Gdje u Sarajevu pojesti svinjski roštilj

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
SaraFina

#226 Re: Gdje u Sarajevu pojesti svinjski roštilj

Post by SaraFina »

JThomas wrote:dok je "nasilan dribling" probranih (po kriteriju šta se raji sviđa i šta je najmanje tegobno) elemenata "vjere", "kulture" i "tradicije" sveprisutan (navodnici su namjerni u svim slučajevima) i društveno poželjan. i još se ne smije reći šta je stvarno posrijedi, već se izmišljaju "argumenti" (navodnici su opet namjerni) tipa da je ono što je skuplje i zdravije.
Obzirom da se odnosi na mene pretpostavljam jer se forsira dribling :D
kultura i tradicija nisu ni u kom slučaju posrijedi a vjera pogotovo. Ateistica sam a i da nisam ne bi mogla biti muslimanka ni teoretski :D

Tako da nije ni čaršija u pitanju, ni tajo a ni mama.

Pada ti u vodu čitava opservacija.

I što ćemo sad? :D
JThomas

#227 Re: Gdje u Sarajevu pojesti svinjski roštilj

Post by JThomas »

ne, ne pada u vodu zato što si ti rekla da pada, niti se odnosi na tebe. samo mi nasilni jezički i logički driblinzi bodu oči.
SaraFina

#228 Re: Gdje u Sarajevu pojesti svinjski roštilj

Post by SaraFina »

JThomas wrote:ne, ne pada u vodu zato što si ti rekla da pada, niti se odnosi na tebe. samo mi nasilni jezički i logički driblinzi bodu oči.

Skuzaj ako je slučajnost u pitanju onda :D
dječak sa šibicama

#229 Re: Gdje u Sarajevu pojesti svinjski roštilj

Post by dječak sa šibicama »

U dilemi sam, ko je veci gad, ovi sto za neciji meni kazu "fuj pascetina" ili ovi koji to misle, ali nece reci tako vec pisu demagoske postove a u sustini se slazu sa ovim papcima.
The 51st State

#230 Re: Gdje u Sarajevu pojesti svinjski roštilj

Post by The 51st State »

veci su gadovi ovi sto im smeta racionalizacija nejedenja klempe..., inace sto se mene tice neka svako jede sta hoce i govna ako zeli, samo bez tendencije...
MedenoSrce

#231 Re: Gdje u Sarajevu pojesti svinjski roštilj

Post by MedenoSrce »

ne jedem svinjetinu a ne znam ni gdje se ima pojesti al samo da vam kazem kako crveno meso nije zdravo
FreakyStyley

#232 Re: Gdje u Sarajevu pojesti svinjski roštilj

Post by FreakyStyley »

^ Vehabija.
Streptokok

#233 Re: Gdje u Sarajevu pojesti svinjski roštilj

Post by Streptokok »

MedenoSrce wrote:ne jedem svinjetinu a ne znam ni gdje se ima pojesti al samo da vam kazem kako crveno meso nije zdravo
pa u klempi najmanje i ima crvenog mesa, to je uglavnom "bijelo" meso, nešto poput ribe :D

da li to znači da je svinjetina zdravija od teletine?
Op3r4t0r

#234 Re: Gdje u Sarajevu pojesti svinjski roštilj

Post by Op3r4t0r »

Nebi volio da neko ovaj post shvati pogresno jer nista lose ne mislim nego me samo iz znatizelje zanima da li stvarno na ovom forumu ima toliko puno nemuslimana ili su se samo igrom slucaja oni nemuslimani sto su tu upecali na temu ili cak ima i onih koji sebe zovu muslimanima a jedu krmetinu jer kada bi kroz prizmu ove teme gledali prosjek foruma ispalo bi da 80% forumasa jede krmetinu.

Necu ulaziti dublje u vjeru jer znam da se kod nas pola muslimana opija tako da krmetinu necu gledati kroz prizmu vjere nego kroz tradiciju i nekako sam bio ubjedjen da bar po tradiciji vecina tih ljudi ne koristi tu vrstu mesa ali po ovoj temi ispade da vecina forumasa voli klempu u tanjiru :-)
Alkos

#235 Re: Gdje u Sarajevu pojesti svinjski roštilj

Post by Alkos »

Što te to čudi?! Pola grada se opija, pola grada na drogama, pola grada se kurva, a haman i pola grada skokne malo istočnije na ručak. :mrgreen:
iTo

#236 Re: Gdje u Sarajevu pojesti svinjski roštilj

Post by iTo »

Op3r4t0r wrote:Nebi volio da neko ovaj post shvati pogresno jer nista lose ne mislim nego me samo iz znatizelje zanima da li stvarno na ovom forumu ima toliko puno nemuslimana ili su se samo igrom slucaja oni nemuslimani sto su tu upecali na temu ili cak ima i onih koji sebe zovu muslimanima a jedu krmetinu jer kada bi kroz prizmu ove teme gledali prosjek foruma ispalo bi da 80% forumasa jede krmetinu.

Necu ulaziti dublje u vjeru jer znam da se kod nas pola muslimana opija tako da krmetinu necu gledati kroz prizmu vjere nego kroz tradiciju i nekako sam bio ubjedjen da bar po tradiciji vecina tih ljudi ne koristi tu vrstu mesa ali po ovoj temi ispade da vecina forumasa voli klempu u tanjiru :-)

zar nije ocito da je to cilj ove teme ? ;)
CSKA

#237 Re: Gdje u Sarajevu pojesti svinjski roštilj

Post by CSKA »

Salu na stranu,jedan Leskovacki rostilj bi super dosao Sarajevu.

