavno nemoguce. Oprez normalni bosnjaci, Oprez sa ovakvima.
salik79

#240 Re: Zašto mrzimo Izrael?

Post by salik79 »

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
asker

#241 Re: Zašto mrzimo Izrael?

Post by asker »

Prezir prema Izraelu i njihovoj politici nije ekskluzivitet Bosnjaka (ili muslimana, kako nam ovdje tepate :kiss: ). Jeste li nekad upoznali kakvog stranca u zivotu i pricali o tome? Izrael, kao drzava, je bukvalno sinonim zla u cijelom svijetu. Neko pomenu rezolucije UN, tu su i proglasi raznih svjetskih vlada, vjerskih organizacija, cini mi se i Vatikana. Ili cemo se malo igrati Srba pa reci mi to ne priznajemo?
To sto drzave s njima trguju, odrzavaju diplomatske odnose, koriste njihova tehnoloska dostignuca itd ne ponistava neslaganje s politikom Izraela.

Bio je kruzio onaj video iz New Yorka, gdje pitaju ljude ko je opasniji za svjetski mir, ISIS ili Izrael. Vecina kaze Izrael :-D , stvarno nevjerovatno.

Jevrejskom narodu ne zelim nista lose, ne mrzim ih i imam veliko postovanje.
Hakiz

#242 Re: Zašto mrzimo Izrael?

Post by Hakiz »

Banksy wrote:
seln wrote:
Dovoljno sam star, pa se sjecam da prije rata nije bilo ovako. Da, bilo je nekih recidiva, pogotovo kod nekih pseudovjernika, ali nikakvog manifestnog antisemitizma, iako je zvanicni stav prema drzavi Izrael bio daleko tvrdji (mislim da cak nismo imali ni diplomatske odnose).
Pricam o SFRJ iz vremena koje pamtim i spominjem ga kao kontrast prema danas.
Tačno, ako je i bilo oscilacija u zvaničnim odnosima s Izraelom oni se nisu osjetili na terenu. Ne pamtim da sam u društvu ikad čula ijednu pogrdnu riječ na njihov račun.
Tamo negdje početkom 1980-ih, uglavnom prva polovina 1980-ih, srednja škola, čas istorije, profesorica plače. Jedna klinac iz razreda rekao za jevreje "ćifuti". A profesorica iz nekog razloga bila veoma osjetljiva na vrijeđanje jevreja.

Tako da se moglo čuti pogrdnih riječi na račun jevreja i prije ovog rata. Bio, čuo, vidio.

Ne bi ni danas bilo ovliko mržnje, niti bi rat bio onakav kakav je bio (možda ga ne bi bilo uopšte) da nije godinama, decenijama, možda i vijekovima tinjala i "pričama starih"u porodicama podgrijavana mržnja koja je eksplodirala početkom 1990-ih.

Veća smo mi bagra nego što sebi želimo priznati.
cyprus

#243 Re: Zašto mrzimo Izrael?

Post by cyprus »

Neslaganje sa politikom koju sprovodi Izrael je jedna stvar (etničko čišćenje, mrcvarenje Gaze, gradnja naselja i sl.), a želja da Izrael (a po mogućnosti i Jevreji) nestane sa lica zemlje je druga... Tu je bitna razlika, a mnogi je ne uočavaju ili je ne žele uočiti...
Korisnikk

#244 Re: Zašto mrzimo Izrael?

Post by Korisnikk »

