Aurelia Bronski wrote:DoZeN wrote:
S druge strane,mi imamo samohrane majke koje su svagdje problem u svijetu osim ako nisu Jennifer Lopez itd,svagdje im treba pomoc jer je tesko bez pomoci muskarca,ne mora to biti pomoc od muskarca,moze i od drzave itd,ali pomoc im treba.
kvaka je u tome,kao u svemu u Kapitalizmu-koliko si sposoban da vodis racuna o sebi, koliko si ti stabilna licnost pa da ti ni muskarac a ni djete ne budu "grana na putu" u tvom zivotu.
Ha?
Jebote ispade da je biti samohrana majka = socijalni slucaj.
Ima nas dovoljno koje sasvim normalno (mrzim rijec) zive sa svojom djecom bez pomoci bilo muskaraca bilo drzavnih programa.
I meni moje dijete NIKAD nije grana na putu. Ja sam njega rodila svojom voljom ne njegovom naredbom i on je uvijek u prvom planu. On je takodjer litmus test vezama, jako uspjesan da dodam.
Ma bjez' tupavo mi ovdje pisati.

Veoma cesta predrasuda... Ne kazem da je jednostavno, ali s druge, kada vidim kakvih sve muzeva ima - vjerujem da je njihovim suprugama daleko teze
Kada pogledam u svome ulazu, po spratovima, pijanice, lopovi, problematicni brakovi, nasilje u porodici, dolazi policija, neplacene rezije, prepucavanja, problematicna djeca, pokusaji kradje, ovoga ili onoga...
I onda pogledam sebe i svoje dijete, i neka se samo neko usudi da mi kaze da smo nekome problem, ili ako moze neka mi navede primjer da li smo ikada ikoga uznemirili na bilo koji nacin?!
Hvala Bogu, zivimo bez pomoci drugih, lijepo, skladno, moje dijete je uzor, primjer, nije mi teret, nego uzivam s njime provoditi vrijeme, dijeliti njegova ineteresovanja, zaista imam osjecaj da smo sretniji od vecine, hvala Bogu...
Svijet je pun predrasuda, i svi se boje da nece slucajno morati nekome nesto pomoci, ustvari,sada nam zbog toga straha cine puno manje usluga nego kada smo bili potpuna porodica, a i zbog nekog mog ponosa i inata, bas znajuci za ove predrasude, ne prihvatam ni sitne usluge ... Iskreno, najbolja stvar vezana za samohrane roditelje je sto svi ovi s predrasudama ili iluzijom da su neophodni, po nekom prirodnom automatizmu, budu odstranjeni iz njihovih zivota
Samu temu ne bih komentarisala, jednostavno, i samohrane majke kao i bilo koja druga kategorija ljudi, se medjusobno veoma razlikuju, sve to zavisi od osobe do osobe... vjerujem da nas ima svakakvih.