Ja razumijem sistem kakav je i kako se radi i sta se radi...ali evo i sam si rekao da ce on to sto ukrade,sve sebi zadrzati,sto je i logicno jel,zato i krade. Ja samo hocu da kazem da NIJE LOGICNO da se krade i da se poslovanje bazira na KRADJI. O tome se raspravlja a sada da li se moze bez toga...moze,cak sam i radio u jednoj firmi gdje svaka marka koja i udje i izadje ide preko racuna. Direktor ima karticu za potrosnju,ne placaju ni 1 KM kesom. I fine pare covjek uzima a ima 3-4 radnika zaposlena,cijela plata na racun i sve ostalo. Doduse kada sam ja radio nije plata bila nesto bajno ali sve je islo na racun.Sefket007 wrote: ↑04/01/2025 23:59Cuj ja supljiram, a konkretno ti odgovorio.zippoo87 wrote: ↑04/01/2025 23:49Supljiras legendo,supljiras...a nisu teska pitanjaSefket007 wrote: ↑04/01/2025 23:43
Znas i sam odgovore, a desava se i jedno i drugo.
Neki prodaju robu ili uslugu jeftinije i rade damping cijena koji se u legalnon poslovanju nikako ne moze pratiti, a neki prodaju po istoj cijeni i uzimaju duplo vise para koje onda uloži u bolji poslovni prostor, bolju lokaciju, u novu opremu itd...
Pa jbg nije tesko skontat.
Evo uporedi dva kafica na istom primjeru, ovaj sto radi na crno i ne kuca racune ima puno vise love pa moze napucat objakat puno vise ili platit kiriju na boljoj lokaciji vise itd...
Zar ima potrebe objasnjavati kako je ovaj rad na crno isplativiji u nasem trenutnom sistemu... sistemu koji vodi i rukovodi vlast.
Nece ti lopov uloziti pare ni u sta,osim u svoje dupe...kakvo crno ulaganje u bolji prostor,bolje masine![]()
![]()
Ovo moze napisati samo neko ko nikada nije usao u firmu prosjecnog Rahmana,da vidi "uslova,masina i prostora"![]()
Eto sto sam napisao ovom struĆnjaku iznad,ocito vazi i za tebe...nemoj da i tebi otkrivam toplu vodu.
Prestanite zastupati i braniti kriminal i opravdavati jedan kriminal drugim. Kriminal je zabranjen,za kriminal se ide u zatvor...to sto smo korumpirani pa jako malo kriminala se proceuira,ne znaci da amnestira kriminalce...kad tad padnu i oni nedodirljivi.
De ti malo poricaj sa ljudima koji vode poslove pa vidi sta ti oni kazu oko ovoga.
Ja sam ti opisao sistem kakav je i sta se desava i kada bi ti sutra zelio da ulozis pare u biznis svaki ozbiljan konsulant bi te upozorio na ovu situaciju.
Evo hoces da radis rentacar tvoja konkurencija su drugi koji isto rade rentacar l i dok ti radis sve legalno, oni rade nelegalno i uzimaju puno vise para.
Ti PLATIS drzavi PDV mjesecno 10 000 on plati 3000 i 7 milja mu ostane, ti placas radnike on na DOPRINOSIMA uzme jos 4 milje za sebe...
Posto u on radi rentacar biznis lahko ce kupiti bolja auta i napraviti i bolju cijenu nego ti, a uz to pocastit ce i svoju guzicu bolje od tebe...
Nije to druze nikakva suplja to je cinjenicno stanje i ovo nije odbrana kriminala nego samo opis situacije.
Da vlasti zele unaprijediti poslovno okruzenje naoravili bi sveobuhvatnu strategiju borbe protiv ovoga ali nece jer je to tesko za njih, lakse je ovako pokusst napunit budzet i pridavat muda pod bubrge uz smijesne usklike smrt fasizmu slobida narodu.
