Auto na duge staze
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
hostapler
#226 Re: Auto na duge staze
emko samo nam reci jesi li ti za 100 000 KM koje si istresao na svog Audija ocekivao da dobijes hebet stvari koji se mogu dobiti i na Passatu,da ne kazem na Octaviji.
-
nedjelja2
#227 Re: Auto na duge staze
S4mpion wrote:Audi motori 2.5-kvarljivost svemirska.Renault,pa nisam bas siguran za sve modele,ali znam da Laguna nije dobra nikako,to auto jednostavno se ne da odvojiti od mehanicara i kvarova.Citroen,svaki kvar mu je papren,jer auto ima elektronike-sto jes jes.Sto se tice passata,to su auta koja zahtjevaju redovno odrzavanje.Od navedenih auta moj glas ide za Audi A4 ili A3 1.9TDI ili 2.0TDI.Jedino francusko auto koje bih uzeo u obzir je Peugeot 407.Medjutim,najbitnije je naci dobar primjerak
![]()
Sto se tice mehanike,najpouzdaniji je Mercedes-Benz,lanac mu je ugradjen umjesto zubcastog remena,tako da nema velikog servisa kao u ostalih auta,samo se mijenjaju filteri i ostali potrosni dijelovi,samo ako je losa cesta dosta idu lezajevi.
audi a3 sportback 77 kw, ili peugeot 307 66 kw
- respo
#228 Re: Auto na duge staze
emko kompleksasu fazon je sto u tog citroena dobijes da neke stvari uredis ti kako hoces sto ne dobijes ni kod jednog audija bmw-a itd pa i obicnog citroena a te se stvari placaju dodatno i cijene od nekih ljudiemko1234 wrote:ma vi ste samo takvi bukvalci s kojim se ne isplati ulazit u raspravu.
prvo teme je besmislena, tj smisljenja je namjenski da ovdje opet dodje do pokolja samo su sad svabe protiv francuza na meniju.
drugo, mozes ti sa golfom dvicom gti-ijem bit munja nebeska za ds5. nije to poenta, poenta je da kad das za auto 80-90 hiljada maraka ocekujes puno vise od toga sta ti ds5 za te pare moze ponudit.
hocu opet napisat? za 80-90 hiljada maraka ds5 nudi premalo stvari, pogotovo u odnosu na konkurente u ciju klasu ulazi s tom cijenom(audi, bmw, merc, lexus, jaguar, volvo). znaci sve auta koja su ko brandovi i kao pojedinicni proizvodjaci za klasu na vecoj cijeni od jednog citroena po svemu. a od konkurenta koji bi mu trebali bit primat koji ce stici(508, laguna, passat, insignia, mazda 6, honda acord) dobro je pobjegao cijenom
eh sad opet pitanje, jel bolje kupit mazdu full s dizelom 2.2 sa 185ks za 65 000km, bmw 328i f30 kojeg je spoemnuo dottore za 80 000km, citroena ds5 full za 85+km?
u te ljude ti ne spadas pa ne mozes ni shvatiti
je li velika cijena tih usluga moze se raspravljati al sve je do pojedinca
-
emko1234
#229 Re: Auto na duge staze
fazon je sto se ne mogu dobit. od motora, ovjesa, do opreme, do prodajne cijene nakon par godina eksploataacije.hostapler wrote:emko samo nam reci jesi li ti za 100 000 KM koje si istresao na svog Audija ocekivao da dobijes hebet stvari koji se mogu dobiti i na Passatu,da ne kazem na Octaviji.
da su se mogli dobit, ja bi kiu kupio.
al koliko para, toliko i muzike.
respo ne seri. cuj dobije da uredis kako hoces?
pa prema tebi audi postade kia, gdje imas 3 paketa oprema bez mogucnosti invidiualizacije?
nemas pojma, ne pricaj gluposti. cijena auta u preimium segmentu moze bit za polovine cijene uvecana kad uzmes sve sto mozes uzet.
Last edited by emko1234 on 05/08/2012 15:24, edited 1 time in total.
