maha_xy wrote: ↑04/01/2025 23:38
zippoo87 wrote: ↑04/01/2025 23:33
A posto ti nemas odgovora na pitanja i botujes,ja cu te pustiti malo,da dahnes...vidim da si se preznojio...trudis se misliti,a nemas cime
Sutra opet nastavljamo
Sta cu s tobom raspravljati, ti si postom iznad sve dokazao. Ovo u ekonomske udzbenike da stavis, ali ne zamjerim ja tebi ima profesora i drzavnim fakultetima koji ne znaju da je PDV na izvoz 0%, a predaju porezne sisteme. Ti si jedna obican SDP bot koji pokusava light verziju odobravanja ovoga provuci na forumu.
Kralju,ako te vec zanima...ja godinama bio u NSu i gurao NS (vise nisam ni u NSu,ali glasam za njih) a sa SDPom se nisam nikada sreo u putu. Niti ih gotivim,niti pratim sta rade ,niti branim Nerku,niti branim ovo,ono...samo nogama gazim vas supljake,kojima je kriminal jedina uzdanica da se "Uspije" a sve preko necijih tudjih ledja. Prvenstveno preko drzave i radnika. Otvoreno pricam o svemu i nalazim nelogicnosti u ljudskoj gluposti.
Sve sto si ti ovdje napisao je da branis kriminalce ,sto direktno,sto indirektno...jer ova uredba im sada izvlaci vise novca koje ukradu na crno i moraju platiti vise drzavi i radnicima. I tu je sav problem ...sto moraju dati mrvicu vise...iako godinama izvlace milijarde i kradu.
Evo u prethodnim postovima smo utvrdili da godisnje lagano ukradu po 300-400-milion -dva novca kroz ove lopovluke ,koji uopste nisu ni prikazani. Zato oni i kazu,mi nemamo nista,firme nam jedva da budu i iznad nule...to je taj narativ i spika,a samo na kradji radnika i drzave,milioni se ukradu.
Gdje je na to prodaja robe na crno,kupovina robe na crno,milion drugih muljanja...
Dakle na legalnih 30% koje se prikazu,ide nelegalnih 70% koje ne postoje nigdje u knjigama ali postoje u kesu u njihovim dzepovima. A iz ovih 30% se placaju doprinosi i troskovi i posluje firma i to je ono sto ulazi u statistiku. Ali ti si supalj za ove price,ne kontas ti osnove ,pa ne mogu sa tovom pricati,mogu se samo sprdati sa tobom....evo pokazalo se to u ovih par postova.