Satovi
Moderator: anex
-
shin
#2201 Re: Satovi
Samo ćeš uništiti vrijednu uspomenu, ali đaba dok sam ne probas nećeš se okaniti. Poslije hromiranja/pozlate, povratka nema. Prvo se sav stari sloj mora ukloniti sa mesingane baze da bi se uhvatio novi hrom, sada mi objasni kako si naumio da skineš sadašnji hrom sa ultra tankog kućišta? Turpijom? Čime ćeš popuniti rupe koje su nastale u mesinganoj bazi?
Samo obavezno postavi slike da vidimo taj cirkus na šta će ličiti nakon što ga odrade lokalni majstori.
Samo obavezno postavi slike da vidimo taj cirkus na šta će ličiti nakon što ga odrade lokalni majstori.
- Norm
#2202 Re: Satovi
Poljot, spasen...Nazalost kazaljke su bile u jako losem stanju, kao i dublje ogrebotine na kucistu, ostalo vidljivo...

- Norm
#2203 Re: Satovi
Ovaj sat samo treba kvalitetno poliranje i eventualno zamjenu male kazaljke, sekundarice u dnu...Dwndler wrote:@janje, blugirl,anonimni: Odmah se moglo skontat da nije Breguet jer on ima karakteristicne kazaljke, koje po njemu i nose ime:-) Jedna od nastarijih firmi koja jos uvijek proizvodi satove, mislim da ih je nazalost (ili na srecu) neko kupio, ali su najmanje 100 godina stariji od dosta drugih firmi i vuku korijene od kolijevke urarstva u Svici i imaju dosta patenata, bez kojih moderni satovi danas ne bi bili to sto jesuAli da su klasicni i nemaju bas bazu svojih kupaca u mladjoj raji to je tacno. Vise su nekako aristokratski, tipa ne nosi Breguet onaj ko ima, vec onaj ko je navikao
![]()
Mislim da sam prije par godina citao da Milo Djukanovic ima jednog![]()
@shin: Umalo ne skocih iz stolice kontajuci, pa Omega nikad nije pravila hromirano kuciste, kad ono vidim kuciste je nekad bilo pozlaceno,pa si ti pokusao sa hromiranjem. Meni se desilo da sam kupio ovog Zenith chronometra, za koji je prodavac tvrdio da je celik, a kad je dosao pokazalo se da je u biti nekad bio pozlacen. Evo vidi kako izgleda. Ja sam zadrzao sat![]()
@kunderam: Ja bih uzeo taj sat i obisao neke urare po gradu koji rade sa starim satovima i pitao ih imaju li kuciste koje pase od istog ili slicnog modela, koje nije toliko otislo, kao to tvoje. Mozda pratiti pik i ako se pojavi slican ili isti model s boljim kucistem eto rijesenja
Sat je
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#2204 Re: Satovi
nadam se jednog dana
potrazite malo o ovom satu i mehanizmu....
-
milanesse
#2205 Re: Satovi
Zdravo ljudi!Novi sam na forumu i imam molbu.Imam sat marke festina i nedavno mi se desilo da mi se pojavila kondezacija ispod stakla.Nekada se jedva vidi a nekada na sredini zamagli kruzno da bas smeta i ne vidi se ispod.Da li mi mozete preporuciti pouzdanog urara da to popravi i po mogucnosti da je neki sa razumnim cijenama.Takodje,da li je neko imao iskustva sa tim da mi kaze koliko to otprilike kosta da me ne zakinu?Hvala unaprijed!
- O'zone
- Globalni moderator
#2206 Re: Satovi
Sad za sad treba samo otvoriti sat i pustiti da voda ispari jer to kod tebe su minimalne količine pošto se pojavljuju povremeno ali ti je očigledno otišao neki od dihtunga (krunica,pušeri ili poklopac) tako da i kad isušiš sat ako ponovo dođe u dodira sa vodom dobit ćeš istu stvar.milanesse wrote:Zdravo ljudi!Novi sam na forumu i imam molbu.Imam sat marke festina i nedavno mi se desilo da mi se pojavila kondezacija ispod stakla.Nekada se jedva vidi a nekada na sredini zamagli kruzno da bas smeta i ne vidi se ispod.Da li mi mozete preporuciti pouzdanog urara da to popravi i po mogucnosti da je neki sa razumnim cijenama.Takodje,da li je neko imao iskustva sa tim da mi kaze koliko to otprilike kosta da me ne zakinu?Hvala unaprijed!
