Ukrajina

alijagoro

#221751 Re: Ukrajina

Post by alijagoro »

zilog wrote: 09/12/2025 17:10
alijagoro wrote: 09/12/2025 17:04
zilog wrote: 09/12/2025 16:56

ZASTO?!!!

Od raspleta rata u Ukrajini, direktno ovisi, hoce li se opet pricati o genocidu u BiH.

Ne vjerujem, da to vama, koji agresiju na Ukrajinu, pokusavate relativizirati genocidom u Gazi - nije jasno!!!
Ne kontam tu poveznicu,ko ce pricati,ovi sto su mogli sprijeciti genocid u Srebrenici ili ovi sto su podrzali genocid u Gazi,za slabo upucenije,to vam je uglavnom ista ekipa
Informersko pravdanje Genocida. Nisu krivi oni sto su ga pocinili, nego neko drugi... MI6 CIA... :roll:
Zaboravih i dodati da je Zapad sam relativizirao Ukrajinu,kad su otrcali izraelcima da im pomognu u genocidu u Gazi
zilog

#221752 Re: Ukrajina

Post by zilog »

alijagoro wrote: 09/12/2025 17:29
zilog wrote: 09/12/2025 17:10
Ne kontam tu poveznicu,ko ce pricati,ovi sto su mogli sprijeciti genocid u Srebrenici ili ovi sto su podrzali genocid u Gazi,za slabo upucenije,to vam je uglavnom ista ekipa
Informersko pravdanje Genocida. Nisu krivi oni sto su ga pocinili, nego neko drugi... MI6 CIA... :roll:
Zaboravih i dodati da je Zapad sam relativizirao Ukrajinu,kad su otrcali izraelcima da im pomognu u genocidu u Gazi
A to od relativizacije zapada ovisi, da li TI imas casti i obraza?
drndalo

#221753 Re: Ukrajina

Post by drndalo »

Video o ratnoj sreci und nesreci...

Jedan se smjestio na relativno sigurno mjesto od artiljerije. Drugi kada je pokusavao da se skloni na to mjesto ili nije pusten od ovoga sto je vec bio ili je zbog necega produzio dalje...

4 sek. kasnije, ovaj prvi (na sigurnom) dobija direktan pogodak (izvor videa kaze 122mm granatu) sa 12 km daljine... A ovaj drugi ostade ziv u tom momentu ni kriv ni duzan...

Artiljerijski gledano, neki od nas znamo kolika je ovo slucajnost, cak iako je 20-ak sek. ranije jos jedna pala u krugu 20-ak metara... Koncentracija vatre na cilj je bila odlicna. Direktan pogodak je bonus od 200 bodEva...

peca777

#221754 Re: Ukrajina

Post by peca777 »

zilog wrote: 09/12/2025 16:39 Dobro i sta onda predlazete? Kakav je plan?
Predlazem da se uvucemo u shupak Americi i uz nju pratimo sta nam kazu, ako ce to obezbijediti nekih 100-200 godina mira i rahatluka ovdje. Po svaku cijenu.
geralt

#221755 Re: Ukrajina

Post by geralt »

zilog wrote: 09/12/2025 16:56
alijagoro wrote: 09/12/2025 16:49
Treba smanjiti sa navijanjem
ZASTO?!!!

Od raspleta rata u Ukrajini, direktno ovisi, hoce li se opet pricati o genocidu u BiH.

Ne vjerujem, da to vama, koji agresiju na Ukrajinu, pokusavate relativizirati genocidom u Gazi - nije jasno!!!
https://www.securitycouncilreport.org/a ... v_7481.pdf
U Istočnom Sarajevu će 8. jula, umjesto stare spomen-ploče, biti postavljen spomenik Vitaliju Čurkinu, preminulom ruskom ambasadoru u Ujedinjenim nacijama koji je zaustavio rezoluciju za osudu genocida u Srebrenici.

Potvrdio je ovo dana predsjednik bh. entiteta RS Milorad Dodik u intervjuu za ruske medije.

– Ovim će biti izražena zahvalnost velikom čovjeku koji je spriječio usvajanje rezolucije o Srebrenici u Vijeću sigurnosti UN-a, rekao je Dodik u intervjuu za TASS.

Čurkin, koji je preminuo u februaru 2017. godine, bio je ambasador Rusije tokom mirovnih pregovora u bivšoj Jugoslaviji od 1992. do 1994. godine.

