Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
JThomas wrote:dok je "nasilan dribling" probranih (po kriteriju šta se raji sviđa i šta je najmanje tegobno) elemenata "vjere", "kulture" i "tradicije" sveprisutan (navodnici su namjerni u svim slučajevima) i društveno poželjan. i još se ne smije reći šta je stvarno posrijedi, već se izmišljaju "argumenti" (navodnici su opet namjerni) tipa da je ono što je skuplje i zdravije.
Obzirom da se odnosi na mene pretpostavljam jer se forsira dribling
kultura i tradicija nisu ni u kom slučaju posrijedi a vjera pogotovo. Ateistica sam a i da nisam ne bi mogla biti muslimanka ni teoretski
Tako da nije ni čaršija u pitanju, ni tajo a ni mama.
U dilemi sam, ko je veci gad, ovi sto za neciji meni kazu "fuj pascetina" ili ovi koji to misle, ali nece reci tako vec pisu demagoske postove a u sustini se slazu sa ovim papcima.
veci su gadovi ovi sto im smeta racionalizacija nejedenja klempe..., inace sto se mene tice neka svako jede sta hoce i govna ako zeli, samo bez tendencije...
Nebi volio da neko ovaj post shvati pogresno jer nista lose ne mislim nego me samo iz znatizelje zanima da li stvarno na ovom forumu ima toliko puno nemuslimana ili su se samo igrom slucaja oni nemuslimani sto su tu upecali na temu ili cak ima i onih koji sebe zovu muslimanima a jedu krmetinu jer kada bi kroz prizmu ove teme gledali prosjek foruma ispalo bi da 80% forumasa jede krmetinu.
Necu ulaziti dublje u vjeru jer znam da se kod nas pola muslimana opija tako da krmetinu necu gledati kroz prizmu vjere nego kroz tradiciju i nekako sam bio ubjedjen da bar po tradiciji vecina tih ljudi ne koristi tu vrstu mesa ali po ovoj temi ispade da vecina forumasa voli klempu u tanjiru
Op3r4t0r wrote:Nebi volio da neko ovaj post shvati pogresno jer nista lose ne mislim nego me samo iz znatizelje zanima da li stvarno na ovom forumu ima toliko puno nemuslimana ili su se samo igrom slucaja oni nemuslimani sto su tu upecali na temu ili cak ima i onih koji sebe zovu muslimanima a jedu krmetinu jer kada bi kroz prizmu ove teme gledali prosjek foruma ispalo bi da 80% forumasa jede krmetinu.
Necu ulaziti dublje u vjeru jer znam da se kod nas pola muslimana opija tako da krmetinu necu gledati kroz prizmu vjere nego kroz tradiciju i nekako sam bio ubjedjen da bar po tradiciji vecina tih ljudi ne koristi tu vrstu mesa ali po ovoj temi ispade da vecina forumasa voli klempu u tanjiru
Alkos wrote:Krenulo je od provokativnog pitanja gdje ima pečenje za pojesti, pa se došlo na to (izgleda da je to i cilj ovog topica) da se forumaši pohvale da jedu krmetinu, da svi mi vidimo koliko ko može krmetine pojesti i kojih sve vrsta, i ko je najveći svinjojedac na forumu... a pritom su spremni ko zapete puške u slučaju da se javi neki vehObija da se upuste u raspravu i proglase Sarajevo Teheranom.
Smeta im što se na sred čaršije ne okreće krme na ražnju, što svaka kuća nema svinjac, jedna se uvrijedila jer na svadbi nije mogla jesti krmetinu... Mislim svašta čovjek pročita. A obično takvi u društvu ne konzumiraju, već krišom kupuju svinjske proizvode.
Ako ti je do krmetine, idi u Istočno i istočnije, ako ti je do ribe skokni zapadno do Dalmacije, ako ti je do pite, vapaće, janjetine svrati u Sarajevo... Da se razumijemo, nemam ništa protiv onih koji konzumiraju krmetinu, i ja nekad čvaknem, ali mi je ovaj topik ono baš seljački... Neka jede svako ko šta hoće, nek' se jebe u šupak ko god hoće, svako javno hvalisanje i paradiranje bilo kakve vrste mi je ono baš baš papanski.
Krme je provokativno, ali ne i 7 jegera , jedna od jačih besmislica u ovoj državi.