Ne-religijski dokazi postojanja Boga

Rasprave o vjerskim temama.
Post Reply
klixo

#226 Re: Ne-religijski dokazi postojanja Boga

Post by klixo »

klixo wrote:Dolazim u miru :mrgreen:

Code: Select all

http://www.nur-islam.com/index.php?option=com_content&view=article&id=1016:nauni-aspekt-sedde&catid=57:kuran-i-nauka&Itemid=137

http://mojummet.com/forum/25-Fikh/3958-namaz-kao-potreba-i-lijek
http://www.youtube.com/watch?v=WbjuJd4NhgM

Lijepo bi bilo da pogledate ovo troje :) Vjerujem da mnogi vjernici ,a kamoli ateisti nisu znali za ovo.Kao sto rekoh na temi za predane Allahu dž.š nakon ovoga mi je jasno zasto se bolje osjecam nakon namaza.Ako cete citati procitajte bez preskakanje dakle , sve :)
Niste mi na ovo odgovorili :mrgreen:

I da li ateisti vjeruju u neku visu silu...Npr. kad uradite nesto sto je lose dobijete neki oblik kazne...Ja sam jednom uradio veoma lose djelo(nazalost) i odmah sutradan udari mi zena auto na poligonu...Nadam se da sam uspio objasniti sta hocu da kazem.
Teea

#227 Re: Ne-religijski dokazi postojanja Boga

Post by Teea »

cackalica83 wrote:a sta ako bi vam dao neke stvari sto se nalazi u Kuranu kao recimo rijec televizija(television) TLEVSN
se nalazi u poglavlju koje govori o teleportaciji ili prebacivanju slika na veliku daljinu, dali bi mi vjerovali onda?
e ovo TLEVSN me ja bas postaklo na razmisljanje da je muhamed jos tada znao za burek i baklave jer me elbekare - bas asocira na cuvena bosnjacka jela

elbekare - b r e k - b a k l a e
cackalica83

#228 Re: Ne-religijski dokazi postojanja Boga

Post by cackalica83 »

odr0n wrote:Parapsihologija je pseudonauka i informiši se o njoj, a ne nauka, dovoljno. ;)
neznam sta je ali znam da dzinni postoji, kako znam pa zato sto sam prisustvovao Exorcizmu ako znas sta je to, radijo sam sebi a i drugima exorcizam tako da sam upucen koliko toliko u temu. tako da sam dolazio u kontakt sa tim nevidljivim svijetom, ali za Tebe je ovo spansko selo. a volio bi da vidis ono sto sam ja sve vidio i dozivio pa da osjetis na svojoj kozi o cemu se radi. zato dzinni za mene nisu vjerovanje nego realnost dok meleci i Bog su vjerovanje.

ako imas hrabrosti probaj exorcizam na sebi u svojoj sobi, dat cu ti instrukcije sta ces da slusas pa da se na svojoj kozi uvjeris. smijes li ?
shiljak

#229 Re: Ne-religijski dokazi postojanja Boga

Post by shiljak »

ima jedan stariji klip što je naučnik (ili šta li) rekao da je to sve uredu, ali da je najteži dio da se stvori neka živa ćelija koja funkcioniše..Kao možemo mi sve i "kopirati" ali nešto sami da smislimo i napravimo je kao teško.. i u tom grmu leži zec :D Uglavnom sad evo možemo sami pravit nešto (link ispod), ali jel možemo sami nešto smislit? Teško, možemo jedino kopirati postojeće.
http://www.youtube.com/watch?v=QHIocNOHd7A
Last edited by shiljak on 02/04/2013 20:31, edited 1 time in total.
Chisum

#230 Re: Ne-religijski dokazi postojanja Boga

Post by Chisum »

harač wrote:
cackalica83 wrote:a sta ako bi vam dao neke stvari sto se nalazi u Kuranu kao recimo rijec televizija(television) TLEVSN
se nalazi u poglavlju koje govori o teleportaciji ili prebacivanju slika na veliku daljinu, dali bi mi vjerovali onda?
s onom televizijom si nadmašio sam sebe... i onda se pitaju koji su razlozi pada i dekadencije islamske civilizacije lol
hahaha