-
milojicabrzi
#230 Re: Auto na duge staze
...tema je, ako se ne varam "AUTO NA DUGE STAZE"... znaci, postavljac pita koja su to vozila, koja su u omjeru ulozeno--dobijeno, najbolja za preci 500 ili 600 hiljada KM bez problema
Ova auta koja se spominju, u posljednjih par strana ovoe teme, nisu auta na duge staze, vec prestizna auta za sminku...
Nesto ne vidim, da bi neko neke Bentlije, Audi "A16" i druga svemirska vozila koja su nabrojana, vozao kao auto kojim ce preci svaki dan 400-500 KM.
Auta na duge staze, po mom misljenju, su iz srednjeg ili viseg srednjeg segmenta....to su Passati, BMW 3, Octavie, C5, Peugeot 407,Toledo i slicna vozila i to sa onim izborom motora koji je najizdrzljiviji i moze najvise preci, bez velikih ulaganja...
Auta visoke klase, u pravilu se ne voze na jako velike relacije, nisu sluzbena i sto je specificno, jako im puno pada cijena nakon 10+ godina eksploatacije, tako da budu prilicno jeftini u drugom poluvremenu njihove eksploatacije, bas zato sto ih zbog puno elektronike, skupih rijesenja koja prouzrokuju skupe kvarove,.... niko nece
Probaj ti sad nekome u SA prodati BMW 7 iz npr. 1997. pa ces vidjeti kako ces proci...
Ova auta koja se spominju, u posljednjih par strana ovoe teme, nisu auta na duge staze, vec prestizna auta za sminku...
Nesto ne vidim, da bi neko neke Bentlije, Audi "A16" i druga svemirska vozila koja su nabrojana, vozao kao auto kojim ce preci svaki dan 400-500 KM.
Auta na duge staze, po mom misljenju, su iz srednjeg ili viseg srednjeg segmenta....to su Passati, BMW 3, Octavie, C5, Peugeot 407,Toledo i slicna vozila i to sa onim izborom motora koji je najizdrzljiviji i moze najvise preci, bez velikih ulaganja...
Auta visoke klase, u pravilu se ne voze na jako velike relacije, nisu sluzbena i sto je specificno, jako im puno pada cijena nakon 10+ godina eksploatacije, tako da budu prilicno jeftini u drugom poluvremenu njihove eksploatacije, bas zato sto ih zbog puno elektronike, skupih rijesenja koja prouzrokuju skupe kvarove,.... niko nece
Probaj ti sad nekome u SA prodati BMW 7 iz npr. 1997. pa ces vidjeti kako ces proci...
-
hostapler
#231 Re: Auto na duge staze
Je li ima neka razlika izmedzu S-Tronic i DSG mjenjaca?emko1234 wrote:fazon je sto se ne mogu dobit. od motora, ovjesa, do opreme, do prodajne cijene nakon par godina eksploataacije.hostapler wrote:emko samo nam reci jesi li ti za 100 000 KM koje si istresao na svog Audija ocekivao da dobijes hebet stvari koji se mogu dobiti i na Passatu,da ne kazem na Octaviji.
Cijena im ni na pocetku nije ista,pa nece biti ni nakon nekoliko godina exploatacije. S tim da ce covjek na Passatu od 50 000 Km manje izgubiti za pet godina nego ti na Audiju od 100 000.
Ti bi kupio KIA-u ali u rucKu. Tvoj ego to ne bi dao.
Ne bi bio clan kreme grada Sarajeva i samoprozvane elite.
Sta bi komsije na sve to rekle (na sta spade kuca Petrovica).
- respo
#232 Re: Auto na duge staze
emko kompleksas ajde vidi sta u audiju mozes personalizirati i u kojoj mjeri ti to mozes odlucivati a u kojoj kod ds serijeemko1234 wrote:fazon je sto se ne mogu dobit. od motora, ovjesa, do opreme, do prodajne cijene nakon par godina eksploataacije.hostapler wrote:emko samo nam reci jesi li ti za 100 000 KM koje si istresao na svog Audija ocekivao da dobijes hebet stvari koji se mogu dobiti i na Passatu,da ne kazem na Octaviji.
respo ne seri. cuj dobije da uredis kako hoces?
pa prema tebi audi postade kia, gdje imas 3 paketa oprema bez mogucnosti invidiualizacije?
