Bosnjak - Musliman - Bosanski ... ne zato sto to volim ili zelim (i volim i zelim , ali nije to razlog) vec zato sto to JESAM , i ne razumijem zasto neki mrze svoje porijeklo - jer onaj tko se izjasnjava kao Bosanac je ili Srbin ili Bosnjak ili Hrvat ili neka druga nacionalnost (ne regionalnost) ali ne zeli da to bude ..... zao mi je , ali tako je - mozes se ti izjasniti kao Japanac ili Nigerijac , ali stani pred ogledalo i vidjet ces tko si

....
Najgluplje mi je sto se oni koji se misle izjasniti kao Bosanci predstavljaju kao velike patriote i ljubitelji Bosne , a eto mi Bosnjaci smo nekakvi fasisti

.... pokusajte barem nakratko skontati u glavi koliko bi ova drzava dana (ili sati) izdrzala kada bi svi oni koji se deklarisu kao Bosnjaci nestali iz nje
Dalje , naivno je (i vise od toga) misliti kako ce Bosanci dobiti neka prava ako ih bude dovoljno .... ljudi to se nece dogoditi , ustav drzave se mjenja po parlamentarnoj proceduri - bilo je potrebno 100.000 mrtvih da bi se Dayton napisao - pa vi ste vise nego budale ako mislite da bi neko iz RS-a ili Zapadne hercegovine vama dao da budete ravnopravni .... kada bi se 60% gradjana BiH se izjasnilo kao Bosanci to nista ne mjenja , sve dok se pita RS i dok imamo mogucnost VETA na nacionalnom nivou vi nikada necete biti jednakopravni .... jednostavno cete nakon popisa biti gurnuti pod ostale (jos cete vjerujem zato kriviti Bosnjake

) ...
I na kraju , nije da nepostujem one koji ce se izjasniti kao Bosanci , ali probajte shvatiti da to ne postoji (ta nacionalnost) niti je ikada postojala - vi mozda pokusavate da je stvorite ... ali u ovakvom ustavnom uredjenju BiH to NIKAD , ali NIKAD nece proci ....