Bauk bošnjačkog nacionalizma

Locked
Rampage

#2201 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma

Post by Rampage »

hAZNADAR wrote:
MuaDib wrote:
Point. wrote: Nista onda, ti prijavljuj svaki put kad ti budemo mahali ljiljanima.
Meni ne pada na pamet, da radim posao državnih organa vlasti.
Zbog takvih je zastava s ljiljanima i postala prošlost.
Smetaju ti ljiljani kod Bosnjaka, smeta ti bosanski jezik kod Bosnjaka,.....

Tito dragi, ko bi reko da ce Jugosloveni ispasti najveci fasisti.
A zanimljivo je kako im ne smetaju zastave i obilježja pod kojima je počinjen genocid i provođen UZP :-)
piupiu

#2202 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma

Post by piupiu »

Point. wrote:Ko bi reko da vama zbunjenima cak i ljiljan smeta.
Ko su 'zbunjeni'?
Bloo
Globalna šefica

#2203 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma

Post by Bloo »

piupiu wrote:
Ko su 'zbunjeni'?
Valjda mi prikriveni cetnici i ustase...
Novak20

#2204 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma

Post by Novak20 »

Meni zastave i simboli ne smetaju. Nek' se maše i nek' je veselo.

Smeta mi ljigavo iskazivanje i potpora vlastitog nacionalizma kroz druge, prikrivene forme. Kao na primjer ovu.

http://www.zurnal.info/novost/20999/pat ... e-zlocince
Fondacija za pružanje pravne pomoći djeluje u okviru "temeljnih boračkih udruženja". Do sada su podijelili stotine hiljada maraka presuđenim ratnim zločincima. Novac za pravnu pomoć zločinci su dobijali godinama nakon što su okončani njihovi sudski procesi
Kod nas se kaže: "Nije bitan iznos, bitan je odnos". Čime je osuđenik za ratni zločin zaslužio da dobije pare iz budžeta ?
Nihad Bojadžić presuđeni je ratni zločinac. U januaru prošle godine Apelaciono vijeće Suda BiH pravosnažno ga je osudilo na 15 godina zatvora zbog ratnih zločina nad hrvatskim civilima u selu Trusina kod Konjica. Mjesec kasnije od Fondacije za pružanje pravne pomoći koju finansira Vlada Federacije BiH ratni zločinac Bojadžić dobio je tri hiljade maraka pomoći. Čelnici Fondacije koju su osnovala „temeljna boračka udruženja“ procijenili su da brigadir Bojadžić, koga je u svojim dokumentima Interpol doveo u vezu i sa narko bosom Naserom Keljmendijem, zaslužuje boračku pomoć.

No, nije Bojadžić jedini pravosnažno osuđeni ratni zločinac koji je preko Fondacije za pružanje pravne pomoći dobijao novac iz budžeta Federacije BiH. Ovu Fondaciju je, prema dokumentima, osnovala Koordinacija temeljnih boračkih udruženja kojom predsjedava Šerif Patković, čovjek koji je, na dan protesta demobilisanih boraca, podržao Vladu Federacije.
Zamjenik predsjednika UO Fondacije je Esad Delić, član brojnih odbora SDA, koji je, također, u nekoliko navrata dobio podršku Salke Bukvarevića, federalnog ministra za boračka pitanja. Upravo on i Šerif Patković vode glavnu riječ kada je u pitanju raspodjela novca koji ta Fondacija dobija iz državnog, federalnog i kantonalnih budžeta. Samo u prošloj godini, na ime pomoći optuženim ili osuđenim ratnim zločincima preko Fondacije je isplaćeno 315 hiljada maraka pomoći, a novac je isplaćivan i onima čiji su predmeti ranije pravosnažno okončani.
Pare dobio i četiri puta pomilovani ubica fratara koji kaznu praktično nije ni odležao.
Miralem Čengić iz Visokog pravosnažno je osuđen na 12 godina zatvora zbog toga što je, na pragu samostana u Fojnici, 1993. godine ubio fra Nikicu Miličevića i fra Leona Migića. On je već bio izdržao zatvorsku kaznu kada ga je Fondacija prošle godine pomogla sa 1000 KM na „ime pravne pomoći“.
Ima toga još.
Zijada Kurtovića Sud BiH je još 2009. godine pravosnažno osudio na jedanaest godina zatvora zbog ratnih zločina protiv civila i ratnih zarobljenika u Donjoj Drežnici kod Mostara. Osam godina kasnije, Kurtoviću je, preko Fondacije isplaćeno tri hiljade maraka.

Nakon što je priznao krivicu, Sud BiH je Enesa Handžića osudio na osam godina zatvora zbog zločina počinjenog protiv civilnog stanovništva na području Bugojna. Proces je okončan 2011. godine, a Handžiću su, na ime pravne pomoći, u februaru i novembru prošle godine, preko Fondacije za pružanje pravne pomoći isplaćene četiri hiljade maraka.

