SPALJENJE ARHIVA BIH - DRUGA VIJEĆNICA

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
SundanceKid

#226 Re: SPALJENJE ARHIVA BIH - DRUGA VIJEĆNICA

Post by SundanceKid »

Janjicar wrote:
sorcerer wrote:
Janjicar wrote: Jos zalosnije nemati sta jesti...
Ako si gledao FTV u Bihacu covjek donio jelo iz Narodne Kuhinje i place...

Vi kao da negdje drugo zivite...
taj nije palio sigurno ,zivim ja u sarajevu cijeli svoj zivot,cijeli rat sam bio tu i sva porodica je bila tu ,bio sam gladan 4 godine i znam sta je to .ovde je u pitanju sljam koji je u masi dobio muda i priliku da pokaze kakvi su ....zalosno ali istinito....meni niko ne moze rec da su gladni ,kad vidim da kupuju fantomke preko neta ,kupuju maske anonimusa i slicno.snimaju ajfonima od 1000 maraka .kupuju sprejeve .posli na mirne proteste a sve zgrade posarali sprejevima.....pa gdje to ima...odakle im samo onoliko kamenje a svuda okolo asfalt? to mi je fascinantno....
Ja cu ti konkretno reci za Tuzlu.
Bio sam na protestima i bilo je mojih kolega s fakulteta, imamo sta jesti, roditelji nam imaju posao hvala Bogu.
Kako da ja sutra kazem Ocu ne mogu naci posao? Nema ga nigdje?
Nismo huligani, nismo pripadnici ni jednih navijackih skupina ali smo bili odmah iza ovih sto su palili i bacali.

Scena u TZ je bila kada je nena od 60g sa kisobranom krenula sama na specijalce i pocela ih udarat Jel ona huligan? Ima li ona ajfon?

U Tuzli su srednjoskolci i studenti napravili ove demonstracije a iako se ogradjuju radnici oni su bili podrska i vidjelo se to na protestima jer 10 000 ljudi svi su bili zajedno. Moj se otac nije borio da Seadu bude bolje a da on mora ici iz BiH da trazi posao znaj dobro

Ako ste palili zgrade i gadjali policiju, nemoj se previse zavaravat.
registrovana onako

#227 Re: SPALJENJE ARHIVA BIH - DRUGA VIJEĆNICA

Post by registrovana onako »

Romeo 80 wrote:Nisam nasilan tip i ne podržavam vandalizam, ali moram reći nešto što me pravo žulja i što nikako ne mogu razumjeti. Godinama se trubi o tome da od mirnih protesta nema ništa, što je apsolutna istina. Izlazili smo mirno na ulice, pjevali pjesmice, organizovali party-je, razapinjali šatore i šta smo postigli? Postigli smo nulu!

Ljudi dragi, kada skinete te ružičaste naočale i kada shvatite da BiH nije samo Sarajevo, kada shvatite da nasilni protesti svugdje u svijetu kao kolateralnu štetu imaju ovo što se juče desilo kod nas, možda će vam biti jasnije da drugog načina nema.
Nije mi drago što je zapaljen arhiv. Nije mi drago zbog bilo kakve materijalne štete (izuzev imovine političara), ali ako je to cijena da nam sutra bude bolje meni lično ne bi bilo žao pola Marijin Dvora, a rođen sam u ovom gradu i tu sam čitav život.

Kada je narod u Francuskoj nezadovoljan izađe na ulice i ruši sve pred sobom. Ovo što se dešava nije nikakva endemska situacija! Što bi kod nas bilo drugačije?! Shvatite da je narodu došlo do guše. U običnog čovjeka više ne staje. Čitam ovdje stavove kao šta se ovime postiže?! Postiže se strah!!! STRAH!!! Samo strah ovdje pali dragi moji pacifisti. Samo je strah dovoljno dobar motivator da naši političari ili nešto urade ili da se sklone sa scene. Rade to što rade jer se ne boje. Jer se smatraju nedodirljivima. Oduzmi im osjećaj nedodirljivosti i oduzeo si im sve!!!

