Ivan Šušnjar - imenovan generalnim konzulom naše zemlje u Chicagu

Post Reply
Kitrona

#226 Re: Ivan Šušnjar - imenovanom generalnim konzulom naše zemlje u Chicagu

Post by Kitrona »

Hafis wrote:Saće te on hraštikom i treČim.
Šta je hraštika? Valjda raštika?

Šta je onda Internet - Hinternet?
travnik

#227 Re: Ivan Šušnjar - imenovanom generalnim konzulom naše zemlje u Chicagu

Post by travnik »

sanjin_1 wrote:
travnik wrote:sanjin_1

Normalno je da je za klixovca (tebe) klix najtolerantniji. Kao što je i svakoj majci njeno dijete najljepše. To je baš onako senzacionalno otkriće. Kao što rekoh još jednom "branitelju" koji replicira bez argumenata, prelistaj malo, ne vjeruj meni, već svojim očima. Ili, vjerojatno vas većina i smatra da je normalno vrijeđati. Možda vama i jeste to normalno, potrebno, dobro i sl., ali to nema ni t od tolerancije, već širi mržnju. O tome ja pričam.
De svega ti uozbilje se. Pa ja sam do sada ovdje "fasovo" najmanje 5 isključenja (naravno da sam ih zaslužio i to svijesno).

Vaš najveći problem predstavlja nemogućnost prihvatanja činjenica.

Npr. Kad ja kažem da je HVO zločinačka vojska koja je izvršila etničko čišćenje Hrvata srednje bosne, to je za vas vrijeđanje a za mene je činjenica utvrđena sudskim procesima.
Ovo je samo jedan primjer ..mogao bih listati do sutra..

Ogromna je razlika između klix-a i tog šušnjarevog portala. Na klix-u se vrijeđanje sankcionište dok šušnjar iste takve stvari ne sankcionište već ih promoviše..
Istine radi, na tom fašističkom portalu nisam bio sigurno 5 godina ali sudeći prema javnim debatama i privatnim razgovorima sa dotočnim "gospodinom" sasvim je jasno da se uređivačka politika nije promjenila ni za pišljivu jotu.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Hafis

#228 Re: Ivan Šušnjar - imenovanom generalnim konzulom naše zemlje u Chicagu

Post by Hafis »

Kitrona wrote:

Ma to mu je uglavnom arsenal: hraštika, Hantalaš, treČi, 25%, Opuzen, onda smajlići: :lol: :lol: :lol:
Jebe ih ova recesija...nema ulaganja niti inovacija u nove fazone.
Pričekaj sekundicu, sad će on
sanjin_1

#229 Re: Ivan Šušnjar - imenovanom generalnim konzulom naše zemlje u Chicagu

Post by sanjin_1 »

Kitrona wrote:
sanjin_1 wrote:
Kitrona wrote: Moguće da si u pravu. Svejedno, puno bi pomoglo kad bi i na slične primjere sa druge strane reagirao na sličan način.

Jer vidiš, u ovoj raspravi nema jedne istine niti se u ovom trenutku mogu izgladiti baš svi problemi. Može se raditi na postpunom djelomičnom poboljšanju a to zahtjeva neutralan i objektivan pristup. Dok sa jedne strane imamo gomilu onih koji čitaju šta piše druga strana i žale se na na nepravdu a i isto tako sa druge strane - poboljšanja nema. Svaka strana se ukopava na svojoj poziciji i uvjerava kako je veća žrtva.
Relativizacija ne doprinosi tvome argumentu..čak šta više...

Istina je samo jedna. Nema ih deset. A cilj relativizacije upravo i jeste promocija "desete istine"...zato ste konstanti gubitinci posljednjih 20-tak godina..

Npr. kad ti pričaš o HVO-braniteljima ja ću ti svaki put postaviti presudu Haškog Tribunala po kojoj je HVO osuđeno za progon Hrvata srednje Bosne, etničko čišćenje Bošnjaka, zločine, silovanja, pljačku, torture, presude za Udruženi Zločinački Poduhvat..itd...
Ti ćeš onda odgovoriti kako Tribunal nije relavantant i tako zatvaramo krug pokušaja relativizacije zbog vašeg trapavog bjega od istine...ali to vam ne može pomoći jer vas vodi u politčki bezdan u kojem se trenutno nalazi bivša Srbija.

