Ukrajina
- drndalo
#221076 Re: Ukrajina
Dok su Norveska, Svedska, Finska, Baltik, Poljska, Ceska, cak i Njemacka, Francuska i UK sigurne da nece one da budu na kanalu, pomoc ce stizati. Mozda sporije, mozda skuplje, mozda manje, ali ce stizati.
Norveska npr. nikada nista iz svog fonda od nafte nije prokockavala okolo, vec decenijama. Prije nekoliko mjeseci su poceli koristiti pare iz tog fonda za pomoc Ukrajini. Kako vole da neko drugi gine umjesto njih, ali i jak osjecaj za pravdu imaju, to ce se po meni koristiti jos vise u buducnosti. I da ne bude nesporazuma, taj fond iz Norveske nece biti halal fond, prije ce to biti neki kredit za buducnost, jer na taj nacin namjena tih sredstava u buducnosti nece biti upitna. Mogu neki nasi Norvezani potvrditi.
Norveska npr. nikada nista iz svog fonda od nafte nije prokockavala okolo, vec decenijama. Prije nekoliko mjeseci su poceli koristiti pare iz tog fonda za pomoc Ukrajini. Kako vole da neko drugi gine umjesto njih, ali i jak osjecaj za pravdu imaju, to ce se po meni koristiti jos vise u buducnosti. I da ne bude nesporazuma, taj fond iz Norveske nece biti halal fond, prije ce to biti neki kredit za buducnost, jer na taj nacin namjena tih sredstava u buducnosti nece biti upitna. Mogu neki nasi Norvezani potvrditi.
- drndalo
#221077 Re: Ukrajina
Kako je krenulo, to ce biti slogan Ruske armade iduce godine...karanana wrote: ↑21/11/2025 17:55pa kad se sve sabere i oduzme, mozda su moji osjecaji, iako cesto losi, ipak i najblizi realnosti. bumo videli. dogodine u moskvi.
- Point.
#221078 Re: Ukrajina
Već su im jednom zaustavili oružje i intel. Moramo znati da je ova ova administracija pod totalnom kontrolom jednog egomanijaka i govneta kakvog svijet ne pamti i koji ne preže ni pred čim osim vlastitog ega, očaran je lovom i Putinom i da su u stanju ovo uraditi.drndalo wrote: ↑21/11/2025 17:40Nemojmo zaboraviti da u USA, ma ko da je u office-u, vojni kompleks ima uticaja jako puno.Point. wrote: ↑21/11/2025 17:24U pravu si da je ovo sastavljala ruska strana ali zaboravljaš da je sadašnja administracija USA zapravo ruska strana, otud i ovakav okvir koji obuhvata sve što rusi žele.apsidejzi wrote: ↑21/11/2025 14:32
Sastavila ga Rusija. I srbi su htjeli svu BiH pa se na kraju poklopili i uzeli ono sto im se dalo. 4 su strane u ovom sukobu: rusi, ameri, evropa i ukrajina. Svi se moraju sloziti sa svim detaljima. Ukrajina je za sada jedino spremna na primirje dok se ne dogovore. Ne znaci da ce se i dogovoriti. Dejton je trajao 20 dana i na danasnji dan je tek potpisan. A jos jucer nije bilo nista od dogovora. Sto puta se promijenile strane. Ovi hoce Brcko, ovi ga ne daju. Ovi hoce posavinu, ovi drugi ne daju. Na kraju svi dali mnogo i dobili malo.
Tako ce biti i ovdje. Ne moze rusija dobiti sve. Oni mogu spamati i trolovati, kao sto rade, a mediji se nalijepe i dijele njihovu propagandu. ovo je ruska propaganda. Naravno da oni hoce sve. Al nikakvog zvanicnog dokumenta jos nema, i nece ga ni biti jos dugo.
