Prilaženje damama ALL ABOUT

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
supercali

#2226 Re: Prilaženje damama ALL ABOUT

Post by supercali »

Euridika wrote:
supercali wrote:Da tebi respo kaze
Kad si pominjao drugaricu ona nije znala je li ta cao cao ili neka peta koju ne zna
Ovako tacno nisi je impresionirao da ti odmah da broj al joj se svidjas ocigledno bar malo cim je rekla dodaj me koliko sam shvatio
E sad opet izadji tu gdje ona izlazi ako je vidis samu pitaj da se pridruzis
Malo popricajte i pitaj je za izlazak na kafu neki drugi dan
Ako se bude premisljala ostavi joj broj i reci da razmisli
Ako se javi to je to ako se ne javi nisi joj se svidjao da bi nesto s tobom pocinjala

A ti dale ne jebe lijep nego respo :D
Respo, uljepša mi dan. :thumbup:

Već sam mislila da sam jedina drukčije skontala curin odgovor/ponašanje, i već sam se počela pitati za svoje mentalno zdravlje... :D... ali, dobro je, ipak nisam toliko luda, još neko se slaže sa mnom. (Doduše, i žensko sam, vi muški drukčije gledate na stvari. :-) )
ako hoces da porazis protivnika postani on :)
ne gledam ja drugacije ja gledam zenskim ocima na to i lakse je 50%
supercali

#2227 Re: Prilaženje damama ALL ABOUT

Post by supercali »

dale cooper wrote:
Euridika wrote:@prog

Ako pod prvim sastankom podrazumijevaš prvi kontakt, upoznavanje i sl., onda se slažem da je ok 15 minuta. Meni je nekako termin sastanak = dogovor za maksuz izlazak (kad, gdje, šta), a on bi valjda trebao trajati duže od 15 minuta... osim ako je neki teži zajeb. :D

@prog &@Jimmy

Alternativni kontakt - Obično danas to jeste FB. Za Viber ti treba broj telefona (čini mi se da ne može bez tog), a email se rijetko koristi za lične kontakte danas (ja ga koristim skoro pa isključivo za posao). Ali, svakako je Jimmy trebao predložiti alternativu. Ako i to odbije, onda je baš nezainteresirana.

@Jimmy
Dodao si nove detalje u priču, poznanstvo jaranice i te cure. S tim u igri, vjerovatnije zvuči da nije zainteresirana, ali opet nije isključeno da si opcija 'Možda'.
Jeste vala komplikovane. U čemu je problem dogovoriti jednu kafu sa tipom koji ti je sasvim pristojno i uljudno
prišao i koji ti se čak pomalo i sviđa. A ovamo žalite se na muškarce koji nemaju muda da prilaze. :roll:
problem je sto je pominjao drugaricu kao 1 a kao 2 vjerovatno zeli da ga malo bolje upozna prije nego mu da neke dalje podatke o njoj
dale cooper

#2228 Re: Prilaženje damama ALL ABOUT

Post by dale cooper »

supercali wrote:
dale cooper wrote:

Ako pod prvim sastankom podrazumijevaš prvi kontakt, upoznavanje i sl., onda se slažem da je ok 15 minuta. Meni je nekako termin sastanak = dogovor za maksuz izlazak (kad, gdje, šta), a on bi valjda trebao trajati duže od 15 minuta... osim ako je neki teži zajeb. :D

@prog &@Jimmy

Alternativni kontakt - Obično danas to jeste FB. Za Viber ti treba broj telefona (čini mi se da ne može bez tog), a email se rijetko koristi za lične kontakte danas (ja ga koristim skoro pa isključivo za posao). Ali, svakako je Jimmy trebao predložiti alternativu. Ako i to odbije, onda je baš nezainteresirana.

@Jimmy
Dodao si nove detalje u priču, poznanstvo jaranice i te cure. S tim u igri, vjerovatnije zvuči da nije zainteresirana, ali opet nije isključeno da si opcija 'Možda'.
Jeste vala komplikovane. U čemu je problem dogovoriti jednu kafu sa tipom koji ti je sasvim pristojno i uljudno
prišao i koji ti se čak pomalo i sviđa. A ovamo žalite se na muškarce koji nemaju muda da prilaze. :roll:
problem je sto je pominjao drugaricu kao 1 a kao 2 vjerovatno zeli da ga malo bolje upozna prije nego mu da neke dalje podatke o njoj
Zato kažem pravac kafa i licu u lice. Tako ćeš najlakše i najbolje napraviti procjenu čovjeka. Kakve fb-ovi i slične
stvari.
supercali

#2229 Re: Prilaženje damama ALL ABOUT

Post by supercali »

meni je najsmijesnije kad kaze daj mi fb ili sl
ja odmah odlazim od te djevojke

ne znam ko gore rece niko vise ne daje broj nego fb i sl
onda on nalijece izgleda samo na ove nove fb generacije koje nemaju vise od 18 godina
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#2230 Re: Prilaženje damama ALL ABOUT

Post by _BataZiv_0809 »

Euridika wrote: Iz ovog posta se baš vidi da muški i ženski mozak drukčije rade... :)
Pod prolaz sam mislila na dvije stvari:
1) Rekla je da joj je drago što se odvažio da joj priđe.
2) Htjela je ostvariti s njim kontakt preko FB.