Probaj se prvo obratiti u BBI centru u radnju gdje se prodaju Festine nek ti oni provjere koliko bi koštao servis odnosno izmjena dihtunga sa orginalnim a onda prođi kroz par urarskih radnji po gradu mada nisam siguran da imaju orginalne dihtunge.
-
nino90
#2207 Re: Satovi

Raja kakav je ovaj sat? Gdje se moze naci u sa i koliko kosta odprilike?
Hvala

free screenshot software
-
artime
#2208 Re: Satovi
Pozdrav stručnjacima, dakle odlučila sam se za kupovinu ženskog seika sata. Eh budući da se ne poznajem tako dobro, ali želim nekakav kvalitet i estetiku jel'te
da li možete preporučiti par koji bi odgovarali ovom opisu. Hvala 
- anonimni clan
#2209 Re: Satovi
E super je to sto si se odlucila koju ces marku sata sebi da kupis.Znaci Seiko. E sad zelis da je sat kvalitetan i da je lijep........super!artime wrote:Pozdrav stručnjacima, dakle odlučila sam se za kupovinu ženskog seika sata. Eh budući da se ne poznajem tako dobro, ali želim nekakav kvalitet i estetiku jel'teda li možete preporučiti par koji bi odgovarali ovom opisu. Hvala
Ako ti neko ovdje kaze da je lijep i kvalitetan taj i taj ..onda ti pitas gdje ima takav kupiti .........pa ti odes a ono nestalo ili drugi kais a nema onoga koji bi ti htjela .........pa onda zivkas rodbinu po dijaspori da ti potraze bas taj jer si cula da je bas taj dobar.......a onda ti oni kazu ma daj pusti ko ti je to rekao ,taj sat je bezze bolji ti je onaj drugi...........a onda ti opet ovdje pitas je li taj drugi zaista bolji i koliko kosta .......pa onda hodas i gledas po izlozima ima li kod nas i posto je itd...itd.........
Posto je estetika stvar ukusa najbolje je da odes kod urara ili u neku prodavnicu gdje se prodaju Seiko satovi ,izaberes onaj koji je tebi lijep i pitas prodavaca da li je kvalitetan. Ako on kaze da jeste ..........eto ga ,rijeseno.
- O'zone
- Globalni moderator
#2211 Re: Satovi
Haj samo nabroj sebi šta Espirit sve proizvodi?nino90 wrote:kakvi su esprit satovi? kvalitet?
Trebalo bi to da ti da ideju.
Ali o ukusima se ne raspravlja
-
hadzidado
#2212 Re: Одг: Satovi
@artime
Izaberi nešto od made in Japan: Seiko,Citizen,Casio. Ukoliko imaš malo više para onda i swiss dolazi u obzir: Tissot ,Certina. Hamilton takođe ima dobru ponudu ali to možeš preko neta naručiti.
@nino90
Esprit je modna marka. Casio je mnogo bolji izbor.
Izaberi nešto od made in Japan: Seiko,Citizen,Casio. Ukoliko imaš malo više para onda i swiss dolazi u obzir: Tissot ,Certina. Hamilton takođe ima dobru ponudu ali to možeš preko neta naručiti.
@nino90
-
nino90
#2213 Re: Satovi
pitam, jer sam vidio ovaj sat
https://www.google.ba/search?q=es900221 ... B190%3B298
Svidja mi se izgleda, pa zato kontam da vidim kakav je kvalitet, znate li mozda neki onda od ovih drugih boljih proizvodjaca da ima slican ovom izgledu, znaci tako taman, te velicine sa crvenim tim koncem i malo po satu, ali nista previse drecavo nego male ove nijanse crvene boje?
ovo je model
es900221001
vec duze vrijeme trazim nesto na vakav fazon, ne mora biti bas ova boja, moze i kao onaj iznad sto sam psoto sa zelenim koncem i malo zelene nijanse na satu.
Nadam se da mozete skontati sta trazim XD
Svidja mi se izgleda, pa zato kontam da vidim kakav je kvalitet, znate li mozda neki onda od ovih drugih boljih proizvodjaca da ima slican ovom izgledu, znaci tako taman, te velicine sa crvenim tim koncem i malo po satu, ali nista previse drecavo nego male ove nijanse crvene boje?
ovo je model
es900221001
vec duze vrijeme trazim nesto na vakav fazon, ne mora biti bas ova boja, moze i kao onaj iznad sto sam psoto sa zelenim koncem i malo zelene nijanse na satu.