Njanjavi wrote:Neuka i lako indoktrinisana raja mrzi izrael, mrzi jevrejsku kulturu, trpaju sve u isti kos zbog sacice desnicarskih klika.
Bosnjo ne konta da je jedan od najvecih slobinih ahbaba bio jaser arafat, ljudi ne kontaju da nazadne militantne palestinske struje trpaju svoju djecu u zive zidove.
I ja sad poslje svega sta smo mi dozivjeli treba da dajem neku podrsku narodu ciji je predsjednik surovao otvoreno sa likom koji je ovu zemlju obojio krvlju, ne pada mi na pamet.
Ljudi ne kontaju da svaka palestinska familija koju izmjeste dobije jako solidnu nadoknadu za to, samo je velika stigma u toj kulturi da se kaze kako su uzeli novce od jevreja i drustvo na to gleda smrknuto.
Imas masu primjera jevrej otvori granap u mahali i masovno palestinci ne zele kupovat tu zbog te politike.
Za dosta frke dole je kriva i palestinska strana, nema tu klasicni good guys bad guys furki, obje strane potenciraju odrzivo flejmovanje i segregaciju namjerno.
Jevreje ako nista treba cjenit zbog ogromnog doprinosa svjetskoj kulturi na masu polja i jako su mi fascinantne neke njihove price, mitovi, kaballah, i razna ezoterijska skrivena znanja.
Dosta toga inteligentan insan moze naucit od jevreja.
Bravo. Kako objasniti zatucanom majmunu da bi Palestinci na ono teritorije sto imaju mogli kao hadzije zivjeti. Ali problem su organizacije kao Hamas koje ljude truju mrznjom, vode ih u rat koji prije svega ne mogu pobijediti. Evo izjava jedne od velikih faca u Hamasu tokom izraelsko-palestinskog sukoba 2014. godine (http://www.klix.ba/vijesti/svijet/hamas ... /140730012)
Željni smo smrti. Ali fazon je, ne gine on nego obični narod koji vjeruje u njegove gluposti a on i druge face dobijaju debele pare od ostalih bliskoističnih zemalja koje finansiraju napade na Izrael.

I ne mogu da se ne nasmijem kad vidim kako lijepe slike izraelskih vojnika koji nisane djecu ovdje na forumima. Pa je li vama jasno da ti isti Palestinci djecu od samog djetinjstva uce da nozevima, kamenjem i bombama napadaju vojnike?
Korisnikk

#245 Re: Zašto mrzimo Izrael?

Post by Korisnikk »

bwin wrote:KAZU POJEDINE "BOSNJE" DA IM JE IZRAEL UZOR.Muslimani tzv to kazu. Njima je drzava koja ovo radi uzor.

Image

Image

Image
A inače Palestinci nisu nikada ubili nijednog civila? Čisto da znaš da Palestinci nazivaju ulice po bombašima samoubicama (po onima koji se među civilima raznesu).
Hame_
Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!

#246 Re: Zašto mrzimo Izrael?

Post by Hame_ »

Tip skuženi napravi vako nešto.
Hakiz

#247 Re: Zašto mrzimo Izrael?

Post by Hakiz »

Korisnikk wrote:
Njanjavi wrote:Neuka i lako indoktrinisana raja mrzi izrael, mrzi jevrejsku kulturu, trpaju sve u isti kos zbog sacice desnicarskih klika.
Bosnjo ne konta da je jedan od najvecih slobinih ahbaba bio jaser arafat, ljudi ne kontaju da nazadne militantne palestinske struje trpaju svoju djecu u zive zidove.
I ja sad poslje svega sta smo mi dozivjeli treba da dajem neku podrsku narodu ciji je predsjednik surovao otvoreno sa likom koji je ovu zemlju obojio krvlju, ne pada mi na pamet.
Ljudi ne kontaju da svaka palestinska familija koju izmjeste dobije jako solidnu nadoknadu za to, samo je velika stigma u toj kulturi da se kaze kako su uzeli novce od jevreja i drustvo na to gleda smrknuto.
Imas masu primjera jevrej otvori granap u mahali i masovno palestinci ne zele kupovat tu zbog te politike.
Za dosta frke dole je kriva i palestinska strana, nema tu klasicni good guys bad guys furki, obje strane potenciraju odrzivo flejmovanje i segregaciju namjerno.
Jevreje ako nista treba cjenit zbog ogromnog doprinosa svjetskoj kulturi na masu polja i jako su mi fascinantne neke njihove price, mitovi, kaballah, i razna ezoterijska skrivena znanja.
Bravo. Kako objasniti zatucanom majmunu da bi Palestinci na ono teritorije sto imaju mogli kao hadzije zivjeti. Ali problem su organizacije kao Hamas koje ljude truju mrznjom, vode ih u rat koji prije svega ne mogu pobijediti. Evo izjava jedne od velikih faca u Hamasu tokom izraelsko-palestinskog sukoba 2014. godine (http://www.klix.ba/vijesti/svijet/hamas ... /140730012)
Željni smo smrti. Ali fazon je, ne gine on nego obični narod koji vjeruje u njegove gluposti a on i druge face dobijaju debele pare od ostalih bliskoističnih zemalja koje finansiraju napade na Izrael.