Između koraka 1) i 2) je Džimi uletio s pričom o jaranici, i po meni time sebi umanjio šanse (sam je rekao da se nakon toga premišljala, ali da je pristala nakon što je rekao da mu je rođendan). Vidi, da meni momak tako priđe na 15 minuta dok mu ne dođe jaranica, ja bih to odmah protumačila kao: ma njemu je samo dosadno biti sam, pa mu ja dođem samo kao popunjavanje vremena. Ok je bilo da kaže da nema puno vremena, ali odmah tu upetljati jaranicu... ne znam baš... :roll:. Jest on bio iskren, i to je sve super, ali moraš priznati da se može tumačiti dvojako.

Ne zavaravaj se, ne volimo baš konkurenciju, naravno ako nam se tip sviđa. Ko je realno voli? ;-)

2-3 kafa... Cura je rekla da nema običaj davati broj odmah. Možda je to fakat istina, a možda i igra igrice. Plus priča o jaranici. A htjela je FB kontakt, kojeg Džimi nema... Sad možda i ona konta da on nju zavlači i neće da se zalijeće. Zato sam predložila još koju usputnu kafu, da se malo bolje upoznaju, možda će cura skontati da je on OK tip i dati broj (ako je zainteresovana), a ako ne, svejedno ništa nije izgubio. :)

Cinjenica da mu je rekla da joj je drago sto je prisao je, po mom misljenju, vise kurtoazija i reakcija izenenadjene osobe. Da se odusevila sto mladi Djimi prilazi, drukcije bi to hodalo.

Na fejsu imas svakog, to i nije znak da se zeli intimizirati, samim tim fejs umjesto broja, moze itekako znaciti prolongirano "ne".

Jeste se malo zasrao sto se otvorio ko knjiga, vi zene volite ipak malo misterije, ali opet je dao do znanja da je iskren i da nije takticar. Ona kojoj se to svidi, njegova je :kiss:

Iz svega izlozenog, moja procjena je da je ovo "mozda" sa tendencijom ka ne.

P.S. Ja sam imao obicaj davati svoj broj ponekad, kad vidim da imam evidentan prolaz.

P.P.S. Dobro rece Dejl kuper, mada Dejl kuper uvijek dobro govori 8) jeste zeznute kad vam se pridje :lol:
supercali

#2231 Re: Prilaženje damama ALL ABOUT

Post by supercali »

u pps dodaj da si duzan pice meni :D
prog321

#2232 Re: Prilaženje damama ALL ABOUT

Post by prog321 »

To sto je iskren i nije takticar moze biti zesca boljka.
Nije pametno biti otvorena knjiga. Zene traze da im se laze. Pogotovo kad su mlade pa zive na oblacima. Mlade princeze traze kulturnog slatkisa sa tijelom Brad Pitta a umom Einsteina i rukama Schwarzenegera.
Tek kasnije sidju medju smrtnike kad prodju kroz par jebaca koji ih iskoriste i bace kao vlazne maramice :-D
supercali

#2233 Re: Prilaženje damama ALL ABOUT

Post by supercali »

johnny mozda si lijep al ovu uskoro neces jebati :D
eto da ti kazem istinu prije svega
annoy

#2234 Re: Prilaženje damama ALL ABOUT

Post by annoy »

Djevojka koja je zainteresirana dat će broj telefona. Kraj priče.
To s davanjem facebook kontakta mi je glupo, čini mi se da je to ili suptilan odjeb ili bi ona da se igrate igre osvajanja njene zlatne pičke, oprostite na izrazu
dale cooper

#2235 Re: Prilaženje damama ALL ABOUT

Post by dale cooper »

Jebeš ba igrice, ništa me lakše ne ohladi od toga. To su stvari kojima se eventualno bave tinejdžeri ili oni
u ranim 20-tim koje ne znaju bolje, ne odrasle osobe.
Last edited by dale cooper on 19/11/2015 20:52, edited 1 time in total.
supercali