2015. godine svojim glasom je zaustavio rezoluciju u Vijeću sigurnosti Ujedinjenih nacija kojom bi se osudio genocid u Srebrenici. Rezolucija, koju je pokrenula Velika Britanija, trebala je biti usvojena na dvadesetu godišnjicu ubistava više od 7.000 muškaraca i dječaka.

Kina, Nigerija, Angola i Venezuela nisu glasale, a ostalih deset članica Vijeća sigurnosti su glasale za rezoluciju o Srebrenici. Ruskim vetom je zaustavljeno usvajanje ovog dokumenta.
Sjecanje zlatne ribice, standardno.
geralt

#221756 Re: Ukrajina

Post by geralt »

A i ovo, cisto kao podsjetnik za koga navijate.

https://www.klix.ba/vijesti/bih/ratni-z ... /251201115
Ratni zločinac Novak Stjepanović, pravosnažno osuđen u Srbiji na 13 godina zatvora zbog zločina nad civilima u Bratuncu, nikada se nije javio na izdržavanje kazne. Umjesto toga, mjesecima je boravio na ratištu u Ukrajini, gdje se pridružio ruskim snagama i na društvenim mrežama otvoreno objavljivao fotografije iz "Oružanih snaga Rusije".
On je, međutim, u Srbiji osuđen na 13 godina zatvora, zbog ratnih zločina protiv civilnog stanovništva na području Bratunca. Kako se u presudi navodi, kao pripadnik Vojske Republike Srpske, tačnije Bratunačke lake pješadijske brigade, učestvovao je u zarobljavanju 14 civila bošnjačke nacionalnosti, od kojih je osam stradalo. Presuda navodi i da je silovao Bošnjakinju u kući u Bratuncu.
Presuda opisuje da je Stjepanović 20. maja 1992. godine u selu Borkovac šakama i nogama tukao zarobljene civile, uzimao im novac i dragocjenosti, nakon čega je grupa civila odvedena do obližnjeg potoka, gdje su ubijeni. Osim toga, navedeni su i detalji seksualnog nasilja koje je Stjepanović počinio nad 19-godišnjakinjom, koja je bila zarobljena u Rudniku cinka i olova "Sase" s porodicom.

"Sa svojom sestrom i još jednom djevojkom izvedena je iz prostorija rudnika od strane nepoznatih vojnika srpske nacionalnosti i odvedena u nepoznatu kuću u Bratuncu, gdje je sutradan ili nekog narednog dana odvedena u drugu kuću u Bratuncu, gdje ju je Novak Stjepanović u sobi na spratu silovao", stoji u presudi.
Iako se ne može sa sigurnošću reći kada je Stjepanović otputovao na ratište u Ukrajinu, Detektor je analizom fotografija s njegovog profila utvrdio da je prva njegova objava iz te zemlje datirana 8. aprila 2025.

Kako se vidi, Stjepanović se slikao ispred statue utemeljitelja Sovjetskog saveza Vladimira Lenjina, u blizini hotela Donbass Palace u Donjecku, u okupiranom dijelu Ukrajine.

Stjepanovićevi prijatelji, u komentarima ispod ove fotografije, izrazili su mu podršku, a jedan od njih je poručio: "Krke, čuvaj Donjeck kao što si čuvao Srebrenicu".
Image
zigzag

#221757 Re: Ukrajina

Post by zigzag »

Četnički je to plan. Konstantno relativiziranje svega ostalog pokrivanjem zločinima nad palestincima.

Da ne bi slučajno ko pomislio da možemo biti na strani dviju napadnutih nacija, palestinaca i ukrajinaca.

I jedni i drugi su pod terorom ali pošto četnicima odgovara da se rusi ,pokrovitelji novog haosa u BiH, smatraju "gud gajs" kada stanu sa puškama na entitetsku liniju, onda ukrajince treba demonizirati.

"Alije, rejhane ,muhamedi..." su ovdje sa tim zadatkom.

