Logosoft

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Miro Spiro
Grijem se na: toplotna pumpa
Vozim: Jensen Interceptor

#2176 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Miro Spiro »

zilog wrote:
Molim te navedi gdje to vidis.

Znam da to nervira, ali se o LOL-u ne moze govoriti na taj nacin. Kada bi moglo, nebi ni bilo razloga da ga hvalimo. Ja to radim zbog starog duga oko gradjevinskih dozvola u Novom Sarajevu, kada sam slusao lazi iz BHT-a. Poslije toga sam rekao da vise nikada necu praviti uravnilovku.

Evo ovako. Pricas o kanalima,internetu i televiziji i kao da sam sebi dokazujes da je Lol najbolji.Kad je iceman stavio svoj listing opet nadjes razlog i opravdanje i kazes nemaju svi u drugim kantonima rodbinu a da su kod tebe skoro svi presli na Lol pa besplatno razgovaraju. Po tome tvome svi zive na Alipasinom,Dobrinji ,Cengic vili dijelom,Hrasnom (cini mi se) i Grbavici. Kod mene 2 ljudi ima Lol tj. ispunjava uslove za dostupnost i sad ti kazes isplati se jer tvoji svi imaju dostupnost.

Opet usporedjujes BH telecom sa Lol-om. To je isto usporedjivati Siemens i Ei Nis. Jednostavno ti vidis da se Lol trudi iz petnih zila (sto je pohvalno) da je privatna tvrtka i da ima buducnosti ali brate telecom je drzavni i jednostavno im se moze da rade sto hoce jer imaju infrastrukturu u cijeloj BiH i imaju novac za kapitalna ulaganja (vec sam pricao kako provlace oni optiku a kako Lol,HS ,Telemachi itd) i tu zavrsava sva prica.Kad im zagusti preko noci ce samo napraviti poboljsanje kao sto se vidjelo iz prijasnjih primjera i to je to.

Laku noc
zateznistub

#2177 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by zateznistub »

Miro Spiro wrote:
zilog wrote:

Znam da to nervira, ali se o LOL-u ne moze govoriti na taj nacin. Kada bi moglo, nebi ni bilo razloga da ga hvalimo. Ja to radim zbog starog duga oko gradjevinskih dozvola u Novom Sarajevu, kada sam slusao lazi iz BHT-a. Poslije toga sam rekao da vise nikada necu praviti uravnilovku.

Evo ovako. Pricas o kanalima,internetu i televiziji i kao da sam sebi dokazujes da je Lol najbolji.Kad je iceman stavio svoj listing opet nadjes razlog i opravdanje i kazes nemaju svi u drugim kantonima rodbinu a da su kod tebe skoro svi presli na Lol pa besplatno razgovaraju. Po tome tvome svi zive na Alipasinom,Dobrinji ,Cengic vili dijelom,Hrasnom (cini mi se) i Grbavici. Kod mene 2 ljudi ima Lol tj. ispunjava uslove za dostupnost i sad ti kazes isplati se jer tvoji svi imaju dostupnost.

Opet usporedjujes BH telecom sa Lol-om. To je isto usporedjivati Siemens i Ei Nis. Jednostavno ti vidis da se Lol trudi iz petnih zila (sto je pohvalno) da je privatna tvrtka i da ima buducnosti ali brate telecom je drzavni i jednostavno im se moze da rade sto hoce jer imaju infrastrukturu u cijeloj BiH i imaju novac za kapitalna ulaganja (vec sam pricao kako provlace oni optiku a kako Lol,HS ,Telemachi itd) i tu zavrsava sva prica.Kad im zagusti preko noci ce samo napraviti poboljsanje kao sto se vidjelo iz prijasnjih primjera i to je to.

Laku noc
Ovo se zove odgovor. Bravo! :thumbup:
zilog

#2178 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by zilog »

Miro Spiro wrote:
zilog wrote:

Laku noc
Po tebi BHT je Siemens, a Logosoft Ei Nis. :lol: :lol: :lol: :lol:
Odavno se nisam ovako nasmijao. I zaista to mislite o sebi? Stvarno?
Mislim da je to puno veci problem BHT-u, od nas nekoliko na forumu.

