A_A_AKCIJA wrote: ↑06/11/2024 17:16
jeza u ledja wrote: ↑06/11/2024 15:21
Twitter, twitter, twitter. Primjecujem pattern.
Ako Twitter nesto tvrdi, mora da je tako.
Twitter, kojim upravlja najveci sponzor Trumpove kampanje.
Twitter za srednje 40te i TikTok za mlađu ekipu su glavni izvor informacija.
Ne simpatišem ni Elona a pogotovo Trumpa. Pisao sam o njemu godinama i nisam promijenio mišljenje.
Ali ne možeš ignorisati razliku od 15 miliona glasača, pogotovo u kombinaciji sa najmanje 3% manjom izlaznošću.
U kojem smislu ignorisati? Niko nije ocekivao izlaznost iz 2020. To su bili specificni izbori zbog Covida i nacina glasanja.
A sad, mozemo zamisljati ko se nije pojavio na izborima, no prije ce biti da su ovo izbori kao i svaki drugi. Izlaznost cca 60% ili koliko vec.
Ono sto ja govorim je da primjetim neobjektivnost kod ljudi koji redovno citiraju ili postiraju Twitter. To je u vezi raznih tema i politickih pravaca.
Ono sto ja cujem, vidim, pricam s ljudima fejs to fejs, nije ono sto ovdje procitam kad neko postavi sa Twittera. Obicno se potpuno iznenadim na neki post. No onda vidim da ta osoba, ili ta tema o kojoj se prica, obicno ide sa linkovima ili spominjanjem Twittera.
Ja tu vidim pattern - kakofonija algoritma koji servira istim ljudima iste price, koji ne shvataju da su okviru vrlo specificnog information bubblea.