-
artime
#2214 Re: Satovi
Hvala na info. Našla sam par modela koji su kvalitetni. Komšija koji je sahadzija i prodaje stare modele od džepnih do ručnih pa do zidnih kaže da je Seiko jedna od najpouzdanijih marki s kojima je radio.hadzidado wrote:@artime
@nino90
-
hadzidado
#2215 Re: Одг: Satovi
@nino90
Pogledaj Seiko sndc49p1.
@artime
Dobar savjet od sajdžije!
Pogledaj Seiko sndc49p1.
@artime
-
nino90
#2216 Re: Одг: Satovi
ev pogledo sam taj, ima li sa koznim kaisom? nekako su mi ljepsi sa koznim ti i da ima konac iste ove crvene boje, ili ko onaj seiko iznad sto sam postavio zelene, samo onaj iznad sto sam postavio nekako mal, da je mako veci bio bi tamanhadzidado wrote:@nino90
Pogledaj Seiko sndc49p1.
@artime
hjoj jesam izbirljiv xd
-
nino90
#2217 Re: Satovi
kad sam vec na temi, je li istina da kod ovih sa kozom satima, nakon nekog vremena pocinje da smrdi koza na znoj?
- O'zone
- Globalni moderator
#2218 Re: Satovi
nino90 wrote:pitam, jer sam vidio ovaj sat
ovo je model
es900221001
Jaques Lemans 1-1655D 335 KM
- O'zone
- Globalni moderator
#2219 Re: Satovi
Koža je organska materija i upija u sebe sve od znoja do sredstava kojima se recimo peru ruke plus i mirise iz okruženja tako da sa vremenom počne da truhne i ima negdje maksimalni životni vijek uz svakodnevno nošenje cca godinu dana ali to zavsi od osobe do osobe neko ima veću Ph vrijednost znoja pa koža brže i truhne.nino90 wrote:kad sam vec na temi, je li istina da kod ovih sa kozom satima, nakon nekog vremena pocinje da smrdi koza na znoj?
-
frngla
#2220 Re: Satovi
Ekipa, kome da odnesem Doxu i Helvetiu na popravku/restauraciju? Oba su mehanička sata, budući da su satovi naslijeđe imaju veliku sentimentalnu vrijednost za mene pa bi ih želio popraviti...
-
nino90
#2221 Re: Satovi
O'zone wrote:to, gdje ima u sa taj da se uzme?nino90 wrote:pitam, jer sam vidio ovaj sat
ovo je model
es900221001
Jaques Lemans 1-1655D 335 KM
-
foolsdie
#2222 Re: Satovi
Pozdrav raja,
zelim da kupim rucni sat do 350 KM. Nashao sam jedan sat, pa me zanima misljenje ljudi koja znaju vishe o samom proizvodjacu,kvalitetu,odnosu cijena/kvalitet.Sat je marke Jacques Lemans....
Zanima me da li vrijedi 350 km ili se moze nesto bolje naci,dobrodosle su sugestije,iskustva ako neko ima s ovim proizvodjacem? Unaprijed hvala
Evo link sata:
Ja sam stvarno laik i ne razumijem se na sta trebam obratiti paznju pri kupovini sata.Ovaj mi se cini ok, a ovo sto kazu na prethodnim postovima pitaj prodavca sve ce ti reci, dosta njih ce i napricati svasta samo da ti proda neki sat.Vidim ima strucnih ljudi ovdje, pa bih vas zamolio za vase misljenje.
zelim da kupim rucni sat do 350 KM. Nashao sam jedan sat, pa me zanima misljenje ljudi koja znaju vishe o samom proizvodjacu,kvalitetu,odnosu cijena/kvalitet.Sat je marke Jacques Lemans....
Zanima me da li vrijedi 350 km ili se moze nesto bolje naci,dobrodosle su sugestije,iskustva ako neko ima s ovim proizvodjacem? Unaprijed hvala
Evo link sata:
Ja sam stvarno laik i ne razumijem se na sta trebam obratiti paznju pri kupovini sata.Ovaj mi se cini ok, a ovo sto kazu na prethodnim postovima pitaj prodavca sve ce ti reci, dosta njih ce i napricati svasta samo da ti proda neki sat.Vidim ima strucnih ljudi ovdje, pa bih vas zamolio za vase misljenje.
- JOINT_1921
- Vozim: odlično
#2223 Re: Satovi
Ma ako ti se svidja, dobar je... Ja imam vec 2 godine, nikakvih problema i svi kazu da je tonbe... 
-
foolsdie
#2224 Re: Satovi
Ja nikad za ovu marku nisam cuo, pa zato i pitam...