Tvoj post pati od tipičnih maloumnosti svojstvenih novokomponovanim patriJotima(a počesto i idiJotima). Temelji se na mistificiranju pojma prevedenog sa engleskog "joint criminal enterprise" u "udruženi zločinački poduhvat". Vidiš, taj pojam postoji u pravosuđu nekoliko stoljeća u sadašnjim zakonodavstvima se vodi kao "udruživanje radi počinjenja krivičnog djela".

To znači da ako dvojica odluče krasti CD playere iz auta i pritom jedan drži stražu a drugi obija - oni čine "udruženi zločinački poduhvat" ili na engleski: "joint criminal enterprise".

Ti to sve podvodiš pod jedno i presudu za jednu stvar (dakle stvar a.) miješaš sa sa onim što je utvrdio sud a što je stvar b.) .

Evo ti jedan glup primjer makar sumnjam da netko tvojih mogućnosti može shvatiti o čem priča. Ti si ustvrdio da je HVO "osuđen" za progon Hrvata iz sr. Bosne. Sud uopće nikad nije _osudio_ HVO za progon Hrvata nego je ustvrdio da su otišli pod uticajem HVO. Primijeti kako osuda prema točkama optužnice za progon Hrvata - ne postoji nego samo kao aključak suda. Mogao bih ti tako davati i druge primjere ali se bojim, kako sam rekao da je to previše za tvoj kapacitet koi se sastoji od stavljanja smajlija, help Baznija i đenosajd spike.

Osim toga i prvi čovjek ABiH je osuđen na haškom sudu, pa šta to po tebi znači?
I tako dođošmo do maloumne relativizacije po kojoj je krađa CD-a ista kao i progon i etničko čišćenje,i Ahmići, i Dretelj, i Gabela, i Vojno i po kojoj je ne kažnjavanje zločinaca ista kao i organizacija ubijanja djece iz Ahmića...

Upravo idotizam na koji sam ti lijepim putem pokušao skrenuti pažnju..tek za tvoje dobro jer vidim da si nekakvo balvače pa kontam kad porasteš da znaš norme civilizovanog svijeta..

Kad ono jok..ono što se rodi kao idiot krepa kao kreten..
sanjin_1

#230 Re: Ivan Šušnjar - imenovanom generalnim konzulom naše zemlje u Chicagu

Post by sanjin_1 »

Kitrona wrote:
sanjin_1 wrote:
Kitrona wrote:

Da zaključimo - svi su Hrvati Ustaše?

Ti si prijatelju - gnoj. Gnoj koji raste na ratnim ranama a onaj koji ga nosi nije siguran dal ga treba iscijediti i otresti na pod. Sa jedne strane štiti ranu a sa druge ružno izgleda(što doslovno a što preneseno).
To je tvoj zaključak a ne moj.
Za mene su ustaše svi koji se bave promocijom politike etničkog ekskluziviteta hrvatske nacije.

Ti si prijatelju moj izdrkotina Gojka Šuška i tariguzan promotera nacizma kalibra Rajka Vasića. Nešto poput one čuvene Dežulovićeve gnjide
Ukratko potrebna je dezifenkcija mjesta na kojem obitavaš.

Nije prvi put da čitam ovu "foru" sa dezinfekcijom. Na "đenosajd" strani očito usfalilo novih "fora" pa se recikliraju buđave. Who the fuck is Rajko Vasic? To su neke vase interne fore?

Uglavnom, bajato, impotentno i u skladu sa tom "jednom istinom" koju spominješ.
Nije moj problem što ti je potrebno da istu stvar čitaš više puta da bi je razumio..to ti se u medecini kaže nekakav "poremećaj" a narod to definiše puno jednostavnije....kažu "glup ko --rac"...

Ismijavanje genocida...naravno ...samo nastavi "ljevičaru"... :thumbup:
travnik

#231 Re: Ivan Šušnjar - imenovanom generalnim konzulom naše zemlje u Chicagu

Post by travnik »

sanjin_1 wrote:

Meni o Ahmićima ne trebaš govorit. O Ahmićima sam xy puta pisao ovdje kao monstruoznom zločinu. Kao i o Dretelju, Heliodromu itd. Ja ne pravim razliku u zločinima. Međutim, ti i takvi nacionalisti zatvorite usta kada je riječ o nekim drugim monstruoznim zločinima. Znamo kojim. Stoga,termin hinjavost upravo takve opisiva, a ne mene. Prema tome, zatvori usta, a upali mozak, kada počneš koristiti neke termine.

