Drinski wrote:fidoremilienko wrote:Evo jedan frišak primjer:
prodavac u jednom trgovačkom lancu, strani je (nije naš), ima platu i topli i prevoz 900 KM. Radi šest dana u sedmici.
čuvar u jednom kantonalnom preduzeću (pisao sam već ranije), ima platu i topli i prevoz 950 KM. Radi tri dana u sedmici.
Allahemanet.
Dd shvati, jel to toliko tesko, malo upalis mozak, nije tesko, probaj: govorim o pekaru, kao vlasniku pekare, a ne o hamalu. Kada govorim o mesaru, mislim na gazdu mesare. kada kazem advokat, mislim na advokata a ne na potrcka, kada kazem zubar ne mislim na med.sestru koja tamo radi.
E baš bih volio da si ti inspektor pa da odemo zajedno kod jednog mesara da mu ti napišeš kaznu. Ja ne znam gdje ti živiš.
Slušaj pajdo, drug moj ima firmu, bavi se hemijom uglavnom. On ovako kaže: "što se tiče inspektora i raznoraznih inspekcija, ja to završim za godinu dana unaprijed". Dakle, ne pojavljuju se inspektori, jer su mirni, dobiju svi dio kolača i svima je dobro.
Prošle godine sam upoznao jednog federalnog inspektora, smeće od čovjeka. Da sad ne spamam temu, dugo bi bilo da pišem. Uglavnom, kaže inspektor, napišite zahtjev i ja ću dalje ganjati. napisali zahtjev i na tome je ostalo. Baš se tebi treba sve nacrtati.