STA MISLIMO O BIVSOJ YU

Locked
piupiu

#2201 Re: STA MISLIMO O BIVSIJ YU

Post by piupiu »

Hajvan wrote: 11/12/2019 16:19
The 51st State wrote: 11/12/2019 13:18 ovi projugasi furaju hardcore srpski narativ istorije i to im je u startu hendikep.
Tako je. Svi smo mi hardcore srpski nacionalisti. Hajmo dalje. Imate li šta konkretno na temu?
hAZNADAR

#2202 Re: STA MISLIMO O BIVSIJ YU

Post by hAZNADAR »

Dozer wrote: 11/12/2019 16:21 Ti bas k'o pravi hajvan...
Bolan Dozer,.. obrukao si se ko niko. Kazes nisi nesto rekao, ja podastrem da jesi i opet glavom kroz zid,... :D
Svaki put kada si pokusao blatiti bosnjastvo i islam da bi sebi digao rejting - ispao si glup,..

Kladim se da si samo jugo-tribinom ohrabren,... tu si sa dragom Jugom akademik i bez fakulteta. :D
LBVIEW

#2203 Re: STA MISLIMO O BIVSIJ YU

Post by LBVIEW »

piupiu wrote: 11/12/2019 15:57
Hank Paldum wrote: 11/12/2019 15:46 Pošto se treba izgleda nekima crtati evo da nacrtam :roll:
Nađi strano tijelo
Joooj, drameeee. Izadji malo iz bosanske avlije, Paldume.

Kakvo, bolan, strano tijelo? Ovaj komad je napisan za svjetsko tržište, po stranoj narudžbi, s marketingom za svjetsko tržište, ne za domaća etno-nacionalna prepucavanja. Vjerovatno mu je omot/vizuelno osmišljavanje radio neko u Francuskoj, na primjer. I isti taj motiv je na svim plakatima po svijetu, a on je motiv objasnio jedno 200 puta u raznim intervjuima. Glavni motiv je, naime, jerusalemski, nema veze sa Sarajevom.

https://www.radiosarajevo.ba/metromahal ... vic/283563
On inace ne voli slagati? :D
A "Tri pisma" nisu iz Sarajeva, vec Jerusalima?
hAZNADAR

#2204 Re: STA MISLIMO O BIVSIJ YU

Post by hAZNADAR »

piupiu wrote: 11/12/2019 16:23
Hajvan wrote: 11/12/2019 16:19
The 51st State wrote: 11/12/2019 13:18 ovi projugasi furaju hardcore srpski narativ istorije i to im je u startu hendikep.
Tako je. Svi smo mi hardcore srpski nacionalisti. Hajmo dalje. Imate li šta konkretno na temu?
Ne piu, samo hardcore Jugosloveni,... uz sta samo ide i srpski narativ istorije.

Mene bi da furam Jugoslovenstvo bilo sramota ovdje izvala likova poput Dozera, morningstar, wara,... i ogradio bi se bar onog narativa kojeg furaju. Zalosno je kako vas svaka budala moze lako kupiti sa jeftinim forama poput draga Juga, necu da budem Boosnjo, Bosnjo da budem necu,.. i prodavati bilo sta. Zbilja ste izgubili i kompas i racionalnost
detroit-mercy

#2205 Re: STA MISLIMO O BIVSIJ YU

Post by detroit-mercy »

A ne kontas da je na ovom forumu klima "Krivi su H i S, B ne diraj", dok je na onom tamo "Krivi su S i B, H ne diraj", a na trecem je "Krivi su B i H, S ne diraj".

Kad bacis plus, minus, i to, dodjes na logican zakljucak da su krivi svi :lol:
Realno Dozer, B se pri raspadu Juge nisi bas previse pitali niti ih je ko puno bendao :mrgreen:. Mi smo ti vise bili moneta za potkusurivanje :mrgreen:. Nas uticaj na raspad ili opstanak Juge bi stavio u ravan sa brojem Jugoslovena na popisu, 5% :mrgreen:.
BHCluster

#2206 Re: STA MISLIMO O BIVSIJ YU

Post by BHCluster »

I šta bi sa Jugoslavijom?
Hajvan

#2207 Re: STA MISLIMO O BIVSIJ YU

Post by Hajvan »

pa cojk “vam’ je potrefio..