Također, kada spominješ mržnju. Daj nađi samo jednu riječ gdje sam veličao neki zločin ili zločinca, gdje sam nekoga uvrijedio po bilo kojoj osnovi? Za mnoge vas "tiolerantne" potraga traje manje od minute. Dakle, opet kažem, upali mozak, misliti o nekim (ne svim) stvarima drukčije, koje još k tome nemaju ni veze sa nacijom, ratom, ideologijama i sl., nije jednako biti nacionalista, fašista i sl.. To znači samo da ne dijelimo stav o nečemu. Vi "tolerantni" (čitaj: nacionaliste formirane, a ne u pokušaju), odmah naljepite etiketu. Valjda vam je navika, kako vi gajite nacionalističko mišljenje, moraju i drugi.
Izgleda da ti moram govoriti o Ahmićima jer je to ogledalo tog hinjstva. Zar nije hinjski prdit o Bukovici i "civilizacijskim dostignućima" a Ahmići ti na pedalj ispred nosa? Poklopi se i šuti .

O kojim drugim monstrouznim zločinima se šuti? Navedi ih a nemoj pucat ispraznu ofucanu argumentaciju koja je srušena već stotinama puta.
A da tebi nešto spominjem i tražim tvoje citate ...momak, nisi ti tema već fašista šušnjar..presaberi se malo..

1. Osim Ahmića, ispred nosa su mi i Križančevo selo, i Buhine kuće, i Bikoša, i Miletići. O tome ja govorim. Kod svih nacionalista, kako sa poskoka, tako i sa klixa, vlada zasljepljenost, i briga za "anamo one".
2. Inače, kakve veze imaju Ahmići sa pričom? Totalno nepotrebno spominjanje zločina. Sutra kada se bude pričalo o sportu, vremenu ili nećem trećem, ti ćeš opet lupiti nešto, tj. spominjati neke zločine. Je li svaka tema treba o tome? Onda nema smisla ni o čemu razgovarati, osim o zločinima i treba samo takve i teme otvarati.
3. Bukovicu sam spomenuo, kao i Novu Bilu, u kontekstu odgovora na promašenu provokaciju jednog forumaša. Bukovica je bošnjačka, koliko Nova Bila hrvatska. Ti to ne znaš, a i slabo kontaš, jer u suprotnom ne bi to vadio iz konteksta.
4. Ne bih tražio argumente kroz postove da ti ne iznosiš lažne optužbe.
sanjin_1

#232 Re: Ivan Šušnjar - imenovanom generalnim konzulom naše zemlje u Chicagu

Post by sanjin_1 »

Hafis wrote:
Kitrona wrote:

Ma to mu je uglavnom arsenal: hraštika, Hantalaš, treČi, 25%, Opuzen, onda smajlići: :lol: :lol: :lol:
Jebe ih ova recesija...nema ulaganja niti inovacija u nove fazone.
Pričekaj sekundicu, sad će on
pa mlatim vas činjenicama..nije vam do mene..

mešĆini da ova recesija jebe vas puno više već nas..eno na "kolodvoru" puno barijera..sve spakovano u kofere
sanjin_1

#233 Re: Ivan Šušnjar - imenovanom generalnim konzulom naše zemlje u Chicagu

Post by sanjin_1 »

travnik wrote:
sanjin_1 wrote:

Meni o Ahmićima ne trebaš govorit. O Ahmićima sam xy puta pisao ovdje kao monstruoznom zločinu. Kao i o Dretelju, Heliodromu itd. Ja ne pravim razliku u zločinima. Međutim, ti i takvi nacionalisti zatvorite usta kada je riječ o nekim drugim monstruoznim zločinima. Znamo kojim. Stoga,termin hinjavost upravo takve opisiva, a ne mene. Prema tome, zatvori usta, a upali mozak, kada počneš koristiti neke termine.