nemas pojma, ne pricaj gluposti. cijena auta u preimium segmentu moze bit za polovine cijene uvecana kad uzmes sve sto mozes uzet.
to recimo ima i ford dok svi drugi mainstream nemaju ne brojim aston martin mada ni tu nemas velik izbor kao kod ds-a trenutno
i kao sto rece milojica tema je koji je najizdrzljiviji na duge staze pa makar on kostao 10000 maraka ili 100000 maraka nov
- Don Zivconi
#233 Re: Auto na duge staze
@respo
hebo li te emko
sta raspravljas vise sa njim pusti ga s mirom
, kako ces ti njemu stanje svijesti promjeniti preko foruma tako se odgaja od malena mane tu terapije 
hebo li te emko
-
emko1234
#234 Re: Auto na duge staze
kad nemate argumenata onda pocete s vrijedjanjem. tako tipicno za nas narod i mentalitet.
e dobro, ajmo ovako. ja imam i dao sam 100 000 za auto. vi nemate i necete dati. tako dok samo hipoteticki mozete da serete kako bi bilo kad bi bilo, ja sam fino otisao i platio auto 78 000 maraka s osnovnom opremom. i na tu opremu bacio jos 20 000 maraka dodatne opreme i opet auto nije full.
jebe mi se sta vi kazete @hostapler, respo, don i ostali.
respo, brate vozas auto od 15 000 maraka i pricas meni nesto o personaliziranju auta? ti si smijesan lik. ti mozes personalizrat stopke, felge i radio. dok ja kad sam kupovao sam mogao sve ostalo.
na kraju krajeva, ovo je bezobrazno. al sami izazivate. i hostapleru, ja nisam clan kreme grada sarajeva. nit sam kad bio nit sam tezio da budem, ljudi koji me poznaju licno znaju da je to tako. al mogao bi bit da hocu, a i iz tebe izbija zavist s obzirom na nacin na koji to pricas. al vjeruj mi ne propustas nista bitno, i nemoj da mislis da je jaka stvar bit clan kreme grada sarajeva. mozda je nekad bilo, vise nije.
i bilo ko od vas da ima 100 000 da da za auto, ne bi kupio citroena. ko kaze da bi, laze.
eto sad imate novu podtemu za pricat.
bahatost novokompovane elite, kompleksi i slicne stvari..

e dobro, ajmo ovako. ja imam i dao sam 100 000 za auto. vi nemate i necete dati. tako dok samo hipoteticki mozete da serete kako bi bilo kad bi bilo, ja sam fino otisao i platio auto 78 000 maraka s osnovnom opremom. i na tu opremu bacio jos 20 000 maraka dodatne opreme i opet auto nije full.
respo, brate vozas auto od 15 000 maraka i pricas meni nesto o personaliziranju auta? ti si smijesan lik. ti mozes personalizrat stopke, felge i radio. dok ja kad sam kupovao sam mogao sve ostalo.
na kraju krajeva, ovo je bezobrazno. al sami izazivate. i hostapleru, ja nisam clan kreme grada sarajeva. nit sam kad bio nit sam tezio da budem, ljudi koji me poznaju licno znaju da je to tako. al mogao bi bit da hocu, a i iz tebe izbija zavist s obzirom na nacin na koji to pricas. al vjeruj mi ne propustas nista bitno, i nemoj da mislis da je jaka stvar bit clan kreme grada sarajeva. mozda je nekad bilo, vise nije.
i bilo ko od vas da ima 100 000 da da za auto, ne bi kupio citroena. ko kaze da bi, laze.
bahatost novokompovane elite, kompleksi i slicne stvari..
-
hostapler
#235 Re: Auto na duge staze
Opet nisi odgovorio na pitanje,ali nema veze.emko1234 wrote:kad nemate argumenata onda pocete s vrijedjanjem. tako tipicno za nas narod i mentalitet.
bahatost novokompovane elite, kompleksi i slicne stvari..![]()
Ja te nigdje nisam uvrijedio samo konstatujem stvari. Da li sam pogrijesio negdje,mozda,ali tu me i mozes ispraviti. Ne daj boze da sam zavistan,to je jedan od smrtnih grijehova. Ali na ovaj nacin na koji ti sebe predstavljas uopste ti ne lezi da vozis Audi jer te ljudi poistovjecuju sa vrstom ljudi kojoj ne tezis. Sto ti onda to treba.