Ovo k'o neka dupljak/kineska verzija Mihaela, kojem se, kada mu se zorom dopamin uzjebe, pa pocnu da ga lupaju pozitivni simptomi, pricinjava tek rodjena beba Isus, kako, cistim, tananim glasom Midhata Paravlica, priziva u pomoc - pa ga on vuce s jedne strane, a s druge trgaju Nice i Zid, zakrvavljenih ociju, vec poprimivsi davolji oblik, je l'...

I naravno, s obzirom na domete danasnje islamske apologetike, i ova kineska verzija Mihaela barata nekim siromasnim, cedevita "znanjem", skupljenim po forumima poput islambosna, ---NO LINKS---, you tube-u, te slicnim "nepresusnim izvorima mudrosti", dok mu se pravo lice i nalicje ogleda, prije svega, u oskudnoj pismenosti - o ostalim stvarima da i ne govorim.

P.S. Sta je ovo s forumom? Pet puta pokusavam da ubacim smajlije, jer ovaj dio s "tlevsn" trazi citav onaj jedan red, a ovo sranje od foruma ih ne ubacuje u post.
Last edited by Chisum on 02/04/2013 20:57, edited 5 times in total.
celava_dlaka

#231 Re: Ne-religijski dokazi postojanja Boga

Post by celava_dlaka »

klixo wrote:

http://www.nur-islam.com/index.php?option=com_content&view=article&id=1016:nauni-aspekt-sedde&catid=57:kuran-i-nauka&Itemid=137

Lijepo bi bilo da pogledate ovo troje :) Vjerujem da mnogi vjernici ,a kamoli ateisti nisu znali za ovo.Kao sto rekoh na temi za predane Allahu dž.š nakon ovoga mi je jasno zasto se bolje osjecam nakon namaza.Ako cete citati procitajte bez preskakanje dakle , sve :)

I da li ateisti vjeruju u neku visu silu...Npr. kad uradite nesto sto je lose dobijete neki oblik kazne...Ja sam jednom uradio veoma lose djelo(nazalost) i odmah sutradan udari mi zena auto na poligonu...Nadam se da sam uspio objasniti sta hocu da kazem.
AHAHHAHAHAHAHAHA :D
izgrebano

#232 Re: Ne-religijski dokazi postojanja Boga

Post by izgrebano »

klixo wrote:

Hahahaha :)
Bitno je da se kažnjava, nema veze ko i kako :)
irac300

#233 Re: Ne-religijski dokazi postojanja Boga

Post by irac300 »

cackalica83 wrote:
odr0n wrote:Parapsihologija je pseudonauka i informiši se o njoj, a ne nauka, dovoljno. ;)
neznam sta je ali znam da dzinni postoji, kako znam pa zato sto sam prisustvovao Exorcizmu ako znas sta je to, radijo sam sebi a i drugima exorcizam tako da sam upucen koliko toliko u temu. tako da sam dolazio u kontakt sa tim nevidljivim svijetom, ali za Tebe je ovo spansko selo. a volio bi da vidis ono sto sam ja sve vidio i dozivio pa da osjetis na svojoj kozi o cemu se radi. zato dzinni za mene nisu vjerovanje nego realnost dok meleci i Bog su vjerovanje.

ako imas hrabrosti probaj exorcizam na sebi u svojoj sobi, dat cu ti instrukcije sta ces da slusas pa da se na svojoj kozi uvjeris. smijes li ?
Da si se barem posvetio nekom obliku opismenjavanja samog sebe, kao što lupaš te dječije gluposti na forumu. Ne bi nešto intelektualno bio napredniji, ali bi bar djelovao ozbiljnije. Dijete u 3. razredu osnovne škole zna da se ''ne znam'' piše razdvojeno, ''radiJo'' bez ''J''. Ovako mi djeluješ kao one krezave vehabijice. Sve bivši narkomani, polupismeni i zaostali, ali zato znaju lupetati o vjeri kao da su sjelili s bogom do sabaha.
cackalica83