Nova Vlada FBiH 2023-2026
-
zippoo87
#2226 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026
-
maha_xy
#2227 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026
Istina 100%, znam covjeka kojem su opalili kaznu za kontrolu masine 8.000 KM, do njega frajer ista masina na crno, kaze nije registrovana masina kod njih.anelsol wrote: ↑05/01/2025 00:03I onda pošalju inspekciju tebi koji radiš legalno, a onome što radi na crno jok. Kažu nije u sistemuSefket007 wrote: ↑04/01/2025 23:59Cuj ja supljiram, a konkretno ti odgovorio.zippoo87 wrote: ↑04/01/2025 23:49
Supljiras legendo,supljiras...a nisu teska pitanja
Nece ti lopov uloziti pare ni u sta,osim u svoje dupe...kakvo crno ulaganje u bolji prostor,bolje masine![]()
![]()
Ovo moze napisati samo neko ko nikada nije usao u firmu prosjecnog Rahmana,da vidi "uslova,masina i prostora"![]()
Eto sto sam napisao ovom struĆnjaku iznad,ocito vazi i za tebe...nemoj da i tebi otkrivam toplu vodu.
Prestanite zastupati i braniti kriminal i opravdavati jedan kriminal drugim. Kriminal je zabranjen,za kriminal se ide u zatvor...to sto smo korumpirani pa jako malo kriminala se proceuira,ne znaci da amnestira kriminalce...kad tad padnu i oni nedodirljivi.
De ti malo poricaj sa ljudima koji vode poslove pa vidi sta ti oni kazu oko ovoga.
Ja sam ti opisao sistem kakav je i sta se desava i kada bi ti sutra zelio da ulozis pare u biznis svaki ozbiljan konsulant bi te upozorio na ovu situaciju.
Evo hoces da radis rentacar tvoja konkurencija su drugi koji isto rade rentacar l i dok ti radis sve legalno, oni rade nelegalno i uzimaju puno vise para.
Ti PLATIS drzavi PDV mjesecno 10 000 on plati 3000 i 7 milja mu ostane, ti placas radnike on na DOPRINOSIMA uzme jos 4 milje za sebe...
Posto u on radi rentacar biznis lahko ce kupiti bolja auta i napraviti i bolju cijenu nego ti, a uz to pocastit ce i svoju guzicu bolje od tebe...
Nije to druze nikakva suplja to je cinjenicno stanje i ovo nije odbrana kriminala nego samo opis situacije.
Da vlasti zele unaprijediti poslovno okruzenje naoravili bi sveobuhvatnu strategiju borbe protiv ovoga ali nece jer je to tesko za njih, lakse je ovako pokusst napunit budzet i pridavat muda pod bubrge uz smijesne usklike smrt fasizmu slobida narodu.![]()
- Ozimician
#2228 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026
Da da, znam za ovo, nije "atestirana" masina. Pa jbt imam atest od proizvodjaca, EU certified. Moram platiti dodatno nekoj firmi (povezanoj s vlasti) samo da udari pecat.
Isto tako komsija u dvoristu kuce pravi ograde, cuda radi, kaze inspekcija - nemamo ovlasti da ulazimo u privatne objekte.
Isto tako komsija u dvoristu kuce pravi ograde, cuda radi, kaze inspekcija - nemamo ovlasti da ulazimo u privatne objekte.
-
zippoo87
#2229 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026
Da je tebi imati ono sto ja imam...ti bi svaki dan guzice davao za dio moje imovinemaha_xy wrote: ↑05/01/2025 00:08Vidis da je u NS, kako ce zaradiiti, nesto ala Ukanelsol wrote: ↑05/01/2025 00:00Po tvojim komentarima bi se dalo zaključiti da marke nisi zaradio u privatnom sektoru. Polako sa tim prozivanjem privatnika da su kriminalci i lopovi.zippoo87 wrote: ↑04/01/2025 23:49
![]()
-
Sefket007
#2230 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026
Mi objasnjavamo nepismenima abecedu... Bas tuzno.