Evo i Zelenski je danas izašao sa porukom koja malte ne potvrđuje ovo, dobili su de facto da potpišu kapitulaciju i to u roku od 7 dana ili....
Jebem majku sve i jednom u ovoj ogavnoj maga administraciji i želim im brzi raspad sistema.
Pa da razmislimo, da li ce oni pristati da odustanu od stotina milijardi isporuka Ukrajini i ostalima u narednih 20-ak godina? Da opet podsjetim zabrinute, UK je zadnju ratu za svoj dug US iz WW2 vratila 2006 godine.
Posto Rusija nikada nece kupovati stotine milijardi od Lockheed-a i Northrop-a, ja kao Lokidas ne bih bas napustio Ukrajinsko trziste.
To su sve ljudi nedorasli zadatku, pogledaj ko su mu na ključnim mjestima, bivši tv voditelj i pijanica je glavni u Pentagonu, pisac loših dječijih budalaština je na čelu FBI, glavni pregovarač je nekakav random biznismen ruskih korijena, potpredsjednik je budaletina koja je guzila kauč, pa onaj mekušac Rubio koji se izgleda nizašta ne pita. Šarlatani sve do jednog.
Vojni kompleks će se namiriti sad preko Evrope.
- drndalo
#221079 Re: Ukrajina
Taj ego-manijak takodjer, odlicno razumije zalupljena vrata. Bulizam prolazi dok te neko pusta. Kada toga vise nema, onda se i on mora prebaciti na rezervni plan.
I to je vec vidjeno prije. Sta je bilo katastrofalno u proslom prekidu informacija i oruzja? Palo 29% dodatnih Ukrajine?
I to je vec vidjeno prije. Sta je bilo katastrofalno u proslom prekidu informacija i oruzja? Palo 29% dodatnih Ukrajine?
-
BadBoy
#221080 Re: Ukrajina
Naši ljudi jednostavno ne prate dovoljno Ameriku i američku političku scenu da znaju sve ove pikanterije. Za njih Trump još uvijek ima auru moćnog i strogog biznismena sa kojim se nije zajebavat. A iza tog imidža se krije sve ovo što si ti jako lijepo napisao...Point. wrote: ↑21/11/2025 18:02Već su im jednom zaustavili oružje i intel. Moramo znati da je ova ova administracija pod totalnom kontrolom jednog egomanijaka i govneta kakvog svijet ne pamti i koji ne preže ni pred čim osim vlastitog ega, očaran je lovom i Putinom i da su u stanju ovo uraditi.drndalo wrote: ↑21/11/2025 17:40Nemojmo zaboraviti da u USA, ma ko da je u office-u, vojni kompleks ima uticaja jako puno.Point. wrote: ↑21/11/2025 17:24
U pravu si da je ovo sastavljala ruska strana ali zaboravljaš da je sadašnja administracija USA zapravo ruska strana, otud i ovakav okvir koji obuhvata sve što rusi žele.
Evo i Zelenski je danas izašao sa porukom koja malte ne potvrđuje ovo, dobili su de facto da potpišu kapitulaciju i to u roku od 7 dana ili....
Jebem majku sve i jednom u ovoj ogavnoj maga administraciji i želim im brzi raspad sistema.
Pa da razmislimo, da li ce oni pristati da odustanu od stotina milijardi isporuka Ukrajini i ostalima u narednih 20-ak godina? Da opet podsjetim zabrinute, UK je zadnju ratu za svoj dug US iz WW2 vratila 2006 godine.
Posto Rusija nikada nece kupovati stotine milijardi od Lockheed-a i Northrop-a, ja kao Lokidas ne bih bas napustio Ukrajinsko trziste.
To su sve ljudi nedorasli zadatku, pogledaj ko su mu na ključnim mjestima, bivši tv voditelj i pijanica je glavni u Pentagonu, pisac loših dječijih budalaština je na čelu FBI, glavni pregovarač je nekakav random biznismen ruskih korijena, potpredsjednik je budaletina koja je guzila kauč, pa onaj mekušac Rubio koji se izgleda nizašta ne pita. Šarlatani sve do jednog.
