Dešavanja u Srbiji

Post Reply
vivace

#22326 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by vivace »

ko zna sta je ovaj radio na ratistu...moguce je da je prolupao zbog ratista. pobi tolike ljude. :sad:
hhaarree

#22327 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by hhaarree »

ja ne znam kako mozete sad govorit da svi idemo u kurac zbog nekoliko "skrenulih" ljudi, na svijetu 6 mlrd pa nek od toga milion ucini nesto ovako opet to nije pokazatelj, recimo mnogo cesce cujemo kako je neko silovan ili cujemo o pedofiliji pa jel sad postajemo silovatelji i pedofili zbog sistema?

svakako je strasno ovo sto se desilo bez obzira na to gdje se desi i ko je pocinilac, saucesce porodicama zrtava
vivace

#22328 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by vivace »

vidis ,o tome se govori u miru,a u ratu secam se govorilo se u terminima ciscenje,osvajanje, oslobadjanje i tako niko se nije uzbudjivao u srbiji. to mi je bilo fascinantno. zlocin je zlocin ma u kakvim uslovima da se desi...
radostan dan

#22329 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by radostan dan »

ne budi naivan hare, ovoga će biti sve više i više.
pa vidiš li ti da smo se i mi kao fol normalni izvitoperili.
2009. lik je negdje u prokuplju, nemam pojma, jug srbije, ubio 9-oro komšija. nije bio na ratištu. to je bilo prije samo tri i po godine.
niko to ne pominje do danas, uključujući i mene.
onaj pak forumaš ne zna da je u bih tip izvrnuo 5 komšija prije 5-6 godina.
postali smo imuni i ravnodušni.
pa znaš da bi se u starom sistemu o tome trubilo mjesecima i godinama. ne senzacionalistički, nego preventivno.
ja vjerujem da je 22 000 000 ljudi napamet znalo imena ubica osuđenih na smrt i djela koja su počinili.
Last edited by radostan dan on 09/04/2013 13:43, edited 1 time in total.
prljavi Hare
Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi

#22330 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by prljavi Hare »

vivace wrote:ko zna sta je ovaj radio na ratistu...moguce je da je prolupao zbog ratista. pobi tolike ljude. :sad:
Moguće,ako je sa takvom lakoćom pobio najbliže.... :roll: S druge strane "povodi" za masovna ubistva po
šlolama u SAD obično su objašnjeni tako da su krvnika "svi u školi zezali i potcjenjivali,a ni djevojke ga
nisu primjećivale". :? Ovo su najčešće obješnjenja koja psiholozi ponude nakon takvih krvavih pohoda.
Ma ko može znati šta čovjeka pokrena da uradi nešto ovakvo.... :roll:
hhaarree

#22331 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by hhaarree »

shvatam ja sve, ono sto sam napisao se odnosilo na komplet svijet jer ste govorili o brejviku i americi gdje svako malo neki belaj bude

a kod nas svakako, kod nekih posljedice rata okinu prekidac, onda sistemski sok iz onog u ovo, borba za prezivljavanje, neimastina i generalno beznadje, al treba uzet u obzir i da ima bruku ljudi sa registrovanim poremecajima koji rata nisu vidili ocima ali opet ucine nesto ovako.
prljavi Hare
Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi

#22332 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by prljavi Hare »

radostan dan wrote:ne budi naivan hare, ovoga će biti sve više i više.
pa vidiš li ti da smo se i mi kao fol normalni izvitoperili.
2009. lik je negdje u prokuplju, nemam pojma, jug srbije, ubio 9-oro komšija. nije bio na ratištu. to je bilo prije samo tri i po godine.
niko to ne pominje do danas, uključujući i mene.
onaj pak forumaš ne zna da je u bih tip izvrnuo 5 komšija prije 5-6 godina.
postali smo imuni i ravnodušni.
pa znaš da bi se u starom sistemu o tome trubilo mjesecima i godinama. ne senzacionalistički, nego preventivno.
ja vjerujem da je 22 000 000 ljudi napamet znalo imena ubica osuđenih na smrt i djela koja su počinili.