A ovaj pokusaj etiketiranja svih privatnika KRIMINALCIMA jer se protive jednoj losoj odluci nesposobne vlasti je poseban fenomen.
A ovaj pokusaj etiketiranja svih privatnika KRIMINALCIMA jer se protive jednoj losoj odluci nesposobne vlasti je poseban fenomen.
-
toska
#2231 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026
Kod dogovaranja posla izvođač je računao radove na crno i tako je mogao ponuditi niži cijenu.zippoo87 wrote: ↑04/01/2025 23:56Sto nisi trazio.toska wrote: ↑04/01/2025 23:50Ma u pravu su ljudi.dale cooper wrote: ↑04/01/2025 23:19 Šta kažu ne isplati se poslovati legalno?I čudimo se što je država u kurcu. Lopovski mentalitet od vrha do dna.
Nema šansi biti konkurentan ako si 100% legalan, ubit će te nelegalna konkurencija.a neto radnicima manje I odoše.
Raadio PVC, oko 3,500, niđe računa sem papirića.
Jedna klima, druga klima, ugradnja 300 i 350, ni papirić ne ostaviše.
Kako će im 100% legalni konkurisati?
Ovi sto mute mogu dobiti i tender kao najpovoljniji, samo da imaju min dobit i promet kroz papire.
Ja proljetos radio PVC na spratu kuce...dosli,izmjerili ...rekli doci za mjesec,dok se naprave profili. Uzeli avansa nekih 30%. Dosli ugradili,donijeli mi tako paragon...reko sta je ovo,hocu fiskalni racun. Drz nedaj,bice,ovako ce onako ce...ja kazem kada bude fiskalni donesen,donijeti cu ostatak para a ugradili mi sve.
Zovu kroz 2-3 dana,donijeli mi cak na noge fiskalni,samo da platim
Ista cijena kao i na paragonu
VI nikako ne kontate da se cijene formiraju i da je prodajna cijena LEGALNA CIJENA,dakle ona koju platis na fiskalnom racunu. Nema sta on ne biti konkurentan,kada je on na tu cujenu uracunao sva davanja i jos svoju marzu. I tako radi SVAKA FIRMA. Ovo sto ne izdaju racun,to je sto ih ti pocastis sa 17% svojeg novca...jer nece ti umanjiti racun za tih 17%,nece cak ni za 10 %. Evo da ne bude ni da sam i ja uvijek posten...nekada nekim majstorima kazem,necu traziti racun ako mi das 10% popusta...neki pristanu,neki ne pristanu ati sto ne pristanu,onda ide fiskalni![]()
Znači da smo i ti i ja dobili uslugu ispod stvarne, šta misliš zašto smo ih odabrali? svidjela nam se cijena u odnosu na druge.
Nisu oni zakinuli samo tih 17% PDV već i sva ostala davanja od tog novca kad firma radi 100% legalno.
-
zippoo87
#2232 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026
Spinovanje nece izbrisati vase postove koje napisete. A nece ni moje
Nema potrebe da to i pokusavate raditi...
- anelsol
#2233 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026
Čuj izmigoljio. Baš fino od tebe. Trpaš sve u isti koš i one koji manipulišu sa kovertama i sl. i one koji rade sve legalno i po propisima i pune bužet iz kojeg očigledno primaš platu.zippoo87 wrote: ↑05/01/2025 00:06Evo ga,izmigoljio jos jedananelsol wrote: ↑05/01/2025 00:00Po tvojim komentarima bi se dalo zaključiti da marke nisi zaradio u privatnom sektoru. Polako sa tim prozivanjem privatnika da su kriminalci i lopovi.zippoo87 wrote: ↑04/01/2025 23:49
![]()
Ja imam milion dokaza da jesu,imas li ti koji da nisu ?