#234 Re: Ne-religijski dokazi postojanja Boga

Post by cackalica83 »

Teea wrote:
e ovo TLEVSN me ja bas postaklo na razmisljanje da je muhamed jos tada znao za burek i baklave jer me elbekare - bas asocira na cuvena bosnjacka jela

elbekare - b r e k - b a k l a e
poznajes li arapski vjerovatno ne, znas li kako oni pisu rijeci

oni pisu sa konsonantima, njima netrebaju vokali.

mi napisemo Ja volim Tebe

dok oni napisu, J vlm tb

tako da znas da TLE(upotrijebljen Elif)VSN

elif se koristi kod A, E, I
cackalica83

#235 Re: Ne-religijski dokazi postojanja Boga

Post by cackalica83 »

irac300 wrote:
cackalica83 wrote:

Da si se barem posvetio nekom obliku opismenjavanja samog sebe, kao što lupaš te dječije gluposti na forumu. Ne bi nešto intelektualno bio napredniji, ali bi bar djelovao ozbiljnije. Dijete u 3. razredu osnovne škole zna da se ''ne znam'' piše razdvojeno, ''radiJo'' bez ''J''. Ovako mi djeluješ kao one krezave vehabijice. Sve bivši narkomani, polupismeni i zaostali, ali zato znaju lupetati o vjeri kao da su sjelili s bogom do sabaha.
momcino, ja ovdje sa 20 ljudi diskutujem treba to sve pohvatati a ne stignem pregledati ponovo sta sam napisao. negledaj kako ti pisem nego sta ti pisem.
cackalica83

#236 Re: Ne-religijski dokazi postojanja Boga

Post by cackalica83 »

Sad cu vam dati jedan ocit dokaz da je stvaraoc prirode, ljudi, kurana jedan te isti Bog koji je ostavio pecat na svojim stvorenjima da je on tvorac toga.

Zlatni rez u Kuranu, prirodi, ljudima i pozicije Mekke

Definicija
Image

Zlatni rez , definicija na nasem
http://hr.wikipedia.org/wiki/Zlatni_rez

Zlatni rez na ljudima
Image

Zlatni rez u poziciji Kabe i Kuranu
Image

Zlatni rez u Kuransku ajetu o mekki
Image
ovdje vidimo da se rijec mekka nalazi na mjestu u ajetu u Kuranu tacno gdje je zlatni rez.

Zlatni rez u Kuranu
Image
Image
Image

ponavljajuce cifre iz tabele gore
Image

neponavaljajuce cifre iz tabele gore
Image

saviranje ponavaljajucih i neponavaljucih cifrih dobijemo tacno zlatni rez od 1,618
Image

ako neko nesto nerazumije slobodno pitajte.

Zlatni rez u prirodi
harač

#237 Re: Ne-religijski dokazi postojanja Boga

Post by harač »

Chisum wrote:
harač wrote:
s onom televizijom si nadmašio sam sebe... i onda se pitaju koji su razlozi pada i dekadencije islamske civilizacije lol
hahaha

Ovo k'o neka dupljak/kineska verzija Mihaela, kojem se, kada mu se zorom dopamin uzjebe, pa pocnu da ga lupaju pozitivni simptomi, pricinjava tek rodjena beba Isus, kako, cistim, tananim glasom Midhata Paravlica, priziva u pomoc - pa ga on vuce s jedne strane, a s druge trgaju Nice i Zid, zakrvavljenih ociju, vec poprimivsi davolji oblik, je l'...

I naravno, s obzirom na domete danasnje islamske apologetike, i ova kineska verzija Mihaela barata nekim siromasnim, cedevita "znanjem", skupljenim po forumima poput islambosna, ---NO LINKS---, you tube-u, te slicnim "nepresusnim izvorima mudrosti", dok mu se pravo lice i nalicje ogleda, prije svega, u oskudnoj pismenosti - o ostalim stvarima da i ne govorim.

