Venezuela

Locked
Avetinho

#226 Re: Venezuela

Post by Avetinho »

occupylove wrote:posto vas tuku u mozak jasnim podacima a nemate nikakvih kontra -argumenata , vi jadne ovce ? ( necu se smijati , samo hihotati, smjeskati :D )
evo jedan prigodan video spot
da zabiberim ;

lijepe zene majku mu , a Hilari Klinton i kancelarka Merkel su 'ljepotice " ? :lol:
joj ?
povracam mi se , odoh se oporaviti uz normalne zene , trauma ;
Tvoji kriteriji za lidera drzave su fantasticni. Gdje bi smjestio Fidela i Hugu? E to su mi ljepotani.
occupylove

#227 Re: Venezuela

Post by occupylove »

od cijih kriterija se 'povraca' ?
i izaziva mucninu ?
pa ?
narod Ekvadora je rekao svoje , nevjerovatna pobjeda Rafaela , nikada u istoriji te drzave nijedan kandidat nije dobio toliko glasova i to po treci put za redom :lol:
naprijed genijalni covjece , narod je uz tebe
revolucija Bolivirijana je ipak uzela tako debele korijene , da imperijalisti doslovno cupaju ono malo impontentnih stidnih dlaka akoje im je ostalo :lol:
bravo Rafael , i pozdravi jarana Chaveza , koji se vraca u Venecuelu !!
i usput penzionera Kastra , koji pise svoje memoare
i Dzulijana Asanza , koji slavi sa ekipom u Ekvadorskoj ambasadi u Londonu
svaka cast :thumbup: , narod zna ;

http://www.sott.net/article/258548-Rafa ... of-Ecuador
UnscarD
Location: Na granici koja polako nestaje, tamo izmedju atoma i bita.

#228 Re: Venezuela

Post by UnscarD »

occupylove wrote:od cijih kriterija se 'povraca' ?
i izaziva mucninu ?
pa ?
narod Ekvadora je rekao svoje , nevjerovatna pobjeda Rafaela , nikada u istoriji te drzave nijedan kandidat nije dobio toliko glasova i to po treci put za redom :lol:
revolucija Bolivirijana je ipak uzela tako debele korijene , da imperijalisti doslovno cupaju ono malo impontentnih stidnih dlaka akoje im je ostalo :lol:

:thumbup: Lagano prolaze vremena kada su USA mogle svrgavati demokratski izabrane vlade (i ubijati demokratske predstavnike tih ljudi kakav je bio npr. Salvador Allende) kako bi instalirale tiranine kao sto je Augusto Pinoche koji ce raditi za interese sjevernog kapitala tretirajuci ljude kao malo vise od stoke. Hugo i Correa su svijedoci da se vremena mjenjaju. Ocekujem da Correa u narednih godinu dana dozivi (reziranu od strane CIA-e) nesrecu. Samo pratiti vijesti. Kako je to John Perkins lijepo objasnio, pokusali su da ga kupe, ne ide...sada ce pokusati da ga eliminisu. Ako ni to ne ide, ide pokusaj drzavnog udara a ako ni to ne ide (kao u slucaju Venecuele) kao poslednji korak ide vojna intervencija Irackog tipa i donosenje slobode i demokratije (citaj otimanje resursa) narodu Ekvadora. Sacuvaj ih Boze od Americke demokratije i Americke slobode.
Avetinho

#229 Re: Venezuela

Post by Avetinho »

UnscarD wrote:
occupylove wrote:od cijih kriterija se 'povraca' ?
i izaziva mucninu ?
pa ?

:thumbup: Lagano prolaze vremena kada su USA mogle svrgavati demokratski izabrane vlade (i ubijati demokratske predstavnike tih ljudi kakav je bio npr. Salvador Allende) kako bi instalirale tiranine kao sto je Augusto Pinoche koji ce raditi za interese sjevernog kapitala tretirajuci ljude kao malo vise od stoke. Hugo i Correa su svijedoci da se vremena mjenjaju. Ocekujem da Correa u narednih godinu dana dozivi (reziranu od strane CIA-e) nesrecu. Samo pratiti vijesti. Kako je to John Perkins lijepo objasnio, pokusali su da ga kupe, ne ide...sada ce pokusati da ga eliminisu. Ako ni to ne ide, ide pokusaj drzavnog udara a ako ni to ne ide (kao u slucaju Venecuele) kao poslednji korak ide vojna intervencija Irackog tipa i donosenje slobode i demokratije (citaj otimanje resursa) narodu Ekvadora. Sacuvaj ih Boze od Americke demokratije i Americke slobode.
Malo si ovdje zbunjen: jesu li vremena prosla, ili nisu. Hoce li ga ubit CIA ili nece? Sta kaze kucni savjet iz Zgrade broj 7?
UnscarD