-
zippoo87
#2234 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026
Pa nisam ja nista zakinut,ja sam dobio fiskalni racun na dogovrenu cijenu...nije mi na dogovorenu cijenu uracunao +17%,kako to inace rade nasti vrli "majstori"toska wrote: ↑05/01/2025 00:18Kod dogovaranja posla izvođač je računao radove na crno i tako je mogao ponuditi niži cijenu.zippoo87 wrote: ↑04/01/2025 23:56Sto nisi trazio.toska wrote: ↑04/01/2025 23:50
Ma u pravu su ljudi.
Nema šansi biti konkurentan ako si 100% legalan, ubit će te nelegalna konkurencija.a neto radnicima manje I odoše.
Raadio PVC, oko 3,500, niđe računa sem papirića.
Jedna klima, druga klima, ugradnja 300 i 350, ni papirić ne ostaviše.
Kako će im 100% legalni konkurisati?
Ovi sto mute mogu dobiti i tender kao najpovoljniji, samo da imaju min dobit i promet kroz papire.
Ja proljetos radio PVC na spratu kuce...dosli,izmjerili ...rekli doci za mjesec,dok se naprave profili. Uzeli avansa nekih 30%. Dosli ugradili,donijeli mi tako paragon...reko sta je ovo,hocu fiskalni racun. Drz nedaj,bice,ovako ce onako ce...ja kazem kada bude fiskalni donesen,donijeti cu ostatak para a ugradili mi sve.
Zovu kroz 2-3 dana,donijeli mi cak na noge fiskalni,samo da platim
Ista cijena kao i na paragonu
VI nikako ne kontate da se cijene formiraju i da je prodajna cijena LEGALNA CIJENA,dakle ona koju platis na fiskalnom racunu. Nema sta on ne biti konkurentan,kada je on na tu cujenu uracunao sva davanja i jos svoju marzu. I tako radi SVAKA FIRMA. Ovo sto ne izdaju racun,to je sto ih ti pocastis sa 17% svojeg novca...jer nece ti umanjiti racun za tih 17%,nece cak ni za 10 %. Evo da ne bude ni da sam i ja uvijek posten...nekada nekim majstorima kazem,necu traziti racun ako mi das 10% popusta...neki pristanu,neki ne pristanu ati sto ne pristanu,onda ide fiskalni![]()
Znači da smo i ti i ja dobili uslugu ispod stvarne, šta misliš zašto smo ih odabrali? svidjela nam se cijena u odnosu na druge.
Nisu oni zakinuli samo tih 17% PDV već i sva ostala davanja od tog novca kad firma radi 100% legalno.
A jeste da sam kontaktirao i druge firme i neke su bile skuplje a ovi su mi vec godinu ranije radili PVC samo tada u donjem spratu kuce i trebao mi je i tada racun,jer su bile one nekakve mjere za utopljavanje i slicno,pa sam se prijavljivao na to.
- Ozimician
#2235 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026
Nisu oni nepismeni, ne moze niko ko zna ukljuciti PC biti ovoliko nepismen, oni su tu po zadatku ocito, valja zaraditi platu.
-
zippoo87
#2236 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026
Evo ga...jos jedan koji mi pise da sam budzetlija,jer se sprdam sa glupostima koje pisete ovdjeanelsol wrote: ↑05/01/2025 00:19Čuj izmigoljio. Baš fino od tebe. Trpaš sve u isti koš i one koji manipulišu sa kovertama i sl. i one koji rade sve legalno i po propisima i pune bužet iz kojeg očigledno primaš platu.
Vrati se na prethodnu stranicu,ima vec odgovoreno to "da sam na budzetu"
- P.Starck
#2237 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026
Treba ukinuti keš tokove novca i stati u kraj trgovini na crno
i tjt. Ovako kad je iko ikad dobio fiskalni i za jedan kubik betona, popravak zuba, a u svemu je najjača granična hajdučija sa Srbijom i Hrvatskom gdje i jedni i drugi prevoze robu bez ikakve carine a o PDV u možemo samo sanjati. Šta bi sa Kemom Čauševićem direktorom indirektne? Ništa. I danas je ništa samo se ne zove Kemo! Pišu godinama o crnom tržištu duhana. Šta je sa alkoholom. Prave ga u kadama jbt.