#2236 Re: Prilaženje damama ALL ABOUT

Post by supercali »

johnny gledaj kako se to radi

annoy bi li zelila izaci sa mnom na kafu?
Euridika
Globalna šefica

#2237 Re: Prilaženje damama ALL ABOUT

Post by Euridika »

dale cooper wrote:

@prog &@Jimmy

@Jimmy
Pa jesmo komplikovanije od vas. :D Ima negdje i objašnjenje zašto, ali mi mrsko sad tipkati.
Meni lično nije problem, nikad bio. Ali, nismo sve iste. Meni nije problem ni prići, mada znam da sam tu u manjini. Uzmi ovdje u obzir i da je ova cura mlada, i da sigurno još treba učiti o M-Ž odnosima.
Euridika
Globalna šefica

#2238 Re: Prilaženje damama ALL ABOUT

Post by Euridika »

supercali wrote:
Euridika wrote:
supercali wrote:Da tebi respo kaze
Kad si pominjao drugaricu ona nije znala je li ta cao cao ili neka peta koju ne zna
Ovako tacno nisi je impresionirao da ti odmah da broj al joj se svidjas ocigledno bar malo cim je rekla dodaj me koliko sam shvatio
E sad opet izadji tu gdje ona izlazi ako je vidis samu pitaj da se pridruzis
Malo popricajte i pitaj je za izlazak na kafu neki drugi dan
Ako se bude premisljala ostavi joj broj i reci da razmisli
Ako se javi to je to ako se ne javi nisi joj se svidjao da bi nesto s tobom pocinjala

A ti dale ne jebe lijep nego respo :D
Respo, uljepša mi dan. :thumbup:

Već sam mislila da sam jedina drukčije skontala curin odgovor/ponašanje, i već sam se počela pitati za svoje mentalno zdravlje... :D... ali, dobro je, ipak nisam toliko luda, još neko se slaže sa mnom. (Doduše, i žensko sam, vi muški drukčije gledate na stvari. :-) )
ako hoces da porazis protivnika postani on :)
ne gledam ja drugacije ja gledam zenskim ocima na to i lakse je 50%
:thumbup: Tako se to radi!
Euridika
Globalna šefica

#2239 Re: Prilaženje damama ALL ABOUT

Post by Euridika »

_BataZiv_0809 wrote:Cinjenica da mu je rekla da joj je drago sto je prisao je, po mom misljenju, vise kurtoazija i reakcija izenenadjene osobe. Da se odusevila sto mladi Djimi prilazi, drukcije bi to hodalo.

Na fejsu imas svakog, to i nije znak da se zeli intimizirati, samim tim fejs umjesto broja, moze itekako znaciti prolongirano "ne".

Jeste se malo zasrao sto se otvorio ko knjiga, vi zene volite ipak malo misterije, ali opet je dao do znanja da je iskren i da nije takticar. Ona kojoj se to svidi, njegova je :kiss:

Iz svega izlozenog, moja procjena je da je ovo "mozda" sa tendencijom ka ne.

P.S. Ja sam imao obicaj davati svoj broj ponekad, kad vidim da imam evidentan prolaz.

P.P.S. Dobro rece Dejl kuper, mada Dejl kuper uvijek dobro govori 8) jeste zeznute kad vam se pridje :lol:
Ne znam, Bato, ja sam napisala svoje viđenje stvari na osnovu raspoloživih činjenica. Realno je teško očekivati da će mlađa cura imati neku pravo dobru reakciju u ovakvoj situaciji.
Misterija jeste poželjna (u smislu da se postepeno upoznajete, ne sve odjednom), ali meni je taktiziranje npr. off. To mi automatski znači da je nekom igrica preča od kontakta i veze, čim on riskira da zajebe. Ja cijenim iskrenost (fakat!) i nisam jedina, ali ima i onih koje više vole šarene laže. To je jednostavno do osobe.
Isto je i sa P.P.S., sve je do osobe.
Euridika
Globalna šefica

#2240 Re: Prilaženje damama ALL ABOUT

Post by Euridika »

prog321 wrote:To sto je iskren i nije takticar moze biti zesca boljka.
Nije pametno biti otvorena knjiga. Zene traze da im se laze. Pogotovo kad su mlade pa zive na oblacima. Mlade princeze traze kulturnog slatkisa sa tijelom Brad Pitta a umom Einsteina i rukama Schwarzenegera.
Tek kasnije sidju medju smrtnike kad prodju kroz par jebaca koji ih iskoriste i bace kao vlazne maramice :-D
E *biga... nije istina. Hajde mogu i prihvatiti ostatak, za mlađe djevojke, da još ne znaju šta hoće, ali da mi sve tako želimo laži - je laž.
annoy wrote:Djevojka koja je zainteresirana dat će broj telefona. Kraj priče.
To s davanjem facebook kontakta mi je glupo, čini mi se da je to ili suptilan odjeb ili bi ona da se igrate igre osvajanja njene zlatne pičke, oprostite na izrazu
Annoy, pričamo o curi od 20-tak godina. Nije ista perspektiva sa 30+ ili 40+.
annoy