Vojni kompleks će se namiriti sad preko Evrope.
- no_sekirli
#221081 Re: Ukrajina
Najveci problem je sto pedofilskom govnetu od kad je sjeo na celo Amerike ide sve.
Klanjaju mu se svi, isto da je jebeni He-man. I sto drndalo kaze, ide dalje i dalje dok ne naleti na zatvorena vrata. Tko ce biti prvi koji ce ga poslati u 3PM i reci mu sve sta ga i pripada i sta zasluzuje?
Mozda da ga Zeleni predlozi za Nobela, pa da skine koju tacku sa ovog prijedliga kapitulacije
Kad god pogledam Southpark i vidim kako ga onaj njegov ljubavnik Sotona handri, bude mi drago, iako znam da je samo crtic, ali znam da i on to gleda i tlak mu skace na milion.
Klanjaju mu se svi, isto da je jebeni He-man. I sto drndalo kaze, ide dalje i dalje dok ne naleti na zatvorena vrata. Tko ce biti prvi koji ce ga poslati u 3PM i reci mu sve sta ga i pripada i sta zasluzuje?
Mozda da ga Zeleni predlozi za Nobela, pa da skine koju tacku sa ovog prijedliga kapitulacije
Kad god pogledam Southpark i vidim kako ga onaj njegov ljubavnik Sotona handri, bude mi drago, iako znam da je samo crtic, ali znam da i on to gleda i tlak mu skace na milion.
- drndalo
#221082 Re: Ukrajina
E ne moze, tu ga je nase PreCjednistvo vec preteklo... Mozda da se pridruzi Zeljkinoj, Zeljkovoj i Denisovoj inicijativi...no_sekirli wrote: ↑21/11/2025 18:17 Najveci problem je sto pedofilskom govnetu od kad je sjeo na celo Amerike ide sve.
Mozda da ga Zeleni predlozi za Nobela, pa da skine koju tacku sa ovog prijedliga kapitulacije![]()
-
sumirprimus
#221083 Re: Ukrajina
Jbena situacija sta god uradili nebaali su.
Ali uvijek ima ali..
Jbo i mir.ako se moras skroz saget, imamo mi rahat patnju pa je gora od ludila.
Ali uvijek ima ali..
Jbo i mir.ako se moras skroz saget, imamo mi rahat patnju pa je gora od ludila.
- apsidejzi
- apsidejzi
#221085 Re: Ukrajina
Ma Trump mijenja plocu non stop.Point. wrote: ↑21/11/2025 17:24U pravu si da je ovo sastavljala ruska strana ali zaboravljaš da je sadašnja administracija USA zapravo ruska strana, otud i ovakav okvir koji obuhvata sve što rusi žele.apsidejzi wrote: ↑21/11/2025 14:32Sastavila ga Rusija. I srbi su htjeli svu BiH pa se na kraju poklopili i uzeli ono sto im se dalo. 4 su strane u ovom sukobu: rusi, ameri, evropa i ukrajina. Svi se moraju sloziti sa svim detaljima. Ukrajina je za sada jedino spremna na primirje dok se ne dogovore. Ne znaci da ce se i dogovoriti. Dejton je trajao 20 dana i na danasnji dan je tek potpisan. A jos jucer nije bilo nista od dogovora. Sto puta se promijenile strane. Ovi hoce Brcko, ovi ga ne daju. Ovi hoce posavinu, ovi drugi ne daju. Na kraju svi dali mnogo i dobili malo.
Tako ce biti i ovdje. Ne moze rusija dobiti sve. Oni mogu spamati i trolovati, kao sto rade, a mediji se nalijepe i dijele njihovu propagandu. ovo je ruska propaganda. Naravno da oni hoce sve. Al nikakvog zvanicnog dokumenta jos nema, i nece ga ni biti jos dugo.