Također, kada spominješ mržnju. Daj nađi samo jednu riječ gdje sam veličao neki zločin ili zločinca, gdje sam nekoga uvrijedio po bilo kojoj osnovi? Za mnoge vas "tiolerantne" potraga traje manje od minute. Dakle, opet kažem, upali mozak, misliti o nekim (ne svim) stvarima drukčije, koje još k tome nemaju ni veze sa nacijom, ratom, ideologijama i sl., nije jednako biti nacionalista, fašista i sl.. To znači samo da ne dijelimo stav o nečemu. Vi "tolerantni" (čitaj: nacionaliste formirane, a ne u pokušaju), odmah naljepite etiketu. Valjda vam je navika, kako vi gajite nacionalističko mišljenje, moraju i drugi.
Izgleda da ti moram govoriti o Ahmićima jer je to ogledalo tog hinjstva. Zar nije hinjski prdit o Bukovici i "civilizacijskim dostignućima" a Ahmići ti na pedalj ispred nosa? Poklopi se i šuti .

O kojim drugim monstrouznim zločinima se šuti? Navedi ih a nemoj pucat ispraznu ofucanu argumentaciju koja je srušena već stotinama puta.
A da tebi nešto spominjem i tražim tvoje citate ...momak, nisi ti tema već fašista šušnjar..presaberi se malo..

1. Osim Ahmića, ispred nosa su mi i Križančevo selo, i Buhine kuće, i Bikoša, i Miletići. O tome ja govorim. Kod svih nacionalista, kako sa poskoka, tako i sa klixa, vlada zasljepljenost, i briga za "anamo one".
2. Inače, kakve veze imaju Ahmići sa pričom? Totalno nepotrebno spominjanje zločina. Sutra kada se bude pričalo o sportu, vremenu ili nećem trećem, ti ćeš opet lupiti nešto, tj. spominjati neke zločine. Je li svaka tema treba o tome? Onda nema smisla ni o čemu razgovarati, osim o zločinima i treba samo takve i teme otvarati.
3. Bukovicu sam spomenuo, kao i Novu Bilu, u kontekstu odgovora na promašenu provokaciju jednog forumaša. Bukovica je bošnjačka, koliko Nova Bila hrvatska. Ti to ne znaš, a i slabo kontaš, jer u suprotnom ne bi to vadio iz konteksta.
4. Ne bih tražio argumente kroz postove da ti ne iznosiš lažne optužbe.
1) šta je problem u pomenutim mjestima?
2) Imaju itekako. Pozivaš se na "civilizacijske vrijednosti". Čije su "civilizacijske vrijednosti" oslikane u Ahmićima?
3) Bukovicu si pomenuo i kontekstu "civilizacijskih vrijednosti"...i zato Ahmići
4) Kakve lažne optužbe?
Mister Yes

#234 Re: Ivan Šušnjar - imenovanom generalnim konzulom naše zemlje u Chicagu

Post by Mister Yes »

Hafis wrote:Istjerati ih doslovce nogom u guzicu iz škola i vrtića.
i medija
Kitrona

#235 Re: Ivan Šušnjar - imenovanom generalnim konzulom naše zemlje u Chicagu

Post by Kitrona »

Isprike ako je neko dobio dojam da se izrugujem genocidu u Srebrenici, nije mi to bila namjera niti smo pricali o Srebrenici.

Pricamo o HVO-u.

BTW: nema vise price o "osudi" HVO za progon iz sr. Bosne? Malo skrecemo temu?
Kitrona

#236 Re: Ivan Šušnjar - imenovanom generalnim konzulom naše zemlje u Chicagu

Post by Kitrona »

sanjin_1 wrote:
Kitrona wrote:
sanjin_1 wrote: Relativizacija ne doprinosi tvome argumentu..čak šta više...

Istina je samo jedna. Nema ih deset. A cilj relativizacije upravo i jeste promocija "desete istine"...zato ste konstanti gubitinci posljednjih 20-tak godina..

Npr. kad ti pričaš o HVO-braniteljima ja ću ti svaki put postaviti presudu Haškog Tribunala po kojoj je HVO osuđeno za progon Hrvata srednje Bosne, etničko čišćenje Bošnjaka, zločine, silovanja, pljačku, torture, presude za Udruženi Zločinački Poduhvat..itd...
Ti ćeš onda odgovoriti kako Tribunal nije relavantant i tako zatvaramo krug pokušaja relativizacije zbog vašeg trapavog bjega od istine...ali to vam ne može pomoći jer vas vodi u politčki bezdan u kojem se trenutno nalazi bivša Srbija.

