madner wrote:Tkd wrote:@Madner
Nanijeli su nam u Srebrenici više štete nego oni drugi u 500 godina. Ne piši nebuloze ubuduće, hvala.

Da vidimo spisak
Prodali Bosnu i Hercegovinu Austriji.
Pobili nekoliko puta Bosnasku inteligenciju i plemice.
Kreirali Hercegovinu kako bi oslabili Bosanski nacionalizam
Odbili prihvatiti autonomiju Bosne.
Dali Srbiji djelove Bosne.
Iselili dio stanovnistva u Aziju zbog pobuna.
Naselili Bosnu stranim stanovnistvom (katolickim i pravoslavnim) kao dio njihove vojne krajine.
Da ne govorim koliko je Bosanaca za Portu poginulo, dok smo zauzvrat dobili nista.
1. Zainteresovanost Austro-Ugarske za BiH datira još od 1815 godine, one je bila prisutna kao i politički a naročito kao ekonomski faktor. Mrežom konzulata u drugoj polovini 19 vijeka pomno su se pratila sva događanja, a u trgovačkom ugovoru od 1862 godine sa Osmanlijama na ovom području je dobila privilegovan status. Rajhštatskim dogovorom 1876 i Budimpeštanskim konvencijama 1877 AU je tajno dobila saglasnost RUSIJE da može zauzeti BiH. Iako je ČL. 24 Sanstefanskog preliminarnog mira 3.3.1878 za ove pokrajine bila predviđena autonomija u okvirima O-C, stvarno riješenje pitanja BIH bilo je na Berlinskom kongresu 13.6-13.7 1878. Ovaj skup evropskih sila nije usvojio ni jedan od zahtjeva iz ustaničkoh memoranduma (pripajanje Srbiji ili autonomiju u okvira Carstca). AU je od evropskih sila dobila mandat da "OKUPIRA i UPRAVLJA POKRAJINAMA BIH". prepuštajući upravu nad Novopazarskim sandžakom Osmanilijama. itd............ko će tipkati
2. Laž
3. Čiji je čovjek bio Rizvanbegović
4. Šta je bilo prije toga par vijekova
5. Čitaj 1
6. Ima nas i u Aziji, kul
7. Bilo je prije katolika i pravoslavaca Bošnjaka i prije Osmanlija
8. Da, sam se izgradio Stari most, sam se izgradio i stari grad tu, samo se Sarajevo izgradilo. Ništa nismo dobili !
Detaljno pisati na sve što si napisao nema smisla. jednostavno bole me prsti od tipkanja.