P.S. Sta je ovo s forumom? Pet puta pokusavam da ubacim smajlije, jer ovaj dio s "tlevsn" trazi citav onaj jedan red, a ovo sranje od foruma ih ne ubacuje u post.
nadam se da će s izmjenama doći i neki suicidni smajli, jer ništa drugo nije prikladno za ovu temu
irac300

#238 Re: Ne-religijski dokazi postojanja Boga

Post by irac300 »

cackalica83 wrote:
irac300 wrote:
momcino, ja ovdje sa 20 ljudi diskutujem treba to sve pohvatati a ne stignem pregledati ponovo sta sam napisao. negledaj kako ti pisem nego sta ti pisem.
Veze ti nemaš, ni šta pišeš, ni kako pišeš. Glavna vadiona polupismenim osobama je da tipkaju u ''žurbi''. Kakva žurba, ne znaš osnovne stvari iz pravopisa. Još pored tih budalaština koje lijepiš s interneta hoćeš da te neko shvati ozbiljno takvog polupismenog. Ma bjež'...
Last edited by irac300 on 02/04/2013 23:32, edited 1 time in total.
klixo

#239 Re: Ne-religijski dokazi postojanja Boga

Post by klixo »

@cackalice

Pametnom je jedna dovoljna ,budali ni mali milion...
nemezis

#240 Re: Ne-religijski dokazi postojanja Boga

Post by nemezis »

Kako je na ovoj gore slici b/c = 1,618?
nemezis

#241 Re: Ne-religijski dokazi postojanja Boga

Post by nemezis »

@cackalica

Zar nije pravi odnos južni pol-meka/meka-sjeverni pol = 1,6247...? Možda je i to dovoljno blizu zlatnom rezu da nekoga zapanji ali zašto se rezultat mora uštimavati?
cackalica83

#242 Re: Ne-religijski dokazi postojanja Boga

Post by cackalica83 »

klixo wrote:@cackalice

Pametnom je jedna dovoljna ,budali ni mali milion...
tacno Bog to sam kaze u Kuranu:

2:6 Onima koji neće da vjeruju doista je svejedno - opominjao ih ti ili ne opominjao - oni neće vjerovati.

ovi dokazi sto postiram su za ljude koji hoce da razmisle svojom glavom i koji zele da saznaje za dokaze o postojanju Boga, dok oni koji nece da vjeruju, oni te dokaze pokusavaju da osopore na razne nacine a neznaju da sami sebi stete nikom drugom.
cackalica83

#243 Re: Ne-religijski dokazi postojanja Boga

Post by cackalica83 »

nemezis wrote:@cackalica
Kako je na ovoj gore slici b/c = 1,618?
mislis b/a=1,618

to je zlatni omjer za savrseno lice tijelo, da bi smatrali da je tijelo simetricno i lijepo mora biti u umjeru b/a=1,618
cak su proizveli masku u umjeru 1,618 pa kad hoces da photoshopas samo je prilijepis uz sliku i onda editujes i dobijes ovakav rezultat

Formula for Beauty -- anyone can look hot with the golden ratio

na ovom dokumentarcu to objasnjavaju kako zlatni rez je idealna propocija da lijepo tijelo

Image
Image
nemezis wrote:@cackalica

Zar nije pravi odnos južni pol-meka/meka-sjeverni pol = 1,6247...? Možda je i to dovoljno blizu zlatnom rezu da nekoga zapanji ali zašto se rezultat mora uštimavati?
jeste zlatni rez, kao sto vidis u onom gore dokumentarnom kad mjere sa google earth a vidi sam u google earth

Image
Image
Mekka golden ratio in the world
12348,32 / 7631,68 = 1,618.......

zlatni rez u prirodi
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
cackalica83

#244 Re: Ne-religijski dokazi postojanja Boga

Post by cackalica83 »

taj gore primjer u sa zlatnim rezom u prirodi, kuranu, ljudima i poziciji kabe je fantastican primjer da se uvjeris da je jedan te isti tvorac zlatnog reza, Bog, koji je to ubacio u svoju kreaciju kao pecat da je to njegovo djelo.

