Budžet i budžetlije - ALL ABOUT

Post Reply
Drinski

#226 Re: Budžet i budžetlije - ALL ABOUT

Post by Drinski »

fidoremilienko wrote:
Bodkin wrote: Kojih bolan pola miliona? Pa nisu oni vecina. Da, vlasnici su govna ali dopusteno im je jer inspektori ne rade svoj posao. Boli ih kurac jer nemaju te probleme. A vlast da bi platila armiju budzetlija mora drzati najvece poreze u evropi. Normalnobda ce im gledati kroz prste. Bolje tri stoje poreza nego zatvoriti firmu zbog rada na crno. Malo je forum ogranicen da ti objasnim cijeli krug i zasto ne moze plata na naplatnoj biti danas 1400. Ili zasto je potrebna optimizacija radnih mjesta na budzetu. Ili smanjenje doprinosa
:thumbup:

Ali džabe je pričati.
Ovdje cemo citirati ono moje:
Drinski wrote:
A koliko ovdje na temi ima nezaposlenih a koliko onih koje rade u privatnom sektoru i kakva im je obrazovna struktura?

Mislim da bi trebalo to prvo razjasniti.
Drinski

#227 Re: Budžet i budžetlije - ALL ABOUT

Post by Drinski »

fidoremilienko wrote:
Drinski wrote: 80 % posto privatnika ima veca primanja od onog radnika sa kucice
Dobro je kralju. KOji lik :lol:
ma da, rade pekari za 300 Km.
fidoremilienko

#228 Re: Budžet i budžetlije - ALL ABOUT

Post by fidoremilienko »

Postavi anketu, pa da glasamo.
Drinski

#229 Re: Budžet i budžetlije - ALL ABOUT

Post by Drinski »

fidoremilienko wrote:Postavi anketu, pa da glasamo.
Kakvu anketu?
Ja bih volio da upoznam nekog pekara koji ima stvarno prijavljenu dobit. MOze i mesar ili advokat ili zubar.
fidoremilienko

#230 Re: Budžet i budžetlije - ALL ABOUT

Post by fidoremilienko »

Evo jedan frišak primjer:

prodavac u jednom trgovačkom lancu, strani je (nije naš), ima platu i topli i prevoz 900 KM. Radi šest dana u sedmici.
čuvar u jednom kantonalnom preduzeću (pisao sam već ranije), ima platu i topli i prevoz 950 KM. Radi tri dana u sedmici.

Allahemanet.
Drinski

#231 Re: Budžet i budžetlije - ALL ABOUT

Post by Drinski »

fidoremilienko wrote:Evo jedan frišak primjer:

prodavac u jednom trgovačkom lancu, strani je (nije naš), ima platu i topli i prevoz 900 KM. Radi šest dana u sedmici.
čuvar u jednom kantonalnom preduzeću (pisao sam već ranije), ima platu i topli i prevoz 950 KM. Radi tri dana u sedmici.

Allahemanet.
Dd shvati, jel to toliko tesko, malo upalis mozak, nije tesko, probaj: govorim o pekaru, kao vlasniku pekare, a ne o hamalu. Kada govorim o mesaru, mislim na gazdu mesare. kada kazem advokat, mislim na advokata a ne na potrcka, kada kazem zubar ne mislim na med.sestru koja tamo radi.
Last edited by Drinski on 22/04/2015 12:05, edited 1 time in total.
fidoremilienko

#232 Re: Budžet i budžetlije - ALL ABOUT

Post by fidoremilienko »

Drinski wrote:
Kakvu anketu?
Ja bih volio da upoznam nekog pekara koji ima stvarno prijavljenu dobit. MOze i mesar ili advokat ili zubar.
Ovo za nezaposlene, struku i gdje ko radi.

Drugo, sasvim si u pravu, ali ti je @Bodkin već kazao da su tu inspektori krivi jer ih boli racku. Znam da mesari imaju para i to podobro. Nema fiskalnih računa, radnici prijavljeni na minimalac, a plate su brat bratu do 800 KM, ne više. I ko je tu kriv?
Drinski

#233 Re: Budžet i budžetlije - ALL ABOUT

Post by Drinski »

fidoremilienko wrote:
Drinski wrote:
Kakvu anketu?
Ovo za nezaposlene, struku i gdje ko radi.