#230 Re: Venezuela

Post by UnscarD »

Jeli to neki amaterski pokusaj provokacije bez da se po obicaju kaze ista suvislo? Ambiciozno moj djecace, ambiciozno :D Jos malo vjezbanja na ljubavnim podforumima pa se onda vrati ovamo ;-)
Avetinho

#231 Re: Venezuela

Post by Avetinho »

UnscarD wrote:Jeli to neki amaterski pokusaj provokacije bez da se po obicaju kaze ista suvislo? Ambiciozno moj djecace, ambiciozno :D Jos malo vjezbanja na ljubavnim podforumima pa se onda vrati ovamo ;-)
Morao si nakon 10 godina po forumu nauciti da se "je li" pise odvojeno.
Ovako te tesko shvatiti. Nismo jeli danas?
Klavikula

#232 Re: Venezuela

Post by Klavikula »

kakav trol je @ja sam odavle. nevidjeno. jos nisam procitao nista konkretno od njega. sve same gluposti. al nije bitno. budi pozdravljen.

mislim da nije niko stavio Chavezovu sliku od prijepar dana.
Image
drze se Hugo :thumbup:
UnscarD

#233 Re: Venezuela

Post by UnscarD »

Ja Sam Odavle wrote:
UnscarD wrote:Jeli to neki amaterski pokusaj provokacije bez da se po obicaju kaze ista suvislo? Ambiciozno moj djecace, ambiciozno :D Jos malo vjezbanja na ljubavnim podforumima pa se onda vrati ovamo ;-)
Morao si nakon 10 godina po forumu nauciti da se "je li" pise odvojeno.
Ovako te tesko shvatiti. Nismo jeli danas?
A ti si neki forum lektor ? :D
Shvatam da postoje i ljudi kojima je forma vaznija od sutine...bilo bi dosadno da smo svi isti ;-)

Nego kada si vec kod zgrade 7, dobro me podsjeti :D :D :D

25 Februara 2013 godine ce pred sudom Ujedinjenog Kraljevstva u malom gradicu Horshamu biti odrzano preliminarno saslusanje povodom tuzbe za neobjektivno izvjestavanje BBC-a u vezi dogadjaja 11 Septembra predstavljenim u njihovim dokumentarcima " 9/11: Conspiracy Road Trip’ i ‘The Conspiracy Files: 9/11 Ten Years O". Ovo ce biti prvi put da se u okviru neke sudske institucije povede rasprava oko "zvanicne istine". Dozvoljena su 3 sata za prezentaciju materijala sa fokusom na slobodan pad zgrade 7 i pronadjeni nanotermit. Tim sprema prezentaciju a govorit ce i profesor Niels Harrit sa Kopenhagen Univerziteta koji je izmedju ostalih potvrdio postojanje nanotermita u prasini nakon pada tornjeva.Govorit ce jos 10-ak ljudi medju kojima piloti, obavijestajci i naucnici, svi zajedno slozni oko toga da se 911 nije mogao desiti onako kako glasi zvanicna verzija.

Javim se sa update-om oko ovog sudjenja.
UnscarD

#234 Re: Venezuela

Post by UnscarD »

Klavikula wrote:kakav trol je @ja sam odavle. nevidjeno. jos nisam procitao nista konkretno od njega. sve same gluposti. al nije bitno. budi pozdravljen.

mislim da nije niko stavio Chavezovu sliku od prijepar dana.
Image
drze se Hugo :thumbup:
Dobra ova desna :) kosa mu raste ponovo ...super ...idemo dalje komadante... :thumbup:
Klavikula

#235 Re: Venezuela

Post by Klavikula »

dobra :-D
ma Kubanci cuda rade. zna Hugo ko ce ga vratiti u zive ako zapne :thumbup:
udrch

#236 Re: Venezuela

Post by udrch »

Klavikula wrote:dobra :-D
mislim stvarno, Kuba i Venecuela me baš ne zanimaju, ali fakat nešto sa tobom nije u redu ako su ti najbolji državnici ovi diletanti i diktatori svih boja i dezena..
Klavikula

#237 Re: Venezuela

Post by Klavikula »

udrch wrote:
mislim stvarno, Kuba i Venecuela me baš ne zanimaju, ali fakat nešto sa tobom nije u redu ako su ti najbolji državnici ovi diletanti i diktatori svih boja i dezena..
vidi se da te ne zanimaju :thumbup:
occupylove