-
Armin2013
#221086 Re: Ukrajina
Treba EU stisnut muda i jednom odjebat ovog idiota, ionako sutra da Rusija napadne zemlje EU on bi samo gledao kako koji dolar izvući.
- no_sekirli
#221087 Re: Ukrajina
Najlogicnije se cini da Ukrajina proba nekako organizirati osovinu EU-Ukrajina-Gruzija-Azerbejdzan-Kazahstan-Kina i odjebat Ruse sa obje strane karte svijeta.
Imali bi i i energente i tehnologiju i oruzje i pare. All in pa sta bude.
-
1Dante1
- Čitalac
#221089 Re: Ukrajina
Kijev je dobio nešto povoljniju verziju „mirovnog sporazuma“, saznaje Ukrajinska Pravda.
...Neke od točaka iz izvornog teksta već su uklonjene iz dokumenta.
„Mislim da vam ne moram objašnjavati da nije sve što piše u medijima istina“, s osmijehom je komentirao curenje informacija visokopozicionirani američki dužnosnik koji je razgovarao s ukrajinskim novinarima. Činjenicu da je već došlo do promjena u dokumentu potvrđuje i drugi izvor.
-
zigzag
#221090 Re: Ukrajina
Nije lako naći rješenje da Ukrajina ostane manje više cijela a i da rusi ne pokažu da su kurać od ovce. Kao mora se prikazati da su rusi pobijedili i ostvarili svoje namjere. 600-700 kilometara daleko od Kijeva.Čitalac wrote: ↑21/11/2025 18:54 Kijev je dobio nešto povoljniju verziju „mirovnog sporazuma“, saznaje Ukrajinska Pravda.
„Mislim da vam ne moram objašnjavati da nije sve što piše u medijima istina“, s osmijehom je komentirao curenje informacija visokopozicionirani američki dužnosnik koji je razgovarao s ukrajinskim novinarima. Činjenicu da je već došlo do promjena u dokumentu potvrđuje i drugi izvor.
-
zigzag
#221091 Re: Ukrajina
Ovo je sasvim legitimno. Ovi što žive na otoku "nemaju karte u rukama".Dvojica muškaraca, 21-godišnji Gavin Rivers Weisenburg i 20-godišnji Tanner Christopher Thomas, optuženi su za planiranje zauzimanja ostrva, koristeći beskućnike iz Washingtona, zatim ubijajući sve muškarce na ostrvu i "koristeći žene i djecu kao seksualne robove", prema saopćenju američkog tužioca istočnog okruga Teksasa u četvrtak.
- Point.
#221092 Re: Ukrajina
Nadam se iskreno, mada mi ovo obracanje Zelenskog ne izgleda tako. Vec mi se sjebao dan, rezim od jutros i svi mi idu na zivce. Mogu misliti kako je ukrajincima.Čitalac wrote: ↑21/11/2025 18:54 Kijev je dobio nešto povoljniju verziju „mirovnog sporazuma“, saznaje Ukrajinska Pravda.
- no_sekirli
#221093 Re: Ukrajina
Meni je u onome sta prenose mediji najstrasniji dio skidanja sankcija odmah i vracanje u G8 i automatsk amnestija za zlocine.
Ono, porusi, pali, ubijaj 4 godine, potpisi i nikom nista
Ono, porusi, pali, ubijaj 4 godine, potpisi i nikom nista
-
Crvene_brigade
#221094 Re: Ukrajina
Podrška Ukrajini stiźe sa svih strana: Njemački kancelar Merz: "Ukrajina može računati na punu podršku Europe."