Ova država je trula toliko da doprinosi na plate ništa nikome ne znače, čast izuzecima tipa mali porodični biznisi npr. granap ili kakvo gazdinstvo ali njih je svakako mali i zanemariv broj. Nadam se da ovo nije prvi i jedini udarac crno sivoj ekonomiji u BIH!
i tjt. Ovako kad je iko ikad dobio fiskalni i za jedan kubik betona, popravak zuba, a u svemu je najjača granična hajdučija sa Srbijom i Hrvatskom gdje i jedni i drugi prevoze robu bez ikakve carine a o PDV u možemo samo sanjati. Šta bi sa Kemom Čauševićem direktorom indirektne? Ništa. I danas je ništa samo se ne zove Kemo! Pišu godinama o crnom tržištu duhana. Šta je sa alkoholom. Prave ga u kadama jbt.
Ova država je trula toliko da doprinosi na plate ništa nikome ne znače, čast izuzecima tipa mali porodični biznisi npr. granap ili kakvo gazdinstvo ali njih je svakako mali i zanemariv broj. Nadam se da ovo nije prvi i jedini udarac crno sivoj ekonomiji u BIH!
-
zippoo87
#2238 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026
Hajde reci na kojem sam ja zadatku i od koga ja primam platu ??
Evo znas da sam na forumu 15 godina...pisao si vec gluposti i ja sam te spustao na svaku tvoju glupost...ti si obicna dijaspora koja veze nema sta se u BiH desava a nemas socijalnih veza tamo,pa si nakacen ovdje da ubijas dosadu malo.
Povezi mene sa strankom,zadatkom i budzetom i ja ti prepisem jednu od 3 kuce svoje . Moze ?
-
Sefket007
#2239 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026
Ocito na povrsinu izlaze razne frustracije koje neki ljudi imaju u sebi prema onima koji se upuste u jednu veliku borbu pokretanja privatnog biznisa.
Smijesno je zaista... a cuj ovaj mi govori da spinujem
Opises fino trenutnu situaciju, navedes primjer kako to izgleda u konkretnom slucaju i on kaze ma nece taj gazda ulagat u novu opremu negu u svoju guzicu.
Gdje ovi ljudi zive i rade pitam se
Smijesno je zaista... a cuj ovaj mi govori da spinujem
Opises fino trenutnu situaciju, navedes primjer kako to izgleda u konkretnom slucaju i on kaze ma nece taj gazda ulagat u novu opremu negu u svoju guzicu.
Gdje ovi ljudi zive i rade pitam se
-
maha_xy
#2240 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026
Tvoji milioni, nisu moji boli me, ali tematiku ne razumijes i to je to. Meni je svejedno ko si i sta si, sta imas i sta nemas, ali da donese neko odluku o raspdjeli preko 1mldr KM love, bez detaljne analize, objasnjenja sta ce se poduzeti konkretno kod malih biznisa, nego vidjeti ce Vojin, jos uz to Odluka katastrofa to svi govore i pozicija i opozicija, ej jbg onda, da mi je Brat rodjeni ja bih rekao da je idiot
-
zippoo87
#2241 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026
Kako se kupuju masine u firmama ?Sefket007 wrote: ↑05/01/2025 00:25 Ocito na povrsinu izlaze razne frustracije koje neki ljudi imaju u sebi prema onima koji se upuste u jednu veliku borbu pokretanja privatnog biznisa.
Smijesno je zaista... a cuj ovaj mi govori da spinujem![]()
Opises fino trenutnu situaciju, navedes primjer kako to izgleda u konkretnom slucaju i on kaze ma nece taj gazda ulagat u novu opremu negu u svoju guzicu.![]()
Gdje ovi ljudi zive i rade pitam se![]()
Kako ce gazda kupiti masinu na crno i ubaciti je legalno u firmu ?