#238 Re: Venezuela

Post by occupylove »

samo proucite istoriju , odlican text jednoga od finalista za Pulicerovu nagradu ( znate valjda sta takvo priznanje znaci i u Americi i sire za jednoga publicistu i novinara )
ali trolovima i spamerima su ionako usporene mozdane celije , pa na njih i ne racunam da ista i procitaju i da razumiju
uglavnom ?
kako su vecina drzava Juzne Amerike izbjegle "CIA gulag " ?
naime afera ( koja je odavno znana ) o operacijama CIA i otmicama "terorista " i njihovim tajnim mucenjima , na vise lokacija , koja traje od 9/11
i Klix.ba je izvjestio jer je i BiH bila na listi od 54 drzave na svijetu , kroz koju su transferirani "uhvaceni teroristi "
kako je nekoliko drzava bacilo klipove pod tockove imperiji
od mucne i teske istorije i izrabljivanja i medjusobnih sukoba i pobuna
do odreda smrti Juzne Amerike i krvozednih diktatora i narko-kartela ? a danas prekretnica i jedan od bastiona slobode na mukotrpnome putu napretka
neda se revolucija Bolivirijana , sve vise nazovimo ih 'zapadnih " intelektualaca i ekonomista znatizeljno uz ne malu podrsku prati globalni fenomen i njihov nesvrstani put ka buducnosti , koji nije bez problema ali rezultati i to gigantski su takodjer tu u poboljsanju zivota naroda : nova Juzna Amerika ;

http://www.informationclearinghouse.inf ... e34013.htm
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#239 Re: Venezuela

Post by KatarinaKosaca »

Hugo Chavez čovjek koji je Amerima oteo svoju naftu i dao njen prihod siromašnima se bori za život i stanje mu se pogoršava. Hugo Chavez čovjek kojem nisu ugurali štap u analni otvor, ali nisu ni oprostili što nije dao ponos i blago svoje zemlje.
nosara

#240 Re: Venezuela

Post by nosara »

udrch wrote:
Ne, alija i scepo su drzavnici... :-)
Avetinho

#241 Re: Venezuela

Post by Avetinho »

Hugo sebe smatra nezamjenjivim. Jos ga uvijek drze na vlasti iako nije polozio zakletvu od proslih izbora. Sta li ce biti s Venecuelom kad Hugo umre za koji dan. Da bar ima brata kao Fidel.

Moja prognoza?
Gradjanski rat, kojem ce uzrok biti Chavisti, jer ce se neko od njih smatrati punopravnim nasljednikom, iako ce izgubiti na izborima. Chavisti, ce, naravno, za rat okriviti mrske imperijaliste, kao i uvijek.

Edit:
Nije jos ni umro, a vec su "imperijalisti" krivi.
Venezuelan President Hugo Chavez was infected with cancer by "imperialist" enemies, his No. 2 alleged on Tuesday
http://www.reuters.com/article/2013/03/ ... 5420130305
DON_eARL

#242 Re: Venezuela

Post by DON_eARL »

Al Jazeera Balkans
about a minute ago
BREAKING NEWS: Preminuo je Hugo Chavez, dugogodišnji predsjednik Venecuele. Uskoro više: http://ajb.me/Zee3yp
It_is_a_Leclerc

#243 Re: Venezuela

Post by It_is_a_Leclerc »

Otišla je, dakle, jedna vrlo kontroverzna i neobična politička pojava koja, priprostom i mahom politički nepismenom radničkom puku diljem svijeta izgleda kao neki veliki borac protiv kapitalizma i Amerike (od oba "neprijatelja", dakle i od kapitalizma i od Amerike sazdao je svoje malo privatno carstvo zvano Venecuela). Njegova socijalistička diktatura, pokušaj da nametne neograničenu predsjedničku vlast, suštinski je problematična i otvara niz pitanja o kojima se može raspravljati na nekom ozbiljnom nivou sa ljudima koji poznaju samu tematiku.

Hugo Chavez, koliko god vrijeđao SAD i Busha, svoj narod držao je upravo u onakvoj izolaciji u kakvoj je Bush držao svoj.

Neka mu je pokoj duši i neka historija presudi njegovoj političkoj ulozi na ovom svijetu.
muzicar_iz_parka

#244 Re: Venezuela

Post by muzicar_iz_parka »

-
starii

#245 Re: Venezuela

Post by starii »

dobar je bio...RIP
BegA_

#246 Re: Venezuela

Post by BegA_ »

Image

:sad:
vivaldi

#247 Re: Venezuela

Post by vivaldi »

revolucija ide dalje

Image
forzamilan

#248 Re: Venezuela

Post by forzamilan »

Hasta luego Presidente.
glockov kolac

#249 Re: Venezuela

Post by glockov kolac »

Ne tugujte... Assad i Emil Vlajki nastavljaju gdje je Hugo stao...
Opetja033

#250 Re: Venezuela

Post by Opetja033 »

glockov kolac wrote:Ne tugujte... Assad i Emil Vlajki nastavljaju gdje je Hugo stao...
:mrgreen: :thumbup:
Locked