Drugo ja sam tip osobe takav i kad bi imao 5 miliona eura na banci ne bi kupio auto skuplje od 30 000 i to sigurno ne bi bio auto albanaca,kvazi elite i kockastih glava.
Last edited by hostapler on 05/08/2012 19:01, edited 1 time in total.
- Don Zivconi
#236 Re: Auto na duge staze
Nisam ja mislio vrijedjati mozda je tako zvucalo malo sam se salioemko1234 wrote:kad nemate argumenata onda pocete s vrijedjanjem. tako tipicno za nas narod i mentalitet.
nego ja nebih dao za auto vise od 15.000km i to je plafon al za motor to je druga prica
- respo
#237 Re: Auto na duge staze
super kad si se pohvalioemko1234 wrote:kad nemate argumenata onda pocete s vrijedjanjem. tako tipicno za nas narod i mentalitet.
ni tvoj sada ne kosta 100000
ja vozim auto koje mi se svidja i ne patim od toga sto ce mi neko reci vozis auto od 10-15-50 milja za razliku od tebe
to nije jedino auto koje vozim ako te zanima al svejedno ja vozim auto od 15 milja i sta to znaci? da sam glup a ti pametan jer imas auto od 100 milja?
pa znam vise ljudi koji su pametni i pametniji od mene a voze auto od 3-4 hiljade
emko podhitno moras mjenjati glediste jer je bolesno kad gledas ko sta vozi
sutra da kupim Q7 i da jedem kifle u pekari jer sam odvojio zadnji dinar ne pada mi napamet al bi tebi iz nekog tvog razloga ja vjerovatno porastao u ocima jer vozim auto od 125 milja ili koliko vec nevazno
i rekoh za 15 kupio auto ostalih 85 milja trosim na neke druge stvari
to nije zavist nego samo drugacije razmisljanje
-
klixo
#238 Re: Auto na duge staze
@respo
Normalno je da ce gledati sta ko ima i sta ko voza ,nemoj ovo bukvalno shvatit ,ali ... ... 98% "prijatelja" kojih poznajem gledaju me sa zaviscu zato sto ja imam koju marku vise u dzepu i vozam malo bolje auto. I uvijek gledaju da te iskoriste i na kraju se osjecas kao kondom. Zbog ovih 2% sam napisao "nemoj ovo bukvalno shvatit".
Normalno je da ce gledati sta ko ima i sta ko voza ,nemoj ovo bukvalno shvatit ,ali ... ... 98% "prijatelja" kojih poznajem gledaju me sa zaviscu zato sto ja imam koju marku vise u dzepu i vozam malo bolje auto. I uvijek gledaju da te iskoriste i na kraju se osjecas kao kondom. Zbog ovih 2% sam napisao "nemoj ovo bukvalno shvatit".
-
Mlad i Nevin
#239 Re: Auto na duge staze
Je*iga ljudi moji, emko je čovjek koji ima mnogo para i voli automobile i zašto ne bi si priuštio neki skup ako već može? Pa vjerujte da svi imate neke firme, milione u banci sigurno bi imali u garaži dvije tone lima od bar 100 000 maraka. Ja mu nisam zavidan, meni je drago kad čovjek ima i kad može da zarađuje. Takvi ljudi su moji uzori.
-
gaius
#240 Re: Auto na duge staze
1. ja sam nedavno naručio novog cc-a.. i gledajući malo raspravu na ovoj temi pogledah i malo karakteristike ds5.. ja to ne bih kupio ne zato što je citroen sranje a vw premium (jer nije).. nego zato što za iste pare ne dobijem isto.. citroen je 30 cm kraći.. ima lošije motore a gledajući izvorno šta je tema rasprave.. mislim da nije ni auto za duge staze..
iako ne kupujem auto razmišljajući za koliko ću ga moći prodati za 5 godina nešto nisam siguran da bi jednako otišao citroen kao i ovaj cc..
