Skijaš wrote:
Neće niti treba, ovdje se radi o borbi za prava djece i onaj ko se brine za njih, treba da podrži njihove roditelje u borbi protiv diskriminacije.
računam da se javljaš sa terena, ispred zgrade parlamenta, i protestvuješ zbog toga što srpska djeca uče po nastavnom planu bhs jezika, koji se formalno na kraju godine napiše u knjižicu kao - srpski.
vlastiti primjer je najbolji primjer, zar ne?
shodno tome, što ti smeta šta je u udžbenicima i što učiteljica priča ekavski? doniježće se zakon - na kraju godine upiši u knjižicu jezik koji hoćeš, i mirna bosna. valja?
voda i ostale tehničke stvari -
škola u konjević polju pati po pitanju pomenutog kao i sve druge podružne škole u srpskoj, a kao što mogu pročitati ovdje na forumu - kao i pojedine u federaciji. a sve njih karakteriše seleće - nema para. mali broj đaka. podružna škola za koju niko ne može da prognozira dokle će postojati, obzirom na sve manji broj djece koja stasaju za istu.
raubovani prosvetari pred penziju, nastavno osoblje pod ugovorom, ograničen fond časova po svakom učitelju/nastavniku, itd, itd.
stotine ih je takvih u srpskoj. ali još malo. svakako će se ugasiti, zato se i ne ulaže u njih.
ono što ovu školu izdvaja od tih stotinu je što su tu bošnjaci povratnici. i zato je trebalo ljudski posvetiti joj više pažnje i sredstava, da bi se otklonili pomenuti nedostaci i primjedbe.
.Ili mrze djecu ili moraju tolerisati velikosrpsko divljanje. Na to se ograničava taj tvoj pristup, podebljaćemo međuentitetsku liniju novim zakonom o JMBG a onaj ko se protivi i protestuje, mrzi djecu i treba odgovarati
a ne,ne, gospodine moj...klasično spinovanje. nema novog zakona o jmbg i podebljavanja linija, nego stari zakon o jmbg nije bio usklađen sa ustavom i terit. organizacijom bih, pa se morao mijenjati.
to što tebi to ne odgovara ne obavezuje ustavni sud da donosi odluke tipa - kako mali jovica zamišlja pravo.
prema tome, kao što mi reče jednom prilikom u diskusiji po pitanju bh zbilje i haških presuda (gotovina, prljak, karadžić, itd) - presude moramo poštovati, a ja ti odgovorih - moramo, šta je onda problem?
da se mjenja sporazum?
ok, da se mjenja...znaju se načini, a ako se ne znaju, znaće ih sud. opštinski, okružni, vrhovni, ustavni, srazburski.