Gojeni H wrote:
Guzovaca na socijali mi je neshvatljiva isto kao i udaja/zenidba zbog papira jer su i jedno i drugo nemoralne stvari, a u vecini zemalja i pravno ilegalne. Dakle, ne mogu dati nikakav savjet.

Gojeni H wrote:
Guzovaca na socijali mi je neshvatljiva isto kao i udaja/zenidba zbog papira jer su i jedno i drugo nemoralne stvari, a u vecini zemalja i pravno ilegalne. Dakle, ne mogu dati nikakav savjet.

Gojeni H wrote: Radna viza treba svakom strancu u skoro svakoj zemlji. Zavisi sta osoba hoce - da se ispali radi bolje socijale (pojam moralnosti na bosanskim prostorima je postao nedefinisana kategorija), ili zato sto hoce bolji posao i vece pare ili nema posla nikako u Bosni.
.
Pa, upravu si - nemam pojma, jer, kao sto rekoh, nisam na kraju ni otisla na taj nacin, ali sam navela opciju koju sam razmatrala.uglavnomja wrote:izvini, ali veze nemas o cemu govorisberenice wrote: Predlozila sam da se vjencamo, a ja bih mu platila neke pare cim bih pocela raditi i pristao je.
Sudbina se poigrala i nisam odigrala na tu kartu, ali sam otisla na malo drugaciji nacin.
Ali me interesuje sta to ima tako grozno u tome udati/ozeniti se za papire, ukoliko je sve jasno? Posao ko posao (ne govorim sad o ljudima koji glume nekome ljubav, nego evo o mojoj situaciju).![]()
kakav posao? to je brak, 24 sata dnevno u ista 4 zida, 3-5 godina, sve pod kontrolom drzave.
i to pod uslovom da prodjete ntervjue i da dokazete da je brak iz ljubavi
onda pocnje zivot ... ti zavisis od njega. na stranu sto nikoga ne ceka posao cim predje granu, nego sto on ima svoj zivot, nije ozenjen, znaci cure su opticaju, treba mu stan ... a ti smetas. Svakako je pocetak zivota u novoj zajednici tezak, i kad se ljudi stvarno vole, a pogotovo kad je biznis u pitanju.
a on te moze nogirati kad god hoce ne samo iz kuce nego i iz zemlje, jer dok ne dobijes stalnu boravisnu dozvolu ti si samo "supruznik" na cekanju. Jedino pravo koje imas je da radis, ali ne i da se odselis.
Ja mislila ti ozbiljan covjek, a ti pises velikim slovima. Razocarana sam. 'Ajd, uzdravlje!muha_sa wrote:halooo, ne interesuje me NICIJI privatni žživot pa ni TVOJberenice wrote:Izvini, molim te, ali sta to fali nama koji su ekstra isplanirali odlazak na taj nacin, jer je jedini najrealniji za, recimo, moju situaciju?!muha_sa wrote:imam kčerku, zeta i unucad u ŠveCkoj--oboje zaposleni na dobrim mjestimaunucad tamo rodjena--ljubi ih deduka
![]()
sad bih otišAo tamo da živim i NIKAD ne bih došAo ni na odmor koliko mi se sve gadi iako sam BIO lud za ovim gradom.
ne bih išao iz ekonomskih razloga--nema govora![]()
dajte mi recept kako otic i ostat tamo, slijedi nagrada![]()
rijetki su koji imaju tu mogucnost i njima svaka cast, naravno da treba otic i samo lud to ne bi iskoristio, al kad pocnu maštat o odlasku ovi koji nemaju ama baš nikakve šanse osim eventualne udaje/ženidbe za papire to je ono o cem ja vazim
Nisam doktor nauka, studirala jesam, no nikad ne predah onaj diplomski, a i ebat ga, da ne lajem. Poslije faksa sam stalno radila, nekih 7 godina, ali sam pala i ubila se, pa me otjerase s posla - vratih se materi na grbacu u mali grad iz presvijetlog Sarajeva.