Kada si vec poceo da nabrajas, budi kompletniji: Grbavica, Hrasno, Malta, C. Vila, Otoka, Alipasino, Vojnicko, Mojmilo, Dobrinja, Aerodromsko N., tu imam prijatelje koji imaju LOL (i telefon). Ko je god htjeo, uvukao je LOL u svoj ulaz. Zar je tesko imati veliki broj prijatelja i rodbine u ovim naseljima. To sto ti poznajes samo dvoje je proporcionalno tvojoj predrasudi, iskazanoj u ostatku tvog posta. Vjerovatno su ostali na BHT-u.

Jos nesto, ovaj tvoj Simens proizvodi resoe, a ovaj Ei Nis mikrovalne peci (ne ulazim u diskusiju o kolicinama). Najbolje se vidjelo na Cisco Expo-u, gdje sam, na Saranovicevom predavanju, vidio desetak BHT-ovaca, kako upijaju svaku rijec. Sta se imalo cuti na BHT-ovom predavanju?
KPNCTNJAH

#2179 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by KPNCTNJAH »

zilog wrote:
Upravo pogledah koliko imam postova, pa skontah da mislis na mene. :roll:

Mislim na tebe kao i na tvog kolegu LiP, imas 500 postova na staroj temi kao i on, a na ovoj oko 200... :-) svaki drugi komentar na ovoj temi je tvoj ili njegov, na svaku kritiku ili bilo sta sto bi se moglo protumaciti kao neka zamjerka vi se javite sa standardnom pricom... skontali smo, vas dvojica ste prezadovoljni, ali shvatite da nemamo svi iste zahtjeve... ja recimo nemam super tv i sto se mene tice mogu imati 5 kanala u ponudi, a mozda bi i uzeo super tv, ne mozda nego sigurno da ping i ovako nije prevelik... imam brzinu 16mbs i dalje dok vecina na ovom paketu ima 18 i to me i ne zanima, ali eto da vidis da ni tu nije sve savrseno... bio bih zadovoljan sa brzinom 10Mbs i ovom cijenom kad bih imao upola manji ping od trenutnog... dok je tebi prioritet snimalica, programi i slicne stvari, meni je u prvom planu ping i sve dok se to ne popravi ja cu biti jedan od nezadovoljnih korisnika, a ako se to ikad popravi onda cu ih i ja hvaliti...
zilog

#2180 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by zilog »

KPNCTNJAH wrote:
zilog wrote:
Upravo pogledah koliko imam postova, pa skontah da mislis na mene. :roll:

Mislim na tebe kao i na tvog kolegu LiP, imas 500 postova na staroj temi kao i on, a na ovoj oko 200... :-) svaki drugi komentar na ovoj temi je tvoj ili njegov, na svaku kritiku ili bilo sta sto bi se moglo protumaciti kao neka zamjerka vi se javite sa standardnom pricom... skontali smo, vas dvojica ste prezadovoljni, ali shvatite da nemamo svi iste zahtjeve... ja recimo nemam super tv i sto se mene tice mogu imati 5 kanala u ponudi, a mozda bi i uzeo super tv, ne mozda nego sigurno da ping i ovako nije prevelik... imam brzinu 16mbs i dalje dok vecina na ovom paketu ima 18 i to me i ne zanima, ali eto da vidis da ni tu nije sve savrseno... bio bih zadovoljan sa brzinom 10Mbs i ovom cijenom kad bih imao upola manji ping od trenutnog... dok je tebi prioritet snimalica, programi i slicne stvari, meni je u prvom planu ping i sve dok se to ne popravi ja cu biti jedan od nezadovoljnih korisnika, a ako se to ikad popravi onda cu ih i ja hvaliti...
Kada si se ti javljao sa kritikom, trudio sam se da pomognem, onda nestanes. Pitao sam te na kojim serverima igras i nikad ne dobih odgovor. Sasvim razumijem kada se ti javis, ali kada neko tvoju kritiku iskoristi da pljuje po LOL-u, a nije ni vidio bolje, onda je problem. Evo sada, kada si tu, daj IP adrese servera do kojih ti je ping bitan? Koliki ti je osnovni ping na sarajevskom SpeedTest serveru (kada izaberes Logosoft)?
KPNCTNJAH