Tačno.Hebo te,prije rata kada neko mlađi strada u saobraćajki o tome se priča mjesecima,a sada......
Valjda su se ljudi nakon svih sranja dehumanizirali,odrvenili.Pošten da budem ostalo je vrlo malo stvari na koje
i sam reagujem sa nekakvim posebnim uzbuđenjem ili čuđenjem.
Mister Yes

#22333 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Mister Yes »

radostan dan wrote:pa znaš da bi se u starom sistemu o tome trubilo mjesecima i godinama. ne senzacionalistički, nego preventivno.
Da. U narodu se i danas koristi "voli je ko Bajro mater" kada se hoće reći da neko nekoga ne voli a sve zbog izvjesnog Bajre koji sjekirom ubi mater.
radostan dan

#22334 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by radostan dan »

prljavi Hare wrote:

Tačno.Hebo te,prije rata kada neko mlađi strada u saobraćajki o tome se priča mjesecima,a sada......
Valjda su se ljudi nakon svih sranja dehumanizirali,odrvenili.Pošten da budem ostalo je vrlo malo stvari na koje
i sam reagujem sa nekakvim posebnim uzbuđenjem ili čuđenjem.
e tu sad dolazimo do onog što je limeni napisao - individualizam.
mi stariji nigdje se nismo mogli otresti prezimena i obraza kuće, i kad smo htjeli...
i šta god da si radio, nisi radio ti, nego onaj đurin, sakibov, ivanov mali.
i uspjeh i neuspjeh pojedinca razblaživao se familijom - on je iz one dobre kuće zato je i takav, ili - a šta će, inače su takvi...
e kurko sad, da prežive, svi članovi familije moraju izaći na tržište (društveno, profesionalno, radno) da bi preživjeli.
a radni i životni uslovi ne ostavljaju prostora za rikverc u istu.
ono, zateći ćeš ti ostale članove kod kuće, ali svaki je izraubovan i iscjeđen kao limun i nema se vremena apsolutno ni zašta, pa ni za vijesti i za neku emociju spram te vijesti.
i gdje ćeš naučiti emociju ili neki stav spram nečega? nigdje.
a vani, van kuće si na vjetropičini.

very zajebaTo... :-?
Last edited by radostan dan on 09/04/2013 14:23, edited 1 time in total.
poostar

#22335 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by poostar »

Ljubisa je bio ucesnik ratova 1990-ih godina, tako pise na B92
Last edited by poostar on 09/04/2013 14:21, edited 1 time in total.
poostar

#22336 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by poostar »

Da li u Srbiji ili BiH postoje programi lijecenja oboljelih od PTSP ?
varijabilni

#22337 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by varijabilni »

ljubiša, ne nebojša. prije rata mu se ubio i otac i stric, navodno iz nepoznatih razloga. ko zna šta tu sve ima i kakvi su razlozi za ovo. liberalni kapitalizam će nam svima jebati nanu nanulicu. i u bosni je prije par godina lik u visokom ubio nekoliko ljudi iz komšiluka. sve gore od goreg. mogu samo da kažem ko god je od balkanskih a i stranih političara doprinio uništenju onakve zemlje kao što je bila jugoslavija dabogda gorio u paklu.
hhaarree

#22338 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by hhaarree »

varijabilni wrote:ljubiša, ne nebojša. prije rata mu se ubio i otac i stric, navodno iz nepoznatih razloga. ko zna šta tu sve ima i kakvi su razlozi za ovo. liberalni kapitalizam će nam svima jebati nanu nanulicu. i u bosni je prije par godina lik u visokom ubio nekoliko ljudi iz komšiluka. sve gore od goreg. mogu samo da kažem ko god je od balkanskih a i stranih političara doprinio uništenju onakve zemlje kao što je bila jugoslavija dabogda gorio u paklu.
molim?