Drugo, sasvim si u pravu, ali ti je @Bodkin već kazao da su tu inspektori krivi jer ih boli racku. Znam da mesari imaju para i to podobro. Nema fiskalnih računa, radnici prijavljeni na minimalac, a plate su brat bratu do 800 KM, ne više. I ko je tu kriv?
Kriva drzava, odnosno politicka vlast.
Drinski

#234 Re: Budžet i budžetlije - ALL ABOUT

Post by Drinski »

Nakon toga, krivi su biraci, koji to aminuju.
Drinski

#235 Re: Budžet i budžetlije - ALL ABOUT

Post by Drinski »

Međutim, to kod vecine građana nije problem, problem je u zavisti.
A da je problem u zavisti slijedi iz toga sto on kritikuje onog sa naplatne kucice a ne kritizira onog gazdu koji ga guli.
Last edited by Drinski on 22/04/2015 12:10, edited 1 time in total.
ultima_palabra

#236 Re: Budžet i budžetlije - ALL ABOUT

Post by ultima_palabra »

Drinski wrote: 80 % posto privatnika ima veca primanja od onog radnika sa kucice
Jel stvarno porediš nivo rada, stresa, rizika i svega ostalog nekoga ko ima bilo kakav biznis, sa radnikom sa kućice? Ozbiljno?

I kad vam neko kaže da ste operisani od realnosti, onda se uvrijedite.
fidoremilienko

#237 Re: Budžet i budžetlije - ALL ABOUT

Post by fidoremilienko »

Drinski wrote:

Allahemanet.
Dd shvati, jel to toliko tesko, malo upalis mozak, nije tesko, probaj: govorim o pekaru, kao vlasniku pekare, a ne o hamalu. Kada govorim o mesaru, mislim na gazdu mesare. kada kazem advokat, mislim na advokata a ne na potrcka, kada kazem zubar ne mislim na med.sestru koja tamo radi.
E baš bih volio da si ti inspektor pa da odemo zajedno kod jednog mesara da mu ti napišeš kaznu. Ja ne znam gdje ti živiš. :lol:

Slušaj pajdo, drug moj ima firmu, bavi se hemijom uglavnom. On ovako kaže: "što se tiče inspektora i raznoraznih inspekcija, ja to završim za godinu dana unaprijed". Dakle, ne pojavljuju se inspektori, jer su mirni, dobiju svi dio kolača i svima je dobro.

Prošle godine sam upoznao jednog federalnog inspektora, smeće od čovjeka. Da sad ne spamam temu, dugo bi bilo da pišem. Uglavnom, kaže inspektor, napišite zahtjev i ja ću dalje ganjati. napisali zahtjev i na tome je ostalo. Baš se tebi treba sve nacrtati. :-)
Drinski

#238 Re: Budžet i budžetlije - ALL ABOUT

Post by Drinski »

ultima_palabra wrote:
Jel stvarno porediš nivo rada, stresa, rizika i svega ostalog nekoga ko ima bilo kakav biznis, sa radnikom sa kućice? Ozbiljno?

Znaci, moze taj sa biznisom potkradati drzavu, jer ima stres i rizik na poslu?
Drinski

#239 Re: Budžet i budžetlije - ALL ABOUT

Post by Drinski »

fidoremilienko wrote:
Drinski wrote:

Allahemanet.
E baš bih volio da si ti inspektor pa da odemo zajedno kod jednog mesara da mu ti napišeš kaznu. Ja ne znam gdje ti živiš. :lol:

Slušaj pajdo, drug moj ima firmu, bavi se hemijom uglavnom. On ovako kaže: "što se tiče inspektora i raznoraznih inspekcija, ja to završim za godinu dana unaprijed". Dakle, ne pojavljuju se inspektori, jer su mirni, dobiju svi dio kolača i svima je dobro.

Prošle godine sam upoznao jednog federalnog inspektora, smeće od čovjeka. Da sad ne spamam temu, dugo bi bilo da pišem. Uglavnom, kaže inspektor, napišite zahtjev i ja ću dalje ganjati. napisali zahtjev i na tome je ostalo. Baš se tebi treba sve nacrtati. :-)
Ma ti se ponavljas, to si vec napisao.

I sto ti svom pajdi nisi kazao, znas sta prijatelju, to ti nije lijepo, i ti i taj insopketor ste ista govna.
naravno, ti to nisi kazao jer prvo hoces da s njim budes jaran i drugo mislis da u tome nema nista lose.
A onda bi obrazovanje trebalo da tvoju djecu da uci da je to loše.
Last edited by Drinski on 22/04/2015 12:12, edited 1 time in total.
fidoremilienko

#240 Re: Budžet i budžetlije - ALL ABOUT

Post by fidoremilienko »

Drinski wrote:Nakon toga, krivi su biraci, koji to aminuju.
Jaraniko moja, kakvi bolan birači? Pa jesi li svjestan da na izbore izlazi oko 50%, da su to mahom ljudi koji su uposleni na budžetu i u javnim preduzećima i njihove porodice.