Apelaciono vijeće Suda BiH u oktobru 2014. godine pravosnažno je osudilo Suada Kapića na dvanaest godina zatvora zbog toga što je, kao pripadnik Trećeg korpusa Armije BiH, ubio zarobljenika srpske nacionalnosti. Iako je predmet pravosnažno okončan, Kapiću je prošle godine iz Fondacije isplaćeno dvije hiljade maraka na ime „pravne pomoći“.

Zikrija Ljevo još 2006. godine osuđen je na sedam godina zatvora zbog ratnih zločina u Mostaru. Nakon što je izdržao zatvorsku kaznu, od Fondacije je, na ime pravne pomoći, tokom 2017. godine, dobio tri hiljade maraka.

Zbog ratnih zločina nad hrvatskim zarobljenicima u Bugojnu, Sud BiH je 2014. godine pravosnažno osudio Senada Dautovića. Tri godine nakon okončanja postupka, na ime „pravne pomoći“ Fondacija je Dautoviću isplatila tri hiljade maraka.

Habiba Čopelja Sud BiH osudio je na dvije godine zatvora zbog ratnog zločina protiv civila počinjenog 1993. godine u Mostaru. Presuda je objavljena u oktobru 2017. godine, a samo mjesec kasnije Fondacija mu isplaćuje dvije hiljade maraka.

Kantonalni sud u Mostaru 2015. godine presudio je da su Ramo Žilić i Esad Gakić počinili ratne zločine u Konjicu. Žilić je osuđen na četiri godine, a Gakić na godinu i po zatvora. Fondacija im u maju prošle godine isplaćuje po 2000 maraka, dok su u julu dobili po hiljadu maraka.

I Redžu Balića Kantonalni sud u Mostaru osudio je zbog ratnih zločina u Konjicu. Osuđen je na osam godina zatvora za nečovječno postupanje prema zarobljenicima srpske nacionalnosti. Presuda je objavljena u aprilu 2017. godine, a Fondacija mu tada isplaćuje 1000 KM.

Na deset godina zatvora Sud BiH je osudio i Ibrahima Demirovića zbog toga što je „izvan razumne sumnje dokazano“ da je počinio ratne zločine u Bijelom Polju kod Mostara. Presuda je objavljena u oktobru 2017. godine, a Demirović je tokom iste godine od Fondacije dobio 5000 KM.

U martu 2015. godine Sud BiH je izrekao pravosnažnu presudu protiv Adila Ružnića iz Bihaća. Osuđen je na tri i po godine zatvora zbog zlostavljanja zarobljenika. Mada je predmet okončan pravosnažno, Ružnić je od Fondacije dobio 2000 maraka na ime „pravne pomoći“.

Mirsada Ahmetbašića Sud u Brčkom osudio je na 18 mjeseci zatvora zbog ratnih zločina protiv ratnih zarobljenika. Presuda je izrečena u maju 2017. godine, a on je u novembru dobio dvije hiljade maraka od Fondacije za pružanje pravne pomoći.

Kantonalni sud u Novom Travniku osudio je 2016. godine Safeta Velagića na šest godina zatvora zbog ratnog zločina počinjenog na području Bugojna. Godinu kasnije, Fondacija mu je isplatila dvije hiljade maraka.
I ovo je ono što se trenutno zna, a koliko toga se još ne zna. Bauk nacionalizma, u različitim formama, još kruži ovim prostorima.
GeeTnT

#2205 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma

Post by GeeTnT »

Bloo wrote:
piupiu wrote:
Ko su 'zbunjeni'?
... a koliko znam cetnike i ustase ne zanima zastava BiH, oni bi rado prihvatili BiH, ljiljane ali ne i Bosnjake..
Rampage

#2206 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma

Post by Rampage »

Srpsko - hrvatska politika negiranja i uskraćivanja Bošnjacima svega i svačega, pa tako i zastave i jezika, je veliko zlo.

Bošnjaci ne pokušavaju uskratiti Srbima i Hrvatima zastave pod kojima je počinjen genocid i provođen UZP, ne negiraju im jezik a šta dobijaju zauzvrat?
Bloo
Globalna šefica

#2207 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma

Post by Bloo »

Rampage wrote:Srpsko - hrvatska politika negiranja i uskraćivanja Bošnjacima svega i svačega, pa tako i zastave i jezika, je veliko zlo.