I ne mogu da se ne nasmijem kad vidim kako lijepe slike izraelskih vojnika koji nisane djecu ovdje na forumima. Pa je li vama jasno da ti isti Palestinci djecu od samog djetinjstva uce da nozevima, kamenjem i bombama napadaju vojnike?
Ma, Izrael radi šta radi zbog Hamasa, Hamas je nastao zbog onoga šta Izrael radi, Englezi sve zakuhali, Amerikanci opet svoje. I taj Gordijev čvor niko više ne otpetlja.

Problem je uvelike i u tome što ako imaš nekoga ko se smatra od boga odabranim narodom i čiji zvaničnici govore da za njih međunarodna pravila ne važe jer oni ne odgovaraju ljudskoj pravdi nego višoj sili na jednoj strani, a na drugoj opet ljude koji smatraju da će onim šta rade postati šehidi i biti i oni od (svog) boga odabrani, tu mira nikada neće biti.

Naravno, ekonomski i drugi interesi samo dolijevaju ulje na vatru.

Ovaj sukob je jedan od najboljih primjera da bi bez religija svijet bio bolje mjesto.
Korisnikk

#248 Re: Zašto mrzimo Izrael?

Post by Korisnikk »

Hakiz wrote:
Korisnikk wrote:

Ma, Izrael radi šta radi zbog Hamasa, Hamas je nastao zbog onoga šta Izrael radi, Englezi sve zakuhali, Amerikanci opet svoje. I taj Gordijev čvor niko više ne otpetlja.
Daleko od toga da su Izraelci cvjećke. Da su i ubijali civile kada su mogli izbjeći, sigurno da jesu. Ali niko me neće ubjediti da Hamas ne vodi Palestinu u propast. I niko me neće ubijediti da sve visoke face u Hamasu ne žive kao hadžije i dio novca koji dobijaju od kojekakvih šeikova ne odvajaju za sebe, dok truju obični narod mržnjom i dok obični smrtnici ginu za njihove ideale.
Hakiz

#249 Re: Zašto mrzimo Izrael?

Post by Hakiz »

Korisnikk wrote: Bravo. Kako objasniti zatucanom majmunu da bi Palestinci na ono teritorije sto imaju mogli kao hadzije zivjeti.
Kojoj teritoriji? Onoj teritoriji na kojoj svaki sekund može doći grupa ljudi, dovesti mašine, srušiti kuće Palestinaca i izgraditi još jedno Jevrejsko naselje?

Nije problem to što Izrael mora biti brutalan kada je u sukobu sa Hamasom. Stvari kao što su nelegalna naselja, trigger happy idioti koji ubijaju ne samo Palestince nego i humanitarne radnike iz evropskih zemalja, Amerike i drugih koji rade na teritoriji Palestinaca i da ne nabrajam , stvari koje nemaju veze sa direktnim sukobom su stvari koje ljudima ogade Izrael.

Pa i sami Izraelci dezertiraju kada vide šta moraju raditi dok su u vojsci. Nije to samo da se Izrael štiti.

Uostalom, kako reče bivša premijerka Izraela, Golda Meir: "Arab sovereignty in Jerusalem just cannot be. This city will not be divided-not half and half, not 60-40, not 75-25, nothing."
Hakiz

#250 Re: Zašto mrzimo Izrael?

Post by Hakiz »

Korisnikk wrote:
Hakiz wrote:
Korisnikk wrote: Bravo. Kako objasniti zatucanom majmunu da bi Palestinci na ono teritorije sto imaju mogli kao hadzije zivjeti. Ali problem su organizacije kao Hamas koje ljude truju mrznjom, vode ih u rat koji prije svega ne mogu pobijediti. Evo izjava jedne od velikih faca u Hamasu tokom izraelsko-palestinskog sukoba 2014. godine (http://www.klix.ba/vijesti/svijet/hamas ... /140730012)

Daleko od toga da su Izraelci cvjećke. Da su i ubijali civile kada su mogli izbjeći, sigurno da jesu. Ali niko me neće ubjediti da Hamas ne vodi Palestinu u propast. I niko me neće ubijediti da sve visoke face u Hamasu ne žive kao hadžije i dio novca koji dobijaju od kojekakvih šeikova ne odvajaju za sebe, dok truju obični narod mržnjom i dok obični smrtnici ginu za njihove ideale.
Njutnovi zakoni vrijede i u politici, to sam već negdje napisao.
Post Reply