Vjerujem da ima dosta ljudi koji bi to jeli.Gledam kako je Mek uvijek pun,ljudi su zeljni malo promjenje,ne samo cevapi i pita.
iTo

#238 Re: Gdje u Sarajevu pojesti svinjski roštilj

Post by iTo »

CSKA wrote:Salu na stranu,jedan Leskovacki rostilj bi super dosao Sarajevu.

Vjerujem da ima dosta ljudi koji bi to jeli.Gledam kako je Mek uvijek pun,ljudi su zeljni malo promjenje,ne samo cevapi i pita.

pa otvori, uzmi pare kad je tako ;)
mO k3

#239 Re: Gdje u Sarajevu pojesti svinjski roštilj

Post by mO k3 »

Joj vas , recite ima kako nema bujrum dojdi pa mu uvalite teletinu :mrgreen:
CSKA

#240 Re: Gdje u Sarajevu pojesti svinjski roštilj

Post by CSKA »

iTo wrote:

Vidis nije losa ideja,samo ne znam kome treba reket platiti :D
iTo

#241 Re: Gdje u Sarajevu pojesti svinjski roštilj

Post by iTo »

CSKA wrote:
iTo wrote:

Vidis nije losa ideja,samo ne znam kome treba reket platiti :D

ma moces i 2 reketa placat kolik ces promet imat ;)
Streptokok

#242 Re: Gdje u Sarajevu pojesti svinjski roštilj

Post by Streptokok »

evo jedno simpa svinjče, tek da znamo o čemu pričamo :D

Image
mayab

#243 Re: Gdje u Sarajevu pojesti svinjski roštilj

Post by mayab »

I vi bi to veselo biće pojeli? :izet:
CSKA

#244 Re: Gdje u Sarajevu pojesti svinjski roštilj

Post by CSKA »

iTo wrote:
Cisto sumnjam da bi mi na carsiji dali lokal, a ja sam takav ili centar ili nista :D
iTo

#245 Re: Gdje u Sarajevu pojesti svinjski roštilj

Post by iTo »

CSKA wrote:
iTo wrote:
Cisto sumnjam da bi mi na carsiji dali lokal, a ja sam takav ili centar ili nista :D
pa carsija nije u centru neg u starom gradu... a bolji bi ti promet bio dole oko predsjednistva, u centru centra...
Streptokok

#246 Re: Gdje u Sarajevu pojesti svinjski roštilj

Post by Streptokok »

CSKA wrote:
iTo wrote:
organizuj dostavu, tako da lokacija nece biti ni bitna. Nek ti ovo bude parola:

teheranci, u vjeri je spas,
jedan simpa klempo čeka na vas.
CSKA

#247 Re: Gdje u Sarajevu pojesti svinjski roštilj

Post by CSKA »

Hebo to...cuj dostavu...rostilj hladan da dostavljam...Pa to mu dodje onda isto kao kad idu u I.S. jedi da te niko ne vidi.
Streptokok

#248 Re: Gdje u Sarajevu pojesti svinjski roštilj

Post by Streptokok »

nikad od tebe biznismen. Pa kad željo može užegle ćevape dostavljati možeš i ti pajceka. Kvalitet je na tvojoj strani. :D
Pjanic15

#249 Re: Gdje u Sarajevu pojesti svinjski roštilj

Post by Pjanic15 »

Alkos wrote:Krenulo je od provokativnog pitanja gdje ima pečenje za pojesti, pa se došlo na to (izgleda da je to i cilj ovog topica) da se forumaši pohvale da jedu krmetinu, da svi mi vidimo koliko ko može krmetine pojesti i kojih sve vrsta, i ko je najveći svinjojedac na forumu... a pritom su spremni ko zapete puške u slučaju da se javi neki vehObija da se upuste u raspravu i proglase Sarajevo Teheranom.

Smeta im što se na sred čaršije ne okreće krme na ražnju, što svaka kuća nema svinjac, jedna se uvrijedila jer na svadbi nije mogla jesti krmetinu... :shock: Mislim svašta čovjek pročita. A obično takvi u društvu ne konzumiraju, već krišom kupuju svinjske proizvode.

Ako ti je do krmetine, idi u Istočno i istočnije, ako ti je do ribe skokni zapadno do Dalmacije, ako ti je do pite, vapaće, janjetine svrati u Sarajevo... Da se razumijemo, nemam ništa protiv onih koji konzumiraju krmetinu, i ja nekad čvaknem, ali mi je ovaj topik ono baš seljački... Neka jede svako ko šta hoće, nek' se jebe u šupak ko god hoće, svako javno hvalisanje i paradiranje bilo kakve vrste mi je ono baš baš papanski.
Krme je provokativno, ali ne i 7 jegera :lol:, jedna od jačih besmislica u ovoj državi.

Streptokok

#250 Re: Gdje u Sarajevu pojesti svinjski roštilj

Post by Streptokok »

ko kaže da je provokativno?

Ja bi prije rekao da smo mi provokativni jer ne konzumiramo. Teroristi garant
Locked