#2181 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by KPNCTNJAH »

Ne mogu ti dati ip zato sto je u pitanju PES na ps3 i ne vide se ip adrese... u online igranju imas vise servera ... ENG, ESP, DE, FRA, ITA itd... kad udjes na jedan od njih onda imas listu soba koje su igraci napravili, a ping je predstavljen u tri boje, crvena, zuta i zelena... pogodi koja dominira kad ja pokusam igrati :oops: sto je najgore ovaj DE server gdje bi trebao biti najbolji ping ima najmanje igraca :roll: a cak i tu mi od 10 soba samo 3 budu zelene, ostalo s losijim pingom... na ostalim serverima od 10 soba mozda jedna bude s dobrim pingom, a sto se tice Hrvatske ping se popravio poprilicno, ali opet kad igram s poznanicima odatle desava se da je njima ping odlican sa mnom, a ja osjetim lag... sve mi bude ugaseno osim ps3... sto se tice Srbije tu sam morao prekriziti dosta raje koju znam kao i skroz prestati igrati online pucacine jer ping nije ispod 60ms... a i u BiH prema ostalim provajderima nije ispod 55-60ms...

Image
zilog

#2182 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by zilog »

Zaboravio sam da igras na PS3.
Osnovni (lokalni) ping ti je ok i nema se sta vise popravljati. Samo jos da skontamo gdje su ti serveri.
Miro Spiro

#2183 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Miro Spiro »

zilog wrote:
Po tebi BHT je Siemens, a Logosoft Ei Nis. :lol: :lol: :lol: :lol:
Odavno se nisam ovako nasmijao. I zaista to mislite o sebi? Stvarno?
Mislim da je to puno veci problem BHT-u, od nas nekoliko na forumu.

Kada si vec poceo da nabrajas, budi kompletniji: Grbavica, Hrasno, Malta, C. Vila, Otoka, Alipasino, Vojnicko, Mojmilo, Dobrinja, Aerodromsko N., tu imam prijatelje koji imaju LOL (i telefon). Ko je god htjeo, uvukao je LOL u svoj ulaz. Zar je tesko imati veliki broj prijatelja i rodbine u ovim naseljima. To sto ti poznajes samo dvoje je proporcionalno tvojoj predrasudi, iskazanoj u ostatku tvog posta. Vjerovatno su ostali na BHT-u.

Jos nesto, ovaj tvoj Simens proizvodi resoe, a ovaj Ei Nis mikrovalne peci (ne ulazim u diskusiju o kolicinama). Najbolje se vidjelo na Cisco Expo-u, gdje sam, na Saranovicevom predavanju, vidio desetak BHT-ovaca, kako upijaju svaku rijec. Sta se imalo cuti na BHT-ovom predavanju?

Dobro si ti sve razumio sto sam ja napisao. Samo je ovo DVOJE moglo biti na Lol infrastrukturi a ostali nisu jer nemaju dostupnost VJERUJ MI. Nemam se namjeru prepucavati sa tobom jer odmah krenes da pricas o optici,VDSL-u, switchevima i ubjedujes da je Lol bolji. Ako tvoji prijatelji zive na lokacijama gdje ima dostupnost ne mora znaciti da i ostalima tu zive prijatelji ( kao sto sam prije naveo ubjedujes me da sam pogrijesio i da oni sigurno imaju dostupnost iako zive na Ciglanama ,Bjelavama ( ne u studentskom domu) :D itd). jer nemaju svi prijatelje gdje i ti.

Zasto Lol naplacuje STB-ove a telecom daje besplatno na koristenje ( drugi mozes kupiti,barem sam ja mogao tada da kupim ne znam kako je sada). Kako na telecomu ne mora da se placa zamjena za novi STB itd.

Off topic

Ei Nis ti je prije nekoliko godina od neke Ruske tvrtke kupio neke planove za proizvodnju miseva. Prodavali su cak i wirelles miseve ali sada sam izgubio informacije sto se desilo sa tim.Takodjer rade i TV-ove barem su radili tako da to o pecima i mikrovalnima bas i ne stoji to je samo dio proizvodnje.

