Dešavanja u Srbiji
-
vivace
#22326 Re: Dešavanja u Srbiji
ko zna sta je ovaj radio na ratistu...moguce je da je prolupao zbog ratista. pobi tolike ljude. 
-
hhaarree
#22327 Re: Dešavanja u Srbiji
ja ne znam kako mozete sad govorit da svi idemo u kurac zbog nekoliko "skrenulih" ljudi, na svijetu 6 mlrd pa nek od toga milion ucini nesto ovako opet to nije pokazatelj, recimo mnogo cesce cujemo kako je neko silovan ili cujemo o pedofiliji pa jel sad postajemo silovatelji i pedofili zbog sistema?
svakako je strasno ovo sto se desilo bez obzira na to gdje se desi i ko je pocinilac, saucesce porodicama zrtava
svakako je strasno ovo sto se desilo bez obzira na to gdje se desi i ko je pocinilac, saucesce porodicama zrtava
-
vivace
#22328 Re: Dešavanja u Srbiji
vidis ,o tome se govori u miru,a u ratu secam se govorilo se u terminima ciscenje,osvajanje, oslobadjanje i tako niko se nije uzbudjivao u srbiji. to mi je bilo fascinantno. zlocin je zlocin ma u kakvim uslovima da se desi...
-
radostan dan
#22329 Re: Dešavanja u Srbiji
ne budi naivan hare, ovoga će biti sve više i više.
pa vidiš li ti da smo se i mi kao fol normalni izvitoperili.
2009. lik je negdje u prokuplju, nemam pojma, jug srbije, ubio 9-oro komšija. nije bio na ratištu. to je bilo prije samo tri i po godine.
niko to ne pominje do danas, uključujući i mene.
onaj pak forumaš ne zna da je u bih tip izvrnuo 5 komšija prije 5-6 godina.
postali smo imuni i ravnodušni.
pa znaš da bi se u starom sistemu o tome trubilo mjesecima i godinama. ne senzacionalistički, nego preventivno.
ja vjerujem da je 22 000 000 ljudi napamet znalo imena ubica osuđenih na smrt i djela koja su počinili.
2009. lik je negdje u prokuplju, nemam pojma, jug srbije, ubio 9-oro komšija. nije bio na ratištu. to je bilo prije samo tri i po godine.
pa znaš da bi se u starom sistemu o tome trubilo mjesecima i godinama. ne senzacionalistički, nego preventivno.
ja vjerujem da je 22 000 000 ljudi napamet znalo imena ubica osuđenih na smrt i djela koja su počinili.
Last edited by radostan dan on 09/04/2013 13:43, edited 1 time in total.
- prljavi Hare
- Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi
#22330 Re: Dešavanja u Srbiji
Moguće,ako je sa takvom lakoćom pobio najbliže....vivace wrote:ko zna sta je ovaj radio na ratistu...moguce je da je prolupao zbog ratista. pobi tolike ljude.
šlolama u SAD obično su objašnjeni tako da su krvnika "svi u školi zezali i potcjenjivali,a ni djevojke ga
nisu primjećivale".
Ma ko može znati šta čovjeka pokrena da uradi nešto ovakvo....
-
hhaarree
#22331 Re: Dešavanja u Srbiji
shvatam ja sve, ono sto sam napisao se odnosilo na komplet svijet jer ste govorili o brejviku i americi gdje svako malo neki belaj bude
a kod nas svakako, kod nekih posljedice rata okinu prekidac, onda sistemski sok iz onog u ovo, borba za prezivljavanje, neimastina i generalno beznadje, al treba uzet u obzir i da ima bruku ljudi sa registrovanim poremecajima koji rata nisu vidili ocima ali opet ucine nesto ovako.
a kod nas svakako, kod nekih posljedice rata okinu prekidac, onda sistemski sok iz onog u ovo, borba za prezivljavanje, neimastina i generalno beznadje, al treba uzet u obzir i da ima bruku ljudi sa registrovanim poremecajima koji rata nisu vidili ocima ali opet ucine nesto ovako.
- prljavi Hare
- Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi
#22332 Re: Dešavanja u Srbiji
radostan dan wrote:ne budi naivan hare, ovoga će biti sve više i više.
Tačno.Hebo te,prije rata kada neko mlađi strada u saobraćajki o tome se priča mjesecima,a sada......
