Dakle jedan zločin opravdavaš drugim? Tačno bilo je ubistava, ali ne samo bošnjaka već i srba. Moj stric je jedva živu glavu izvukao iz zenice. Samo zato jer je bio srbin. Dojučerašnje komšije sa kojima je kafu pio svaki dan, koji su dolazili na slavu, došli su mu u kuću i prvo uzeli video i tv. "Najbolja drugarica" moje strine joj rekla da će od njenih četničkih crijeva pitu napraviti. Blokirali im telefon, onda došli stricu na posao, stavili nož pod vrat i uzeli novčani, zlatni sat, i ogrlicu. Kad su probali da siluju kćerku od 13 godina, stric je digao sidro i otišao iz zenice, u koji se nikad nije vratio, niti će se vratiti.LBVIEW wrote:Ma kako da ne, svi provokatori samo vi "nit luk jeli nit luk mirisali".Prije starog svata vec je ubijeno par Bosnjaka,kolega upravo navede pimjer Abdulalaha Kovacevica iz Celica,pa nikom nije na pamet palo nesto slicno.Sto se tice svata,isti je od strane pisopije samo iskoristen kao povod,razlozi su puno dublji i istovjetni onim za razmjestanje artiljerije oko gradova barem pola godine ranije.To su opcepoznate stvari,samo izgleda ih treba ponavljati svakom noviregistriranom saloncu.ANAKIN wrote:Kad sjediš na buretu baruta ne igraš se sa šibicama. Stihija požara kada krene ne gasi se lako. A to ubistvo nije bilo slučajno niti spontano. Smišljena provokacija čiji je cilj bio upravo ono što je uslijedilodječak sa šibicama wrote:Celo ne da nije uhapsen, nego se pred kamerama hvalio, i predstavljan je kao heroj zbog ubistva civila na Bascarsiji.
To je bolesno, ali nije nikakav povod za barikade. Prije ce biti da su SDS-ovci jedva docekali ubistvo, da bi aktivirali probnu akciju blokade Sarajeva kroz barikade.
Moj kum u Sarajevu nije bio te sreće. Ni danas ne znamo gdje je on i njegova porodica niti šta im se desilo