Bošnjaci ne pokušavaju uskratiti Srbima i Hrvatima zastave pod kojima je počinjen genocid i provođen UZP, ne negiraju im jezik a šta dobijaju zauzvrat?
Zasto ne pokusavaju?
Rampage

#2208 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma

Post by Rampage »

Vjerovatno da je u pitanju "Live and Let Live", šta ti misliš?
piupiu

#2209 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma

Post by piupiu »

Bloo wrote:
piupiu wrote:
Ko su 'zbunjeni'?
"Tipujem", što bi reklo Gradsko vijeće srozanog i faveliziranog Sarajeva, da se radi o Latićevim, Durakovićevim, Karićevim 'frustriranim' 'podrivačima bošnjačke nacije', 'polutanima' i tako tim eugenističkim "tipovima" "koji ne znaju ko su". Riječ je o angažovanom 'izričaju' u čiji rog puše i dio cijenjenog i slobodoumnog forumskog demosa, me'ščini.
MuaDib

#2210 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma

Post by MuaDib »

Haznadar i Point. su klasični primjer bošnjačkih nacionalista, čije metode na najperfidniji način razaraju Bosnu i Hercegovinu.
Meni nema potrebe da tjerate inat, niti da mi govorite šta je šta, a ponajmanje da me uvjeravate da ne postoje isključivo bošnjačke zloupotrebe državne zastave Republike Bosne i Hercegovine.

Najlaše se praviti budala i furati neki inat.

Ali mene ne čude takve zloupotrebe od strane onih koji su domovinu prodali zarad etnonacionalnog busanja. Oni koji su narod koji je ginuo za Bosnu i Hercegovinu pod zastavom ljiljana bodrili iz inostranstva ili udobnosti logistike. Ili oni koji su te borce za republiku zavalili za isključivo bošnjačku stvar, izdavši i Republiku i građane i svoj narod. I dali mu praznu ljušturu, koja se svela na očaj, jad i bijedu onih koji ostaju ovdje i bore se za goli opstanak i one koji sa zapadnoevropskim i američkim platama mahnito mašu zastavama Republike iz koje su u većini slučajeva dezertirali. I kojima napamet ne pada da se vrate ovdje i bore se za ono nad čim plaču da su izgubili. Takvi meni neće držati predavanja.
Bloo
Globalna šefica

#2211 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma

Post by Bloo »

Rampage wrote:Vjerovatno da je u pitanju "Live and Let Live", šta ti misliš?
:lol:
Ma daj
Kako mozes to ozbiljno da napises
GeeTnT

#2212 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma

Post by GeeTnT »

...moze ba i gradjanska, ali bez Bosnjaka..
Rampage

#2213 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma

Post by Rampage »

Bloo wrote:
Ma daj
Dobro, šta je po tebi "ozbiljan" razlog?

Bošnjaci su toliko nesposobni da ne umiju ni uzvratiti istom mjerom srpsko-hrvatskoj šovinističkoj politici uskraćivanja prava na obilježja i jezik? Nešto treće?
pemanapemani

#2214 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma

Post by pemanapemani »

Dobri dedo Alija rekao strancima da ne zabranjuju SDS i ne proglašavaju ih terorističkom organizacijom.
Da je UZP HDZ strateški partner, to i ptice na grani znaju.

Kako u takvoj situaciji zabranjivati četnička i ustaška obilježja strateškim partnerima i nadasve besprjekornim suradnicima i prijateljima SDA?

Naravno, građansku državu prvo praviti u Posušju i Trebinju, pa onda pametovati Bošnjacima. :-)
Rampage

#2215 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma

Post by Rampage »

Klasika, izvini Đuro što si me tuk'o :-)
Point.

#2216 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma

Post by Point. »

MuaDib wrote:Haznadar i Point. su klasični primjer bošnjačkih nacionalista, čije metode na najperfidniji način razaraju Bosnu i Hercegovinu.
Meni nema potrebe da tjerate inat, niti da mi govorite šta je šta, a ponajmanje da me uvjeravate da ne postoje isključivo bošnjačke zloupotrebe državne zastave Republike Bosne i Hercegovine.

Ali mene ne čude takve zloupotrebe od strane onih koji su domovinu prodali zarad etnonacionalnog busanja. Oni koji su narod koji je ginuo za Bosnu i Hercegovinu pod zastavom ljiljana bodrili iz inostranstva ili udobnosti logistike. Ili oni koji su te borce za republiku zavalili za isključivo bošnjačku stvar, izdavši i Republiku i građane i svoj narod. I dali mu praznu ljušturu, koja se svela na očaj, jad i bijedu onih koji ostaju ovdje i bore se za goli opstanak i one koji sa zapadnoevropskim i američkim platama mahnito mašu zastavama Republike iz koje su u većini slučajeva dezertirali. I kojima napamet ne pada da se vrate ovdje i bore se za ono nad čim plaču da su izgubili. Takvi meni neće držati predavanja.
Rece tip sa zvijezdom i ljiljanom na crvenoj podlozi. Zbunjen kazem ti ja.
No, cry me a river. Ta patetika koju prosipas ne prolazi vise. Dosadila. Daj nesto novo. Ti i takvi kao ti necete vise govoriti vecinskom narodu kako jezik da nazovu i kojim zastavama da masu. Guslaj nekom drugom.