Valjda su se ljudi nakon svih sranja dehumanizirali,odrvenili.Pošten da budem ostalo je vrlo malo stvari na koje
i sam reagujem sa nekakvim posebnim uzbuđenjem ili čuđenjem.
- Mister Yes
#22333 Re: Dešavanja u Srbiji
Da. U narodu se i danas koristi "voli je ko Bajro mater" kada se hoće reći da neko nekoga ne voli a sve zbog izvjesnog Bajre koji sjekirom ubi mater.radostan dan wrote:pa znaš da bi se u starom sistemu o tome trubilo mjesecima i godinama. ne senzacionalistički, nego preventivno.
-
radostan dan
#22334 Re: Dešavanja u Srbiji
e tu sad dolazimo do onog što je limeni napisao - individualizam.prljavi Hare wrote:
Tačno.Hebo te,prije rata kada neko mlađi strada u saobraćajki o tome se priča mjesecima,a sada......
Valjda su se ljudi nakon svih sranja dehumanizirali,odrvenili.Pošten da budem ostalo je vrlo malo stvari na koje
i sam reagujem sa nekakvim posebnim uzbuđenjem ili čuđenjem.
mi stariji nigdje se nismo mogli otresti prezimena i obraza kuće, i kad smo htjeli...
i šta god da si radio, nisi radio ti, nego onaj đurin, sakibov, ivanov mali.
i uspjeh i neuspjeh pojedinca razblaživao se familijom - on je iz one dobre kuće zato je i takav, ili - a šta će, inače su takvi...
e kurko sad, da prežive, svi članovi familije moraju izaći na tržište (društveno, profesionalno, radno) da bi preživjeli.
a radni i životni uslovi ne ostavljaju prostora za rikverc u istu.
ono, zateći ćeš ti ostale članove kod kuće, ali svaki je izraubovan i iscjeđen kao limun i nema se vremena apsolutno ni zašta, pa ni za vijesti i za neku emociju spram te vijesti.
i gdje ćeš naučiti emociju ili neki stav spram nečega? nigdje.
a vani, van kuće si na vjetropičini.
very zajebaTo...
Last edited by radostan dan on 09/04/2013 14:23, edited 1 time in total.
-
poostar
#22335 Re: Dešavanja u Srbiji
Ljubisa je bio ucesnik ratova 1990-ih godina, tako pise na B92
Last edited by poostar on 09/04/2013 14:21, edited 1 time in total.
-
poostar
#22336 Re: Dešavanja u Srbiji
Da li u Srbiji ili BiH postoje programi lijecenja oboljelih od PTSP ?
-
varijabilni
#22337 Re: Dešavanja u Srbiji
ljubiša, ne nebojša. prije rata mu se ubio i otac i stric, navodno iz nepoznatih razloga. ko zna šta tu sve ima i kakvi su razlozi za ovo. liberalni kapitalizam će nam svima jebati nanu nanulicu. i u bosni je prije par godina lik u visokom ubio nekoliko ljudi iz komšiluka. sve gore od goreg. mogu samo da kažem ko god je od balkanskih a i stranih političara doprinio uništenju onakve zemlje kao što je bila jugoslavija dabogda gorio u paklu.
-
hhaarree
#22338 Re: Dešavanja u Srbiji
molim?varijabilni wrote:ljubiša, ne nebojša. prije rata mu se ubio i otac i stric, navodno iz nepoznatih razloga. ko zna šta tu sve ima i kakvi su razlozi za ovo. liberalni kapitalizam će nam svima jebati nanu nanulicu. i u bosni je prije par godina lik u visokom ubio nekoliko ljudi iz komšiluka. sve gore od goreg. mogu samo da kažem ko god je od balkanskih a i stranih političara doprinio uništenju onakve zemlje kao što je bila jugoslavija dabogda gorio u paklu.
bgm i ja osjecam da skrecem lagano, boze pomozi
-
vivace
#22339 Re: Dešavanja u Srbiji
u beogradu ima...poostar wrote:Da li u Srbiji ili BiH postoje programi lijecenja oboljelih od PTSP ?
