dobre predrasude i iskustvo,.Drvosjeca iz Dejcica wrote:Auuh, ovo iz tebe neke debele predrasude govore. Ja sam se prije par godina vodio tom logikom pa se vazda za*hebao (da prostiš). Kupim Volvo V50 (2.0 D 136KS) star 4 godine i nakon 5 mjeseci mi riknu tri brave u vratima. Sreća pa sam dole u Fordu nekako ih smuntao da priznaju kao pod grancijom, a garancija istekla davno, pa ja platio jednu a Ford 2. Najveća tuga što su brave sa Forda Focusa.sema911s wrote:zajebite vi ta nova auta, koja kostaju minimum 18000KM, jer u polovnom autu starom par godina dobije mnogo vise,.
mi w203 platismo 12000Km, a ima vise opreme i tih džidža u jednim vratima nego ta dacia i ta fabija zajedno ,. tako ako hoces novo auto da ista valja treba se malko vise protegnut,. jer za tih 18kKM, dobijes nista, znam jer na poslu kupuju takva auta,. (pa kada sjednes u njih duboku uzdahnes i tiho kazes da niko necuje oooojjj 18000KM) a pored stoji neka trulja od auta mnogo vece klase kojoj je na satu 200Kkm, ,. suzu pustim i sa tim novim autom i tim uber modernim motorice i tim ncap zvjezdicama se otisenm na put,. a to sto me sisaju ti polovni auti sa 200kkm na satu,. tjesim se da vozim novo auto jer cika ford rece da je najbolje auto novo auto,.
al da se vratim na temu,. dacia sondero il skoda fobija dacija je ruzna i ima taj jeftin izgled dok skoda izgleda ko malko sukuplja(jer cesi udjose prije u EU pa su ko moderniji od rumuna) sve dok se ne sjede u nju,. ti motorici u sonderu su ono renove mazge malo usminkane radi tih euro normi skoda vw mazga sa tom strasnom oznakom TDI koja cini cuda u prodaji i marketingu,.,
ovakvu vrstu auta kupuju ljudi kojima treba samo auto da ih prevuce od a do b nista vise,. vecinom su to ljudi koji furaju neki super stil zivota, androdi telefoni koji su mrak za nj,,.na moreto se ide u neum, il mekedoniju, stedu na svemu i da nejedu klas-ov hljeb od marku vec razeni od 1,20![]()
(ovo su moje radne kolege koji posjeduju ta auta)
moj glas ide za skodu da je bolja (mada ni za jedan nebi dao tolike pare nit bi ga posjedovao) samo sto je skoda i sto dolazi iz porodice vw, i trenutne situacije u BiH sa servisima,.Od samog početka imao problema sa EGR ventilom, ovo, ono i na kraju kažem zbogom iako sam to auto kupio srcem a ne glavom. Globalizacija čini svoje pa tako Mercedes, BMW, Volvo i svi ostali rade razne akrobacije da bi uštedjeli, dijeli se tehnologija, licence motora...itd. Sa druge strane nije isto voziti auto sa 10.000km na satu ili recimo sa 200.000km. Ta C klasa je OK, srednja žalost, ali nekim ljudima ne trebaju vozila te klase, sa motorima 2.0 ili višim jer jednostavno nemaju potrebe za takvim autima. Opet ne razumijem ljude koji recimo kupe Mercedesa M klasu pa u njega ugrade plin. Mislim šta izigravaju hadžije a nisu u stanju sipati vozilo? Znaš kako kaže ona poslovica, nije hadžija onaj ko ima već onaj ko je naučio. Meni se pojedini ibrete što kupujem nove Dunlop gume na Fabiju...valjda trebam voziti cijele godine na onim "mokro suho" M+S.
Sto ljudi, sto ćudi.
a to za gume haha mi imamo set za zimu felge i gume i ljeto,., i svi kazu sto neuzmes ms one su najbolje.,jesu do pijace,. mi godisnje sa ovim predjemo oko 50kkm,., tako da mi dobre gume i taj motoric i taj plin trebaju, .jbga imaam ja za bemzina al sto nebi iskoristio taj plin i recimo sebi skupio para i ostvario san (kako sam planirao za dvije godine samm u zelenom paklu 5 dana) zato plin,., i biciklo max,.,
a to za brave popravka je bila mislim 10gbp,. plastika koja vraca jezicak se slomi,iskrivi imas upustvo po eng forumima sta i kako,.
a vidis ja sam se nagledo tih novih auta i njihovih boljki ,.,gdje radim uvjek je jedan novi na servisu koji je pod garancijom(tiguan 2 sedmice update neki nesto zapelo, fabija 1,6 tdi curilo joj gorivo 3 dana na servis, kia neka mala1,2 brisaci se pale sami bila mjesec na servisu, octavia na predjenih 1000km stala i ni makac imobilizator pobudalio, crafter dizna crkla 2puta, octavia karavan pocrkala svjetla 6 dana na servisu, golf 6 sjelao se zaglavilo nasom greskom pa u servisu par dana , g7 vracen isti dan km sat neradi, g5 tabla crkla, ka dizlo zamjenjen zbog neke greske na ecu
(nije ni da se meco ne kvari bas suprotno) ja se nekako vise vodim time da imam vozim nesto sto ce ispunit sva moja ocekivanja, moje zahtjeve stim da je jeftino,.od tih novih auta sto sam dobio sa mecoom(koji kazes je srednja zalost jest pocetni meco ) morao bih dati 30+KM,.
prije par goidna dok smo imali 328 svi su govorili mogo si uzet novo auto pa za 20kkm sta sam mogao uzet,. daciu madaj
a prije toga alfu 156v6 aj sta ce ti to kvari se mogo si novo uzet za te pare od kvarova i sl pa alfa 155 vs fabija madajj
tako da ta nova mala jeftina auta su za mene bezveze,.ko voli voli i uzece ih al moje misljene je skroz drugacije,.,
ono ako mislis o porodici i zelis malo prevozno srestvo moze posluzit,. da na kisi ne pokisnes, ljeti da te malo ac rashladi,. do moreta odbaci i nazad,. da ovom nasom kaldrmom te preveze,do polsa, da je lagan parkirat, da su ti zamjenski djelovi jeftini i lako dostupni,. da svaki garaza strucnjak moze servisirat,. da su sijalice lako zamjenjive,.,tada su ti autici dobri,.