Kako ce opravdati tu masinu isnpekciji ?
Trazi ti inspektor listu stalnih sredstava u firmi,ti mu das prazan papir.Covjek gleda u pogon,firma puna masina,"koje ne postoje" ?
Ti legendo veze sa zivotom nemas i nisi dorastao da sa mnom disutujes o bilo kojoj temi. Savjet ti je da se okanis corava posla i pises tamo u sto se razumijes.
-
Sefket007
#2242 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026
Pa ovo sada sto si napisao je dokaz da pojma nemas.zippoo87 wrote: ↑05/01/2025 00:29Kako se kupuju masine u firmama ?Sefket007 wrote: ↑05/01/2025 00:25 Ocito na povrsinu izlaze razne frustracije koje neki ljudi imaju u sebi prema onima koji se upuste u jednu veliku borbu pokretanja privatnog biznisa.
Opises fino trenutnu situaciju, navedes primjer kako to izgleda u konkretnom slucaju i on kaze ma nece taj gazda ulagat u novu opremu negu u svoju guzicu.![]()
Trazi ti inspektor listu stalnih sredstava u firmi,ti mu das prazan papir.Covjek gleda u pogon,firma puna masina,"koje ne postoje" ?![]()
Ti legendo veze sa zivotom nemas i nisi dorastao da sa mnom disutujes o bilo kojoj temi. Savjet ti je da se okanis corava posla i pises tamo u sto se razumijes.
Ja zaista ne volim ovsko nekome odgovarativali jednostavno je smijesno.
Evo da pokusam jos jedan primjer TAXI.
Znaci lik ima privatni taxi, 3 legalna vozila i 15 nelegalnih i ti meni zelis reci da to nije tako jer on nema nacina kako kupiti tih 15 auta?
-
maha_xy
#2243 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026
Stranaka ih prati, mozda bude neki NO, neko JP, nemaju oni veze sa realnoscu, a sa privredom jos manje.Sefket007 wrote: ↑05/01/2025 00:25 Ocito na povrsinu izlaze razne frustracije koje neki ljudi imaju u sebi prema onima koji se upuste u jednu veliku borbu pokretanja privatnog biznisa.
-
zippoo87
#2244 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026
Ja nisam nigdje pohvalio ovu odluku i rekao da je odlicna a najvise je problematicno i meni isto sto i tebi,sto nisu objavljeni detalji uredbe odmah.maha_xy wrote: ↑05/01/2025 00:26Tvoji milioni, nisu moji boli me, ali tematiku ne razumijes i to je to. Meni je svejedno ko si i sta si, sta imas i sta nemas, ali da donese neko odluku o raspdjeli preko 1mldr KM love, bez detaljne analize, objasnjenja sta ce se poduzeti konkretno kod malih biznisa, nego vidjeti ce Vojin, jos uz to Odluka katastrofa to svi govore i pozicija i opozicija, ej jbg onda, da mi je Brat rodjeni ja bih rekao da je idiot
Sve ovo sto se pise ovdje je nagadjanje i niko ne zna sta ce se stvarno uraditi i kako ce se pomoci tim malim i srednjim preduzecima.
Ono sto jeste pohvalno da se dio novca kojeg gazde zavrcu i stekaju ubaci u legalne tokove. To pozdravljam a to tebi i ostalim koji je biznis bazirate na tome "ko ce vise ukrasti" najvise smeta. Ne znam iz kojeg razloga ali dobro,nije ni bitno. I preuzimas narativ od stranke koja je i pokrenula ovu medijsku harangu,bilo svjesno ili nesvjesno,zato ti pisem da botujes,zbog narativa a ne da si vojnik ove ili one stranke. I meni je bolje i da drzava hajruje dio prihoda,nego da sve sebi uzmu poslodavci. Opet ponavljam ,cast ovih par procenata casnih i koji se bore.