2. rasprava šta bi ko kupio i za koliko para je glupost.. glupo je porediti citroena sa audijem i sl.. kao što je glupo porediti kiu sa citroenom itd.. potpuno je bezveze pričati o tome da eto jedan citroen nudi nešto što ne nudi audi.. to je sranje.. ko ima dovoljno novaca dobiće sve što mu treba a taj citroen (ne znam odakle uopšte u priči) je čini mi se malo preskup za klasu sa kojom se poredi.. meni je puno zanimljiviji recimo c5 Hdi200 BVA6..
ne treba mrziti audija zato što vozimo jeftinije
i ja bih vozio panameru ali plitak mi novčanik brate..
opet ja nisam nikakav ekspert nego klasičan vozač koji kupi i vozi.. i nemam pojma koliko je imao konja nekakav audi iz 85. i koliko dobro pliva citroen iz 68...
3. pošto ovdje vrvi od eksperata a ne mogu da pronađem info niti sam se sjetio pitati na vrijeme.. kakav se cruise ADC (ili ACC) ugrađuje u novi vw cc.. sa stop & go funkcijom (dakle radno područje od 0 km/h - x km/h) ili onaj koji radi u rasponu od 40 km/h - x km/h..
iako ne kupujem auto razmišljajući za koliko ću ga moći prodati za 5 godina nešto nisam siguran da bi jednako otišao citroen kao i ovaj cc..
2. rasprava šta bi ko kupio i za koliko para je glupost.. glupo je porediti citroena sa audijem i sl.. kao što je glupo porediti kiu sa citroenom itd.. potpuno je bezveze pričati o tome da eto jedan citroen nudi nešto što ne nudi audi.. to je sranje.. ko ima dovoljno novaca dobiće sve što mu treba a taj citroen (ne znam odakle uopšte u priči) je čini mi se malo preskup za klasu sa kojom se poredi.. meni je puno zanimljiviji recimo c5 Hdi200 BVA6..
ne treba mrziti audija zato što vozimo jeftinije
opet ja nisam nikakav ekspert nego klasičan vozač koji kupi i vozi.. i nemam pojma koliko je imao konja nekakav audi iz 85. i koliko dobro pliva citroen iz 68...
3. pošto ovdje vrvi od eksperata a ne mogu da pronađem info niti sam se sjetio pitati na vrijeme.. kakav se cruise ADC (ili ACC) ugrađuje u novi vw cc.. sa stop & go funkcijom (dakle radno područje od 0 km/h - x km/h) ili onaj koji radi u rasponu od 40 km/h - x km/h..
- Better Man
#241 Re: Auto na duge staze
E, ako te prijatelji gledaju sa zavišću zbog toga što voziš bolje auto, onda su klasični kompleksaši i lažni prijatelji!klixo wrote:@respo
-
hostapler
#242 Re: Auto na duge staze
Ja takve ljude ne bih stavio pod prijatelje ni pod navodnicimaklixo wrote:@respo
-
hostapler
#243 Re: Auto na duge staze
Sve ja to shvatam,covjek radi,odera guzicu od posla,covjek ima,hoce da se pocasti,auta su mu slaba strana pa je sebi kupio skup auto (preskup za moj ukus,ne zato sto ne vrijedi ili nesto sl,vec sam ranije rekao da ja sebi nikada ne bih kupio auto skuplje od 30k KM).Mlad i Nevin wrote:Je*iga ljudi moji, emko je čovjek koji ima mnogo para i voli automobile i zašto ne bi si priuštio neki skup ako već može? Pa vjerujte da svi imate neke firme, milione u banci sigurno bi imali u garaži dvije tone lima od bar 100 000 maraka. Ja mu nisam zavidan, meni je drago kad čovjek ima i kad može da zarađuje. Takvi ljudi su moji uzori.
Meni je takodze drago da ljudi koji rade,slomise se od posla sebi kupuju takva auta i svaka mu cast na tome. Samo,ja sebe ne bih stavio u isti kos sa ljudima koji otimaju,tuku,dilaju,kamatare,kradu pa makar i time da isti auto vozamo. Ne zelim da vozam isti auto kao i oni.