kad vidimo historiju islama, nikad niko se nije bavio ikakvim brojcanim cudima u Kuranu, ljudi nisu imali sta da jedu , bili proganjani, ubijani, cak nisu imali Kuran u papirnoj formi, nego u komadicima od ziovotinjske koze, kamenju, suhom liscu, kostima, mozda koji papir itd. sam Muhammed nije znao ni pisati ni citati. niti su imali kompijutera, niti programa pretrazivaca, niti su imali digitrone da sracunavaju. cak sta vise Muhammed nije znao za ove stvari da imaju u Kuranu, sam Bog govori u Kuranu da ce pokazati buducim generacijama svoje dokaze koje Muhammed i njegovi savremenici nisu vidjeli

Bog kaze u Kuranu:

25:53.Mi ćemo im pružati dokaze Naše u prostranstvima svemirskim, a i u njima samim, dok im ne bude sasvim jasno da je Kur’an istina. A zar nije dovoljno to što je Gospodar tvoj o svemu obaviješten?
Pokazacu Ja vama, doista, dokaze Svoje, zato Me ne pozurujte Kuran

evo jos primjera zlatnog reza iz prirode
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

Bog kaze u Kuranu:
"Kur’an je, doista, svijetu cijelom opomena i vi ćete uskoro saznati njegovu poruku!”
sema911s

#245 Re: Ne-religijski dokazi postojanja Boga

Post by sema911s »

hajd par laickih pitanja:

jesi siguran da je sjeverni,juzni pol tu gdje google kaze, il se planeta rotira al ne stalno po istoj osovini?
pa jel se krecu tektonske ploce koliko se ja sjecam svi se krecemo po nekoliko mm godisnje pomnozi sa nekoliko stotina god pa ta cifra koju navodis ofula vise od mene
to za lice pogledj Michaela Schumachera, davida coultarda pa odredi jel brada i taj ostali dio tjela u srazmjeri?
onda par stranica si prije rekao dno kicme je neko sjeme il je to ostatk gmazova u nama, nije jos rep na otisao u zaborav evolucijom?
nadji u prirodi ovakav suncokret, a da nije genetski izmjenjen i da nisu stari holandjani u njega prste umjesali?
onda ovo za prste ovaj gif ako imas subler premjeri svoju ruku jer evo ja sam jutros svoju cacko i ima ti malo istine?
savrseno tjelo ne postoji izmisli hga rimljani dok su pravili svoje kipove, debelih vodja da nekome se nesto dokazu proidaju u senatu nadji na ulici savrseno tijelo

ps. ova slika galaksije kako je nastala ovo je mlicni put to mjesto dgje smo mi
ko je i kako je uslikao, ono izasao iz nase galaksije i uslikao nas odozgo,. jesam li to prespavo taj dogadjaj il sta il je to bilo 92. kada u bih bi rat pa necusmo od granatla da je neko bio gore pa nas sliko
cackalica83

#246 Re: Ne-religijski dokazi postojanja Boga

Post by cackalica83 »

sema911s wrote:hajd par laickih pitanja:

jesi siguran da je sjeverni,juzni pol tu gdje google kaze, il se planeta rotira al ne stalno po istoj osovini?
pa prema tom dokumentarcu i prema onome sto sam testirao jeste.
pa jel se krecu tektonske ploce koliko se ja sjecam svi se krecemo po nekoliko mm godisnje pomnozi sa nekoliko stotina god pa ta cifra koju navodis ofula vise od mene
prije ce biti da se zemlja siri pa tako i kontinenti se idu na svoju stranu.
onda par stranica si prije rekao dno kicme je neko sjeme il je to ostatk gmazova u nama, nije jos rep na otisao u zaborav evolucijom?
nije to nikakav ostatak gmazova, to je samo teorija a islam je objasnio koju ce repnjaca imati u buducnosti.
savrseno tjelo ne postoji izmisli hga rimljani dok su pravili svoje kipove, debelih vodja da nekome se nesto dokazu proidaju u senatu nadji na ulici savrseno tijelo
svako tijelo koje je lijepo je u tom omjeru, netreba biti savrseno.
ps. ova slika galaksije kako je nastala ovo je mlicni put to mjesto dgje smo mi
ko je i kako je uslikao, ono izasao iz nase galaksije i uslikao nas odozgo,. jesam li to prespavo taj dogadjaj il sta il je to bilo 92. kada u bih bi rat pa necusmo od granatla da je neko bio gore pa nas sliko
valjda NASA znaju kako izgleda.
shin