Tvoj post pati od tipičnih maloumnosti svojstvenih novokomponovanim patriJotima(a počesto i idiJotima). Temelji se na mistificiranju pojma prevedenog sa engleskog "joint criminal enterprise" u "udruženi zločinački poduhvat". Vidiš, taj pojam postoji u pravosuđu nekoliko stoljeća u sadašnjim zakonodavstvima se vodi kao "udruživanje radi počinjenja krivičnog djela".

To znači da ako dvojica odluče krasti CD playere iz auta i pritom jedan drži stražu a drugi obija - oni čine "udruženi zločinački poduhvat" ili na engleski: "joint criminal enterprise".

Ti to sve podvodiš pod jedno i presudu za jednu stvar (dakle stvar a.) miješaš sa sa onim što je utvrdio sud a što je stvar b.) .

Evo ti jedan glup primjer makar sumnjam da netko tvojih mogućnosti može shvatiti o čem priča. Ti si ustvrdio da je HVO "osuđen" za progon Hrvata iz sr. Bosne. Sud uopće nikad nije _osudio_ HVO za progon Hrvata nego je ustvrdio da su otišli pod uticajem HVO. Primijeti kako osuda prema točkama optužnice za progon Hrvata - ne postoji nego samo kao aključak suda. Mogao bih ti tako davati i druge primjere ali se bojim, kako sam rekao da je to previše za tvoj kapacitet koi se sastoji od stavljanja smajlija, help Baznija i đenosajd spike.

Osim toga i prvi čovjek ABiH je osuđen na haškom sudu, pa šta to po tebi znači?
I tako dođošmo do maloumne relativizacije p

Ne, to nije isto naravno jer se radi o razlicitim krivicnim djelima ali im se oboma dodjeljuje kvalifikacija "udruzivanja radi pocinjenja".
Prije komentiranja se educiraj.

G

o kojoj je krađa CD-a ista kao i progon i etničko čišćenje,i Ahmići, i Dretelj, i Gabela, i Vojno i po kojoj je ne kažnjavanje zločinaca ista kao i organizacija ubijanja djece iz Ahmića...

Upravo idotizam na koji sam ti lijepim putem pokušao skrenuti pažnju..tek za tvoje dobro jer vidim da si nekakvo balvače pa kontam kad porasteš da znaš norme civilizovanog svijeta..

Kad ono jok..ono što se rodi kao idiot krepa kao kreten..
Mister Yes

#237 Re: Ivan Šušnjar - imenovanom generalnim konzulom naše zemlje u Chicagu

Post by Mister Yes »

Kitrona wrote:Sud uopće nikad nije _osudio_ HVO za progon Hrvata nego je ustvrdio da su otišli pod uticajem HVO.
Zar nije dovoljno što je sud ustvrdio da su Hrvati srednje Bosne otišli pod uticajem HVO-a? Zar time ne padaju priče o tome da su Bošnjaci protjerali Hrvate srednje Bosne?
sanjin_1

#238 Re: Ivan Šušnjar - imenovanom generalnim konzulom naše zemlje u Chicagu

Post by sanjin_1 »

Kitrona wrote:Isprike ako je neko dobio dojam da se izrugujem genocidu u Srebrenici, nije mi to bila namjera niti smo pricali o Srebrenici.

Pricamo o HVO-u.

Postby Kitrona » 28/06/2015 18:17

.. Na "đenosajd" strani ....
Last edited by Kitrona on 28/06/2015 18:18, edited 1 time in total.
Šta je "đenosajd" i o kojoj se strani radi? Aaaaa "ljevićaru" ?
To ti je taj šušnjarski hinluk ili šušnjarenje...
sanjin_1

#239 Re: Ivan Šušnjar - imenovanom generalnim konzulom naše zemlje u Chicagu

Post by sanjin_1 »

Kitrona wrote:Isprike ako je neko dobio dojam da se izrugujem genocidu u Srebrenici, nije mi to bila namjera niti smo pricali o Srebrenici.

Pricamo o HVO-u.