-
Bodkin
#22340 Re: Dešavanja u Srbiji
za ova masovna ubistva vrijedi isto pravilo da prije nije bilo ovako lako doci do informacija pa se za dosta njih nije ni znalo. danas se zna cim neko zapuca u americi ili gdje vec
- It_is_a_Leclerc
#22341 Re: Dešavanja u Srbiji
Dakle, ratni dobrovoljac, vjerovatno je radio ili barem ćutanjem odobravao neke grozne zločine koji su mu i ostavili ovako groznu traumu.
Žali bože nedužnih ljudi...
-
OpusDei
#22342 Re: Dešavanja u Srbiji
Ko zna koliko jos ima ovakvih tamo?It_is_a_Leclerc wrote:Dakle, ratni dobrovoljac, vjerovatno je radio ili barem ćutanjem odobravao neke grozne zločine koji su mu i ostavili ovako groznu traumu.
Jezivo
-
vivace
#22343 Re: Dešavanja u Srbiji
odokativno svaki 5...
-
radostan dan
#22344 Re: Dešavanja u Srbiji
OpusDei wrote:Ko zna koliko jos ima ovakvih tamo?
Jezivo
7-8.
miliona.
i milon u rs-u.
srećom, u federaciji nema ni jedog.
mirno spavaj nano...
-
radostan dan
#22345 Re: Dešavanja u Srbiji
svaki drugi, minimum, bilo na peščaniku, a rekla i pešićeva.vivace wrote:odokativno svaki 5...
ja ne bi izlazio iz kuće. dresirajte koštunicinu mačku da ide po novne i hljeb.
-
hhaarree
#22346 Re: Dešavanja u Srbiji
vristimradostan dan wrote:svaki drugi, minimum, bilo na peščaniku, a rekla i pešićeva.vivace wrote:odokativno svaki 5...
ja ne bi izlazio iz kuće. dresirajte koštunicinu mačku da ide po novne i hljeb.
-
Hodidid
#22347 Re: Dešavanja u Srbiji
Izvrnuo je i onaj kod Tuzle 8-9 ljudi prije par godina. U onom selu, kako se zvalo? Zalosno u svakom slucaju. Pa jel onaj general HV ukebao 7-8 ljudi u Zagorju prije par godina. Pa onda onaj na jugu Srbije sto je dosao na godisnji iz Njemacke pa pobio pola familije.
Ko fol nema toga kod nas. Samo u Americi. Jah.
Zali boze izgubljenih zivota.
Ko fol nema toga kod nas. Samo u Americi. Jah.
Zali boze izgubljenih zivota.
-
radostan dan
#22348 Re: Dešavanja u Srbiji
sad gledao na vijestima, selo kod leskovca, to što pominješ, gastrabajtera. rekao sudiji - crna magija...
ovaj od danas, otac mu se ubio, stric. i kažu nije bio registrovan, ništa nije ukazivalo...
pa šta službama i centrima treba da se ukaže?
gospa iz međugorja?
ovdje u bih isto.
šta kad se neki anoniman iz solitera u sarajevu, iz svoja 4 zida , zavuče u tramvaj?
i onda mu izlistaš genezu, on 10 godina imao uključenu drečavocrvenu rotaciju na glavi. na poslu, u društvu, kod kuće.
i nadležni onda kažu - nije ukazivalo.jok, ja sam...
ovaj od danas, otac mu se ubio, stric. i kažu nije bio registrovan, ništa nije ukazivalo...
pa šta službama i centrima treba da se ukaže?
gospa iz međugorja?
ovdje u bih isto.
šta kad se neki anoniman iz solitera u sarajevu, iz svoja 4 zida , zavuče u tramvaj?
i onda mu izlistaš genezu, on 10 godina imao uključenu drečavocrvenu rotaciju na glavi. na poslu, u društvu, kod kuće.
i nadležni onda kažu - nije ukazivalo.jok, ja sam...
-
OpusDei
#22349 Re: Dešavanja u Srbiji
Valjda znas bolje od mene....ne zivim tamo, no gledam komentare na srpskim sajtovima...i oni strahuju.vivace wrote:odokativno svaki 5...
-
hhaarree
#22350 Re: Dešavanja u Srbiji
ko misli da je to karakteristicno za Srbiju, ili ko misli da su ludjaci endemska vrsta koja se vezuje za samo jedan prostor nek udahne duboko, zapali cigaru i prestane pisat po ovoj temi. hvala