A na kliks komentarima ćeš ih prepoznati pod "hamo" "edo" i slično.
Četničija operiše 10 godina najmanje. Ranije su to bili ljudi sa pravim zadatkom a sad ima četnika volontera.
Last edited by zigzag on 09/12/2025 18:23, edited 1 time in total.
peca777

#221758 Re: Ukrajina

Post by peca777 »

geralt wrote: 09/12/2025 18:06 A i ovo, cisto kao podsjetnik za koga navijate.
Allahu dragi neki su fanatici ukrajine. Je li vi shvatate da postoji neko kome se apsolutno fucka za bilo koju drugu drzavu osim Bosne i Hercegovine? Da, ukrajina treba da se odbrani od agresora, ali ako to ne uradi, ako je podijele, ako nestane, mene to ne dotice.

Mene dotice da se osigura mir i napredak ovdje. Je li to uvlacenje Americi, Rusiji, Izraelu, Kini, meni je apsolutno svejedno.

Balansiranje radi NASIH interesa i to je to.
Point.

#221759 Re: Ukrajina

Post by Point. »

alijagoro wrote: 09/12/2025 16:49
zilog wrote: 09/12/2025 16:39
alijagoro wrote: 09/12/2025 16:25
Ukrajina je bila zanimljiva na pocetku,nakon Gaze,svi su otvorili oci i skontali da su i Rusi i Amerikanci uglavnom ista fela
Dobro i sta onda predlazete? Kakav je plan?

Posto ne mozemo sprijeciti Amerikance, da podrzavaju Izrael, hajmo mi podrzavati Ruse?
Treba smanjiti sa navijanjem
Zašto? Ako se pokazuju simpatije prema jednom napadnutom narodu (palestincima), zašto ne bi i drugom napadnutom narodu (ukrajincima)?
geralt

#221760 Re: Ukrajina

Post by geralt »

peca777 wrote: 09/12/2025 18:20
geralt wrote: 09/12/2025 18:06 A i ovo, cisto kao podsjetnik za koga navijate.
Allahu dragi neki su fanatici ukrajine. Je li vi shvatate da postoji neko kome se apsolutno fucka za bilo koju drugu drzavu osim Bosne i Hercegovine? Da, ukrajina treba da se odbrani od agresora, ali ako to ne uradi, ako je podijele, ako nestane, mene to ne dotice.

Mene dotice da se osigura mir i napredak ovdje. Je li to uvlacenje Americi, Rusiji, Izraelu, Kini, meni je apsolutno svejedno.

Balansiranje radi NASIH interesa i to je to.
Ovo se direktno tice Bosne i Hercegovine. Bukvalni cetnicki ratni zlocinci iz naseg rata, od Girkina do ovog Krketa, ucestvuju u ratu na strani Rusije, dok za to vrijeme drzava Rusija radi na tome da Bosne nestane i da se zatre istina o nasem ratu.

Dobro je Madner nekad napisao na temi, da je pao Kijev, par sedmica kasnije bi VDV osvanuo u Brckom da "cuva mir". Ko ne vjeruje meni neka pita Dusanku Majkic. Sve je bilo spremno, mogu se citati Vuciceve izjave par mjeseci prije agresije i gomilanja hrane i zaliha u Srbiji.
peca777

#221761 Re: Ukrajina

Post by peca777 »

Drugi, trci, cetvrti, majku im svima jebem, a mi? Sta smo mi uradili da nam ne osvanu u Brckom?

Uradili smo nista, pa sada mozemo biti samo navijaci. Kada sam vec navijac, daj da se uvucem u dupe onome ko ce mi najvise dati kao navijacu.

Evo podrzavamo Ukrajinu, koju podrzava Amerika. Hajde ba da se uvucemo Americi i pocnemo podrzavati i njihovo najvaznije mezimce, izrael? Ah ne moze, mi smo svjetski borci za pravdu, a u svojoj mjesnoj zajednici ne mozemo obezbijediti da krezuba budala krade glasove, ili da nadlezni organi ne siluju djevojcice i djecake.

Ali nam je zato briga ko bi nam izbio na granicu...
zigzag wrote: 09/12/2025 18:19 A na kliks komentarima ćeš ih prepoznati pod "hamo" "edo" i slično.
Sta sam ja kao peca? Pedja?
zigzag

#221762 Re: Ukrajina

Post by zigzag »

Svrstaj se gdje si.

Vjerovatno si zaboravio ko je rekao " nemojte da bude da nismo rekli" znajući da su ruske predhodnice već u BIH.

U decembru 2021. su sigurno bile , iako sam se i ja smijao čovjeku i govorio mu da paranoiše.