Uslijed ove činjenice,dio hrvatskih stanovnika iz srednje Bosne je otišao dobrovoljnoo, dok je druge HVO iselio uz primjenu sile

http://icty.org/x/cases/prlic/tjug/bcs/ ... ry_bcs.pdf
:run:
Kitrona

#240 Re: Ivan Šušnjar - imenovanom generalnim konzulom naše zemlje u Chicagu

Post by Kitrona »

Mister Yes wrote:
Kitrona wrote:Sud uopće nikad nije _osudio_ HVO za progon Hrvata nego je ustvrdio da su otišli pod uticajem HVO.
Zar nije dovoljno što je sud ustvrdio da su Hrvati srednje Bosne otišli pod uticajem HVO-a? Zar time ne padaju priče o tome da su Bošnjaci protjerali Hrvate srednje Bosne?
Pa za neke zakljucke je dovoljno ali je ovaj upotrijebio termin "osudio" sto ukazuje da se covjeku mijesaju pravosudni termini.

Sto se tice suda, oni sude na osnovu onoga sto im prezentira obrana i tuzgteljstvo. Suci nisu bili tamo. Ne zaboravi da izmedju 1. stupanjskih i 2. st. zna biti i po 40 god razlike.
sanjin_1

#241 Re: Ivan Šušnjar - imenovanom generalnim konzulom naše zemlje u Chicagu

Post by sanjin_1 »

samo nastavi....odlično mi pomažeš da ne tražim primjere relativizacije.. :thumbup:
sanjin_1

#242 Re: Ivan Šušnjar - imenovanom generalnim konzulom naše zemlje u Chicagu

Post by sanjin_1 »

Kitrona wrote:
Mister Yes wrote:
Pa za neke zakljucke je dovoljno ali je ovaj upotrijebio termin "osudio" sto ukazuje da se covjeku mijesaju pravosudni termini.

Sto se tice suda, oni sude na osnovu onoga sto im prezentira obrana i tuzgteljstvo. Suci nisu bili tamo. Ne zaboravi da izmedju 1. stupanjskih i 2. st. zna biti i po 40 god razlike.
Direktno iz presude..
Uslijed ove činjenice,dio hrvatskih stanovnika iz srednje Bosne je otišao dobrovoljnoo, dok je druge HVO iselio uz primjenu sile

aha... "sudci nisu bili tamo"..nenadjebiv pravni argument...nisu bili ni u Aušvicu ...
Hafis

#243 Re: Ivan Šušnjar - imenovanom generalnim konzulom naše zemlje u Chicagu

Post by Hafis »

Jebe se vas, valja meni kao i svakom poštenom Hrvatu prtiti za Njemačku u srijedu. Jebat ga, mora se kad imaš prave čage. Nitko te ne pita bi li ostao, ni je li ti dobro i ovdje...već samo prti.
A lahko je našemE Sanjinu, ni kućeta, ni golfa 1.

Otišao ja ili ne otišao, njemu ga je svakako ćućati i ćekati nafaku iz have.
Kitrona

#244 Re: Ivan Šušnjar - imenovanom generalnim konzulom naše zemlje u Chicagu

Post by Kitrona »

sanjin_1 wrote:

Pricamo o HVO-u.

Razlikuj zaključke od osude. Pored toga si ispustio recenicu:

"To iseljavanje imalo je za cilj da zaštiti jedan dio hrvatskog stanovništva iz srednje Bosne od borbi koje su se vodile u tom području, ali i da ojača prisustvo Hrvata u Herceg-Bosni sa ciljem da odnos snaga prevagne u korist Hrvata."
Kitrona

#245 Re: Ivan Šušnjar - imenovanom generalnim konzulom naše zemlje u Chicagu

Post by Kitrona »

sanjin_1 wrote: aha... "sudci nisu bili tamo"..nenadjebiv pravni argument...nisu bili ni u Aušvicu ...

A što je netočno u toj tvrdnji? Jesu li bili u Guntanamu? Mišljenje suda se bazira na predstavi koju izvode tužiteljstvo i obrana. Tu pobjeđuje autoritet i jača osobnost tužitelja ili advokata posebno na anglo-saskim sudovima. Lobiranja, natezanja, zakulisne igre obavještajnih zajednica. Hrvati BiH nisu imali logistiku kakvu je imala bošnjačka, srpska ili hrvatska srana. Govorim o Hrvatskoj, Srbiji i Bošnjacima u BiH.