#247 Re: Ne-religijski dokazi postojanja Boga

Post by shin »

Image

Cackalice, šta ćemo sada?
sema911s

#248 Re: Ne-religijski dokazi postojanja Boga

Post by sema911s »

valjda nasa zna kako izgleda nasa galaksija
pa eto vi ste vjernik pratite to i kada to nasa posla kameru da uslika galaksiju,. jedino sto je izaslo iz naseg suncevog sistema je radiska antena Voyager koja se javi svakih nekoliko,. posalje slabi signal da je ziva, nema mogucnost da slika, u tim podatcima je podatak jel naisla na plazmu, i mali instrumet da mjeri magnetno polje ta slika galaksije je malko mastovita,.i eto jos i da je prava hajd ti tacno izmjeri nesto sa udaljenosti od nekoliko stotina miliona godina,. sta se sve do tada moglo desit,. jer to sto vidis na nebu se davno desilo,.

jel vjerujete svemu sto vidite na tv,.

ok zemlja se siri skuplja, i kkontinenti klize jadn pod drugi i onda ta mjera pada u vodu jel tak,.

znatel koji je sastav te repnjace, ustvari sta je to,. jel ima isti sastojak kao i pljuvacka, oci, nokat, i 3 prsljen, po tome to sjeme se moze uzet iz bilo kojeg dijela tijela

sta je to lijepo tijelo (meni je liepa pamela anderoson,. jel ona savrsenih proporcija) te savrsene proporcije tijela su nastale mnogo prije islama, i ovih rimljana sto ja napisa neki grci bog sa olompa je bio tih savrsenih proporcija
nemezis

#249 Re: Ne-religijski dokazi postojanja Boga

Post by nemezis »

@cackalica

Nekritički ubacuješ "dokaze" ne trudeći se ni pogledati ih. Rekao sam da naslici koju si postavio (karta svijeta, post 236, treća slika) stoji da je b/c=1,618 a vidi se da je c VEĆE od b. Ovo pokazuje koliko obraćaš pažnju na dokaze. Je li treba da sada postavljamo precizne izračune koji govore da se zlatni rez nalazi na ~21 stepeni i da odstupa od onoga što ti tvrdiš za 20 ili više kilometara? Ove slike sa google earth pokazuju udaljenosti koje se sa zlatnim rezom poklapaju do 7 decimale! Šta ako ti neko prezentuje tačno postupak, formule i rezultat koji opovrgava ove tvrdnje? Šta bi tada rekao? Jesi li spreman za to? Htio sam da kažem da ne trebaš uštimavati provjerljive stvari da bi nešto dokazao.
sema911s

#250 Re: Ne-religijski dokazi postojanja Boga

Post by sema911s »

nemezesis nemoj tako naljutices nekog boga da mu se proturijecis pa si nahebo,.,.
il ce se svi ovi naci uvrijejenji pa reci to je bilo za tu god tada vrsena mjerenja, pa se do danas svasta promjenilo,. jer vecinom ovo teoreticari zavjera, nekih starih spisa, se za to fataju i pomalo glupom narodu koji od obrazovanja ima 4 razreda srednje skole i citanku od 5. i ako su isli sta vise u skolu bilo im samo cilj da prodju taj razred ono nas ma meni dosta i dvojka,. njima je najlaks punit glavu ovim glupostima,
Post Reply