osim toga, ti vec drugi post za redom omalovazavas, a ja tebe ne

to govori puno o tebi i onom sto branis, na koncu.
Hank Paldum

#2208 Re: STA MISLIMO O BIVSIJ YU

Post by Hank Paldum »

piupiu wrote: 11/12/2019 13:57
Hank Paldum wrote: 11/12/2019 02:26 U Švicarskoj, Kanadi, SAD žive različite etnije, narodi, jezici se različiti govore ali ta riječ "bratstvo i jedinstvo" se ne može prevesti jer postoji samo kod nas, jer je samo kod nas postojala ta ubleha., da više od jednog naroda živi na istom tlu i da to ima neko simbolično značenje.
Ajoooooj. Jao, jao, jao. :D Imam jednu preporuku - knjigu Edina Hajdarpašića Čija Bosna (Whose Bosnia?). Pročitaj je. Odlična je, jedna od boljih o Bosni uopšte koju sam ikada uzela u ruke. O razvoju koncepta bratstva medju našim narodima u 19. vijeku. Koji je daleko od toga da je samo naš, a kamo li neka bizarna jugosocijalistička ubleha. Mene kad bi nek'o pit'o ja bih rekla da su ga prepisali od Rusoa. Žan Žaka. Ono nešto liberté, egalité, fraternité. Pa onda od socijalističke internacionale (marksistička teorija o bratstvu naroda). Od Rusa sigurno (дружба народов). A mogli su i sa drugih strana.
Morgan Freeman je najbolje odgovorio na pitanje kako se boriti protiv rasizma "Prestani me zvati crncem a ja tebe bijelcem, zovi me Morgan a ja ću tebe Mike"
ili ona epizoda South Parka kada je izbio skandal na školi jer su djeca nacrtala tri bijelca kako vješaju crnca a na kraju se ispostavilo da je crnac bio samo slučajnost jer djeca uopste nisu gledala na rasizam pa je drugi crtež bio 2 bijelca i 2 crnca vješaju crnca.
Napominjati non stop kao je jedna zemlja puna različitosti ili u slučaju Juge čak definicija države je možda tolerantno na prvi pogled ali tako uvijek ostaje u podsvjesti da smo drugačiji.
Ti kada bi otišla negdje na odmor i upoznala nove ljude, nisi slijepa i glupa, mogla bi razlikovati Filipinca i Nigerijanca međutim poslije odredenog vremena ne razmišljaš o tome i samo gledaš ko je prijatan, antipatičan, simpatičan, kreten, možda i zbog toga što ne ljetuješ na mjestu kojem je reklama "Dobrodošli gdje su bijelac, crnac i Azijat zajedno na jednom mjestu bez mržnje". Da gostuješ gdje samo piše "Welcome to the Sunshine State" drugačije bi se stvari odvijale u podsvjesti.
LBVIEW

#2209 Re: STA MISLIMO O BIVSIJ YU

Post by LBVIEW »

detroit-mercy wrote: 11/12/2019 16:31
A ne kontas da je na ovom forumu klima "Krivi su H i S, B ne diraj", dok je na onom tamo "Krivi su S i B, H ne diraj", a na trecem je "Krivi su B i H, S ne diraj".

Realno Dozer, B se pri raspadu Juge nisi bas previse pitali niti ih je ko puno bendao :mrgreen:. Mi smo ti vise bili moneta za potkusurivanje :mrgreen:. Nas uticaj na raspad ili opstanak Juge bi stavio u ravan sa brojem Jugoslovena na popisu, 5% :mrgreen:.
Ih, a Alijina ID, islamizacija Armije, pa mundzosi na kraju 93-e... :oops:
Dje drug Djeneral kad ga najvise trebamo?! :lol:
General War

#2210 Re: STA MISLIMO O BIVSIJ YU

Post by General War »

detroit-mercy wrote: 11/12/2019 14:50
General War wrote: 10/12/2019 23:01
detroit-mercy wrote: 10/12/2019 22:57
Kao na primjer :mrgreen:, i opet da ponovim, ekonmija gore nabrojanih zemlja fercera na principima trzisne ekonomije i privatnog kapitala sa drzavom koja ima jaku socijalnu komponentu. Nokia kad je riknula, ljudi su ostajali bez posla nisu nastavili da rade u Noki-i kao da se nista nije desilo :mrgreen: .
General Motors, Ford...cijela auto industrija bila u qurcu pa ko je intervenisao? Ko je intervenisao za CIGN-U i druge osiguravajuce kuce..JP morgan?
Intervenisala je u datom momentu jer se je pojavila kriza koja bi sam jos dodatno produbila tu krizu i stvorila jos veci domino efekat. Btw, drzava nije ulozila ni penny u Ford :mrgreen:. GM je dobio lovu od drzave kao i neke banke, koju su morali vratiti i tu se sva prica o intervenciji drzave zavrsava. Znaci nema kvota, nema da ti drzava odredjuje sta ces proizvoditi i po kojoj cijeni, da ucestvuje u upravljackim strukturama i sl.
Recimo, da danas GM dodje u situaciju da je pred bankrotom, drzava bi ga pustila, ne bi se ni pocesala ali u tom datom momentu da bi se sprijecila veca katastrofa postojala je ta intervencija. Velika je razlika intervencija drzave koja traje kontinuirano i u odredjenom momentu. Mada, drzava stalno intervenise putem monetarne i fiskalne politike, pa tak da ne znam odakle cudjenje i kakve to veze ima sa socijalizmom.
Mada i ovo sto danas imamo u Americi a nazivmo nekim izvornim kapitalizmom je socijalizam u odnosu na izvorni kapitalizma 19 vijeka, ali boze moj drustva se mijenjaju.
Ovo je sustina...znaci guzovaca nije bas da nije nepoznata rijec ni u kapitalizmu.
LBVIEW