bgm i ja osjecam da skrecem lagano, boze pomozi
vivace

#22339 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by vivace »

poostar wrote:Da li u Srbiji ili BiH postoje programi lijecenja oboljelih od PTSP ?
u beogradu ima...
Bodkin

#22340 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Bodkin »

za ova masovna ubistva vrijedi isto pravilo da prije nije bilo ovako lako doci do informacija pa se za dosta njih nije ni znalo. danas se zna cim neko zapuca u americi ili gdje vec
It_is_a_Leclerc

#22341 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by It_is_a_Leclerc »

Dakle, ratni dobrovoljac, vjerovatno je radio ili barem ćutanjem odobravao neke grozne zločine koji su mu i ostavili ovako groznu traumu.

Žali bože nedužnih ljudi...
OpusDei

#22342 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by OpusDei »

It_is_a_Leclerc wrote:Dakle, ratni dobrovoljac, vjerovatno je radio ili barem ćutanjem odobravao neke grozne zločine koji su mu i ostavili ovako groznu traumu.

Žali bože nedužnih ljudi...
Ko zna koliko jos ima ovakvih tamo?

Jezivo
vivace

#22343 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by vivace »

odokativno svaki 5...
radostan dan

#22344 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by radostan dan »

OpusDei wrote:Ko zna koliko jos ima ovakvih tamo?

Jezivo

7-8.
miliona.
i milon u rs-u.
srećom, u federaciji nema ni jedog.
mirno spavaj nano...
radostan dan

#22345 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by radostan dan »

vivace wrote:odokativno svaki 5...
svaki drugi, minimum, bilo na peščaniku, a rekla i pešićeva.
ja ne bi izlazio iz kuće. dresirajte koštunicinu mačku da ide po novne i hljeb.
hhaarree

#22346 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by hhaarree »

radostan dan wrote:
svaki drugi, minimum, bilo na peščaniku, a rekla i pešićeva.
ja ne bi izlazio iz kuće. dresirajte koštunicinu mačku da ide po novne i hljeb.
vristim :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Hodidid

#22347 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Hodidid »

Izvrnuo je i onaj kod Tuzle 8-9 ljudi prije par godina. U onom selu, kako se zvalo? Zalosno u svakom slucaju. Pa jel onaj general HV ukebao 7-8 ljudi u Zagorju prije par godina. Pa onda onaj na jugu Srbije sto je dosao na godisnji iz Njemacke pa pobio pola familije.

Ko fol nema toga kod nas. Samo u Americi. Jah.

Zali boze izgubljenih zivota.
radostan dan

#22348 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by radostan dan »

sad gledao na vijestima, selo kod leskovca, to što pominješ, gastrabajtera. rekao sudiji - crna magija...
ovaj od danas, otac mu se ubio, stric. i kažu nije bio registrovan, ništa nije ukazivalo...
pa šta službama i centrima treba da se ukaže?
gospa iz međugorja?

ovdje u bih isto.
šta kad se neki anoniman iz solitera u sarajevu, iz svoja 4 zida , zavuče u tramvaj?
i onda mu izlistaš genezu, on 10 godina imao uključenu drečavocrvenu rotaciju na glavi. na poslu, u društvu, kod kuće.
i nadležni onda kažu - nije ukazivalo.jok, ja sam...
OpusDei

#22349 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by OpusDei »

Valjda znas bolje od mene....ne zivim tamo, no gledam komentare na srpskim sajtovima...i oni strahuju.
hhaarree

#22350 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by hhaarree »

ko misli da je to karakteristicno za Srbiju, ili ko misli da su ludjaci endemska vrsta koja se vezuje za samo jedan prostor nek udahne duboko, zapali cigaru i prestane pisat po ovoj temi. hvala
Post Reply