#2241 Re: Prilaženje damama ALL ABOUT

Post by annoy »

Euridika wrote: Annoy, pričamo o curi od 20-tak godina. Nije ista perspektiva sa 30+ ili 40+.
Pa i ja sam cura od 20tak i kojom :D kakva je perspektiva poslije, ne znam. Igranje igrica ostaviš negdje u srednjoj školi.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#2242 Re: Prilaženje damama ALL ABOUT

Post by _BataZiv_0809 »

Maskuzija za naseg Dzimija :pusi2:

Sve je to, drugar, jedna:

Matzan

#2243 Re: Prilaženje damama ALL ABOUT

Post by Matzan »

Euridika wrote:
Tito_i_Partija wrote:
Euridika wrote: Ma neee... ovo su farmerke, i ovaj ima trbušinu... a onaj lik iz pošte je normalno građen. Kod ovog tvog su se hlače zategle, spale su samo zbog stomaka, a kod ovog mog iz pošte su pale jer nije imao čim popuniti guzni dio... :lol: , samo se kesa stvorila i vidiš da vise s njega. :D
Jel' onda mozda ovako? Jest' da je sprijeda, al' tu je to nekako. :D

Image
Joooj Tito šta je ovo? :lol: :lol: :lol:

Zar ga toliko dugo nisi vidjela da si zaboravila kako izgleda? :razz: :mrgreen:
pukepuke

#2244 Re: Prilaženje damama ALL ABOUT

Post by pukepuke »

Jimmy McNulty wrote: Evo kako se odigralo:
Došao i sjeo za šank, poslije 15 min ona dolazi i sjeda isto za šank 3-4 stolice od mene. Skontam njen pogled na meni 2-3 puta i da se igra s kosom. Odlučim prići, predstavim se, kažem imao sam želju još prošli put da priđem ali nisam pa me je pekla savjest i bilo mi je krivo što nisam pa sam obećao čim idući put bude prilika da hoću. Malo je zbunila moja iskrenot ali rekla je da joj je drago što sam se odvažio, zatim sam pitao da li čeka nekoga jer ako ne čeka mogli smo sjesti zajedno proćaskati nekih 15 min dok ne dođe moje drugarica. Vidim da se premišlja, rekoh ne možeš me odbit za rođendan ba. I prihvatila je, malo smo se osnovno upoznali, pričali i bacio sam par šala. Mislio sam da ide super. Poslije 15-ak minuta naleti ta drugarica i zamoli me da odem sa njom do njenog faksa pa negdje da idemo i ja tako krenem. Na kraju sam rekao da mi je bilo zadovoljstvo upoznati je, da bih želio da je upoznam još više i da mi da svoj broj jer nemam fejsbuk. Ona odgovori da nikome ne daje broj koga tek upozna i da joj je žao i kaže da ako se kad vratim da je obavezno dodam. Uljudno se pozdravimo i ja svojim poslom! Na FB se ne vraćam zbog Monike Beluči, a ne zbog nje. I tako je prošlo! :D
Eh, žao mi što propustih lijepi razgovor o ovoj temi sinoć. Jimmy, ja ipak mislim da je ovo možda, možda je cura samo malo više oprezna ili zatvorena. Netko ti je savjetovao da pokušaš opet, slažem se :)
al_akhisari

#2245 Re: Prilaženje damama ALL ABOUT

Post by al_akhisari »