Da je meni bilo koja stranka dala posao ja bih lobirao kod svoje šire familije da glasaju za njih. Za užu se podrazumijeva. Nije tebi izgleda jasno kako direktori osnovnih i srednjih škola lobiraju kod nastavnika za koga da glasaju? :roll:

Opet te pitam, gdje ti živiš?
ultima_palabra

#241 Re: Budžet i budžetlije - ALL ABOUT

Post by ultima_palabra »

Drinski wrote:
ultima_palabra wrote:

Znaci, moze taj sa biznisom potkradati drzavu, jer ima stres i rizik na poslu?
Ako mu država omogući da može, onda može.

Mada ne znam kakve to veze ima sa mojim postom.
fidoremilienko

#242 Re: Budžet i budžetlije - ALL ABOUT

Post by fidoremilienko »

Drinski wrote: Ma ti se ponavljas.
Da si ti inspektor, da li bi imao muda da odeš i napišeš kaznu liku koji ima pekaru, mesnicu?
Drinski

#243 Re: Budžet i budžetlije - ALL ABOUT

Post by Drinski »

fidoremilienko wrote:
Drinski wrote: Ma ti se ponavljas.
Da si ti inspektor, da li bi imao muda da odeš i napišeš kaznu liku koji ima pekaru, mesnicu?
Prika moj, radio sam ja i teze stvari u zivotu, vjeruj mi.
Drinski

#244 Re: Budžet i budžetlije - ALL ABOUT

Post by Drinski »

fidoremilienko wrote:
Drinski wrote:Nakon toga, krivi su biraci, koji to aminuju.
Jaraniko moja, kakvi bolan birači? Pa jesi li svjestan da na izbore izlazi oko 50%, da su to mahom ljudi koji su uposleni na budžetu i u javnim preduzećima i njihove porodice.

Da je meni bilo koja stranka dala posao ja bih lobirao kod svoje šire familije da glasaju za njih. Za užu se podrazumijeva. Nije tebi izgleda jasno kako direktori osnovnih i srednjih škola lobiraju kod nastavnika za koga da glasaju? :roll:
Pa ako je vecini dobro, onda ne vidim sto se buniš.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#245 Re: Budžet i budžetlije - ALL ABOUT

Post by _BataZiv_0809 »

Drinski wrote:
Odobrio je RAK da se emituje i TV IGman ili onu HEMA TV, pa opet ljudi gledaju Macu.
Okej,hajde da se slozimo da se ne slazemo, a ni razumijevanje nam nije jaca stavka.
Naslovnica

#246 Re: Budžet i budžetlije - ALL ABOUT

Post by Naslovnica »

Inspektori su korumpirani do guše, to su lopovi svoje vrste.
Baš bih volio da vidim nekoga od njih da napiše kaznu ugostitelju Denisu Stojniću zbog neizdavanja računa. :lol: 8-)
Drinski

#247 Re: Budžet i budžetlije - ALL ABOUT

Post by Drinski »

ultima_palabra wrote:
Mada ne znam kakve to veze ima sa mojim postom.
Pa ako cemo iskreno, nI tvoj post nema veze sa mojim.
The Realist

#248 Re: Budžet i budžetlije - ALL ABOUT

Post by The Realist »

The BEN10 wrote: Pouzdano znam da na nekim odjeljenjima zapošljavaju po 5 pravnika, dok ljekara specijalista hronično nedostaje. Pacijenti dobijaju termine za mjesec-dva unaprijed, i opet kad dođeš taj dan čekaš nekoliko sahati jer su doktori prezauzeti i nema ih dovoljno. Konkretan primjer - ginekologija.
Na administracijski dio nisam aludirao, tu se slažem apsolutno, ali ovdje u raspravi su se samo medicinsko osoblje spominjalo, kojeg isto ima viška u određenim sektorima (to naravno je istina), ali samo hoću reći da nije toliko strašno, koliko se to loše raspodijelilo, pa se dobija još gori dojam.
sumirprimus

#249 Re: Budžet i budžetlije - ALL ABOUT

Post by sumirprimus »

Naslovnica wrote:Inspektori su korumpirani do guše, to su lopovi svoje vrste.
Baš bih volio da vidim nekoga od njih da napiše kaznu ugostitelju Denisu Stojniću zbog neizdavanja računa. :lol: 8-)
a nije dai h volim,al nadji jedan sloj naseg drustva koji nije.
ono cvjecke...nema ih :D
Drinski

#250 Re: Budžet i budžetlije - ALL ABOUT

Post by Drinski »

_BataZiv_0809 wrote:
Drinski wrote:
Odobrio je RAK da se emituje i TV IGman ili onu HEMA TV, pa opet ljudi gledaju Macu.
Okej,hajde da se slozimo da se ne slazemo, a ni razumijevanje nam nije jaca stavka.
ma razumijes ti mene vrlo dobro, nema tog skolstva koji ce promijeniti mentalitet.
Post Reply