Osim toga o kvaliteti suda svjedoče i srozavanje prvostupanjskih presuda u drugostupanjskim postupcima ali i da se razumijemmo - zašto već stvari nisu postavljene od početka? Po svim pravosudjima onaj koji preda oružje kojim je izvršeno kazneno djelo ili je mogao razumno procijeniti da bi moglo biti upotrijebljeno je odgovoran kao i počinitelj. JNA je podijelila oružje jednoj strani i ko je za to odgovarao? Jel bi bilo rata ili bar u ovakvom obimu da Srbi nisu imali oružje?
JohnnyS

#246 Re: Ivan Šušnjar - imenovanom generalnim konzulom naše zemlje u Chicagu

Post by JohnnyS »

Ja ne mogu vjerovati da se netko ozbiljno raspravlja s ovim bauštelcem_pravim. Njemu dosadno dok čeka pregled na Doljanima pa ovdje trola, a vi se hvatate. :facepalm:
BHCluster

#247 Re: Ivan Šušnjar - imenovanom generalnim konzulom naše zemlje u Chicagu

Post by BHCluster »

Kada se procita ovaj sazetak presude, jedno se moze zakljuciti da vi zapravo ne mozete oprat koliko su vam "ocevi nacije" zasrali, a ako vam je zivotna misija da se bavite pranjem govana vasih "oceva nacije" onda sretno i "bon appétit". :run:
sanjin_1

#248 Re: Ivan Šušnjar - imenovanom generalnim konzulom naše zemlje u Chicagu

Post by sanjin_1 »

Kitrona wrote:
sanjin_1 wrote:

Pricamo o HVO-u.

Razlikuj zaključke od osude. Pored toga si ispustio recenicu:

"To iseljavanje imalo je za cilj da zaštiti jedan dio hrvatskog stanovništva iz srednje Bosne od borbi koje su se vodile u tom području, ali i da ojača prisustvo Hrvata u Herceg-Bosni sa ciljem da odnos snaga prevagne u korist Hrvata."
A ti razlikuj tačke optužnice od utvrđenih činjenica
Da ponovim, direktno iz presude..

sanjin_1

#249 Re: Ivan Šušnjar - imenovanom generalnim konzulom naše zemlje u Chicagu

Post by sanjin_1 »

Kitrona wrote:
sanjin_1 wrote: aha... "sudci nisu bili tamo"..nenadjebiv pravni argument...nisu bili ni u Aušvicu ...

A što je netočno u toj tvrdnji? Jesu li bili u Guntanamu? Mišljenje suda se bazira na predstavi koju izvode tužiteljstvo i obrana. Tu pobjeđuje autoritet i jača osobnost tužitelja ili advokata posebno na anglo-saskim sudovima. Lobiranja, natezanja, zakulisne igre obavještajnih zajednica. Hrvati BiH nisu imali logistiku kakvu je imala bošnjačka, srpska ili hrvatska srana. Govorim o Hrvatskoj, Srbiji i Bošnjacima u BiH.

Osim toga o kvaliteti suda svjedoče i srozavanje prvostupanjskih presuda u drugostupanjskim postupcima ali i da se razumijemmo - zašto već stvari nisu postavljene od početka? Po svim pravosudjima onaj koji preda oružje kojim je izvršeno kazneno djelo ili je mogao razumno procijeniti da bi moglo biti upotrijebljeno je odgovoran kao i počinitelj. JNA je podijelila oružje jednoj strani i ko je za to odgovarao? Jel bi bilo rata ili bar u ovakvom obimu da Srbi nisu imali oružje?
:lol: :lol: :lol: :lol:

Znači ovako ti to ide...

hipotetički gledajući, ja upadnem u banku, opljačkam sve pare, na prvom ćošku me klepi policija, dovedu me pred sud i osude za pljačku...ali jebat ga, nije bio sudija u banci pa me ne mogu ni suditi.. :lol: :lol: :lol:
sanjin_1

#250 Re: Ivan Šušnjar - imenovanom generalnim konzulom naše zemlje u Chicagu

Post by sanjin_1 »

Ja ne mogu da vjerujem da konzumarci još uvjek komentarišu po forumu. Šta se dešava? Nije ništa došlo na istovar?
Post Reply