#2211 Re: STA MISLIMO O BIVSIJ YU

Post by LBVIEW »

BHCluster wrote: 11/12/2019 16:33 I šta bi sa Jugoslavijom?
Cuj, sta bi, pa srusio je Alija svojom ID. :D
Dozer

#2212 Re: STA MISLIMO O BIVSIJ YU

Post by Dozer »

hAZNADAR wrote: 11/12/2019 16:25 Bolan Dozer,.. obrukao si se ko niko. Kazes nisi nesto rekao, ja podastrem da jesi i opet glavom kroz zid,... :D
Svaki put kada si pokusao blatiti bosnjastvo i islam da bi sebi digao rejting - ispao si glup,..

Kladim se da si samo jugo-tribinom ohrabren,... tu si sa dragom Jugom akademik i bez fakulteta. :D
Bolan Haznadar...Brukas se konstantno pisuci kao da nesto znas, a svaki put se toliko zapetljas da ne znas ni sam jesi li posao ili dosao, a jos manje gdje bi to bilo.
I ti i ja znamo da sad ovim samo pokusavas skrenuti s mog pitanja licno tebi (Kviskoteka ;) ), kako bi ostalo nedoreceno ono sto ja tvrdim, a ti negiras, jer i sam znas da je odgovor na mojoj strani.
Ko ovime ispada glup...zakljuci sam ;)

P.S. Ja nigdje nisam spominjao gramatiku, koju mi ti pokusavas podmetnuti. Ako ne vjerujes, procitaj sta si citirao. :D
P.S.2. "Izraz" ne znaci da je nesto gramaticki ispravno :D
BHCluster

#2213 Re: STA MISLIMO O BIVSIJ YU

Post by BHCluster »

Hajvan wrote: 11/12/2019 16:33 pa cojk “vam’ je potrefio..

osim toga, ti vec drugi post za redom omalovazavas, a ja tebe ne

to govori puno o tebi i onom sto branis, na koncu.
Sta bran(i/e), kad je to sto se je zvalo Jugoslavija trebalo braniti njih nije bilo nigdje laHko je sad virtualno.
detroit-mercy

#2214 Re: STA MISLIMO O BIVSIJ YU

Post by detroit-mercy »

General War wrote: 11/12/2019 16:36
detroit-mercy wrote: 11/12/2019 14:50
General War wrote: 10/12/2019 23:01
General Motors, Ford...cijela auto industrija bila u qurcu pa ko je intervenisao? Ko je intervenisao za CIGN-U i druge osiguravajuce kuce..JP morgan?
Intervenisala je u datom momentu jer se je pojavila kriza koja bi sam jos dodatno produbila tu krizu i stvorila jos veci domino efekat. Btw, drzava nije ulozila ni penny u Ford :mrgreen:. GM je dobio lovu od drzave kao i neke banke, koju su morali vratiti i tu se sva prica o intervenciji drzave zavrsava. Znaci nema kvota, nema da ti drzava odredjuje sta ces proizvoditi i po kojoj cijeni, da ucestvuje u upravljackim strukturama i sl.
Recimo, da danas GM dodje u situaciju da je pred bankrotom, drzava bi ga pustila, ne bi se ni pocesala ali u tom datom momentu da bi se sprijecila veca katastrofa postojala je ta intervencija. Velika je razlika intervencija drzave koja traje kontinuirano i u odredjenom momentu. Mada, drzava stalno intervenise putem monetarne i fiskalne politike, pa tak da ne znam odakle cudjenje i kakve to veze ima sa socijalizmom.
Mada i ovo sto danas imamo u Americi a nazivmo nekim izvornim kapitalizmom je socijalizam u odnosu na izvorni kapitalizma 19 vijeka, ali boze moj drustva se mijenjaju.
Ovo je sustina...znaci guzovaca nije bas da nije nepoznata rijec ni u kapitalizmu.
Ako ja tebi dam pare kada si u problemu i ti mi nakon odredjenog vremena vratis, je li to guzovaca :mrgreen:. Pojam guzovace je ti dobijes stan od drzave a meni nista :mrgreen: a isto nam se odbija od plate :mrgreen: .
Sto je veoma interesantno, banke i AIG su pare vratili puno prije roka jer nisu zeljeli nikoga iz drzave da im visi za vratom :mrgreen:.
MorningStar