Žao vam je materijalne štete (žao je i meni), a nije vam žao uništenih ljudi? Nije vam žao izgubljene budućnosti? Nije vam žao sistematskog uništavanja i krađe preduzeća, građana, običnih ljudi? Nije vam žao djece koja nemaju nikakvu perspektivu? Nije vam žao propuštenih prilika (a sve zbog ovoga gore nabrojanog)? E pa meni jeste. I zbog prirode svog posla imam puno kontakta sa ljudima različitih profila širom BiH i samo onaj ko ne miče iz Sarajeva i ovih naših recimo to tako par većih gradskih centara može misliti da ovdje i nije tako loše.

Volio bih da nasilje nije rješenje. Ali od mirnih demonstracija nema ništa, shvatite to već jednom! Ako mislite drugačije, fino uzmite pištaljke, razapnite šatore, dovedite Dubiozu i pištite.

od rijeci do rijeci :)
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#228 Re: SPALJENJE ARHIVA BIH - DRUGA VIJEĆNICA

Post by mk ultra »

Janjicar

#229 Re: SPALJENJE ARHIVA BIH - DRUGA VIJEĆNICA

Post by Janjicar »

SundanceKid wrote:
Ako ste palili zgrade i gadjali policiju, nemoj se previse zavaravat.
Sit gladnom ne vjeruje.
sorcerer

#230 Re: SPALJENJE ARHIVA BIH - DRUGA VIJEĆNICA

Post by sorcerer »

Janjicar wrote: Sit gladnom ne vjeruje.
mani se supljare ,da si htio radit nasao bi ti posao,a ne bi srao kako je tesko ,ja sam vec dvije godine na birou ,jer nisam htio vise radit kod robovlasnika za 500 maraka , ne zavisim od nikoga ,prljav sam ,ronim u govnima i nije me sramota ,al nisam gladan ...
animals

#231 Re: SPALJENJE ARHIVA BIH - DRUGA VIJEĆNICA

Post by animals »

Dragi moji demonstranti, zapitajte se ko je doveo te lopove na vlast..i ko ih bira svake izbore..nisu krivi politicari, problem je sto je baza iz koje ti politicari dolaze takva, da ko god novi dodje, bit ce isto..oni su samo ogledalo gradjana BIH..nek svako pogleda sebe i zapita se sta je on sam uradio da nam svima bude bolje u BIH..
Janjicar

#232 Re: SPALJENJE ARHIVA BIH - DRUGA VIJEĆNICA

Post by Janjicar »

sorcerer wrote:
mani se supljare ,da si htio radit nasao bi ti posao,a ne bi srao kako je tesko ,ja sam vec dvije godine na birou ,jer nisam htio vise radit kod robovlasnika za 500 maraka , ne zavisim od nikoga ,prljav sam ,ronim u govnima i nije me sramota ,al nisam gladan ...
Ako su tebi izreke i citati supljare onda nemamo o cemu razgovarati.

Upravu si ti 500 000 ljudi ne zeli da radi i a narocito onih visokoskolski obrazovani.

Moja mati je 1983g. na evidenciji na birou a nije je niko nikada pozvao da se edukuje kako da se zaposli, da joj preporuce neki kurs da zavrse itd. Nego samo mjesecno otidji ovjeri knjizicu i nazad kuci.
sorcerer

#233 Re: SPALJENJE ARHIVA BIH - DRUGA VIJEĆNICA

Post by sorcerer »

naravno da je supljara ,koja nazalost pali kod vecine glupog naroda ovdje....
johntra

#234 Re: SPALJENJE ARHIVA BIH - DRUGA VIJEĆNICA

Post by johntra »

kako ba nisu huligani, da su imali priliku, pala bi mrtva glava...da je ijedan drot ostao sam među masom, to mislite da bi se vratio svojoj porodici živ? Eto, i onaj Ibrović jedva glavu živu izvuče, u šoku bio tri sata kasnije...
koga ba branite, papke sa torbicama, iste one koje pljujete svaki dan na klixu kad ih murija uhvati, pa ih Mjesečar vrati kućama...i to mi sirotinja i oni mi nema šta jesti? jedu oni bolje od sviju nas na ovom forumu...
eto, TZ i ZE su pali, tamo više nema protesta...u SA ništa nije palo i niko dalje ne protestuje...baš se pitam zašto je to tako...
Edin H.

#235 Re: SPALJENJE ARHIVA BIH - DRUGA VIJEĆNICA

Post by Edin H. »

Janjicar wrote:
sorcerer wrote:
Ako su tebi izreke i citati supljare onda nemamo o cemu razgovarati.