Bacim se u potragu sljedecih 6 mjeseci... Nekih 90-ak prijava, ali nista... Osjetim da se omca oko vrata lagano suzava i vec pocinje da me steze.
Sjetim se bivseg radnog kolege, Svabe, s kojim sam u prijateljskim i samo prijateljskim odnosima... Nije mi bilo bas ugodno pitati, jer me zna kao veselu i bezbriznu osobu, a sad sam postala tmurna i prestrasena.
Predlozila sam da se vjencamo, a ja bih mu platila neke pare cim bih pocela raditi i pristao je.
Sudbina se poigrala i nisam odigrala na tu kartu, ali sam otisla na malo drugaciji nacin.
Ali me interesuje sta to ima tako grozno u tome udati/ozeniti se za papire, ukoliko je sve jasno? Posao ko posao (ne govorim sad o ljudima koji glume nekome ljubav, nego evo o mojoj situaciju).![]()
biga me kako si otišla i kako ceš ostat--TVOJA STVAR.
imaš li nam još štogod napisat--živo me zanima
![]()
berenice wrote:
Nadalje ti zelim puno srece i da imas pojma o svemu.
nek gospoja svojim primjerom pokaže--za pocetak nek se vrne odakle je došlaSuelureac wrote:Članak OK, ali bez ikakvih konkretnih podataka.
http://www.klix.ba/vijesti/bih/alarmant ... /150611068
Code: Select all
Predsjednica Unije Mirhunisa Zukić kazala je za Klix.ba kako je ova nevladina organizacija krenula sa projektom Podrške Aneksu 7 Dejtonskog mirovnog sporazuma gdje su imali zadatak da evidentiraju najugroženije porodice u BiH i njihove potrebe. jedna od osnivacica revizorske kuce revizor d.o.omuha_sa wrote:nek gospoja svojim primjerom pokaže--za pocetak nek se vrne odakle je došlaSuelureac wrote:Članak OK, ali bez ikakvih konkretnih podataka.
http://www.klix.ba/vijesti/bih/alarmant ... /150611068
Code: Select all
Predsjednica Unije Mirhunisa Zukić kazala je za Klix.ba kako je ova nevladina organizacija krenula sa projektom Podrške Aneksu 7 Dejtonskog mirovnog sporazuma gdje su imali zadatak da evidentiraju najugroženije porodice u BiH i njihove potrebe.
Upravo. Tamo gdje nemas sta pojeS, nema ni emocija aman...ho oponopono wrote:...jednostavno dopizdilo vise... pak, emocije su gdje su mi okej uslovi za zivot...
vaučer wrote:Karta kupljena, odlazak zacrtan. Razlog? Ne želim da mi dijete odrasta u ovom čemeru.
Zbogom BIH, nisam puno tražio od tebe, još manje si mi dala.
Sretno Vaučer, znam da si nedavno najavljivao odlazak, eto i ostvarilo se. Ako mogu pitati koja država, jel Irska, Njemačka?vaučer wrote:Karta kupljena, odlazak zacrtan. Razlog? Ne želim da mi dijete odrasta u ovom čemeru.
Zbogom BIH, nisam puno tražio od tebe, još manje si mi dala.
iMAS LI --KOGA--- prijatelja u Irskoj?vaučer wrote:Hvala.
Irska zasad.
Kasnije tko zna, bilo gdje na englesko govorno područje mi je ok.
Stavio sam ovdje posao na 'led' par mjeseci - imam se gdje vratiti ako baš budem kriminalno nesposoban, skupio nešto love, kupio kartu i sad idem u nadi da ću naći kakav posao (bilo bi idealno u struci) pa povući obitelj gore za koji mjesec. Ako sve bude ok dogodine dolazim posjetiti roditelje.
_BataZiv_0809 wrote:Nastavi li se ovim trendom, a sve su prilike da hoce, pocet cemo liciti na gradove u Dalmaciji. Zimi pustara, ljeti mravinjak
Dolaze, ali ne znamo da li i ostaju.razonoda wrote:zar ne dolaze --arapi --turci -