Jimmy McNulty wrote:
Evo kako se odigralo:
Došao i sjeo za šank, poslije 15 min ona dolazi i sjeda isto za šank 3-4 stolice od mene. Skontam njen pogled na meni 2-3 puta i da se igra s kosom. Odlučim prići, predstavim se, kažem imao sam želju još prošli put da priđem ali nisam pa me je pekla savjest i bilo mi je krivo što nisam pa sam obećao čim idući put bude prilika da hoću. Malo je zbunila moja iskrenot ali rekla je da joj je drago što sam se odvažio, zatim sam pitao da li čeka nekoga jer ako ne čeka mogli smo sjesti zajedno proćaskati nekih 15 min dok ne dođe moje drugarica. Vidim da se premišlja, rekoh ne možeš me odbit za rođendan ba. I prihvatila je, malo smo se osnovno upoznali, pričali i bacio sam par šala. Mislio sam da ide super. Poslije 15-ak minuta naleti ta drugarica i zamoli me da odem sa njom do njenog faksa pa negdje da idemo i ja tako krenem. Na kraju sam rekao da mi je bilo zadovoljstvo upoznati je, da bih želio da je upoznam još više i da mi da svoj broj jer nemam fejsbuk. Ona odgovori da nikome ne daje broj koga tek upozna i da joj je žao i kaže da ako se kad vratim da je obavezno dodam. Uljudno se pozdravimo i ja svojim poslom! Na FB se ne vraćam zbog Monike Beluči, a ne zbog nje. I tako je prošlo! :D
:thumbup: kažu da muškarci najviše od svega lažu o ženama, tačnije o svojim iskustvima sa njima (svih vrsta); kada bismo bili iskreni, vjerujem da bismo većina priznali da su prilasci ovakvog tipa dosta rijetki; veze i upoznavanja počinju uglavnom preko treće osobe, ili smo se već "znali"; Jimmy, od te priče će nešto biti ili neće (kakva mudrost :lol: ), hoću reći da je sve moguće i da je vrijeme pred tobom, uživaj; uopće kazano, treba reći da prilasci nepoznatoj osobi, zaista nisu jednostavna stvar; priznat ću da ni sam nisam bio jedan od tih kojima je to bila stvar rutine; ali, znalo se povremeno/ rijetko desiti i takvo što :D jednom, sad već davno, idem tako ulicom, nas nekoliko, kad drugom stranom, ide dvije cure (u nastavku priče zvat ćemo ih osoba a i slatkiš :D); hladno stanem, pređem cestu, nabacim rezervni osmjeh, zaustavim ih (nikad ih prije vidio nisam),...u sljedećih par minuta, obavimo upoznavanje, osobu a zamolim da se uputi putem kojim su krenule, a slatkiš ostane sa mnom i uljepša mi ostatak dana,...i onaj poslije, i naredni,... :D (kasnije mi priznade da nije imala pojma šta ih je snašlo, da su bile iznenađene,...dakle nije šarm bio presudan :lol: )
KB9

#2246 Re: Prilaženje damama ALL ABOUT

Post by KB9 »

dale cooper wrote:Jebeš ba igrice, ništa me lakše ne ohladi od toga. To su stvari kojima se eventualno bave tinejdžeri ili oni
u ranim 20-tim koje ne znaju bolje, ne odrasle osobe.
Euridika
Globalna šefica

#2247 Re: Prilaženje damama ALL ABOUT

Post by Euridika »

annoy wrote:
Euridika wrote: Annoy, pričamo o curi od 20-tak godina. Nije ista perspektiva sa 30+ ili 40+.
Pa i ja sam cura od 20tak i kojom :D kakva je perspektiva poslije, ne znam. Igranje igrica ostaviš negdje u srednjoj školi.
Pa i ja sam... :lol: :lol: :lol: ... samo malo više kojom 8-). Ne, čisto sam mislila u kontekstu da je možda neiskusna, ne mora značiti da baš igra igrice (a možda i igra, teško je procijeniti ovako).
Euridika
Globalna šefica

#2248 Re: Prilaženje damama ALL ABOUT

Post by Euridika »

pukepuke wrote:
Jimmy McNulty wrote: Evo kako se odigralo:
Eh, žao mi što propustih lijepi razgovor o ovoj temi sinoć. Jimmy, ja ipak mislim da je ovo možda, možda je cura samo malo više oprezna ili zatvorena. Netko ti je savjetovao da pokušaš opet, slažem se :)
:thumbup: Savjetovali smo Respo i ja, ali smo bili preglasani... :sad:
Euridika
Globalna šefica

#2249 Re: Prilaženje damama ALL ABOUT

Post by Euridika »

Matzan wrote:
Euridika wrote:
Tito_i_Partija wrote:Jel' onda mozda ovako? Jest' da je sprijeda, al' tu je to nekako. :D

Image
Joooj Tito šta je ovo? :lol: :lol: :lol:

Zar ga toliko dugo nisi vidjela da si zaboravila kako izgleda? :razz: :mrgreen:
De bolan, ne ofiraj me ovako javno... :twisted:
Znaš da ja svakako vjerujem u bajke, vilenjake i sl. ... 8-)
ing-ecc

#2250 Re: Prilaženje damama ALL ABOUT

Post by ing-ecc »

Tito_i_Partija wrote: Image
Đe ima 'vakih kupiti? I jel ovo posljednja moda? :D
Post Reply