Zato emko zelim ti da sljedeci put kupis Jaguara XF
- olensoner
#244 Re: Auto na duge staze
Vratimo se na temu - AUTO NA DUGE STAZE!
Saab 9-5, 2.3T (LPG) sa 1.000.000km predjenih i jos uvijek ide odlicno, potpuno tehnicki ispravan.
Saab 9-5, 2.3T (LPG) sa 1.000.000km predjenih i jos uvijek ide odlicno, potpuno tehnicki ispravan.
-
juzna_strana
#245 Re: Auto na duge staze
Svaka cast za prijedlog !hostapler wrote:Sve ja to shvatam,covjek radi,odera guzicu od posla,covjek ima,hoce da se pocasti,auta su mu slaba strana pa je sebi kupio skup auto (preskup za moj ukus,ne zato sto ne vrijedi ili nesto sl,vec sam ranije rekao da ja sebi nikada ne bih kupio auto skuplje od 30k KM).Mlad i Nevin wrote:Je*iga ljudi moji, emko je čovjek koji ima mnogo para i voli automobile i zašto ne bi si priuštio neki skup ako već može? Pa vjerujte da svi imate neke firme, milione u banci sigurno bi imali u garaži dvije tone lima od bar 100 000 maraka. Ja mu nisam zavidan, meni je drago kad čovjek ima i kad može da zarađuje. Takvi ljudi su moji uzori.
Meni je takodze drago da ljudi koji rade,slomise se od posla sebi kupuju takva auta i svaka mu cast na tome. Samo,ja sebe ne bih stavio u isti kos sa ljudima koji otimaju,tuku,dilaju,kamatare,kradu pa makar i time da isti auto vozamo. Ne zelim da vozam isti auto kao i oni.
Zato emko zelim ti da sljedeci put kupis Jaguara XF
Jaguar ili Lexus,a moze i Infiniti M
-
Dady
#246 Re: Auto na duge staze
Ako je distance control (ADC ) onda bi trebalo biti od 0-x km/h.gaius wrote: 3. pošto ovdje vrvi od eksperata a ne mogu da pronađem info niti sam se sjetio pitati na vrijeme.. kakav se cruise ADC (ili ACC) ugrađuje u novi vw cc.. sa stop & go funkcijom (dakle radno područje od 0 km/h - x km/h) ili onaj koji radi u rasponu od 40 km/h - x km/h..
Običan tempomat je od 40 km/h.
Opet uzmi ovo sa rezervom.
Neka bude sretno sa CC-om
Btw: CC mi je prekrasan auto. Svidjeo mi se komentar jednog novinara nakon predstavljanja prve serije CC-a. Nešto tipa: " Da VW ima muda, ovo bi trebalo biti osnovna verzija Passat-a.
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
- respo
#247 Re: Auto na duge staze
covjece nije problem sto emko kupi audija od 100 miljaMlad i Nevin wrote:Je*iga ljudi moji, emko je čovjek koji ima mnogo para i voli automobile i zašto ne bi si priuštio neki skup ako već može? Pa vjerujte da svi imate neke firme, milione u banci sigurno bi imali u garaži dvije tone lima od bar 100 000 maraka. Ja mu nisam zavidan, meni je drago kad čovjek ima i kad može da zarađuje. Takvi ljudi su moji uzori.
ja mu zelim da kupi veyrona
problem je u njegovoj percepciji znacenja automobila i gledanja stvari kroz automobile
ako imas gelly ne vrijedis ako imas skodu ajd vrijedis malo ako imas vw srenje vrijedan ako imas audi vrijedis vise i ako imas lamborghini bozanstvo si
e u tome je njegova jedina greska
mora da shvati da neko bez obzira koliko voli auta ili je zaljbljenik u iste ne pati da vozi najskuplji autoi da onaj sa najvise novaca ne kupuje nuzno najskuplje auto da bi to pokazao ljudima
volim i ja auta i sve to al pare trosim na druge stvari jer nisam rob automobila
jbt ovo bi komotno moglo i na podforum psihologija
ps njegov problem je jos sto njegovo mora biti najbolje i taj nece priznati da kia hyundai gelly peugeot fiat opet ili bilo koji nizi od audija moze imati nesto bolje u odnosu na taj isti audi
Last edited by respo on 05/08/2012 22:15, edited 1 time in total.