I jos jedno pitanje sad ces reci da je GLUPO ali evo stvarno mi ne pada na pamet zasto to nije tako. Kako je broj Lol -a za podrsku na telecomu a ne na njihovoj VOIP mrezi ili je to zato sto hoce klasicni POTS zbog sigurnosti.Jer samo kod nas podrska je na telecomu svim provajderima koji imaju i VOIP a u inostranstvu svi provajderi imaju svoj VOIP broj za podrsku,marketing itd (mozda jedan poseban broj kao back up).
zilog

#2184 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by zilog »

@Miro Spiro
O cemu ti pricas covjece? Broj podrske LOL-a ti je na www.lol.ba 931-999

Obrces teze, LOL NE NAPLACUJE STB-ove (prvi), a BHT NAPLACUJE (osim ako ne potpises ugovor 24 mjeseca). Ali i kada dodas doplatu, LOL je opet jeftiniji.
Miro Spiro

#2185 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Miro Spiro »

zilog wrote:@Miro Spiro
O cemu ti pricas covjece? Broj podrske LOL-a ti je na http://www.lol.ba 931-999

Obrces teze, LOL NE NAPLACUJE STB-ove (prvi), a BHT NAPLACUJE (osim ako ne potpises ugovor 24 mjeseca). Ali i kada dodas doplatu, LOL je opet jeftiniji.
Cuj o cemu pricam.Pricam o tome da Lol ima BH telecoma broj koliko vidim.Upravo taj koji si ti napisao sa pozivnim 033 koja je geografska numeracija. Nije im pozivni tipa 070 kao npr Voip telecoma ili njihov pozivni. Ne znam ne razumijem mozda ima neka caka a vidim da si upucen. Imaju neki 080 030303 ali svugdje se vrti sa 033 pozivnim.

Molim te reci mi a cemu ono mjesecno placanje resivera kod Lol-a i zamjena koju morate doplatiti 50-70 KM koliko vec.

Ja sam BESPLATNO zamijenio za Albis STB (resiver) bez ikakve doplate. A to 2 godine pa imam telecom od 1996-1997 od dial up-a sto bi mijenjao operatera kad nemam mogucnosti drugog.Boze moj kod svakoga ima neka caka( da ne kazes da ga branim).
Qler

#2186 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Qler »

kod lola su 033 brojevi, ali su njihovi. Mislim ne ide preko telecoma. Koliko sam ja skontao, ip je telefonija samo sa 033 pozivnim. Dzaba pricas sa drugim korisnicima looa, a i nesto je jeftino sa ostalim fiksnim. Samo je zara na mob. Ali eto ima tih 15KM uracunato u pretplatu, nisam nikad potrosio vise od 11KM. A mobitele i onako zovem sa mobitela.
Miro Spiro

#2187 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Miro Spiro »

Qler wrote:kod lola su 033 brojevi, ali su njihovi. Mislim ne ide preko telecoma. Koliko sam ja skontao, ip je telefonija samo sa 033 pozivnim. Dzaba pricas sa drugim korisnicima looa, a i nesto je jeftino sa ostalim fiksnim. Samo je zara na mob. Ali eto ima tih 15KM uracunato u pretplatu, nisam nikad potrosio vise od 11KM. A mobitele i onako zovem sa mobitela.

Ne znam zato pitam onoga ko zna (ziloga) ali cini mi se da je IP telefon posebno dodijeljen broj tj bez geografske numeracije prema RAK-u kao sto je npr. telecom 07020 a ne 033.Jedino da nisu npr. preko Asterisk-a spojiti help desk da lakse ljudima bude zvati .
Last edited by Miro Spiro on 18/05/2012 10:56, edited 1 time in total.
Halcyon

#2188 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Halcyon »

Geografska numeracija 033/9xx-xxx je dodijeljena Logosoftu.
zilog

#2189 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by zilog »

Stvarno nema potrebe da komentarisem predrasude. Eto, BHT uzeo 070 i svi moraju isto. Bolje se pitaj zasto niste dobili normalnu numeraciju. Nikakve tehnicke razlike nema.

Znam, ide objasnjenje na ivici SF-a, sa teorijama zavjere.

