piupiu wrote:SaraFina wrote:Point. wrote:
Ovi kojima najvise smetaju Bosnjaci, od jezika do zastava, koji su do podne jugosloveni a poslije podne veliki bosanci.
Zašto pod pritiskom velikosrpstva, velikohrvastva i jugoslovenstva umotanog u neko imaginarno "Bosanstvo" spuštaš gard?
"Imaginarno Bosanstvo."

Tako jeeeee, mi smo imaginarni. A ako nismo imaginarni, onda smo 'ubačni elementi', 'velikoSrbi', 'velikoHrvati'. Hvala.
Evo, hAZNADARe, ovo ti je dokaz o bošnjačkom nacionalizmu. Negiranje tudjeg osjećanja identiteta, projiciranje sopstvenih strahova u tudje 'namjere', imperativ da svi misle po matrici, predupredjivanje izmišljenog neprijateljskog djelovanja Bosanaca, profiliranje u 'velikoSrbe', 'velikoHrvate', 'Jugoslovene' (što li ovi sjede u istoj grupi

)... u koji 'izam' to spada?
Nadam se da ste svi skupa sastavili forumsku listu narodnih neprijatelja i poslali je ja l' u jednu, ja l' u drugu centralu u Mehmeda Spahe. Ako niste, evo ja ću za 10-ak minuta prema tamo, pa ću je predati u Odjel za odstrel Bosanaca i ostalih narodnih neprijatelja. Samo javnite, nema blema. Imate mahanje, nisam sigurna s koliko je ovo prstiju.

Izvini, ali gdje to imamo Bosanstvo u politici u stvarnosti kao realnu i poznatu faktu. Neka stranka mozda da to propagira?
Neka podiljena jasna probosanska i probosnjacka politika i to da se moze jasno locirati i odvojiti?
Dokle god se Bosanstvo vuce samo po forumima i to bez ikakve politicke ideje, vizije, cilja, plana, metode,.... sta je to drugo nego imaginarno.
Popis sam docekao razocaran sto se od Bosanaca niko nije sjetio 20 god da pokrene to pitanje i da se bar oglasi da i toga ima.
A negiranja nema - postujem svaciju odluku da se identificira kako hoce, kako zeli. Da izabere i ime za sebe, i historiju koju postuje, kulturu, jezik,...
I opet do dizanje kape samom sebi - ono Bosnjaci protiv Bosanaca, rade protiv vas, bore se protiv bas tih narodnih neprijatelja,.... halo bona,.. odakle ti pomisao da ti i slicni ikome igdje stojite na putu? Da vas iko moze uopce igdje locirati osim poimenicno na forumu? Najveci dio stranice Bosnjaci dokazuju, ubjedjuju da ne rasturaju zemlju,...
Tema o bosnjackom nacionalizmu a zacatavate je navodnom diskriminacijom svoje grupe a svoju grupu samo predstavljate kroz odredjenu sociolosku prizmu.
Pa i ako je neko primijetio podudarnost vasih stavova na forumu sa susjednim fasistickim poput negiranjem jezika, laziranjem historije,... ima na to pravo.
Podsjecam - ja sam i Bosnjak i Bosanac - tumaci kako hoces - bosanski prefiks mi nikada nije bio mrzak niti cu ga se odreci.