- respo
#248 Re: Auto na duge staze
pa ti onda imas problem s kim se druzisklixo wrote:@respo
98% tih ti nisu prijatelji nego ti to fino odjebi od sebe i onda neces imati niti problema niti brige
tako ja licno radim i sretniji ne mogu biti
ako me gledas sta vozim odjebi od mene
-
emko1234
#249 Re: Auto na duge staze
al mislim @hostapler tvojih konstatacija ala krema grada sarajeva i kupio bi kiu al u kurcu, rasprava i prica postaje bespredmetna.
sta ja da pisem na to. hiljadu puta sam objasnio na drugim temama da nisam auto kupio jer sam htio da budem lafcina i da se vidi da se ima para, jer para fala bogu nije falilo nikad otkako ja pamtim, nego jednostavno prije sam imao audija, logican slijed mi je bio da nastavim jer sam dobio najbolju ponudu tad u odnosu trazeno/ponudjeno/kupljeno/isplativo.
ne kazem da iduci put to nece bit is-f, il s60r il nesto slicno. i sad zato sto kod nas svapski trio fanitstikus ima losu reputaciju ja trebam kupit citroena? mislim nidje veze prica i razmisljanje.
i sta nisam odgovorio? imal razlike izmedju stronica i dsga?
nema brate, al ima izmedju dynaudia, bose-a, i banga. ima izmedju 2.0tdi i 3.0tddi masine. ima razlike u moru ostalih stvari. da ih ne nabrajam jer nema potrebe.
respo* ti imas problem, a zove se Add. ne mozes da shvatis da poenta i ono cega si se ti ufatio ko pijan plota, zapravo nije poenta nijednog mog posta. tako da ne bi ulazili dalje u neke rasprave, misli sta hoces. imas pravo na to.
sta ja da pisem na to. hiljadu puta sam objasnio na drugim temama da nisam auto kupio jer sam htio da budem lafcina i da se vidi da se ima para, jer para fala bogu nije falilo nikad otkako ja pamtim, nego jednostavno prije sam imao audija, logican slijed mi je bio da nastavim jer sam dobio najbolju ponudu tad u odnosu trazeno/ponudjeno/kupljeno/isplativo.
ne kazem da iduci put to nece bit is-f, il s60r il nesto slicno. i sad zato sto kod nas svapski trio fanitstikus ima losu reputaciju ja trebam kupit citroena? mislim nidje veze prica i razmisljanje.
i sta nisam odgovorio? imal razlike izmedju stronica i dsga?
nema brate, al ima izmedju dynaudia, bose-a, i banga. ima izmedju 2.0tdi i 3.0tddi masine. ima razlike u moru ostalih stvari. da ih ne nabrajam jer nema potrebe.
respo* ti imas problem, a zove se Add. ne mozes da shvatis da poenta i ono cega si se ti ufatio ko pijan plota, zapravo nije poenta nijednog mog posta. tako da ne bi ulazili dalje u neke rasprave, misli sta hoces. imas pravo na to.
-
alenthekiller
#250 Re: Auto na duge staze
cuj vw na duge staze...
samo da amidza iz Juznog Sudana dodje dok ne presnimi klipove sta radi Toyota Land Cruiser star 10 godina i Tuareg star par godina. Sto se po Dubaiju ne vozaju Tuareg djipovi nego samo Land Cruiseri? Ima ih ne kazem, ali smijesan je omjer. Svako vozilo gdje treba izdrzljivost je Toyota, nema u pustinji da kazu "Sto ovaj Tuareg izvlaci", gdje emisija u Africi gdje neko koristi VW vozilo da snima ili da ide po onim selima. Ili je defender ili je toyota. Kad vec pricamo o izdrzljivosti. Da ima sto tih DSG mjenjaca i nekakvih bogova nema pomoci. Sto se udobnosti tice jedan je mercedes. Naravno za nas pojam. Te suhe price ko je sta izumio i ko sta sad koristi. Okacim macku o rep. Jest toyota prvi hybrid auto napravila ne mora znaciti da je najbolje. Postavit cu klipove cim amidza dodje da se vidi sta je izdrzljivost