Od mene dosta.
Miro Spiro

#2190 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Miro Spiro »

Geografska?

http://www.bhtelecom.ba/imenik_pozivni_brojevi.html

Kanton Sarajevo 033 Hadžići, Ilidža, Ilijaš, Sarajevo, Trnovo, Vogošća

3092 ,3292,3393,3395,3592 su Logosofta Geografska je svacija JA MISLIM ko ima klasicnu POTS mrezu na tom podrucju a ne VOIP.
Miro Spiro

#2191 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Miro Spiro »

Rekao sam da NE ZNAM a zasto nisu uzeli pa to je lako ne treba SF da objasni.

Da pokazu ostalim ISP-ovima da nisu povlasteni kod RAK-a 8-)
Xarfaxuss

#2192 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Xarfaxuss »

Broj LOL-a je 033-707-777 i 033-707-707 za tehnicku podrsku. Dakle LOL koristi BH Telecom numeraciju.
neki

#2193 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by neki »

S obzirom da se brojevi mogu prenositi na drugog operatera vec neko vrijeme, otkud znate da Lol nije prenio ove brojeve na svoju mrezu kad je poceo pruzati tu uslugu??
Halcyon

#2194 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Halcyon »

Miro Spiro wrote:Geografska?

http://www.bhtelecom.ba/imenik_pozivni_brojevi.html

Kanton Sarajevo 033 Hadžići, Ilidža, Ilijaš, Sarajevo, Trnovo, Vogošća

3092 ,3292,3393,3395,3592 su Logosofta Geografska je svacija JA MISLIM ko ima klasicnu POTS mrezu na tom podrucju a ne VOIP.
Da, geografska. 033/93x-xxx i 95x-xxx su dodijeljene Logosoftu (imaš uslugu prijenosa telefonskog broja u fiksnoj telefoniji, koristiš broj Logosofta preko infrastrukture BH Telecom-a).

Detaljnije informacije potraži ovdje.
Miro Spiro

#2195 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Miro Spiro »

Halcyon wrote:
Da, geografska. 033/93x-xxx i 95x-xxx su dodijeljene Logosoftu (imaš uslugu prijenosa telefonskog broja u fiksnoj telefoniji, koristiš broj Logosofta preko infrastrukture BH Telecom-a).

Detaljnije informacije potraži ovdje.

Hvala sad sam skotao. Bio sam gledao bas tu i odatle i prepisao ove brojeve ali me bunilo bilo to 033. Zaboravio sam da postoji prenos broja :D
semirsar

#2196 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by semirsar »

afannedim wrote:evo još 2 kanala pustiše
Ako je jedan K::CN 3 iliti Svet+ koji je drugi?
Sakazulu

#2197 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Sakazulu »

Da li je popodne opet zaglavinjao i net, tv itd... Par puta sam off on radio sa modemom....

I svako malo zakuca...
semirsar

#2198 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by semirsar »

Na Dobrinji sve O.K.
Sakazulu

#2199 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Sakazulu »

E onda je Grbavica donja, kao i uvijek.

Na 10m smo od njihovog centra za podršku a ništa ne radi.

Jučer i evo cijelo jutro tv signal prekida, kockice na ekranu, ton puca, net konstatno u nekom prekidu...

Mislim da sam ugasio modem milion puta...

Jedna od poruka sys loga:

1/1/2000 0:1:47> netMakeChannDial: err=-3000 rn_p=804e2c6c
1/1/2000 0:1:47> ppp_ready: ch:8052dca4, iface:804775a0
1/1/2000 0:1:47> SNMP TRAP 3: link up
1/1/2000 0:1:47> Accept() fail
lider

#2200 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by lider »

Sakazulu wrote:E onda je Grbavica donja, kao i uvijek.

Na 10m smo od njihovog centra za podršku a ništa ne radi.

Jučer i evo cijelo jutro tv signal prekida, kockice na ekranu, ton puca, net konstatno u nekom prekidu...

Mislim da sam ugasio modem milion puta...

Jedna od poruka sys loga:

1/1/2000 0:1:47> netMakeChannDial: err=-3000 rn_p=804e2c6c
1/1/2000 0:1:47> ppp_ready: ch:8052dca4, iface:804775a0
1/1/2000 0:1:47> SNMP TRAP 3: link up
I ja sam na Grbavici i nemam nikakvih problema ni jutros ni juče
To je kod tebe neki belaj, nazovi i prijavi
Post Reply