-
maha_xy
#2245 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026
Pusti ga, dzaba se nerviras, frajer je provokator, nikad marke nije zaradio, nesto ala MukSefket007 wrote: ↑05/01/2025 00:31Pa ovo sada sto si napisao je dokaz da pojma nemas.zippoo87 wrote: ↑05/01/2025 00:29Kako se kupuju masine u firmama ?Sefket007 wrote: ↑05/01/2025 00:25 Ocito na povrsinu izlaze razne frustracije koje neki ljudi imaju u sebi prema onima koji se upuste u jednu veliku borbu pokretanja privatnog biznisa.
Trazi ti inspektor listu stalnih sredstava u firmi,ti mu das prazan papir.Covjek gleda u pogon,firma puna masina,"koje ne postoje" ?![]()
Znaci lik ima privatni taxi, 3 legalna vozila i 15 nelegalnih i ti meni zelis reci da to nije tako jer on nema nacina kako kupiti tih 15 auta?![]()
-
zippoo87
#2246 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026
E vidis,tu dolazis ti kao savjestan gradjanin. Prvo,trazis racun za taksi voznju. Drugo prijavis taksistu da ima nelegalne aute,snimis par fotki,moze i video da si se vozio u "nepostojecem taksiju". Trece,ne ides kod taksiste koji znas da radi nelegalno.Sefket007 wrote: ↑05/01/2025 00:31Pa ovo sada sto si napisao je dokaz da pojma nemas.zippoo87 wrote: ↑05/01/2025 00:29Kako se kupuju masine u firmama ?Sefket007 wrote: ↑05/01/2025 00:25 Ocito na povrsinu izlaze razne frustracije koje neki ljudi imaju u sebi prema onima koji se upuste u jednu veliku borbu pokretanja privatnog biznisa.
Znaci lik ima privatni taxi, 3 legalna vozila i 15 nelegalnih i ti meni zelis reci da to nije tako jer on nema nacina kako kupiti tih 15 auta?![]()
A trebam li pogadjati sta ces ti uciniti od ovo troje ?
-
zippoo87
#2247 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026
Od cega zivim legendo? Mozda mi ti placas racune a da to i ne znam ?maha_xy wrote: ↑05/01/2025 00:34Pusti ga, dzaba se nerviras, frajer je provokator, nikad marke nije zaradio, nesto ala MukSefket007 wrote: ↑05/01/2025 00:31Pa ovo sada sto si napisao je dokaz da pojma nemas.zippoo87 wrote: ↑05/01/2025 00:29
Kako se kupuju masine u firmama ?
-
maha_xy
#2248 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026
Kad mahne na kisi taksisti on ga pita jel' ti taksi gazda preko firme platio?zippoo87 wrote: ↑05/01/2025 00:35E vidis,tu dolazis ti kao savjestan gradjanin. Prvo,trazis racun za taksi voznju. Drugo prijavis taksistu da ima nelegalne aute,snimis par fotki,moze i video da si se vozio u "nepostojecem taksiju". Trece,ne ides kod taksiste koji znas da radi nelegalno.Sefket007 wrote: ↑05/01/2025 00:31Pa ovo sada sto si napisao je dokaz da pojma nemas.zippoo87 wrote: ↑05/01/2025 00:29
Kako se kupuju masine u firmama ?
A trebam li pogadjati sta ces ti uciniti od ovo troje ?![]()
-
maha_xy
#2249 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026
Kazes da imas 3 kuce, od najma, jesi registrovao firmu?zippoo87 wrote: ↑05/01/2025 00:36Od cega zivim legendo? Mozda mi ti placas racune a da to i ne znam ?maha_xy wrote: ↑05/01/2025 00:34Pusti ga, dzaba se nerviras, frajer je provokator, nikad marke nije zaradio, nesto ala MukSefket007 wrote: ↑05/01/2025 00:31
Pa ovo sada sto si napisao je dokaz da pojma nemas.
-
zippoo87