Ti si klasican primjer zbunjenog insana koji svoj gnjev prosljedjuje na pogresnu adresu i kao takav rusi drzavu BiH a nisi ni svjestan. Smetaju ti Bosnjaci i njihovi simboli i naziv jezika, a bukvalno 100 metara od tebe obitavaju razni Covici, Borjane Kresto, Dodici i ostali koji su otvoreni u svojoj namjeri da podijele BiH. Na takve stvari sutis ko zaliven, ali si jako vokalan kada su Bosnjaci u pitanju.
Last edited by Point. on 05/03/2018 12:37, edited 2 times in total.
Point.

#2217 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma

Post by Point. »

piupiu wrote:
Ko su 'zbunjeni'?
Ovi kojima najvise smetaju Bosnjaci, od jezika do zastava, koji su do podne jugosloveni a poslije podne veliki bosanci.
piupiu

#2218 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma

Post by piupiu »

Point. wrote:
piupiu wrote:
Ko su 'zbunjeni'?
Ovi kojima najvise smetaju Bosnjaci, od jezika do zastava, koji su do podne jugosloveni a poslije podne veliki bosanci.
Projiciraš, a?
Point.

#2219 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma

Post by Point. »

.
Point.

#2220 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma

Post by Point. »

piupiu wrote:
Projiciraš, a?
Govorim onako kako je, na zalost.
piupiu

#2221 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma

Post by piupiu »

Point. wrote:
piupiu wrote:
Projiciraš, a?
Govorim onako kako je, na zalost.
Vjerujem da iskreno misliš da je tako.
Bloo
Globalna šefica

#2222 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma

Post by Bloo »

Rampage wrote:
Bloo wrote:
Ma daj
Dobro, šta je po tebi "ozbiljan" razlog?

Bošnjaci su toliko nesposobni da ne umiju ni uzvratiti istom mjerom srpsko-hrvatskoj šovinističkoj politici uskraćivanja prava na obilježja i jezik? Nešto treće?
Ne udara se na nacionalisticke havere koji ti pomazu da opstajes.
SaraFina

#2223 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma

Post by SaraFina »

Šta ima bilo kome smetati zastava s ljiljanima? Zašto je ratna? Koliko znam pod tom zastavom BiH je postala medjunarodno priznata država.
Ako vam smeta zastava očigledno vam smeta i status BiH kao samostalne i suverene? Logički onako.

I šta se Bošnjo ima pravdati bilo kome uostalom? Da nas susjedi i komšije vole dok šaharama i onim trobojnicama sa kokoškama mašu od svadbi pa do bilo kakvog političkog dogadjaja.
SaraFina

#2224 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma

Post by SaraFina »

MuaDib wrote:Haznadar i Point. su klasični primjer bošnjačkih nacionalista, čije metode na najperfidniji način razaraju Bosnu i Hercegovinu.

Jeste i za sve tvoje probleme i općenito probleme u BiH kriva je dijaspora i bošnjački nacionalisti :D
Srpski i Hrvatski nacionalni korpus čiji politički predstavnici ovu državu razaraju svojim separatističko bolesnim čežnjama nisu. Nisu krivi ni ovi Jugovići nostalgičari sa svojim "ko nas bre zavadi " i mokrim snovima o ostanku u krnjoj Srboslaviji. Kriv je Bošnjak :D

Što se branio i opstao. Trebalo ga je zgaziti i pripojiti pola BiH Hrvatskoj da onaj trbuh popuni, a pola Srbima. To je vec djelomično uradjeno.
SaraFina

#2225 Re: Bauk bošnjačkog nacionalizma

Post by SaraFina »

Point. wrote: Ovi kojima najvise smetaju Bosnjaci, od jezika do zastava, koji su do podne jugosloveni a poslije podne veliki bosanci.

Zašto pod pritiskom velikosrpstva, velikohrvastva i jugoslovenstva umotanog u neko imaginarno "Bosanstvo" spuštaš gard?

Kome smetaju ljiljani i jedina legitimna vojska ABIH, te zastava pod kojom je ta jedina legitimna ARMIJA branila BiH od velikosrpskog agresora, ta osoba je neprijatelj ove države.
Ova država pod tom zastavom postala je medjunarodno i priznata. Znači automatski i sadašnji status tim osobama je upitan.
To je jedina istina. Sve ostalo su istrošene floskuletine.
Locked