-
melac
#221095 Re: Ukrajina
To je uracunao koliko je rutaljistan spickao vrijednost oruzja i opreme u Ukrajini plus pride sto je 2 traktorska zarobila u prvim danima. Tamo se napaja i to poznaje.Point. wrote: ↑21/11/2025 17:52Ni pomoću googla, sabiranja iz glave ni korišćenja digitrona nisam uspio od 540+118 milijardi doći do triliona. Hoćeš nam otkriti svoju tajnu alternativnog sabiranja?elcaliente wrote: ↑21/11/2025 17:42Do kraja 2024 jer Ukrajina dobila 540 milijardi dolara pomoci i 118 milijardi dolara direktno u vojnim sredstvima.
Google je tvoj drug, samo utipkaj.
Gdje su otisili ti novci?
Čuj gdje su otišli. Znaš li Bog ti pomogao kolika duga je linija fronta u Ukrajini, kolika je Ukrajina, koliko vojnika i oružja svakakve vrste treba da to sve pokriva? I da ne ratuju protiv UĆK gerile ili Armenije nego Rusije.
Ko djetetu treba objašnjavati.
- TAFKAP
#221096 Re: Ukrajina
Jbote ne mogu da vjerujem 
Trump u planu ubacio da za obnovu Ukrajine ide
100 Mrd. $ zamrznutog Ruskog novca
100 Mrd $ plaća Evropa
Amerika obnavlja i modernizira infrastruktu i to masno naplaćuje, 100 Mrd. $

Trump u planu ubacio da za obnovu Ukrajine ide
100 Mrd. $ zamrznutog Ruskog novca
100 Mrd $ plaća Evropa
Amerika obnavlja i modernizira infrastruktu i to masno naplaćuje, 100 Mrd. $
-
zigzag
#221097 Re: Ukrajina
Sada nam je jasno zašto je ultimativni četnik putin dao rokove za okupaciju Pokrovska do početka novembra i zašto se kosmički general gerasimov hvali okupacijom Kupjanska iako ga nisu okupirali ali medijska ofanziva u punoj snazi ne bi li vijest došla do rednekova.
-
melac
#221098 Re: Ukrajina
Plus je Afrika to, ne treba to zaboraviti uskoro 2 milijarde ljudi ce tu zivjeti. Apsolutno se slazem, jedini ispravan put.no_sekirli wrote: ↑21/11/2025 18:47 Najlogicnije se cini da Ukrajina proba nekako organizirati osovinu EU-Ukrajina-Gruzija-Azerbejdzan-Kazahstan-Kina i odjebat Ruse sa obje strane karte svijeta.
-
Crvene_brigade
#221099 Re: Ukrajina
Najnovija vijest...
Predsjednik Zelenski: ‘Razgovarao sam s Vanceom, dotakli smo mnoge detalje‘
Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski potvrdio je da je gotovo sat vremena telefonski razgovarao s američkim potpredsjednikom JD Vanceom i tajnikom za američku vojsku Danom Driscollom. U objavi na X-u, Zelenski je izvijestio da su njih trojica "uspjela dotaknuti mnogo detalja prijedloga američke strane za okončanje rata" na tom sastanku te da su "radili na tome da put naprijed bude dostojanstven i istinski učinkovit za postizanje trajnog mira".
"Ukrajina je oduvijek poštovala i nastavlja poštovati želju američkog predsjednika Donalda Trumpa da okonča krvoproliće i na svaki realističan prijedlog gledamo pozitivno", napisao je Zelenski. Ukrajina je pristala "održavati stalni kontakt" sa SAD-om nakon sastanka, dodao je.
-
Bernardinac
#221100 Re: Ukrajina
Meni je ovaj dio najintrigantniji.
Šta ovo znači?
Kakav je ovo dio plana?
Možete se nastavit rokat ali npr. samo u Hersonu?
Šta ovo znači?
Kakav je ovo dio plana?
Možete se nastavit rokat ali npr. samo u Hersonu?
Linija dodira u Zaporoškoj i Hersonskoj oblasti bila bi većim dijelom zamrznuta