Upravu si ti 500 000 ljudi ne zeli da radi i a narocito onih visokoskolski obrazovani.

Moja mati je 1983g. na evidenciji na birou a nije je niko nikada pozvao da se edukuje kako da se zaposli, da joj preporuce neki kurs da zavrse itd. Nego samo mjesecno otidji ovjeri knjizicu i nazad kuci.
Prekvalifikacija nula bodova :oops:
sorcerer

#236 Re: SPALJENJE ARHIVA BIH - DRUGA VIJEĆNICA

Post by sorcerer »

@johntra

evo brane ovog zvaljavog papka iz olova ,sto unistava sarajevo

http://www.oslobodjenje.ba/crna-hronika ... -facebooku

https://www.facebook.com/muhamed.lagumdzic?fref=ts

poznat od ranije po divljanju s autima po sarajevu... i on je gladan garant....

1:57 pa nadalje
zipoo

#237 Re: SPALJENJE ARHIVA BIH - DRUGA VIJEĆNICA

Post by zipoo »

sorcerer wrote:@johntra

evo brane ovog zvaljavog papka iz olova ,sto unistava sarajevo

http://www.oslobodjenje.ba/crna-hronika ... -facebooku

https://www.facebook.com/muhamed.lagumdzic?fref=ts

poznat od ranije po divljanju s autima po sarajevu... i on je gladan garant....

1:57 pa nadalje
Koji je tvoj problem ?
johntra

#238 Re: SPALJENJE ARHIVA BIH - DRUGA VIJEĆNICA

Post by johntra »

Problem su papci, koji su ovo iskoristili da njima bude još bolje...ljudi koji zaista imaju problema sa ovom vlasti, a i onim prijašnjim, nisu problem...kontaš?
sorcerer

#239 Re: SPALJENJE ARHIVA BIH - DRUGA VIJEĆNICA

Post by sorcerer »

zipoo wrote: Koji je tvoj problem ?
nije to samo moj problem,vec problem svih normalnih sarajlija,papcima on nije problem ,vec idol....
sarajlije ga se stide,papci se s njim dice

kontas?
zipoo

#240 Re: SPALJENJE ARHIVA BIH - DRUGA VIJEĆNICA

Post by zipoo »

Ma pitam te koji je tvoj problem sa dosljama ?
sorcerer

#241 Re: SPALJENJE ARHIVA BIH - DRUGA VIJEĆNICA

Post by sorcerer »

pise ti sve,ne znas citat?
seoBIH

#242 Re: SPALJENJE ARHIVA BIH - DRUGA VIJEĆNICA

Post by seoBIH »

sorcerer wrote:pise ti sve,ne znas citat?
Znaci ti bi svog sugradjanina istejrao iz grada? Je li onda tacna ona izjava '92 da je u BIH bio gradjanski rat?

Prema tebi i slicnim stavovima izgleda da su te rijeci istinite :run:
zipoo

#243 Re: SPALJENJE ARHIVA BIH - DRUGA VIJEĆNICA

Post by zipoo »

sorcerer wrote:pise ti sve,ne znas citat?
Šta piše ?
Troll_Happens

#244 Re: SPALJENJE ARHIVA BIH - DRUGA VIJEĆNICA

Post by Troll_Happens »

Code: Select all

http://www.24sata.hr/svijet/bihac-na-nogama-masa-ljudi-kamenovala-premijerovu-kucu-352807
ovako to rade pravi ljudi i gospoda.. svaka cast uvijek su mi bili dragi zato sto znaju kako treba.. Ovo su i sarajlijice trebale juce brankovicevu i ostalih politicara kuce gadjati i sravniti ali neeeeeee lakse je bilo trafike pljackati i rusiti autobuske stanice... :-x
sorcerer

#245 Re: SPALJENJE ARHIVA BIH - DRUGA VIJEĆNICA

Post by sorcerer »

oni koji pale i unistavaju mrze ovaj grad,takvi mi nisu sugradjani i nije im mjesto u gradu vec u sumi ...a cim vas to pogadja vjerovatno ste isti kao i doticni .
lijep pozdrav imate
dci driver

#246 Re: SPALJENJE ARHIVA BIH - DRUGA VIJEĆNICA

Post by dci driver »

Riječi su suvišne...
bull21

#247 Re: SPALJENJE ARHIVA BIH - DRUGA VIJEĆNICA

Post by bull21 »

Troll_Happens wrote:

Code: Select all

http://www.24sata.hr/svijet/bihac-na-nogama-masa-ljudi-kamenovala-premijerovu-kucu-352807
ovako to rade pravi ljudi i gospoda.. svaka cast uvijek su mi bili dragi zato sto znaju kako treba.. Ovo su i sarajlijice trebale juce brankovicevu i ostalih politicara kuce gadjati i sravniti ali neeeeeee lakse je bilo trafike pljackati i rusiti autobuske stanice... :-x
Mi bi onda morali cijeli Kanton obići da ih sve kamenujemo. I dok bi to uradili, pola demonstranata bi umrlo a druga polovica bi uništila sve što vidi. Pa sad ti razmisli.
seoBIH

#248 Re: SPALJENJE ARHIVA BIH - DRUGA VIJEĆNICA

Post by seoBIH »

Znaci istjerao bi svoje sugradjane iz grada? Odlicno! Mozes na onu tamo stranu u ratu, u prve redove :)

Je li imaš neki metar koji ti ukazuje da su sinoc sve bili "dosijaci" ? Je li tebi fino? Znam, radis, ali zar ti je fino ? Ja radim, imam, al mi nije fino! Nije fino ni onima koji protestvuju.

Mada mene ne zanima, ja sam se trudio i vidio da nema niti kriticne mase niti svijesti. Ispalio bih se odavde, iz ovog grada i drzave, ali ne bih nikoga ispaljivao ;)
seoBIH

#249 Re: SPALJENJE ARHIVA BIH - DRUGA VIJEĆNICA

Post by seoBIH »

U kartkom osvrtu na jučerašnje demonstracije i vatru koja je gutala gradske institucije Sarajeva, koje je pobrojao u devet tačaka, Pećanin je zapisao:

- Dana 25. avgusta 1992. sam stajao na obali Miljacke i gledao kako gori Vijećnica. Nikada nisam imao sličniji osjećaj nego prije nekoliko sati kada sam gledao kako gori zgrada Skupštine Grada.

Potom se osvrnuo na izjave pojedinih političara koji su nakon jučerašnjih događaja zasipali javnost demagoškim floskulama, kao da sve ove demonstracije i nemaju nikakve veze s njima, te zapisao:

- Političari sad kukaju nad spaljenim Arhivom i uništenim vrijednim historijskim dokumentima?! Besramni gadovi! A šta će vrijednih historijski dokumenti u vlažnim podrumima, u kartonskim kutijama? Zašto nisu mikrofilmovani?

U rezimeu demonstracija koje su podigle na noge cijelu Federaciju, Pećanin zaključuje:

- Nadam se da ću ipak zaspati večeras, a volio bih da sanjam sljedeće: mirnim protestima u svim dijelovima BiH građani natjerali zastupnike Parlamenta BiH da Ustav BiH usklade sa dva zahtjeva: da budu raspisani izbori za Ustavotvornu skupštinu BiH, a da se na njima pasivno biračko pravo uskraćuje svim građanima koji su od prvih višestranačkih izbora do danas imali bilo kakvu funkciju u izvršnoj ili zakonodavnoj vlasti.

Laku noć!.
sorcerer

#250 Re: SPALJENJE ARHIVA BIH - DRUGA VIJEĆNICA

Post by sorcerer »

123456789 wrote:Znaci istjerao bi svoje sugradjane iz grada? Odlicno! Mozes na onu tamo stranu u ratu, u prve redove :)

Je li imaš neki metar koji ti ukazuje da su sinoc sve bili "dosijaci" ? Je li tebi fino? Znam, radis, ali zar ti je fino ? Ja radim, imam, al mi nije fino! Nije fino ni onima koji protestvuju.

Mada mene ne zanima, ja sam se trudio i vidio da nema niti kriticne mase niti svijesti. Ispalio bih se odavde, iz ovog grada i drzave, ali ne bih nikoga ispaljivao ;)
sugradjani iz olova? gdje to pise da ja istjerujem nekoga? koju onu stranu?ko ste to vi? a ko smo to mi? radim na birou,a ti?bez obzira sto je leglo papaka ja bi zivot svoj dao za sarajevo , boli me srce kad vidim papane koji ga unistavaju .ne treba meni metar nikakav,imam oci nisam slijep za razliku od mnogih..citaj malo izmedju redova ....budi pametan....
Post Reply