#2215 Re: STA MISLIMO O BIVSIJ YU

Post by MorningStar »

Reorganizovali se patrioti i prvobosnjaci i krecu u ofanzivu iz svedske austrije i tako :lol:
Hajvan

#2216 Re: STA MISLIMO O BIVSIJ YU

Post by Hajvan »

jesmo, svi smo krivi

i?
Dozer

#2217 Re: STA MISLIMO O BIVSIJ YU

Post by Dozer »

detroit-mercy wrote: 11/12/2019 16:31 Realno Dozer, B se pri raspadu Juge nisi bas previse pitali niti ih je ko puno bendao :mrgreen:. Mi smo ti vise bili moneta za potkusurivanje :mrgreen:. Nas uticaj na raspad ili opstanak Juge bi stavio u ravan sa brojem Jugoslovena na popisu, 5% :mrgreen:.
A kad sam ja i gdje rekao da jesu? Mojne sad i ti Haznadarovim stopama i iz nekakvih svojih tumacenja meni trpati da sam rekao nesto sto ni mislio nisam.
Ali, necemo se bas sloziti oko ovoga da ono sto su B radili nije imalo nikakvog uticaja. Daleko od toga da su bili najbitniji faktor, ali da jesu igrali istu igranku, to, bar danas, mislim da niko ne moze osporiti.
Last edited by Dozer on 11/12/2019 16:44, edited 1 time in total.
General War

#2218 Re: STA MISLIMO O BIVSIJ YU

Post by General War »

detroit-mercy wrote: 11/12/2019 16:31

...Nije problem ni srba ni hrvata sto ste ispali moneta za potkusurivanje...to vidi medju najpametnijih bosnjaka zasto je tako...i evo opet se ista stvar desava.
Dozer

#2219 Re: STA MISLIMO O BIVSIJ YU

Post by Dozer »

Hajvan wrote: 11/12/2019 16:42 i?
Samoglasnik, veznik, 13-o slovo abecede. Hajd' priznaj da nisi sve ovo znao za "i" :lol: :lol:

-----

Ja se izvinjavam...Da li je ovo "guzovaca" gramaticki ispravo i po rjecniku bosanskog? :D
Hajvan

#2220 Re: STA MISLIMO O BIVSIJ YU

Post by Hajvan »

Dozer wrote: 11/12/2019 16:44
Hajvan wrote: 11/12/2019 16:42 i?
Samoglasnik, veznik, 13-o slovo abecede. Hajd' priznaj da nisi sve ovo znao za "i" :lol: :lol:
dobro, hvala.

svi smo krivi, i?
Dozer

#2221 Re: STA MISLIMO O BIVSIJ YU

Post by Dozer »

I nista :lol:
Ja nisam kriv :lol:
General War

#2222 Re: STA MISLIMO O BIVSIJ YU

Post by General War »

LBVIEW wrote: 11/12/2019 16:35
Tu sam "braco", tekbirrr :mrgreen:
MorningStar

#2223 Re: STA MISLIMO O BIVSIJ YU

Post by MorningStar »

General War wrote: 11/12/2019 16:48
LBVIEW wrote: 11/12/2019 16:35
Tu sam "braco", tekbirrr :mrgreen:
Za alaha protiv vlaha :bih: :D
Dozer

#2224 Re: STA MISLIMO O BIVSIJ YU

Post by Dozer »

I - take beer :D
Hank Paldum

#2225 Re: STA MISLIMO O BIVSIJ YU

Post by Hank Paldum »

piupiu wrote: 11/12/2019 15:57
Hank Paldum wrote: 11/12/2019 15:46 Pošto se treba izgleda nekima crtati evo da nacrtam :roll:
Nađi strano tijelo
Joooj, drameeee. Izadji malo iz bosanske avlije, Paldume.

Kakvo, bolan, strano tijelo? Ovaj komad je napisan za svjetsko tržište, po stranoj narudžbi, s marketingom za svjetsko tržište, ne za domaća etno-nacionalna prepucavanja. Vjerovatno mu je omot/vizuelno osmišljavanje radio neko u Francuskoj, na primjer. I isti taj motiv je na svim plakatima po svijetu, a on je motiv objasnio jedno 200 puta u raznim intervjuima. Glavni motiv je, naime, jerusalemski, nema veze sa Sarajevom.

https://www.radiosarajevo.ba/metromahal ... vic/283563
A inače su jerusalemski muslimani poznato po ovakvoj nošnji kao i bosanski
Locked