Tako da od te tvoje BIH što ti je najbitnija ne bi ostalo ništa.
geralt

#221763 Re: Ukrajina

Post by geralt »

Image

Nekoliko naslova iz par mjeseci pred agresiju na Ukrajinu, uz probrane citate:

Vučić zbog sukoba na Kosovu stigao u Rašku: Srbija je podigla borbenu gotovost

Lavrov: Razgovarali smo o Balkanu, Srbija je najvažniji faktor mira u regiji

Dodik stigao na radnu večeru s Lavrovom, ovaj put bez poklona - ikone

Vučić: Nisam sretan onim što sam čuo o BiH, ne možemo računati na apsolutno mirno okruženje

Ruski novinar upitao Vučića da li će biti rata u regionu, on rekao: Situacija je ozbiljna

Dodik se uoči putovanja u Rusiju ponovo sastao sa Vučićem u Beogradu

Aleksandar Vučić najavio nabavku novog naoružanja iz Rusije
"Bit će i još drugih važnih većih stvari od strategijskog interesa za Srbiju u budućnosti, i to ne dalekoj budućnosti", rekao je Vučić, prenosi Radio slobodna Evropa.
Vučić: Razgovarat ću s Putinom o BiH, ali ne volim se miješati u unutrašnje stvari drugih država

Milorad Dodik sutra ide u Moskvu kod Vladimira Putina

Lukašenko: Na skoro svakom sastanku s Putinom razgovaramo o Srbiji

Vučić: Slijede teške odluke, bratstvo će nam biti potrebno više nego ikada

Srbija zbog krize u Ukrajini kupuje ogromne količine hrane
“U vrijeme kad cijeli svijet histerično očekuje da se nešto dogodi između Rusije i Ukrajine, ne možete se pretvarati da se ništa ne događa", rekao je Vučić, javlja N1 Srbija.
zigzag

#221764 Re: Ukrajina

Post by zigzag »

Ovo su bile predhodnice.
Noćni vukovi, čijim vođama je zabranjen ulazak u BiH, kod Banje Luke obilježavaju Vidovdan

https://www.klix.ba/vijesti/bih/nocni-v ... /220628116

A imali su iskustva sa okupacijom Krima.
Noćni vukovi se smatraju jednim od važnih načina na koji Rusija širi svoj uticaj, a predsjedniku ovog kluba Aleksandru Zaldostanovu zvanom Hirurg ulaz je zabranjen u najmanje dvije države Evropske unije, Sjedinjene Američke Države (SAD) i Kanadu te Bosnu i Hercegovinu.

“Ako mi možemo i ako mi doprinosimo time da se širi, ja sam sretan, vjerujte mi”, kaže Tadić za BIRN BiH, dodajući kako je srpski narod uvijek okrenut prema Rusiji više nego prema Zapadu.

Tadić je prilikom svoje posjete Sevastopolju, gradu na Krimu gdje su se članovi Noćnih vukova prema izvještajima State departmenta borili na strani proruskih snaga prilikom otcjepljenja ove oblasti od Ukrajine i pripajanja Rusiji, 2017. godine imao priliku lično upoznati Putina. Objašnjava da je bio jedini Vuk iz Republike Srpske i da je Hirurg odredio da će on biti jedan od ljudi koji će upoznati Putina.​
zigzag

#221765 Re: Ukrajina

Post by zigzag »

Mada, džaba mi ovo crtamo.
geralt

#221766 Re: Ukrajina

Post by geralt »

peca777 wrote: 09/12/2025 18:31 Uradili smo nista, pa sada mozemo biti samo navijaci. Kada sam vec navijac, daj da se uvucem u dupe onome ko ce mi najvise dati kao navijacu.
Super, otidji u Lukavicu i odnesi cvijece na spomenik Churkinu, da mu se zahvalis za "sirenje istine o Srebrenici". Obavezno se uslikaj i objavi na drustvenim mrezama, mozda dobijes nesto za navijanje.
Ironmen

#221767 Re: Ukrajina

Post by Ironmen »

alijagoro wrote: 09/12/2025 17:26
drug_profi wrote: 09/12/2025 17:08 Pa kakve veze amerikanci imaju sa Ukrajinom, nisu je oni napali.
Čak je pokušavaju i opljačkati.
Ono što oni rade Ukrajini sada, skoro je pa isto što rade Palestini.

Istovremeno od ishoda rata u Ukrajini zavisi šta će se dešavati u doglednoj budućnosti u Europi i na Balkanu.
Daje se preveliki znacaj Ukrajini,nakon prve invazije na Ukrajinu,Rusija je i dalje odrzala svjetsko prvenstvo.
Blage reakcije Svijeta na okupaciju Krima gdje su se Kitarevicka i Macron se ljubakali pred Putinom dok je on aplaudirao su bili samo dodatni vjetar u ledja Rusiji da napravi punu agresiju nad Ukrajinom, nasa sreca je samo sto je Rusija duboko zaglibila tu gdje jeste jer sjetimo se izjava Majkicke i Dodika pred samo agresiju, sada imamo jos veci problem jos 3 pune godine ludjaka Trumpa su pred nama.
zigzag

#221768 Re: Ukrajina

Post by zigzag »

Sad je to ok.
Bila je jebena osovina merkel ,vučić ,orban, kurc, janša, milanović, čović, dodik.
Plus predhodnice rusa po manjem entitetu 2021.
Korak do novog haosa u BIH.

I zato je neutralnim smetao " kepec i propali glumac" Zelenski. Jer je pokazao muda prvi dan ruskočetničke agresije i zaustavio ih da izbiju na Dunav.
A danas se to maskira zločinima u Gazi.

Jebiga četničijo. Prošla baba sa kolačima. Čekajte sljedeću priliku. Alije rejhane muhamedi ahmedi će čekati sa vama.
Peacean

#221769 Re: Ukrajina

Post by Peacean »

Čitalac

#221770 Re: Ukrajina

Post by Čitalac »

Financial Times: Novi rok za dogovor - Božić.
Američki predsjednički izaslanici Steve Whitkoff i Jared Kushner dali su Ukrajini "nekoliko dana" da odgovori na predloženi "mirovni sporazum" koji od Kijeva zahtijeva da pristane na teritorijalne gubitke u zamjenu za nejasna sigurnosna jamstva Sjedinjenih Država, piše Financial Times, pozivajući se na izvore.
Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski rekao je svojim europskim kolegama da su ga tijekom dvosatnog telefonskog poziva u subotu Trumpov posebni izaslanik Steve Whitkoff i zet američkog predsjednika, Jared Kushner, pritisnuli da brzo donese odluku. Osoba upoznata s razgovorima rekla je da se Trump nada postići dogovor "prije Božića".
U članku se navodi da Zelenski ima "nekoliko dana" da odgovori na predloženi "mirovni sporazum".
Jedan od zapadnih dužnosnika s kojim je publikacija razgovarala opisao je ukrajinsku stranu kao "zaglavljenu između teritorijalnih zahtjeva koje ne može prihvatiti i američke strane koju ne može odbiti".
alijagoro

#221771 Re: Ukrajina

Post by alijagoro »

furlan

#221772 Re: Ukrajina

Post by furlan »

peca777 wrote: 09/12/2025 09:02
furlan wrote: 08/12/2025 19:58 Kome to vama je svejedno?
nama vecini ovog naroda u ovoj drzavi. Inace nas vise interesuje Help Palestina
Djaba pricati. Najgluhji je onaj koji nece da cuje i koga istorija nije nista naucila.
mishic

#221773 Re: Ukrajina

Post by mishic »

zigzag wrote: 09/12/2025 19:55 Alije rejhane muhamedi ahmedi će čekati sa vama.
Koja vrsta naci-šovinističkog ispada!!!

drug_profi

#221774 Re: Ukrajina

Post by drug_profi »

mishic wrote: 09/12/2025 21:58
zigzag wrote: 09/12/2025 19:55 Alije rejhane muhamedi ahmedi će čekati sa vama.
Koja vrsta naci-šovinističkog ispada!!!

Nisi u toku.
zigzag

#221775 Re: Ukrajina

Post by zigzag »

Govorim za "forumska imena". Ko od nas zna šta se sve "prodaje" ovdje.

Već odavno se društvene mreže koriste da se žrtva upihtija. Ako mislite da se oni koji misle loše državi BiH okanili tog posla i da ne koriste društvene mreže, ove forume i kliksove komentare onda ste naivni.

Kao nije to tamo naša briga, ali redovno ide podsmijevanje žrtvi i davanje kredibiliteta agresoru.
Post Reply